Statistiek

Comments Posted By Pietie

Displaying 631 To 660 Of 788 Comments

Atheïsten zijn stoerder

Ik denk en hoop dat de wetenschap toch stiekem wel doorgaat met het stamcel onderzoek. Het is toch niet (lang) meer tegen te houden?
Overigens bedacht ik nog dat het geloof mensen wel heel veel houvast geeft en ook zorgt het vaak voor een positieve levensinstelling en over het algemeen wat meer ‘naastenliefde’. Die voordelen voor de samenleving mogen we niet helemaal onder het kleed schuiven.
Oh, en dat brengt me op nog een paar leuke leuzen…

‘Ook een atheïst heeft het beste met de mensheid voor’
‘Wie echt sociaal is helpt God met scheppen’

» Posted By Pietie On February 09, 2009 @ 19:36

Wat ik ermee bedoel zijn de streng christelijke types, en die wonen veelal in een gebied bij de veluwe, dan onder Rotterdam door naar Zeeland. Ook wel bijbelgordel genaamt, zie verder Wikipedia.
Heb geen idee van een Amerikaans model.
Overigens wonen er in grote steden natuurlijk ook EO’ers. Hoop dat die allemaal leuk met elkaar gaan discussiëren na vandaag, over genesis en de evolutietheorie. Beetje opschudding kan christelijk nederland wel gebruiken, heerlijk!

» Posted By Pietie On February 06, 2009 @ 00:49

Andries Knevel, boegbeeld van de EO is eindelijk ook mijn held! Hij tekende recent een verklaring waarin hij spijt betuigt dat hij de kijkers en zijn kinderen heeft wijsgemaakt dat God de wereld in 6 dagen schiep (zojuist in Nova tv). Goed zo Andries, zo gaat tie goed. Dit brengt wel wat teweeg in de biblebelt. Eindelijk, eindelijk.

» Posted By Pietie On February 05, 2009 @ 22:50

38 Ja, ha, en ik denk dan: vloeken is aangeleerd – geloven ook!
Op de lagere school heb ik niet eens iets over de evolutie-theorie geleerd, daar waren ze te christelijk voor. Vind ik echt niet kunnen.

» Posted By Pietie On February 05, 2009 @ 16:45

@Alice
En voor de multi-religieuzen onder ons, (die naar hartelust zappen en van alle walletjes mee-eten om zichzelf te verrijken en die meestal wegwezen als er iets van hun verwacht wordt), moeten er natuurlijk leuzen verzonnen worden die multi toepasbaar zijn. Laat me denken….
‘Jouw god is een smoes’
‘Zoveel mensen zoveel wensen zoveel goden’
‘Een God op aarde, ben jij dat wel eens?’

@Namdnal Siroj
is dit iets misschien, moeten de letters wel los te verschuiven zijn:
‘Voorbij ubelde, lees het boek’!

» Posted By Pietie On February 04, 2009 @ 22:36

Een mooie uitspraak van Hans Teeuwen was ooit -tegen meiden van Halal-: “jullie denken het alleenrecht te hebben op gekwetst zijn, maar denk je dat ik niet gekwetst wordt, dagelijks door wat er allemaal beweerd wordt op tv, maar je ontwikkelt daar een schild voor…”

Fantastisch plan, zo’n campagne. Ik weet nog wel een paar leuke leuzen voor op de tram en op grote billboards:
‘Alles waar je in gelooft bestaat, creëer dus gerust je eigen god’
‘Allah is groot, maar ik ben wel 1 meter 72, ook niet mis’

» Posted By Pietie On February 03, 2009 @ 20:58

Naar de Noordpool

Prachtig stuk Karin! Ik ga nadenken over mijn eigen Noordpool…
Het Noorderlicht daarentegen, is wel een mooi doel op zich. Een quote van Joanna Lumley (op reis om het Noorderlicht te zien, Vara tv in dec.):
“This is terribly, terribly beautiful. It just keeps changing and changing, it is so immens! I think I can die happy now”

