Statistiek

Comments Posted By Sjaak

Displaying 301 To 330 Of 988 Comments

High-tech kwakzalverij

CiNNeR @20

Jij hebt daar wel een punt. Mensen zijn meestal gewoon angstig denk ik. Maar kanker is gewoon niet te vermijden met preventief onderzoek, dat is de vergissing die mensen maken i.v.m. preventieve scans en daar heeft Karin absoluut gelijk dat dat aan kwakzalverij grenst.

» Posted By Sjaak On February 08, 2012 @ 09:48

Nog toegevoegt:

ben eigenlijk ook best enigszins verbaasd dat kennelijk gezonde mensen met allerlei “preventief” onderzoek in zee gaan. Bedoel, daarbij doet zich rondom het kankergebeuren i.v.m. mensen die echt iets opgelopen hebben kennelijk toch een hele reeks van fenomenen voor die gezonde mensen menen te moeten opzoeken. Het meedoen aan veelal uiterst zinloos “preventief” onderzoek is welhaast een soort van maatschappelijke ontkenning van het probleem geworden.

Er is ook niet of nauwelijks bewijs voor de stelling dat vroegtijdig opsporen ook maar iets aan betere overleving bijdraagt. Als dat voordeel al enigszins bestaat voor enkelen, gaat het parallel gepaart met enorme (onnodige) belasting van velen.

» Posted By Sjaak On February 07, 2012 @ 20:18

Grotendeels heeft Karin gelijk, kan het ook zijn dat men soms wel iets (vroeg)tijdig ontdekt, maar die kans is gewoon heel gering. Daar komt vooral bij dat scannen ook schijnzekerheid geven kan: te klein en/ of niet gezien en tóch aanwezig. Alleen al met een darmpoliep of een kleine longverandering wordt een en ander al heel moeilijk om zoiets op een scan te vinden. Verder weet medische wetenschap feitelijk meestal absoluut niet of een kleine afwijking nu wel of niet uitzaait of zelfs ook al uitgezaait is.

Maar de uitzondering geeft velen de reden voor het opzoeken van dergelijk onderzoek.

» Posted By Sjaak On February 07, 2012 @ 19:58

Dik

Lezer @52

Of topsporters gemiddeld langer leven vermag ik te betwijfelen en gezond oud worden die makkelijk niet. Heb te veel van die jongens gezien die 80 marathons en meer deden in hun leven en die per saldo totaal verwrakt raakten. Kapotte heupen en knieen, het dan uiteindelijk helemaal niets of weinig meer kunnen helpt bij ouder worden dan ook beslist niet, men valt dan helemaal stil en wat dan weer?

Sport is alleen maar goed als je duidelijk rekening houdt met het feit dat men vandaag de dag een veel grotere levensverwachting heeft. Te veel doen met leeftijd 20 tot 50 jaar is onverstandig. Wie betaald ook die rekening? JUZO wil duidelijk niet.

Overigens wil ook ik niet betalen voor te veel bruin (slecht en veelal onbekent) vet in te dunne buiken, had men maar beter moeten weten.

» Posted By Sjaak On February 05, 2012 @ 10:38

Lezer @54

Met geraffineert eten bedoel ik etenswaren die te fijn voorverwerkt zijn. Nu ja dat is in de winkel vrijwel alles, kun je allemaal vergeten. Er is daarbij ook vrijwel niets meer om te kauwen, te veel zout, te veel suikers, enz.

JUZO @56

Uw rekensom bestaat uit 200.000 sportschoolbezoekers per 4.000.000 inwoners. Dat noem ik marginale verhouding van slechts 5 procent. Veelaal is in die lokaliteiten dan ook nog weer de een of andere sportdrank of anderszins, gelijk je calorien die je er net afgetraint hebt weer opgenomen via suikers.

