Statistiek

Comments Posted By Pietie

Displaying 571 To 600 Of 788 Comments

Wantrouwen

Het valt me mee dat Isaac’s bericht 111 nog niet in de vuilnisbak verdwenen is. Typisch voorbeeld van off-topic retoriek over een eigen onderwerp dat hem kennelijk hoog zit.
Zullen we Karin’s stukje nog eens lezen voordat we verder posten?

» Posted By Pietie On May 04, 2012 @ 15:13

@111
Ik vind eigenlijk dat (bij voorkeur niet-fanatiek gelovige) immigranten een bonus moeten krijgen als ze zich hier vestigen. Een levenslange bonus die doorbetaald wordt als ze weer naar het land van herkomst terug vluchten. Vanwege alle nieuwe smaken en ideeën en kinderen en levenslust en hoop en andere gebruiken die ze meebrengen. En vanwege het vertrouwen dat ze blijkbaar in Nederland hebben. Iets wat wij zelf niet meer kunnen opbrengen na al het gezeik in de politiek.

» Posted By Pietie On May 03, 2012 @ 14:00

Fijn, dan kan het nu weer over het onderwerp gaan.

Ik denk (nog steeds) dat de regering er goed aan zou doen om transparanter te worden ten eerste, laat maar eens duidelijk zien hoeveel wij met z’n allen betalen aan hun! En wat zij, bovenop hun riante salaris, zich allemaal nog meer veroorloven op onze kosten.
Laten wij ons eens afvragen of we wel waar voor ons geld krijgen. Wat heeft de regering eigenlijk te bieden, wat doen die lui nu eigenlijk de hele dag en is dat het geld waard. Misschien zijn ze wel net zo overbodig als alle freelancers die overal ontslagen worden.
Respect en vertrouwen krijg je, mevrouw ter Horst, als je dat verdiend. Afdwingen werkt averechts.

» Posted By Pietie On August 08, 2009 @ 10:42

81 Joan, je zit er helemaal maar dan ook helemaal naast met je persoonlijke schetsen. Heel naar en beledigend bovendien! Ik zou wensen dat je daarmee ophield en dat je probeert zinnige dingen in topic te schrijven zonder zo aanvallend te worden op iedereen die een andere visie heeft dan jij.

» Posted By Pietie On August 02, 2009 @ 19:12

En, ter aanvulling. Instituten die door dit kabinet (of het vorige?) in het leven zijn geroepen, zoals bijvoorbeeld stichting MEE, Stichting Mantelzorg etc. die moeten ook eens goed gecontroleerd worden en afgerekend op resultaat. Want daar gaat nu veel subsidie naar toe, terwijl mensen daar helemaal niet goed geholpen worden. Het is zelfs zo dat er vele mensen op lijsten staan ingeschreven bij dat soort instituten zonder enige vorm van hulp te krijgen. Schandalig.

» Posted By Pietie On August 02, 2009 @ 13:05

quantité négligeable
quan – ti – té né – gli – gea – ble
[ kãtie´ tee nee g lie´ zjaabl ´ ]
( Frans)
de -woord (vrouwelijk)
hoeveelheid, zaak of persoon, die buiten beschouwing kan worden gelaten, waarmee of met wie geen rekening gehouden behoeft te worden

Ik geloof er niets van dat mensen full time werken om zo bewust bij te dragen aan die (fantastische?) sociale voorzieningen in dit land. Mensen die full time werken doen dat voor het geld, en om hun problemen te vergeten en om bezig te blijven.
Mensen die voor een ander moeten zorgen, hebben geen tijd om te werken, en geen energie meer over. Mensen die goed ziek zijn kunnen niet werken.
Maar de grootste vraag is, hoe komen we weer in topic…
Hoe krijgen mensen die de politiek wantrouwen weer vertrouwen in de gang van zaken. Dat zal toch echt van diezelfde politiek moeten komen, die moeten zich open en transparant opstellen, en bovendien dingen verzinnen waar echte mensen echt iets aan hebben. En inderdaad niet alleen op papier of in theorie. Geef elk gezin dat in de problemen is gekomen tijdelijk een goeie coach, om samen te bekijken wat de beste oplossingen zijn. Bijvoorbeeld. Zo investeer je in mensen en win je vertrouwen denk ik. Zullen we de politiek een lijstje tips sturen?

