Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 5383

Comments Posted By Robert

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

De kerk weet van niets

Veel bewondering voor Leah Remini, die trouwens niet zozeer een soapactrice is, als wel een comedienne.

» Posted By Robert On October 05, 2017 @ 14:46

Tussen broodmes en vrije wil

In basis raakt geloven in NL, denk ik, gemarginaliseerd. Is nieuw leven en afgerond leven een (politiek) speerpunt geworden nog om te scoren? Daar zijn Charly G en (en zelfbewuste) ernstig zieken en ouderen dan het voorwerp van.

Heel jammer en inconsequent, want geloof gaat toch juist om het zien van wat er voor ons leven en na ons leven bestaat? Dat we nooit alleen zijn? Dat iemand over ons (levend of dood) waakt?

» Posted By Robert On July 26, 2017 @ 19:38

Doe het niet

Eens. Rechts heeft er pakweg 10 zetels bij, ‘we’ zijn (nog) niet klaar voor een progressief cq. groen land. Ondertussen komt de energietransitie wel op gang van onderaf, dat onderwerp heeft een breder draagvlak.

» Posted By Robert On March 22, 2017 @ 19:15

Ruimte, adem, lucht!

En waarom zou je je zelfrijdende auto niet naar een centrale wijkparkeerplaats laten rijden? Een plek waar ie (veilig) uit het zicht is en wordt opgeladen? Tegen de tijd dat je ‘m weer nodig hebt laat je ‘m voorrijden.

» Posted By Robert On January 14, 2017 @ 14:46

Waar geen rook is

Het antwoord van een multinational op e-smoking, gericht op rendement voor hun aandeelhouders. Begrijpelijk in die zin, vervreemdend in het licht van het effect van e-smoking op de volksgezondheid.

» Posted By Robert On December 13, 2016 @ 20:22

Hardleers

We zien het niet en we hebben er geen verstand van, dan moet het maar zo goedkoop mogelijk. Oeps…

» Posted By Robert On January 29, 2016 @ 17:19

Promoot een sekte!

Heb het bekeken en op mij komt het over als een enorme gare commercial. Onzin dat oude ervaringen mij onthouden van een lekker gevuld ei! Ik ga er opnieuw voor! Dan maar kotsen. Zonder het meenemen en respecteren van je oude en recente ervaringen ben je geen mens maar een robot. Zo zie ik het.

» Posted By Robert On October 06, 2011 @ 20:10

Argwaan: naschrift

over voeding gesproken in de wereld; is het ook niet zo dat in de westerse wereld naast hoge zuivelconsumptie ook zwaar op tarweproducten geleund wordt??

Robert

» Posted By robert On July 24, 2010 @ 10:51

“Geografische ligging: raadpleeg internet.
Positieve invloed van de zon? Hoe meer richting noordpool, vanaf ongeveer halverwege Scandinavie, hoe lager MS-cijfers.”

Voor Scandinavie gelden andere theorien qua MS. In Lapland komt in principe geen MS voor, dat wordt toegeschreven aan een genetisch aspect. Lappen die kinderen krijgen bij niet Lappen hebben wel weer kans op MS en dat wordt ook bevestigd.

Eskimo’s hebben ook nagenoeg geen MS, wat toegeschreven wordt aan de hoge consumptie van vis, dat een beschermend effect heeft op het ontwikkelen an MS.

Ik vind ook dat je in ieder geval qua geografie er sterk naast zit vwb MS, Leny

Voor de andere ziektes kan ik niet oordelen, maar daar lijkt de welvaart wel een rol te spelen evenals de hormonen (al dan niet ‘verstopt’ in vpeding. Roken is ook bij MS van negatieve invloed.

R.

» Posted By Robert On July 22, 2010 @ 11:27

Overigens wel interessant hoor, deze discussie..hopelijk weten we volgend jaar veeeeel meer over CCSVI en MS….kunnen we het nog eens teruglezen ;-)

» Posted By Robert On July 20, 2010 @ 17:39

Karin,

wat zijn de elementaire feiten van MS?????
Wie zegt dat CCSVI ‘de’ oorzaak is, niet Zamboni hoor. CCSVI heeft een sterke correlatie met MS.
That’s it….gebruik het om verbanden te leggen en om patienten te helpen…of gooi het in de hoek omdat het niet strookt met de ‘aangenomen’ feiten….

Behalve dat er ontstekingen ontstaan en myeline afgebroken, is er weinig tot geen feitelijke kennis van MS…..hoogstens het kunnen voorspellen van het verloop.

Je mag niets weggooien totdat je iets beters hebt, maar de huidige theorien lijken niet te kloppen…..waarom ‘werkt’ het dotteren bij een substantieel deel van CCSVI patienten??? Waarom heeft niet iedere MS-er CCSVI (overigens worden nu ook vernauwde aderern IN de hersenen gevonden)

Weet je dat bij het onstaan van lesies geen witte bloedcel, t-cel of whatever auto-immuundeel betrokken is???? Da’s secundair, niet primair. Er komt ‘troep’ in de hersenen (voor/na ontsteking??) waar het AI op reageert, en daar zit de crux….wat is dat voor rommel en wat doet dat daar? Ah, lekke bloed brein barriere…het AI kan reageren in een gebied waar het niet zou moeten kunnen reageren..
Kijk, da’s een onderwerp waar een aantal (minderheid) neuro’s en wetenschappers zich momenteel mee bezig houden en die zien wel een mogelijk effect van CCSVI (‘vuil’ bloed wat terugkomt in de hersenen)…accepteren het nog niet maar zien wel een mogelijkheid.