Ergo: ik ga enkel buiten lopen of joggen en drink en eet gewoon “ouderwets” thuis wat ik meen nodig te hebben aan niet geraffineerde waren. Is veelal ook nog eens redelijk goedkoop inkopen en bespaart ook nog eens de veels te dure sportschoollokaliteit (ook die kunnen er wat van zogezegd: pas vooral op met het nemen van een abonnement, waar je veelal niet meer onderuit kunt).

» Posted By Sjaak On February 05, 2012 @ 10:04

Fred @42

Naar mijn eigen ervaring ervaring is resultaat van wekelijks zo´n 5 uur (langzaam) joggen pak en beet 15 kilo gewichtsverlies per jaar. Let wel: je bouwt ook weer spieren aan.

Langzaam is belangrijk om risico van slijtage te vermijden, heb dan ook nooit iets. Heb één keer mijn voet verstuikt door in een plas water te stappen waar de straat een kuil had.

Toch staat hele preventieve geneeskunde behoorlijk in de vraagstelling. Zo is dan ook 5 uur lopen per week veel beter te doen en op te brengen door gewoon dagelijks naar je werk te lopen en de trap te nemen en verder bij reizen openbaar vervoer te doen. Dat brengt mij al gauw driekwart uur per dag. Geraffineerd eten laat ik mij veelal ver van. Die combinatie is behoorlijk handiger dan persé dagelijks te gaan joggen of anderszins.

» Posted By Sjaak On February 04, 2012 @ 13:14

Hardlopen doet ongeveer 700 cal. per uur, fietsen ongeveer 500 cal. Je moet dan ook heel wat doen, een kilo vet is al ongeveer 7.000 cal. Dat ligt al snel buiten bereik van normale burger.

» Posted By Sjaak On February 03, 2012 @ 22:59

JUZO @38

Ach die Bakker heeft het buskruit ook niet uitgevonden. En iemand die in @31 beweert dat gezellige mensen leukemie krijgen heeft dat ook niet. Smalle landstreken, smalle meningen.

» Posted By Sjaak On February 03, 2012 @ 19:12

Wie een wat hogere BMI heeft op wat hogere leeftijd schijnt een wat betere levensverwachting te hebben.

En wat discussies her en der betreft, ook op tv, schijnt mij toch nauwelijks zinvol. Daarmee krijg je mensen echt niet in beweging.

» Posted By Sjaak On February 03, 2012 @ 09:11

Zelfs de katten in Nederland zijn kennelijk al veels te dik getuige de foto hierboven, wat zou zo´n beest daar nu van vinden?

Had ik kritiek op vasten in Midden- Limburg? Meen van niet, vast zelf haast de hele dag tot s´avonds.

» Posted By Sjaak On February 02, 2012 @ 18:18

In Midden- Limburg doet men veel aan vasten….., maar daar willen zij kennelijk niet meer over praten…..

» Posted By Sjaak On February 02, 2012 @ 15:10

Weer gewoon aardappelen en groente met een stukkie vlees en jus….. en koffie….., dat laatste vooral…..

Verder is 90 procent van winkelassortiment puur suiker- en vethoudend….., komt tandarts en huisarts en sportschool overigens ook niet tegenaan gewerkt…..

Ook gewoon doorademen als je wat dikker bent….., en gewoon wandelen en wat fietsen….., minder spierontwikkeling is het grote probleem…..

» Posted By Sjaak On February 01, 2012 @ 08:53

Fred @4

Niet gek laten maken. Dunne én dikkere mensen hebben problemen, maar zie vaak hele grote problemen met dunnere mensen wat absoluut niet wil. Ergo: aan dunner geloof ik niet meer zo zeer.

» Posted By Sjaak On January 31, 2012 @ 16:34

Enige wat mij hielp met echt gewicht duurzaam stevig verminderen was radicaal minder eten. Heel goed naar jezelf luisteren dus naar wat je echt nodig hebt. Doe nauwelijks overdag eten, vind en heb ik niet nodig, s´avonds een gewone portie warm eten. Èn: gewoon naar je werk lopen.