» Posted By Pietie On August 02, 2009 @ 12:53

Joan, voor de zoveelste keer maak jij ruzie op dit blog, hoe komt dat?
Zou je het ook alleen over de inhoud kunnen hebben zonder persoonlijk te worden, is dat niet voor iedereen prettiger?

» Posted By Pietie On August 01, 2009 @ 22:42

66 “… Ik denk dat de meeste politici psychisch niet gezond zijn. Deze mensen kennen geen schuldgevoelens…”
Ook mijn idee! Daarom pleit ik voor een opleiding voor politici met strenge selectie, psychologische tests en assessments, stages met kritische begeleiding etc. Zodat we alle idioten, machtswellustelingen, sadisten en fascisten en iedereen met anti-democratische ideeën kunnen weren uit de leiding van een land. Laat die politici eerst maar eens aantonen in de praktijk dat ze het beste voorhebben met de mensheid! Wij betalen ons blauw aan deze regering (dat kost wat hoor al die riante salarissen, auto’s met chauffeur, lunches diners en borrels, en dan betalen we ook nog hun zonnebrillen!), en krijgen precies het tegenovergestelde van wat goed is voor ons en het land.
Wij zouden hen moeten wantrouwen en uittesten voordat ze überhaupt in aanmerking kunnen komen voor zo’n functie.

» Posted By Pietie On August 01, 2009 @ 13:02

Wow, die heeft goed van Jetje gekregen. Ik ben wakker. Laten we het blijven schrijven en roepen en vragen. Bedankt Karin.

» Posted By Pietie On July 21, 2009 @ 20:30

Een goed afscheid

Juzo, sorry, je hebt hem alleen een of twee keer op tv gezien, jouw ‘mening’ is dus niet van heel veel belang? Maar leuk natuurlijk dat je ook van hem hield.

» Posted By Pietie On July 19, 2009 @ 17:35

Vloeken helpt

Ik probeer thuis te oefenen met iets minder grove woorden, zodat er op het moment suprême iets uitkomt wat nog een beetje te overzien is. bijv.: TUK!, of: FLICK YOU! Volgens mij is dat eigenlijk wel net zo therapeutisch? zou het erom gaan dat je met kracht iets zegt om je frustratie te uiten, zolang dat maar uit je tenen komt?
Weet trouwens een leuke mop (hoewel je hem moet horen, maar goed)
Er was ooit een eenvoudig dienstmeisje dat opeens had bedacht dat ze eigenlijk wel in het klooster wilde, vreemde beslissing aangezien ze helemaal niet religieus was aangelegd.
Ze kwam bij moeder overste voor een gesprek, die vroeg: “En wat heeft je nu eigenlijk precies doen besluiten dat je het klooster in wilde?”
Het meisje:
“Jaaa, god, … ik zou het niet precies weten…
oh, KUT ik zei god!
oh, GOD ik zei kut!”

» Posted By Pietie On July 14, 2009 @ 21:29

Hihi, ik moet denken aan Rob Muntz, die (geldbeluste) Amerikaanse tv dominees in het Nederlands liet vloeken. Misleiding, want die dachten dat ze ‘praise the lord’ zeiden in het Nederlands. De dominees lachten er vroom en vrolijk bij en hieven hun armen op naar de camera.

» Posted By Pietie On July 13, 2009 @ 19:29

Oh dammit…

Simon, hij is in dit land eigenlijk helemaal niet te missen. Zo’n door en door echt mens. Ik treur mee.

