Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 5453

Comments Posted By Robin

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

Waarom ik weduwe wilde worden

Fantastisch verhaal!
Zeker die oplossing van die kroeg spreekt mij aan!

» Posted By Robin On March 16, 2013 @ 20:44

Kiezen

Even ‘kort’, want ik hoor eigenlijk te werken nu. Ik geloof niet in het zwartwit beeld van wat een man is, wat een vrouw is, wat een hetero is en wat een lesbienne of homo is. Ik ben zelf geboren met het vrouwelijke geslachtsorgaan, val vaak voor mannen, maar voel me soms ook heel erg aangetrokken tot vrouwen. Ik heb me nooit ultiem ‘vrouw’ gevoeld, ben dol op barbie’s geweest, maar ook op lego en k’nex. ben altijd heel erg goed geweest in beta vakken en met computers, wat zo gezegd mannendingen zouden zijn. Een keer een leraar van zo een onzinnig vak algemene natuurwetenschap gehad, die me nog niet goed kende en tegen mij inging toen ik zei dat het een geen feit is dat meisjes slechter zijn in beta vakken en hij zei iets in de trant van:”Jij als meisje zal altijd slechter in zijn dan de jongen hier.” Wat gelukkig helemaaal niet waar was en zelfs de jongens in mijn klas die dat hem hoorde zeggen ontkrachtten zijn absurde uitspraak. Ik geloof niet in uitzonderingen. Ik geloof dat er veel mensen zich (onbewust) willen schikken naar een beeld dat andere mensen kunnen gemakkelijk begrijpen. Er zit zoveel tussen de uiterste vormen van het beeld dat wij hier hebben van de ultra vrouw of de ultra homo of de ultra nerd of de ultra vegetarier. Mensen of jezelf in een kader willen schikken is prima, maar voor mij werkt het niet en ik geloof er ook niet in. Ik ben blij met mijn beeld, Valentijn de Hingh verwoordt haar keuze om nu door te gaan als vrouw mooi in een interview met Wilfried de Jong, omdat ze op die manier gemakkelijker zal worden begrepen, maar van haarzelf had ze best wel door het leven willen gaan als iemand tussen de typische man en vrouw in, ook fysiek. Ik snap haar keuze, maar ik vind het best jammer dat daar in onze samenleving nog niet echt ruimte is voor een mens dat buiten de gevestigde normen valt.

» Posted By Robin On October 17, 2012 @ 14:58

Exit GroenLinks

@Kees Alders: Ik zit jullie beiden een beetje te volgen, maar beste Kees, heb jij een onderzoek waarmee jij jouw uitspraken kan ondersteunen? Want iedereen die voor de Euro is roept wel “het heeft ons veel welvaart gebracht”, maar ik zie dat niet. Ik ben wel bang dat we op een point of no return staan, dat splitsen in Noord en Zuid al te laat is.

» Posted By Robin On August 02, 2012 @ 10:15

Goede column, stevige argumenten. Mag ik vragen waarom u niet voor de Partij voor de Dieren kiest, die liggen dichter bij de originele standpunten van Groenlinks toch?

» Posted By Robin On July 31, 2012 @ 16:44

Handje contantje

Veilig vind ik in dit geval een groot woord.
Ik heb liever dat de criminaliteit zich naar het net verplaatst dan dat er op fysiek geld wordt gejaagd.

» Posted By Robin On May 01, 2012 @ 15:15

Voedselbingo

Rauwe champignons zijn volgens het voedingscentrum kankerverwekkend.

Maar ze zijn rauw het lekkerst!!!!!!
Maar ja je gaat toch steeds minder rauwe champignons eten.

Het ergste is dat de inzichten soms veranderen. Wat eerst slecht is, is dan weer goed en dan weer andersom.
Je moet gewoon geluk hebben en er een beetje rekening mee houden. Gewoon leven dus!

» Posted By Robin On August 20, 2010 @ 20:51

Onder en boven

Als ik aan Egypte en duiken denk, denk ik uiteraard ook vooral aan de onderwaterflora.

Maar wat ook meteen weer opkomt is het lekkere eten op de boot tussen de duiken door. Daar is Egypte echt uniek in!

Maar leuk dat je je hebt vermaakt en mooi hebt gedoken!

ps off topic staat een link van je op geenstijl.nl naar een blog over Tjeerd van dekken

» Posted By Robin On April 21, 2010 @ 23:06

Netwerkbedrog

Hahaha toevallig ben ik vorige week uitgenodigd voor Farmville.
Ik heb al twee keer geoogst! :-)

Maar ik pieker er met dit soort dingen niet over om er geld voor te gaan betalen.

Dan maar geen goeie oogst! ;-)

» Posted By Robin On November 24, 2009 @ 21:10

Blond

Jammer dat het een column is.

Deze hoort ergens op een voorpagina!

» Posted By Robin On November 28, 2009 @ 01:16

Rompslomp

@Rob

eeeehhh nou ik zit zelf in het bedrijfsleven.
Nou vind ik niet dat ik keihard moet werken.