Als je gelooft in 1 oorzaak heb je wat gemist…….dat vrouwen in de LAATSTE DECENNIA’S veel meer kans hebben op MS dan mannen heeft waarschijnlijk te maken met het rookgedrag en andere factoren die het ontwikkelen van MS beinvloeden…vrouwen hebben zich nogal ontwikkeld in de laatste decennia….staan ze nu meer bloot aan de Ms factoren dan mannen??? Geen idee hoor….

Gegrafische verdeling is juist 1 van de zaken die redelijk helder is..vtamine d en Epstein Barr virus…wederom niet DE oorzaken maar grote beinvloeders (wil je een rapport hebben??)

groet,

Robert

» Posted By Robert On July 20, 2010 @ 15:57

“Het komt voor dat dat alle volgende woorden in een een puzzel telkens weer niet passen. Dán is het wél verstandig de al geplaatste woorden te verwijderen. Maar zover is het niet bij MS.”

Is dat de Vermeulen die begin Januari Zamboni een dwaas noemde (Telegraaf)?
Nou, dan draait hij dus al aardig bij…..hij heeft gelijk, zover zijn we nog niet, maar zoals prof Keyser (toch wel een bekende neuro) stelt:
(MSzien 2010/2)
“Hoezo, auto-immuunziekte? Ik vind het jammer dat men in het MS-onderzoek oogkleppen draagt en er enkel maar vanuit gaat dat MS een auto-immune aandoening is, terwijl daar helemaal geen overtuigend bewijs voor bestaat. Dat dogma doorbreken zal nodig zijn om MS ooit goed te kunnen behandelen of eventueel zelfs te voorkomen”.

Robert

» Posted By Robert On July 19, 2010 @ 16:00

Karin,

Yep, Ashton is geen MD…wordt wel ergens genoemd..Ashton F. Embry MD…zal wel een fout zijn (of nog een Ashton Embry? -) )

Niet medisch geaccepteerd…weleens de BBC doc ‘the truth about food’ gezien?

Weleens er aan gedacht dat sommige zaken nooit medisch geaccepteerd kunnen worden omdat onderzoek, trial etc niet in de ‘regels’ (die erg strak zijn) gaan passen? (doe maar eens een dubbelblind voedingsonderzoek, gaat het niet worden hoor ;-) )

Dat is iets wat we moeten accepteren, maar betekent dat ook ontkenning van het bestaan van niet te bewijzen zaken?

Ken je dr Anne Maas, gepensioeneerd huisarts en MS patient? Zij bezweert dat aanpassing van voeding haar MS kalm houdt. Ze is nu ongeveer 80…je kan haar (nog steeds) bellen.
We weten nog niets van MS (ik bedoel, je bent zelf een bijzondere MS patient), dus (foute opmerking, ik weet het) ontkennen we alles wat niet in het plaatje past wat we denken te weten.

Uitspraak ( ik dacht van Embry): ‘it’s not about what we don’t know, but it’s about what we do know, but is not true’

Ik heb ook niet de wijsheid in pacht, maar verdorie heren en dames medici…open die luiken, kijk over de horizon..werk samen met andere disciplines….60 jaar MS onderzoek is er nu echt resultaat geboekt??

Robert

» Posted By Robert On July 13, 2010 @ 18:21

Het Best-Bet-diet en Swanck-diet zijn twee dieten waar een aantal ms-ers (en andersoortige patienten0 behoorlijk baat bij hebben hoor.

Het is toch handig om heeel soms even de winkel in te lopen ipv te oordelen op de etalage…..

Voeding is 1 van de vele invloeden op MS die in de ‘minder dan 5%’ categorie valt, dus te weinig om te stellen dat het veel invloed heeft (en dus niet verder onderzocht wordt). Maar het kan dus wel!

Robert

» Posted By Robert On July 13, 2010 @ 13:10

Ashton Embry heeft reeds vele ccsvi columns geschrevennn
http://www.direct-ms.org/advocacy.html
]
Ashton is Ph.d, MD…best medisch onderlegd….

Robert

» Posted By Robert On July 12, 2010 @ 21:18

Maurice,

al uitgelezen? .-)

Hier nog meer…
http://www.fondazionehilarescere.org/eng/pubblicazioni.html

en een reactie van Ashton Embry op dat Khan document
http://www.direct-ms.org/magazines/Embry%20Open%20Letter%20to%20Khan%20et%20al%20regarding%20CCSVI.pdf

(je bent niet de eerste die een mening op foutieve gronden formeert Karin….;-) ) (grapje, grapje)

Robert

» Posted By Robert On July 12, 2010 @ 21:13

# Maurice ≡ 11 Jul 2010 ≡ 1:06 am

@Astrid:
Zo ja, heb je pubmed ID?
****

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/pubmed

Klop in ‘Zamboni Paolo’, “zivadinov multiple sclerosis”, of ‘simka “chronic cerebronal venous”‘

Leef je uit….