» Posted By Pietie On July 12, 2009 @ 12:24

Katjes in de voorhoede

Bij Netwerk vanavond (20.25, ned.2) ook meer hierover. Ben benieuwd.

» Posted By Pietie On June 24, 2009 @ 18:31

Terughoudendheid

13: Vanzelf verdwijnen van klachten is toch ook een onbegrepen ingewikkeld lichaamsproces? Met of zonder nep-pillen. Ik zou het interessant vinden als daar meer over bekend werd.

Artsen zouden wat mij betreft iets meer respect voor het lichaam mogen tonen, en een patient niet alleen maar zien als onderwerp van operatie of behandeling. Ze zouden meer kunnen doen om het lichaam te helpen bij de natuurlijke genezingsprocessen in plaats van maar meteen overal het mes in te zetten.
De laatste keer dat ik in een ziekenhuis was en zei dat ik niet geopereerd wilde worden aan de kwaal, maar wel regelmatig gecheckt zei de arts: waarom, je gaat toch niets laten doen, wat heeft het dan voor zin om op controle te blijven? Die arts zag mij als klant, en vond me totaal oninteressant zodra er niets aan me te verdienen viel. Daar wil ik dus niet meer naar terug!
Een ziekenhuis zou een plek moeten zijn waar mensen iets extra’s kunnen leren over hun lichaam, waar ze goede informatie en aandacht krijgen, waar patiënten elkaar eventueel onderling kunnen steunen en tips geven. Ik zie het wel zitten, het ziekenhuis als ode aan de mens, en vooral nooit meer andersom!

» Posted By Pietie On June 14, 2009 @ 13:21

7: Helaas is het waar dat er nooit iemand genezen is van kanker door het placebo-effect. Maar… een familie-lid van mij was wel plotseling genezen van een een hersentumor, onverklaarbaar. Zo was het er, veroorzaakte o.a. epileptische aanvallen, en zo was het opeens niet meer op de scan te ontdekken. De Tumor was gewoon zomaar opeens verdwenen! Soms denk ik wel eens dat het kwam omdat haar moeder zooooveel had gebeden tot God dat het alsjeblieft mocht weggaan. Maar meestal denk ik dat het gewoon puur geluk en toeval is geweest, dat soort onverklaarbare genezingen gebeuren soms gewoon.

Maar het placebo-effect blijft me fascineren. Is het puur religie/geloof wat een bepaald systeem in werking zet dat mensen werkelijk helpt en de genezing ten goede komt? Of is het puur zelfgenezend vermogen van het lichaam dat bij de een nu eenmaal meer ruimte krijgt (om welke reden?) dan bij een ander? Of heeft het werkelijk iets te maken met alleen maar positief denken en/of hopen? Of meer met gezond leven (goed eten, voldoende slaap etc.) Of is het helemaal afhankelijk van wat men mankeert… Fascinerend blijft het.

» Posted By Pietie On June 13, 2009 @ 19:26

Goed stuk. Helemaal eens dat met meer openheid iedereen gebaat is. Ik denk dat er misschien ook minder mensen vluchten naar de alternatieve artsen, omdat men dan beter begrijpt dat die ook maar wat verzinnen om dingen te verklaren. Jomanda kan het dan helemaal wel schudden met de klandizie, hopelijk.
Wat mij een goed idee lijkt is als ziekenhuizen veel meer bieden dan ze nu bieden. Mensen hebben vaak vooral ook aandacht en een luisterend oor nodig. Laat ze daar groepjes starten onder leiding van een deskundige waar mensen steun en extra informatie vinden. En verder korte cursussen leefstijl, ontspanning, verzorging, beweging, al die dingen die je nergens anders leert als je niet zelf actie daartoe neemt. Als die mensen toch naar het ziekenhuis komen, kunnen ze maar beter ook iets aangeboden krijgen, toch? Het stikt van de patienten, genoeg te doen en te verzinnen waar mensen wel baat bij hebben. Alle patientenverenigingen zouden bijvoorbeeld ook in het ziekenhuis activiteiten kunnen organiseren in samenwerking met artsen. Het ziekenhuis als soort buurthuis, why not!
Ook hoop ik dat er nu eens goed onderzoek naar het placebo-effect wordt gedaan, en hoe dat op verschillende wijzen op te wekken zonder religie of theorie (blijft toch mijn favoriet, ha!).

