Statistiek

Comments Posted By Pietie

Displaying 601 To 630 Of 788 Comments

Ongemakkelijk leuk

Tja, je hebt van die mensen die alleen maar rondposten om reclame te maken voor hun eigen blog. Onhebbelijk eigenlijk. Het zijn wellicht dezelfde mensen die het niet in hun hoofd halen om een ludieke actie te ondernemen om hun medemens blij te maken en te verassen met iets moois. Zonde, ik hoop toch zo dat er steeds meer Impov everywhere komt en dat steeds meer mensen ontdekken hoe leuk het is om anderen blij te maken.

» Posted By Pietie On May 02, 2009 @ 00:24

“Dat hebben we er dan mee verdiend”
Hoezo we??

Hoe meer ellende, hoe meer onschuldige ludieke acties er nodig zijn die ons doen beseffen hoe mooi en kwetsbaar het leven is.
Dus vooral doorgaan met ImprovEverywhere, zij geven hoop.

» Posted By Pietie On April 30, 2009 @ 21:40

Jawel, deze ongein kunnen we juist heel goed gebruiken! Eindelijk eens iets leuks op straat. Het zet mensen aan het denken: waarom zou ik alleen maar ‘kapotgewerkt’ in de metro gaan zitten, en niet ook eens gewoon voor de lol, of om van andere mensen te genieten, om je verbonden te voelen, al is het maar heel even.
Dit soort acties geeft hoop, nieuwe impuls om te genieten van waar we hier ten slotte voor zijn: leven.

» Posted By Pietie On April 29, 2009 @ 11:42

Aanmelden

Goed zo gg, nu kan Karin dan alvast oefenen met rood worden voor die 20e mei!
Als het me lukt vrij te maken dan ben ik erbij, incognito (dus zonder spandoek met ‘ik ben Pietie, een van de enthousiaste bloglezers’, maar dat moet je er dan maar bij denken). Verheug je / me alvast!

» Posted By Pietie On April 27, 2009 @ 12:36

Prosumers

‘De massa’, dat zijn allemaal mensen, sommigen makkelijk, anderen iets moeilijker te beïnvloeden. Naar mijn mening is alles te ondervangen als er heldere vragen worden gesteld. En daar hebben we toch professionals voor dacht ik?

» Posted By Pietie On July 03, 2009 @ 18:42

Karin, ik had laatst nog zitten lezen in jouw column voor de van Praagprijs. Daarin zeg je dat het eigenlijk zo weinig uithaalt als je kritische dingen schrijft en dat iedereen toch gewoon doorgaat met wat ze al deden en zeiden. Het is tegelijk een zorgelijk iets alsook een geruststelling zou ik bijna willen stellen. Hoewel sommige mensen er echt een beroep van hebben gemaakt om anderen te beïnvloeden en dat nog lukt ook.

» Posted By Pietie On July 02, 2009 @ 00:04

bij 4:
Zelf nadenken gaat pas goed als je alle informatie hebt, ook de negatieve. Als iemand leugens verkondigt dan kan het bedrijf toch gewoon naar de rechter stappen? Smaad en plagiaat e.d. is nog steeds verboden zie ook: http://www.iusmentis.com/meningsuiting/smaad-laster-belediging/
Over de transparantie. Dat beïnvloeden zelf, daar zouden we het over moeten hebben, ook op scholen. Die manieren van manipulatie moeten transparant worden. Maar het lijkt alsof de psychologen enzo verkiezen het zelf te gebruiken voor hun carrière in plaats van mensen ervan bewust maken. Weet iemand precies hoe hypnose werkt? Waarom wordt dat niet haarfijn uit de doeken gedaan. Nog niet lang geleden hoorde ik een politicus terloops vertellen dat hij van die technieken gebruik maakt.

» Posted By Pietie On July 01, 2009 @ 11:17

Goed stuk weer. Ik vind het spannend zo’n nieuw tijdperk, vonden bedrijven dat ook maar. Mensen krijgen zelf weer de touwtjes in handen, en dat is altijd een goed idee. Leve de transparantie!