Maar ik ken verhalen(van mensen die dat van nabij meemaken) van diverse ministeries die je in het normale bedrijfsleven niet tegenkomt. Een afdeling van 20 personen die “nadenkt” over emancipatie! Op zich een goed doel.
Maar moet je daar full time met 20 man(sorry ;-) personen) over gaan nadenken?

En ik weet ook wel dat er ambtenaren zijn die hard werken. En laten we wat dat betreft de ministers etc niet vergeten.

Maar ik ben wel van mening dat er een kloof zit tussen het bedrijfsleven en de overheid en dan met name wat betreft de meting qua productiviteit en beoordeling.

» Posted By Robin On September 15, 2009 @ 22:48

Democratie is goed!

Maar waarom kan de overheid niet als bedrijf geleid worden? Het blijft een log en groot apparaat maar als er directer afgerekend wordt op resultaten kan er minimaal 20% bespaart worden.

Hoeveel mensen er niet bij de rijksoverheid werken en vinden dat zij nuttig werk doen en hard werken! Ja maar als je het bedrijfsleven niet gewend bent, hoe kun je daar dan zelf over oordelen?

» Posted By Robin On September 15, 2009 @ 22:05

Uitgesteld kijken

Mee eens en niet mee eens.

Ik kijk redelijk weinig TV. Zit meer achter de computer en zoek daar ook naar onderwerpen bijvoorbeeld op Youtube. Ik vind documentaires leuk.

Het nadeel van internet is dat het een “vraag”medium is. Dus je typt het onderwerp en dat krijg je ook. Het voordeel van TV is dat het een “breng”medium is. Door af en toe te zappen kom je toch programma’s tegen waar je anders het bestaan niet van had geweten. En zeker met documentaires kom je zaken tegen waar je het bestaan niet van wist. Dus daar had je ook nooit op kunnen zoeken.
Zo heb ik ook tijden op de BBC naar weird weekends gekeken. Fantastische journalistieke vorm. Is nu ook op de Nederlandse televisie te zien.

Dus ik zou nog niet zonder TV willen. Neemt niet weg dat de honger soms nog niet is gestild en de zoektocht verder gaat op Wikipedia of Youtube. (en zo doe ik het tegenwoordig ook met boeken lezen)

» Posted By Robin On August 05, 2009 @ 10:26

Eigen bijdrage

En dan vergat ik nog pensioen!!! Niet geheel onbelangrijk!

» Posted By Robin On April 17, 2009 @ 22:27

Het probleem is meer het systeem dan de zzp-ers.

Heel veel bedrijven stappen over op zzp-ers en zzp-ers vinden het helemaal fantastisch dat ze een zelfstandige zijn en dat ze worden ingehuurd. Tot dat…….

Dus het heeft vaker te maken met de onprofessionaliteit van de ZZP-er dan dat het met ander zaken te maken heeft.
Er worden mensen zelfstandige die eigenlijk niet weten waarmee ze bezig zijn.

Als de thuiszorg dame in kwestie een arbeidsongeschiktheidsverzekering had gesloten dan had het probleem niet gespeeld.
De thuiszorgdame kun je het eigenlijk niet kwalijk nemen. Want ik denk dat de voorlichting vanuit de organisatie niet optimaal is.

Je ziet dit verschijnsel nu in meerdere sectoren. Mensen vinden het vaak fantastisch om eigen baas te zijn. Terwijl ze zich vaak eerst zouden moeten buiten over aansprakelijkheidskwesties, financiele gevolgen en arbeidsongeschiktheid.

» Posted By Robin On April 17, 2009 @ 22:26

Schedel

Weet iemand wie dat kunstwerk in dat Londens park heeft gemaakt? ;)

» Posted By Robin On February 01, 2014 @ 13:50

Globalisering: the cult of the amateur

Tja, Karin. Ik reageer even als Vlaming! Ik heb al in ca. 1994 jouw boekje Het Strafbare Lichaam of zoiets van je gelezen. Prachtige lectuur; waardeer je scherpe geest en pen. Maar nu zo’n 14 jaar verder zul je je er moeten bij neerleggen dat precies door ugc de wereld al maar anarchistischer wordt. En ik hoop dat het een geweldloze (of beter: ongewapende) anarchie blijft. De pen als wapen. Het conflict dat zich altijd scherper aftekent aan de einder is inderdaad: copyright of niet.

Ik zit vaak als bewerker op de nl. wikipedia en zie daar ook het gedoe met foto’s en Creative Commons of niet. Het wordt kiezen of delen. Het enige waar ik wakkerder van lig, is dat een globale standaard voor Nederlandse spelling zo goed als verdwijnt. Als universitair geschoolde (maar baanloos germanist) geloof ik echter toch in die “wisdom of the crowd”, maar vind anderzijds bronvermelding (in de wikipedia) d.m.v. voetnoten belangrijk.

Overigens, het www corrigeert zichzelf met bijv. http://www.turnitin.com . Een site die niet toevallig uit onderwijskringen komt. En… een duur programma als ik het goed heb.

» Posted By Robin On April 09, 2008 @ 21:49

«« Back To Stats Page