» Posted By Pietie On June 12, 2009 @ 19:50

Wie is wie in wikipedia?

Wiki kan met de minuut zomaar opeens veranderen, geen vergelijk met een geschiedenisboek.
Ik wens hun veel succes overigens, want het lijkt me geen eenvoudige job om alles te ‘moderaten'(?)
Vind de oplossing van Henk wel een goeie, laat ze beginnen met niet zo gewichtig te doen en vooral nadrukkelijk aangeven dat er ook klinkklare onzin kan staan.

» Posted By Pietie On June 02, 2009 @ 01:40

5: “Dus het klinkt me als een redelijk neutrale beslissing”
Precies het probleem, dat ‘redelijk’. Wat is redelijk? Er is geen enkel rechtsgeldig kader, we zijn nu dus overgeleverd aan een Wiki-comité dat nergens zelf getoetst, gecontroleerd en/of bevraagd wordt. En ook, of vooral, als er een omstreden organisatie in het geding is, is dit juist zo belangrijk.

» Posted By Pietie On June 01, 2009 @ 17:06

Karin, het pleit voor je dat je geen enkele interesse lijkt te hebben in een hetze in welke vorm dan ook, maar dat je telkens elke actie, beslissing of uitspraak apart wikt en weegt op rechtvaardigheid en rechtsgeldigheid en menselijkheid, van welke organisatie dan ook. Deden we dat allemaal maar.

» Posted By Pietie On May 30, 2009 @ 22:48

Het blauwe gevaar

Probeer eens 1 fles in te stralen, de ander niet, maar niet weten welke fles dat is. Oftewel, twee identieke flessen en dan zo vaak omwisselen dat je niet meer weet welke het is. Het kan zijn dat jouw aandacht voor het water goed doet. Net als dat jouw aandacht voor planten die goed doet. Klinkt raar, maar alles wat leeft heeft baat bij positieve aandacht. Jomanda maakt van dit fenomeen gebruik, en ook van het placebo effect. Verliefdheid heeft precies hetzelfde resultaat: je komt tijdelijk in een staat dat je je beter voelt, en opbloeit. Tuurlijk, als Jomanda dat teweeg kan brengen bij mensen (net als sommige charismatische religieuze leiders dat kunnen) dan is daar niets mis mee. Pas als mensen ook geschaad worden, en dat gebeurde, dan is het niet in de haak. Misschien heeft ze nu haar lesje geleerd, laten we het hopen.

» Posted By Pietie On August 18, 2009 @ 17:30

@ Femke, wat droevig van je moeder. Ik vind het mooi dat je schrijft: “mijn moeder hield van medicijnen”

Ik denk dat er ook veel mensen van Jomanda houden, het punt is alleen dat zij niet echt van mensen lijkt te houden. Jomanda doet dit waarschijnlijk voor het geld, want als mensen schade ondervinden lijkt dat haar niets te deren. Dan is dat opeens de wil van de goddelijke wereld. Terwijl ze eerst beweert dat diezelfde goddelijke wereld je zal helpen en genezen. Ze heeft mooie manieren gevonden om mensen aan zich te binden, maar het is een lugubere praktijk.
Misschien gewoon geen goed idee om in kwetsbare positie achter dominante figuren met sterke praatjes aan te lopen, want bitter genoeg staan die in de rij om je op te vangen, met open armen.
Sylvia heeft er niet om gevraagd, maar als ze nu kon meekijken zal ze zeker blij zijn als er mensen behoed worden.