Het is zo verbazingwkkend dat het bestaan van de ccsvi onderzoeken blijkbaar ontkend worden Er zijn ook nog een aantal sessies geweest met Zamboni en een aantal artsen over ccsvi..

Verbazend, verbazend….it’s a brave new world

» Posted By Robert On July 11, 2010 @ 14:18

Karin,

Tien gedaan, nu 20 random MS patienten de wel of niet gedotterd worden.

Spannend!

http://www.buffalo.edu/ubrepor ter/2010_07_07/ms_trial
Citaat:

In the first phase of the study, 10 MS patients from the United States and Canada with symptoms of CCSVI underwent minimally invasive venous angioplasties last week to determine if the procedure could be performed safely. The procedures were performed by Siddiqui and Levy at Kaleida Health’s Millard Fillmore Gates Hospital.
In its second phase, 20 randomized MS patients will undergo either venous angioplasty or a “sham angioplasty” (i.e. a catheter will be inserted, but there will be no inflation of the balloon).
If results suggest the procedure is safe and effective, researchers will seek an extension of the protocol to study a larger number of patients.
Researchers note that if angioplasty proves to be effective in improving MS symptoms, the implications for the future of MS treatment could be monumental.
en
Citaat:
Paul Dressel states in his article : The association has been confirmed by independent researchers from many institutions, including UB.

Robert

» Posted By Robert On July 11, 2010 @ 11:49

Argwaan

Beste Karin,

Waarom laat je jezelf niet eens onderzoeken of ga je eens praten met mensen diebehandeld zijn voor ccsvi??

Je bent nu aan het papagaaien en nog met onjuiste feiten, Ik denk dat je met deze column veel mensen juist op het verkeerde pad zet. Wees eens kritisch naar degenen die jij citeert.
Je boort een mogelijke veelbelovende theorie de grond in, denk eens out of the box. Ben je wel van mening dat 50 jaar onderzoek naar het ‘slopen’ van het autoimmuun systeems iets heeft opgeleverd??
Heb je weleens nagedacht over het feit dat steeds vaker de auto-immuun theorie ter discussie wordt gesteld?

Denk verder…..

Robert

» Posted By Robert On July 08, 2010 @ 09:45

Voorlichting

‘t is een beetje te vergelijken met een van de punten in het boek van midas dekkers, lichamelijke opvoeding: door beweging een vrijetijds besteding te maken, hebben we zelf een probleem gecreëerd. Je kunt dan wel het belang van sport benadrukken, maar wat je wil is meer beweging. Sport is vrije tijd, beweging is dagelijkse routine.

Overigens zijn er ook nog veel ontwikkelingen in de voedingswetenschap die wat heilige huisjes omver trappen, wat niet helpt om de kakafonie terug te dringen. Wat gisteren waar was, is morgen onjuist, zet dan maar eens een campagne op als overheid. Voor je het weet zegt men weer op vele blogs en fora dat je niet te vertrouwen bent, omdat je voorlichting zegt “X is goed” terwijl we weten dat Y beter is.

» Posted By Robert On June 30, 2010 @ 14:41

Zelfmoordpillen

dank je maar het is zo moeilijk dat je gaat scheiden en dat je alles kwijt bent vind ik niet zo erg maar je kinderen dat is hard en daarom weet ik het gewoon niet meer ik krijg ze wel maar een week duurt bij mij 1 maand en dat maakt je kapot ik zie ze nu al weken niet en ik heb me vrouw en me kids nog nooit aan geraakt gewooon in eens weg

» Posted By robert On July 24, 2012 @ 21:21

hoi ik ben robert mijn vrouw is er van door gegaan zo maar in eens het ergste is dat ze me de kinderen ook niet gunt ik heb ze nu al 6 weken niet gesproken nou je moet weten hier ga je aan kapot ik eet niet meer ik zie niks meer ik ben op hoe kom ik aan het einde ik wil niet meer

» Posted By robert On July 24, 2012 @ 17:38

Observaties van een eenhoorn

Hallo Karin,

Vanavond zag ik in een supermarkt in Rotterdam een vrouw boodschappen doen. Ze was vrijwel kaal. Eerst was ik verwonderd. Al gauw realiseerde ik me, ook dank zij jouw stukjes, dat ze misschien ook wel kanker heeft. Een gewone vrouw, die ‘gewoon’ boodschappen deed. Een moedige vrouw, die haar zieke lichaam niet verbergt. Zo is ze net als jij een licht in de duisternis, de sociale lacune die doet alsof er niets aan de hand is en liever vermijdt dan accepteert.
Bedankt voor het delen van je ervaringen en sterkte,

Robert.

» Posted By Robert On June 13, 2006 @ 21:58

«« Back To Stats Page