» Posted By Pietie On June 30, 2009 @ 10:44

Eigen bijdrage

Dank weer Karin voor een helder stuk. Ik hoop dat het door velen gelezen wordt en dat het transparantie tot gevolg heeft uiteindelijk voor iedereen, het zal tijd worden!

» Posted By Pietie On April 18, 2009 @ 20:24

Overal aangesloten

Wel spannend dat het zo snel gaat allemaal. Maar… wat doen al die apparaten, stralen en golven enzo eigenlijk met ons hoofd, lijf en zintuigen? Jammer dat daar niet wat meer onderzoek naar is. Hoe ongezond en onnatuurlijk is dit alles eigenlijk voor een mens van vlees en bloed. Want ook al kunnen we de ontwikkelingen niet tegenhouden, toch prettig om dat ook eens helder te hebben misschien?

» Posted By Pietie On April 02, 2009 @ 23:29

Muskus

Prachtig! Een dikke zoen van mij, voordat ik me bedenk…

» Posted By Pietie On March 22, 2009 @ 14:42

Oedipale robots

Ha, gelukkig. Verders qua inhoud weer heel leuk en goed dit stuk natuurlijk!

» Posted By Pietie On March 21, 2009 @ 19:42

Kan iemand mij uitleggen waarom er in de eerste zin geen komma voor en na robots staat? En waar het ‘da engst’ in de laatste zin vandaan komt? Want blijkbaar mis ik iets…

» Posted By Pietie On March 21, 2009 @ 19:04

Of ik moet iets missen, maar deze bedoel ik:

1e zin: We zijn er dol op robots…

laatste zin: da engst dat…

» Posted By Pietie On March 18, 2009 @ 16:21

Haha, “een mens is een voorwerp waar je omheen kunt zwemmen, verder niets”. Ja die is goed. Toch zou een robot in het water nog veel meer een voorwerp zijn!

Het kan aan mij liggen hoor, maar kijk nog even naar de allereerste en de allerlaatste zin…

» Posted By Pietie On March 18, 2009 @ 11:46

Middenoor

Oeioei, vreselijk, wat jammer dat je zo’n prijs moest betalen voor zo’n mooi avontuur. Sterkte, en hopelijk is het gauw weer opgeknapt.

» Posted By Pietie On February 28, 2009 @ 23:40

2,5 miljoen Laura’s

Boeiend! Weer iets belangrijks aan de kaak gesteld.
Leuk dat artikel in de Volkskrant, maar maken zij zich niet ook zelf schuldig aan dubieuze praktijken met bijvoorbeeld hun site Hart en Ziel, waar overal reclame voor wordt gemaakt. Men krijgt daar gratis coaching aangeboden maar wordt tegelijkertijd zo lang mogelijk beziggehouden doordat er voortdurend nieuwe -verslavende- cursussen worden verzonnen. De dagboeken zijn openbaar en velen schrijven ook hier grenzeloos.
Hoe zou de Volkskrant hier zelf op vooruit gaan? Zijn het de reclame inkomsten waar het om gaat? Of willen ze nieuwe abonnees, of ?
Het zijn altijd de meer kwetsbare, zoekende mensen die vallen voor dit soort New age gedoe. Zo gemeen dat die dan weer gebruikt worden.

Euh, Karin, heb jij van ons eigenlijk ook het ip adres nu we op jouw blog schrijven, en kun je dus makkelijk achterhalen wat ik allemaal heb uitgevroten, oef

» Posted By Pietie On February 17, 2009 @ 21:37

T-shirt

“uiteindelijk draait het toch allemaal om God”

Nee hoor, alles draait om scheppen en creëren volgens mij. Zodra je daarmee bezig gaat ben je zelf god!