» Posted By Pietie On June 02, 2009 @ 11:38

@Joan: Als mensen in een laatste fase hoop putten uit de oplichtingspraktijken van Jomanda zou extra triest zijn lijkt me. Beter kun je alle tijd en energie besteden (ook het geld!) aan je familie en vrienden. Ga vooral leuke en mooie dingen doen zou ik zeggen en geen valse heksen hoop opzoeken als je al extra kwetsbaar bent. Maar dat moet ieder natuurlijk voor zichzelf weten.

De vraag is hoe iemand met een uitgestreken gezicht dit soort werk (nee, is geen beroep inderdaad!) kan doen. Hoe kan ze het voor zichzelf goedpraten.
Maar er zijn er meer, wereldwijd, hebben onderling contact en doen research om zo psychologische trucjes over te nemen. Gewoon georganiseerde misdaad als je het mij vraagt.
Ben trouwens blij dat die Scientology nu ook moet zweten, die Franse aanklager zei een paar rake dingen voor de camera.

» Posted By Pietie On May 29, 2009 @ 01:03

Dankwoord

Wie moet hier nu wie bedanken eigenlijk?! Zonder jou kon je niet eens een dankwoord in je eigen blog plaatsen! :-)
Wat ik erg ontroerend vind is dat je blij verrast bent met het feit dat het loont om gewoon jezelf te zijn en uiting te geven aan alles wat je bezig houdt. Je bent niet alleen omdat je schrijft, je schrijft ook zoals je bent, en dat is moedig en knap en inspirerend. Proficiat!

» Posted By Pietie On May 22, 2009 @ 10:57

Meer Van Praagpers (updated)

Ik bedoelde wentel je, natuurlijk. Hihi

» Posted By Pietie On May 18, 2009 @ 22:08

Oyoyoy, joepie. Wervel je in al die lof Karin, je hebt het verdiend! Het is een mooie titel van de Volkskrant: ‘Levenskunst is makkelijk als alles goed gaat’.
Hopelijk ben je tevreden bent over alles wat ze schrijven, en anders schijf je toch zelf voor de zekerheid nog een stuk over/interview met jezelf? Ha!
Ik ben er woensdag en ga in de rij staan om je te feliciteren.

» Posted By Pietie On May 18, 2009 @ 20:17

PJ

Aangepast en ingebed, dat is nu juist precies niet waar jij straks een prijs voor krijgt! :-)) dus…

» Posted By Pietie On May 16, 2009 @ 19:31

Mooie recensie, vooral die van vroeger. Hoe zonde dat ze precies die eigenheid kwijtraakte die haar toen zo bijzonder maakte. Kan best zijn dat er een manager of producer aan het werk geweest is, of een dominante(re) songwriter in de band (Parish?!).
Het zou misschien een idee zijn om precies dit ook aan haar te schrijven, wie weet hoor je dan volgend jaar iets meer terug van de oude PJ.

» Posted By Pietie On May 16, 2009 @ 15:39

Oordelen over de rechter

Taboes kunnen wat mij betreft nooit terecht zijn, vooral niet als het om iets verwerpelijks als kindermisbruik gaat. Juist veel aandacht besteden hieraan: wat is het dat dit voor sommige mensen zo aantrekkelijk is? En hoe kunnen we daar een onschadelijk alternatief voor verzinnen. Eerst moet er openheid zijn en analyse kunnen plaatsvinden, anders komen we toch nergens?
Zolang niemand schade ondervindt mag toch elk volwassen spelletje gespeeld worden? Veel plezier als je niets nuttigers te doen heb zou ik zeggen, vrije tijd is voor iedereen vrij in te vullen.

» Posted By Pietie On May 13, 2009 @ 00:56

Van Praagprijs, pers

Hee, waar is dat wit gebleven, ik dacht eerst te lezen dat je kleding rood, zwart en wit zou worden? maar ik kan het verkeerd hebben gelezen. hihi, veel verheugplezier!

» Posted By Pietie On May 17, 2009 @ 12:24

«« Back To Stats Page