Nu is de norm overgewicht overigens ook een relatief begrip, hangt o.a. ook af van de mate waarin je spieren hebt.

» Posted By Sjaak On January 31, 2012 @ 16:00

Canta ballet

Spaink @37

Bij Cantasharing hoef je toch niet te lopen. De een haalt de ander gewoon af en viceversa met Canta en zet de ander weer thuis af. Nu ja, is ook lastig, wil ook niets aanpraten.

» Posted By Sjaak On January 31, 2012 @ 15:17

Spaink @32

Gooide ook zo maar een visje uit. Maar wel jammer van de carsharing, zo´n Canta is toch redelijk makkelijk te delen met iemand anders in een grote stad?

» Posted By Sjaak On January 31, 2012 @ 12:38

JUZO alles goed en wel, maar het gaat hier om de oerdegelijke Canta van de Veluwe. Je weet wel die jongens en meiden die zondagavond op nederlandse tv altijd zo uit volle borst zingen met veel trompet en orgel en zo.

» Posted By Sjaak On January 30, 2012 @ 09:45

Is er ook zang bij de voorstelling? Een echt Cantate zou niet misstaan. Wordt ook voor je het weet een hit. Komt het ook op tv?

Overigens, zou men ook aan carsharing doen?

» Posted By Sjaak On January 30, 2012 @ 07:32

JUZO @23

Als ik er eentje zie stuur ik foto. Maar zie ze nooit tot op heden. Waar dat aan ligt weet ik niet. Ook andere merken zie je hier heel weinig, zelfs niet de meer open modellen.

Maar u heeft gelijk, het is mooi. Maar kennelijk zo ongelijk verdeelt. Maar kunst troost.

» Posted By Sjaak On January 29, 2012 @ 22:54

Canta is duur, en ook niet iedereen die daarvan gebruik zou kunnen maken wegens handicap heeft zoiets.

Maar ballet er mee is origineel en leuk.

» Posted By Sjaak On January 29, 2012 @ 19:04

Mijn taxi is er altijd in 3 minuten, kost hoogstens 7 à 9 EURO per ritje, soms 20 EURO.

Rente van 35.000 EURO levert al snel tot 700 à 1.000 ritjes. Zo veel kan een mens niet rijden.

Maar goed een Canta- balletje is wél leuk.

» Posted By Sjaak On January 28, 2012 @ 12:22

Een nieuwe waterscheiding in een looplozer bestaan, een taxi gaat vaak sneller en toch goedkoper? Van de rente van de waarde van een Canta kan een mens aardig veel in maatschappij.

Maar tegen een van- Dantzig- uitvoering met 50 Canta´s kan niemand wat tegen inbrengen. De mannelijke borstkanker postuum verheerlijkt?

Liever zou ik horen hoever zij werkelijk loopt per dag.

» Posted By Sjaak On January 28, 2012 @ 08:56

Dick Waaijenberg

Toy @4

Nu, dat is werkelijk een heel goed statement.

En wat de vergissingen van de medische wetenschap betreft, daar stikt het welhaast van tot op heden, kan ik alleen maar zeggen dat daar diepgaand aan gewerkt wordt. Begin daarover hier echter geen nieuwe discussie over.

» Posted By Sjaak On January 22, 2012 @ 11:38

Heel leuke foto! Is echt gewoon héél positief!

» Posted By Sjaak On January 20, 2012 @ 17:47

Welkom in uw toekomst

Blijft de vraag wat een dergelijke serie oplost? Alleen kijken naar verbijsterende macht en onmacht brengt per saldo toch weinig.