» Posted By Pietie On February 07, 2009 @ 15:28

En ik dacht: misschien heeft hij god niet nodig bij het grass hoppen, terwijl jezus alleen door zijn geloof over het water kon lopen…
Ook dacht ik dat sprinkhanen misschien al zo oud zijn als de wereld (of iets jonger) en dus lang voor het scheppingsverhaal bestonden…
Of deze stoere sprinkhaan had God niet nodig om een nieuw leven te scheppen, dan kan hij zelf wel…
Zo zie je maar weer wat een t-shirt teweeg kan brengen.

» Posted By Pietie On February 07, 2009 @ 14:02

Weet je, net als met goede muziek, je hoeft de woorden niet te verstaan om aan te voelen waar het over gaat.
Zo ook hier, leuk stoer t-shirt, ik vind het goed zo :-))

» Posted By Pietie On February 07, 2009 @ 12:23

Als die nou had gezegd: ‘Pacifist’, dan had ik het t-shirt besteld.
Oftewel, ik vat ‘t em niet.
oh, maar wacht, hoe oud zou hij zijn…. en is het een hij?
Afijn, ik kijk en denk nog even.

» Posted By Pietie On February 07, 2009 @ 01:11

Atheïsten zijn stoerder

Forumverslaving… ik heb er ook last van helaas, haha, maar beter dat dan je vervelen ofzo toch? Hoewel ik toch genoeg nuttigs te doen heb…
Geloof of niet geloof is inderdaad geen issue voor mij, het gaat mij meer om hoe mensen met elkaar omgaan. Maar toch blijf ik het ook interessant vinden waarom mensen geloven wat ze geloven en wat het ze oplevert.
Ik heb ooit van een kennis, die zeer gelovig is, geleerd dat je in het verkeer beter je duim op kunt steken. En verdomd, het werkt! Je laat ermee even blijken dat je het gedrag van de ander nogal irritant vind, maar je wekt geen kwaadheid op met middelvingers of schelden. Als het mee zit schiet men nog in de lach ook. Dus die pas ik voortaan toe, ook al ziet dat er misschien christelijk uit, haha.

» Posted By Pietie On March 07, 2009 @ 10:56

Ik kreeg zowaar de folder Evolutie of schepping in de bus gister, terwijl ik een nee nee sticker heb, samen met nog een hele hoop andere folders in plastic bij elkaar gepakt.
Hoe ironisch, er staat een sprinkhaan op de voorkant, of is het toch een libelle. Op de achterkant staat: “Deze uitgave geeft aan dat het technisch niet te bewijzen is of de mens op aarde is gekomen door evolutie of door schepping. Jij hebt de keuze: geloven wat de evolutietheorie vertelt over de wordingsgeschiedenis van de mens of geloven wat er in de bijbel staat”.
Het is een initiatief van ? Alleen een website vermeld: http://www.creatie.info
Mag dit allemaal zomaar, of valt religie tegenwoordig ook onder de reclamewet of zoiets. Wat wel een voordeel is dat je nu eens zwart op wit hebt wat voor een vreemde gedachtenkronkels die lui hebben en hoe het geloof het leven kan overheersen. Dat dit anno 2009 nog steeds in nederland aan de gang is. Tijd voor een tegenfolder, voor heeel veel heen en weer gepraat en gevraag. Wel goed dat er nu wat beweging in komt in elk geval. Ik hoop ook dat er vanuit de wetenschap wordt gereageerd, want die wordt ongenadig aangevallen in de folder.

