Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 5413

Comments Posted By Roos

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

Een paar centimeter

Ouch… Dat raakt. Sterkte Karin en zeker ook degenen zonder ‘podium’.
Lang leve de medicatie, ik wil nooit meer zonder!

» Posted By Roos On February 12, 2015 @ 09:44

Voorpublicatie ‘Open en bloot’

Grom, even voor alle duidelijkheid: ik heb niet gereageerd op jouw bijdrage. Ik heb in zijn algemeenheid iets gemeld over hoe het borstkankeronderzoek in “mijn” nieuwe vaderland verloopt. En daar (Frankrijk dus) neemt het ziekenfonds de kosten voor zijn rekening. Als ik de bal mag terugkaatsen: even beter lezen wat iemand schrijft voordat je reageert.

» Posted By Roos On October 01, 2007 @ 03:12

Ik onderzoek niet maandelijks, maar wel regelmatig. Verder laat ik een keer per twee jaar een mammo maken. In het departement van Frankrijk waar ik woon, maken ze naast een mammo vrijwel altijd een echografie, omdat de foto’s inderdaad niet altijd duidelijk zijn. Verder – dat is de ervaring die ik heb – bekijkt de radioloog met zijn patiente de foto’s, stelt vragen en doet een borstonderzoek.

Om zo weinig mogelijk aan het toeval over te laten, vindt er altijd een tweede screening van de foto’s plaats via de stichting die het borstkankeronderzoek begeleidt en ondersteunt. Borstonderzoek wordt volledig vergoed door het ziekenfonds (Sécurité Sociale) en vrouwen worden opgeroepen vooral mee te doen.

» Posted By Roos On October 01, 2007 @ 03:11

Privacy, stalkers en ander vals spul

Kan je JuZo ook een stalker noemen?

» Posted By Roos On October 03, 2007 @ 02:14

Big Brother Awards 2007

Is het niet heerlijk Karin: voor een keer word je niet geconfronteerd met een inzending van Juzo. Succes.

» Posted By Roos On July 03, 2007 @ 17:20

Marketing van kankermedicijnen

In Frankrijk, waar ik woon, is veel aandacht besteed aan het medicijn dat baarmoederhalskanker kan voorkomen. Maar er zijn veel maren. Allereerst is het een duur medicijn, dus kennelijk ‘only for the happy few’ die zich deze vaccinatie kunnen veroorloven. Daarnaast moet je er jong aan beginnen, als ik me niet vergis als je 14 of 15 bent.

» Posted By Roos On May 10, 2007 @ 14:30

‘t Is officieel!

En Juzo, wanneer wordt het lente in je hoofd. Mijn hemel kun je niet een weblog voor jezelf opzetten.
Roos

» Posted By Roos On April 25, 2007 @ 03:19

Eén jaar verder

Gefeliciteerd!

» Posted By Roos On April 07, 2007 @ 02:06

EenVandaag, 1 oktober 2007: Pink Ribbon

Nog even een aanvulling op mijn vorige bericht. Het was niet La Ligue, maar het nationale instituut tegen de kanker die met de campagne ‘gewone helden’ het imago van kanker wil veranderen. Voor wie meer wil weten: de site is e-cancer.fr. Het gewraakte filmpje staat er niet meer op.

» Posted By Roos On October 06, 2007 @ 03:34

Ongeveer een jaar geleden zag ik op de Franse televisie een voorlichtingsfilmpje van La Ligue contre le Cancer. Een ongeveer 50-jarige vrouw vertelde “opgetogen” over haar nieuwe, mooie borsten. Dit alles als gevolg van het feit dat ze borstkanker had. Borstkanker als middel om je lijf te laten verfraaien. Over het feit dat je door de hel gaat, werd voor het gemak maar even niets gezegd. Ik was verbijsterd. Gelukkig is het filmpje – naar mijn weten – maar één keer vertoond. Zoals Frank hierboven zegt: “nog even en het hebben van borstkanker is hip”. Ik zou graag mijn borsten laten “opleuken”, maar heb daar toch geen borstkanker voor over.

» Posted By Roos On October 04, 2007 @ 03:34

Sylvains ballen

Spaink, ik wilde je even laten weten dat ik je weerwoord op Ephimenco’s ‘klacht’ fantastisch vond. Hear Hear!

» Posted By Roos On October 05, 2006 @ 21:42

Niesbuitje

Wees in godsnaam niet te streng voor jezelf. Een kutbui mag af en toe best en zeker in het geval van die kutkanker. Veel sterkte woensdag!

» Posted By Roos On May 08, 2006 @ 01:19

«« Back To Stats Page