» Posted By Pietie On January 20, 2009 @ 19:37

Van Praag-prijs

Hee Karin, nou dan komen we gewoon in die zaal zitten hoor, als ik niet moet werken dan ben ik erbij! Misschien incognito, want ik kan niet beloven dat ik een spandoek bij me zal hebben met bijv. het opschrift: ‘Hier nog een enthousiaste bloglezer! Hiep Hoera voor onze heldin!’
(maar dan weet je alvast dat ik dat wel zal denken in elk geval)

» Posted By Pietie On January 21, 2009 @ 22:38

Gaaf Karin, net goed!! Mogen we allemaal mee naar de uitreiking om te joelen zodat je nog meer gaat blozen? Haha
Geniet met volle teugen en wentel je in trots en pluimen!

» Posted By Pietie On January 19, 2009 @ 22:44

Lost in de Hudson

Dat die mensen niet allemaal onderkoeld zijn geraakt enzo/ofzo. Soms is het leven net fictie of andersom. Ik ga kijken naar Lost, lijkt me gaaf.

» Posted By Pietie On January 16, 2009 @ 12:02

Bellen

Nou Karin, je ziet het, we zijn allemaal reuze bezorgd, want wat zouden wij zonder jou en je blog moeten, boehoe, wij kinderen hebben veel geruststelling nodig, boehoehoe
Geniet vooral met volle teugen straks, en we zullen aan je denken, dat staat vast!

» Posted By Pietie On January 18, 2009 @ 02:13

Haha, ja, zo’n heim voor pappen!

» Posted By Pietie On January 16, 2009 @ 13:49

Dat is het goede leven, of misschien wel het hele leven in een notedop: kunnen genieten van luchtbelletjes. Jij hebt het begrepen Karin, wat meer is er nodig. Enjoy!

» Posted By Pietie On January 15, 2009 @ 10:44

Ondermijnend

Laten we hopen dat de overheid dit verhaal ook eens leest, en dat er goede actie wordt ondernemen. Het enige wat ik kan doen is bezwaar maken tegen het EPD, wat ik al deed.
Dank Karin, hoop echt dat belangrijke beslissers dit lezen…

» Posted By Pietie On December 09, 2008 @ 21:08

Papa plus

28: Joan, ik vind het niet prettig hoe Henk hier wordt toegesnauwd.
Ik lees altijd graag wat hij schrijft omdat het weloverwogen wordt neergeschreven en omdat hij levenswijs is.
Niemand hoeft het met elkaar eens te zijn, maar laat alsjeblieft wel ruimte. Dit is niet fijn zo, zo blijft er niemand over straks.

» Posted By Pietie On February 25, 2009 @ 18:38

Dag!

Een feestelijk afscheid. Proficiat!

» Posted By Pietie On December 12, 2008 @ 22:33

Schedel

Kunnen we die keukenspullen-schedel niet verhuizen van London naar het museumpark? Damien zal het geweldig vinden!
1 lichtpuntje: hij gaat zelf heel veel geld investeren in een nieuw museum, zo profiteren we toch allemaal weer een beetje mee. Want is dat niet wat we eigenlijk willen uiteindelijk?

» Posted By Pietie On November 02, 2008 @ 00:33

Koninginnetje

Balkenende als een halve Dolle Mina, dat is grappig!
Minder grappig is dat Karin in dit stuk weer helemaal gelijk heeft. Soms ben ik zoooo pessimistisch over de mensheid en zijn plastic shit. Gelukkig zijn er lichtpuntjes. Een oud-collega (ontmoet in de supermarkt vandaag) die na alle tegenwerking in haar leven besluit om te gaan zorgen voor een doodzieke buurvrouw. Kijk, dat geeft hoop voor de mensheid: de ontdekking van de medemenselijkheid als manier van leven. En er zijn gelukkig meer van die -ogenschijnlijke- kleine dingen die het leven en het stijden de moeite waard maken.
Dank weer Karin, jij bent een van mijn helden by the way.

» Posted By Pietie On October 28, 2008 @ 19:36

Als het nou…?

Gelukkig Karin! Opluchting, een feestje waard!