» Posted By Pietie On February 26, 2009 @ 13:15

Karin (212): Escapisme is misschien het woord dat ik zocht, als je op wikipedia kijkt staat Second life daar zelfs bij. Ik schaar dat, en Hyves etc. overigens niet onder religie of newage uitbuiterij, maar haal het wel aan als voorbeeld van een nieuwe vorm voor soortgelijke menselijke behoeften. Onderschat bij religies niet hoe belangrijk ook ‘het horen bij de gemeenschap’ is.
Als je wilt stoppen met roken is het toch ook nuttig om eens te analyseren waar dat roken eigenlijk voor staat? Wat levert het mensen op om te geloven, of om juist niet te geloven. Dat vind ik interessante vragen. Maar misschien ben ik inderdaad wel in de verkeerde discussie terecht gekomen…
(ben al weg)

» Posted By Pietie On February 22, 2009 @ 20:15

Joan, dat is alarmerend nieuws, doodeng, kan me voorstellen dat je er helemaal van slag van bent.
Kan me ook voorstellen dat je je misschien beledigd voelt als atheïst, omdat het systematisch door gelovigen veroordeeld wordt. Toch denk ik dat het juist goed is om dan rustig te blijven communiceren vooral.
Maar jij hebt nu even hele andere dingen aan je hoofd. Kun je niet zorgen dat er volgende keer iemand meegaat naar het ziekenhuis?
Heel veel sterkte en geniet zoveel mogelijk van je goddeloze leven ondertussen, want dat is je door iedereen gegund natuurlijk!

» Posted By Pietie On February 22, 2009 @ 12:12

Joan, dan heb je misschien iets te veel geschreven?
Je eerste punt blijft toch jammer, omdat je daarmee totaal voorbij gaat aan een menselijk behoefte. Je vergeet dat er een hele nieuwe generatie is die helemaal niets met God en de bijbel heeft, maar die vluchten in alle mogelijke newage onzin waar ze verslaafd aan raken en waar ze uitgebuit worden en afhankelijk gemaakt. Ook is er een hele grote groep die zich helemaal verliest in games en internetwerelden als second life en Hyves. En dan heb je nog fantasy worlds waar ze in het echt verkleed gaan als elven of heksen. Het laatste kan overigens ook als religie worden aangeduid. Dus we kunnen simpelweg niet voorbij gaan aan dit fenomeen van geloof en religie, en kunnen er maar beter veel over schrijven en praten en discussiëren om te voorkomen dat het schadelijk gaat worden. Want daarover ben ik het met je eens: er is al meer dan genoeg schade door de verschillende religies aangericht.

» Posted By Pietie On February 22, 2009 @ 11:34

Sinds de kerken in Nederland zijn leeggelopen zijn er alternatieven gekomen. De hele newage beweging bijvoorbeeld met al die stichtingen en cursussen waar mensen de grootst mogelijk onzin krijgen aangesmeerd. En wat dacht je van de alternatieve geneeskunde: massaal zijn we gevallen voor dit gemeenschappelijk waanidee, omdat het placebo-effect dat kleine beetje meer hoop gaf. Nee, ben het helemaal eens met dat er genoeg illusies zijn los van de religie. Maar het schijnt goed te zijn voor de economie, en met deze kredietcrisis valt er waarschijnlijk nog veel meer te verdienen aan bange en onzekere mensen. Zal het ooit veranderen, pfff…

» Posted By Pietie On February 20, 2009 @ 11:23

Ik heb wel eens gelezen dat is aangetoond dat gelovigen gelukkiger zijn. Het zal een soort placebo-effect zijn misschien, geeft hoop en vertrouwen en daardoor een beter functioneren? Geinig he, misschien kunnen wij daar ook nog iets van opsteken / toepassen.

» Posted By Pietie On February 18, 2009 @ 18:29

Je kan er zelf ook wat van Joan ; ) zo te lezen.
Interessante punten worden er zoal genoemd. Ga ik eens over nadenken.

» Posted By Pietie On February 17, 2009 @ 22:34

Jawel Joan, allemaal waar, natuurlijk. Ik bedoelde alleen, we kunnen de gelovigen wel helemaal de grond instampen nadat we ze allemaal over een kam hebben geschoren, maar daar schieten we ook niet zo heel veel mee op. We zullen er toch ook mee in gesprek moeten blijven. De dialoog heeft in elk geval bij de EO al heel wat teweeg gebracht alvast, dus houden zo.

» Posted By Pietie On February 10, 2009 @ 00:19

«« Back To Stats Page