In Nederland wordt vervolgens de inmiddels zeer dure natuur overgelaten voor wat het is en zou moeten zijn ondanks vele nu hulpeloze helpers, het inmiddels in vergelijking tot jaren geleden dubbelbetaalde onderwijs is nauwelijks verder gekomen, in de geneeskunde zouden 140 vrouwen drie jaar chemopreventief exemestaan moeten slikken om één invasieve borstkanker te voorkomen tegen hoge kosten, het tijdelijke hoofddoekje van majesteit is ter discussie alsof zij daar niet veel verdiende, iedereen rijdt al lang en breed weer officieel harder wat nooit mocht omdat het oh zo slecht was en desondanks leven wij anderhalf maal langer dan in menige regio in Afrika waar natuurparken gewoon behuist worden om dat iedereen het beu is om op een kluitje rond het Tanganiykameer te zitten zonder mogelijkheden.

Bedoel is het niet een beetje flauw te gaan zitten kijken hoe een premier in de tang genomen zou kunnen worden terwijl dat niks oplost. Geef dan toch maar Merly Streep in bioscoop als “Iron Lady” die de ijzeren dame keurig neerzet. Geschoten heeft zij redelijk onnodig bij het leven op de Falklands, gebomt is zij ook onnodig en ook heeft zij volledig onnodig hele landstreken zonder werk op het geweten en wordt even dik onnodig oud net als iedere normale sterfelijke. Nu ja, heeft iemand eerdaags volkomen terecht tenminste nog een keer een stevige oscar in bezit en als u bioscoop bezoekt doet u in ieder geval nog een broodnodig rondje lopen er heen.

Inmiddels is de arabische lente gewoon een doodordinaire zeer brutale burgeroorlog geworden. In Afrika trainen ze daarin overigens zeer succesvol al jaren. Zuidoost- Europa is inmiddels al weer stout als altijd, waarbij het wachten is op het oude welbekende lontje.

Wat lost in godsnaam televisiekijken op?

» Posted By Sjaak On January 12, 2012 @ 20:18

JUZO @10

Wat zegt men dan terug JUZO?

» Posted By Sjaak On January 10, 2012 @ 20:48

Rufus @7

Voor het geneukte varken heb je tegenwoordig heuse politie in Nederland.

» Posted By Sjaak On January 10, 2012 @ 20:37

“en nooit pamflettistisch” : Is geen mooi einde en ook geen juist einde van een nederlandse zin.

Maar wie ben ik? Maar ja, als schrijfster ook in een volgende alinea over het neuken van een varken begint, zal het schrijven van een en ander voor deze feministe best wel zwaar gevallen zijn. Puhhh, eerst een verhaal over “sletjes” en nu weer over “varkens neuken”, bedoel het leven valt niet mee. Vind het ook niet helemaal kies om nu juist weer direct over het laatstgenoemde te beginnen gezien de toch emotionele reacties van sommigen in vorige draad. En nu gaat JUZO ook nog kussen? Maar goed, wie ben ik?

» Posted By Sjaak On January 10, 2012 @ 20:33

Plezier

Voor zover het hier over de echte twinkeling van leven gaat viel mij laatst in 2011 het min of meer toevallig voorbij- en binnenlopen van de Sint- Salvatorskathedraal in Brugge zo goed. s´Zondagsmorgen rond het einde van de ochtend een werkelijk magnifiek en vrij gespeelt orgelgebeuren waar ik helemaal geen verstand van heb, maar het nog steeds hoor. Buiten was het welhaast net zo luid als binnen geweest en bedacht bij weglopen dat je het zo nooit hoort.

Bedoelde de orgel-man of vrouw nu eigenlijk “deze kerk is weer vrij”?

» Posted By Sjaak On December 29, 2011 @ 20:00

JUZO @31 en Pietie @30

Wij dromen verder, hele goede zaak, beter kan een mens niet doen. Karin heeft dan ook absoluut gelijk met haar stukje over kerst en de nieuwslezer. Meer is er dan ook kennelijk niet en dat is nu juist zonder meer het mooie van haar stukje, “Für einen Tag” en wat mij betreft voor altijd.

» Posted By Sjaak On December 29, 2011 @ 13:52

«« Back To Stats Page