» Posted By Pietie On October 31, 2008 @ 23:23

Tussen goed en kwaad

Oh, wees toch alsjeblieft voorzichtig met die alternatieve genezers en hun theorieën. Ze baseren zich bewust niet op wetenschappelijk onderzoek omdat ze niet willen dat hun methoden goed onderzocht worden. Om dan hun cliënten toch te overtuigen, komen ze elke keer weer met het verhaal dat de farmaceutische industrie ‘het andere kamp’ financiert.
Maar ondertussen kan deze meneer vast ook goed leven hoor van zijn praktijk. (zelfs iemand als Karadzic kwam makkelijk aan de bak in de alternatieve geneeskunde)
Er wordt overal geld verdiend, natuurlijk, maar des te meer reden om je te richten naar de beste en meest objectieve toetsingsmethoden.

» Posted By Pietie On January 20, 2009 @ 23:56

Leve het getob en gepieker

quote: Er bestaat geen hersenspoeling door een leider. Er bestaan wel mensen die hun eigen ik graag uitleveren aan een ander, die zichzelf met graagte laten herschrijven door een dwingend verhaal.

Maar diezelfde leider zal er alles aan doen om iemand zwak en afhankelijk te maken en te houden, waardoor mensen nog moeilijker eigen keuzes kunnen en durven te maken. Ik heb rondgelopen bij een organisatie waar mensen letterlijk de hele dag met een koptelefoon op naar de stem van hun leider aan het luisteren waren. Als dat geen hersenspoeling is. Verder werden de aanhangers voortdurend uit balans gebracht door opdrachten en gebeurtenissen. Okee, het is dan misschien een eigen keus in eerste instantie om je uit te leveren aan een ander, maar die leiders zijn zo ongelofelijk uitgekookt en goed, dat zijn zeer bedreven en talentvolle oplichters die precies weten hoe ze mensen moeten manipuleren. Het is gewoon georganiseerde misdaad.

Er bestaan wel wat tips, vragen blijven stellen inderdaad, geen genoegen nemen, en contact houden met de aanhangers. Maar ik heb ook gemerkt: mensen willen geen vragen stellen, ze willen antwoorden horen, ze willen bij de hand genomen worden. Het zal pas veranderen als mensen ontdekken hoe leuk het is om te filosoferen, het breekt je wereld open. Maar ja.

» Posted By Pietie On October 07, 2008 @ 22:19

NRC Handelsblad, 18 april 1992: kwakdenken

Ps: wat een bull shit die makersdieet site, voorbeeld:
“8.45 uur Een platte eetlepel ‘colon clean’ met een platte eetlepel ‘Greens+’ omroeren in schoon drinkwater, evt. bronwater en een glas schoon water daar achteraan, liefst lauwwarm water”.
Gratis informatie? Gratis reclame zal je bedoelen! Non commercieel zijn dit soort boodschappen zelden!

» Posted By Pietie On February 15, 2010 @ 00:44

Heel je leven gezond en goed gegeten en toch kanker krijgen, het komt regelmatig voor! Zelfs dieren die niets anders doen dan goed en geschikt voedsel eten worden ziek. Neanderthalers hadden ook al kanker, terwijl hun lichaam gemaakt was voor het eten dat ze tot zich namen. Alles aan voeding ophangen, is dat niet net zo kwakdenken als alle andere alternatieve therapieën?
Overigens is er niet lang geleden aangetoond dat bijv. het eten van veel groenten en nemen van antioxidanten niet bedraagt aan voorkomen van kanker. Om maar eens een voorbeeld te geven.
Een van de belangrijkste redenen dat je beter de wetenschap kunt volgen is omdat daar transparante onderzoeksmethoden worden gebruikt en men in discussie kan gaan over de voor-en nadelen van bepaalde gezichtspunten. Ook wordt er regelmatig getoetst en bijgesteld, in tegenstelling tot het dogmatische kwakdenken.

Leuk, hier weer een discussie over openen. Het blijkt dat ook dit onderwerp zo actueel is als ik weet niet wat, terwijl het boek van Karin al uit ’92 stamt!

» Posted By Pietie On February 15, 2010 @ 00:41

Kinderporno: niet bestrijden, maar verstoppen

Wat ik zelf nog altijd de interessantste vragen vind: Wat maakt dat mensen zo geïnteresseerd zijn in kinderporno en hoe kun je daar een alternatief voor bedenken dat minder schadelijk is. Zolang men niet serieus durft te kijken naar de behoeftes en verlangens van mensen blijft het gehuld in het mysterieuze en stiekeme en wordt het des te interessanter, misschien juist omdat het niet mag.
Maar goed, ik ben een leek, misschien is er in de hulpverlening wel dergelijks onderzoek en analyse gaande?

» Posted By Pietie On July 23, 2009 @ 14:26

Landmark: Letter to the Editor

ooh, haha, maar geen reclame voor Landmark, en geen reclame voor het eigen blog, nee hoe bedoel je?! Hmmmm….

» Posted By Pietie On January 03, 2010 @ 19:04

Tess ik heb je bericht op je blog gelezen (die laatste waar Karin zo aardig was een tweede trackback voor je te maken!) en mijn reactie wil ik niet op jouw blog schrijven, want ik weet niet wat je met mijn IP adres gaat doen als mijn bericht je niet bevalt… hier bij Karin is het tenminste veilig.
Maar wat ik wilde schrijven: je hebt helemaal gelijk dat er veel systemen en organisaties niet deugen in Nederland. Maar dat maakt Landmark toch niet minder schuldig aan hun wandaden? Laten we vooral op alles en iedereen kritiek blijven uiten, liefst inhoudelijk en met deugdelijke argumenten, zo wordt het overal stukje bij beetje iets transparanter en beter. Toch?
Kom ook eens op voor slachtoffers van dit soort organisaties, dat zou je sieren.

» Posted By Pietie On January 03, 2010 @ 18:08

Sorry Tess, ik kan een luide lach nu echt niet onderdrukken, vooral die ps is goed! Je bent onvermoeibaar en je hebt het zelf niet eens door.
Afijn, ik hoop dat je wat minder gaat schrijven en wat meer gaat lezen, want je weet blijkbaar niet veel van het onderwerp en van de negatieve effecten van organisaties als deze. Verdiep je eens in de verhalen van de slachtoffers, dat kan echt geen kwaad. Het enige wat er kan gebeuren is dat je opeens wakker wordt en je je boosheid voortaan gaat richten op dit soort organisaties. Ze kunnen het hebben hoor, echt waar, want onvermoeibaarheid hebben zij uitgevonden!

» Posted By Pietie On January 03, 2010 @ 13:02

Tess, als je deze link volgt vind je een paar mensen die het met jou eens zijn, en tevens allerlei interessante discussie-onderwerpen.
http://www.spaink.net/1999/10/01/ingezonden-brief-landmark/
Het lezen waard!
Ik ben wel weer even klaar zo. Veel sterkte ermee, en laat je niet gek maken zou ik zeggen!

» Posted By Pietie On January 02, 2010 @ 23:57

Tess pas maar op, als je hier nog langer reclame blijft maken voor Landmark en jouw eigen blog, dan gaan we je love bomben! Onze lieve Karin is daar ook zo goed in, die houdt gewoon zoveel van mensen dat ze iedereen een eigen plekje gunt, zelfs jou! Halleluja zou ik zeggen, hoe doet ze dat toch!

Je hebt veel levenservaring schrijf je, maar van sektes weet je blijkbaar niet veel. Lees eens wat meer verhalen van gedupeerden op het internet, die liegen er niet om.

» Posted By Pietie On January 02, 2010 @ 23:45

En nog iets, ik geloof niet dat universiteiten of wetenschappers ooit iemand hebben aangeklaagd vanwege kritiek. Zij proberen meestal met inhoudelijke argumenten een ander inzicht naar voren te brengen.
Landmark daarentegen, moet je eens zien hoe die reageren en handelen: http://www.stelling.nl/landmark/

» Posted By Pietie On January 02, 2010 @ 14:15

«« Back To Stats Page