Statistiek

Comments Posted By Pietie

Displaying 541 To 570 Of 788 Comments

Wennen

Goed stuk! Dank!
Ik voel trouwens wel iets voor zo’n affiche op mijn raam. Zeker in deze tijden van verkiezingen (aangezien politici nooit eens met iets nuttig aan te plakken komen). Zouden dat soort cijfers nog of weer ergens te vinden zijn?
Mensen hebben geen realistisch beeld van het leven, houden zichzelf en anderen liever voor de gek door alles op te smukken en te verbloemen. Waarom, omdat ze anders hoop en lust verliezen? Een op de drie mensen krijgt kanker, en niemand wil dat weten. Absurd! Lang leve de lol totdat je ziek wordt? En dan dus gewoon de pineut? Onzin om zo te denken. Zou het ooit veranderen?

» Posted By Pietie On February 27, 2010 @ 00:19

Donatie

Haha, heel goed. Vooral vragen blijven stellen bij elk bord dat je ziet en bij elke tekst die je leest.
Vandaag kwam ik langs een aanplakbiljet van de CDA voor de gemeenteraadsverkiezingen, er stond iets van: ‘Crimineel gedrag? Camera toezicht!’
Geen privacy meer, gewoon fascisme why not…
Ik vind dan dat je je als dief tenminste moet kunnen verzekeren tegen overlastdonatie ;-)
Vandaag wordt de Februaristaking herdacht. Zonder eigenbelang opkomen voor een ander die dat zelf niet kan. Vandaar.

» Posted By Pietie On February 25, 2010 @ 19:25

Uit vrije wil

Ik blijf denken aan die mooie vrouw van 93, in de documentaire van Human. Wat als ze nu goede voorbereidingen zou treffen voor haar oude dag, als je omgeven door je eigen wensen oud kan worden. Veranderingen zijn vaak zo bedreigend dat je er bij voorbaat al depressief van wordt. Maar een goede voorbereiding kan misschien enorm schelen. Wat zou er mogelijk zijn. Waar zou iemand wel een goed gevoel van krijgen met het oog op de toekomst. Ik denk ook aan die kinderen en kleinkinderen van haar. Die nemen telkens afscheid zonder te weten of ze haar ooit nog terug zien. Ach ach, ik denk dan: lieve mooie oude vrouw, waarom gun je het je naasten niet om jou te mogen verzorgen op je oude dag, om daarmee rustig en op natuurlijke wijze afscheid te kunnen nemen zonder dat er geweld bij aan de pas komt. Ook al is het soms pijnlijk confronterend, is het niet ook gewoon mooi om je simpelweg over te geven aan de natuur?
Als men nu al in een vroeg stadium gaat nadenken over hoe en wat, en goede maatregelen treft, wensen kenbaar maken (bijv. “hoe dement ik ook word, blijf aub op gewone voet tegen me praten, en niet neerbuigend, maar met respect svp! etc.), alvast woonsituatie kiezen, netwerk opbouwen, met huisarts overleggen, mensen inschakelen, etc. , zou dat niet enorm schelen. Ik blijf denken: waarom mag/kan die vrouw niet gewoon heel moe zijn en daar vrede mee hebben, gewoon zijn zolang je bent…

» Posted By Pietie On February 25, 2010 @ 00:25

Gister een aangrijpende uitzending gezien van Human, ‘Ongeneselijk oud’. Een 93-jarige vrouw, nog goed bij de pinken, die er uit wil stappen. Op het moment dat ze zei dat ze het vreselijk vond dat het niet kan zonder die zak om het hoofd, barste ze zelf in huilen uit. Tjemig, wat een toestand. Ik zou denk ik liever dement worden, en dingen goed regelen van te voren, dan met geweld mezelf van het leven beroven. Hoe doen ze dat eigenlijk in andere culturen? Ik heb wel eens gehoord dat bij primitieve stammen men gewoon buiten gaat zitten, en blijft, om dood te gaan…

» Posted By Pietie On February 18, 2010 @ 19:37

39.
Soms is het onmogelijk de verzorging van (een van je) ouders op je te nemen, vooral als er zich ernstige vormen van Alzheimer openbaren. Ik zou niemand dan ook iets kwalijk willen nemen.
Het is waar dat verzorgingstehuizen bestaan omdat wij niet (meer) voor onze ouderen kunnen en/of willen zorgen. Maar ouders zorgen vaak ook niet goed voor hun kinderen, en wie was er eerst?! (sorry, eigen trauma even tussendoor)
Het dilemma is: wanneer neem je dan die pil – die niet bestaat en nooit zal bestaan (?)- Als je vermoedt dat je uitzichtloos gaat lijden? Te vroeg? Als je zo lijdt dat je niet meer wil, maar ook niets meer bewust meemaakt of weet… ?
Dat ouderen zich op dit moment, nu het actueel is, even neigen naar zich niet meer zo gewenst te voelen vind ik niet zo gek. Zou ik ook hebben denk ik. Bescheiden mensen denken al gauw: oh, ik ben niet meer productief, laat ik dan maar gaan, ze hebben vast al een pil voor me klaarliggen, azen op mijn geld, zien me als last…
niemand die nog voor ze opkomt, wat moeten ze dan nog…

» Posted By Pietie On February 15, 2010 @ 19:31

Aangrijpend bericht van Peter.
Maar wanneer is het dan de tijd zo’n pil in te nemen. Hoe weet je nu of je zo ziek wordt, en wanneer het ondragelijk geworden is. Zelf ben je dan immers al ver heen. Of pleeg je zelfmoord voor het geval dat het ondragelijk wordt.
Zojuist hoorde ik een oudje op tv haar afschuw uiten over de ontwikkelingen, ze zei: worden wij dan ook geruimd na het 70e jaar?
De opvatting dat je in de samenleving niet meer gewenst bent of je waarde bent kwijtgeraakt als je oud en/of ziek bent, dat helpt ook niet echt. Als de omstandigheden onveranderbaar zijn, kunnen we er dan niet nog altijd voor kiezen om er anders mee om te gaan? Ouderen kunnen toch ook zelf alvast denken aan de tijd dat hun partner doodgaat, en dingen regelen, activiteiten ontplooien. Netwerken opzetten voor eenzame ouderen, praatgroepjes voor afhankelijken, whatever…
Ondanks alles is het natuurlijk zo dat ondragelijk en uitzichtloos lijden soms aan de orde is. En dan zou het wel heel fijn zijn als er een oplossing is, voor alle betrokkenen. Maar is die er dan nu (nog) niet?

» Posted By Pietie On February 15, 2010 @ 00:14

Maar keur je dan niet als het ware goed dat wij mensen ook nog te manipuleren zijn als het gaat om zoiets wezenlijks als leven of dood? Ik zou toch willen pleiten om in eerste instantie die omstandigheden wat humaner te maken. Zodat we in de samenleving gewoon ziek of oud mogen zijn zonder dat daar meteen iets aan veranderd moet.
Ik voel meer voor gedegen cursussen voor ouderen: zelfverdediging, assertiviteit enzo.
ps: kwam nog iets tegen, niet als reclame voor SP bedoeld, maar het is in de actualiteit blijkbaar: http://www.menselijkethuiszorg.nl/

» Posted By Pietie On February 13, 2010 @ 23:31

Kan het niet helpen toch ook een kanttekening te plaatsen.
Er wordt in dit verhaal geen rekening gehouden met de omstandigheden waarin sommige ouderen verkeren. Als ik me goed herinner heeft de SP ooit onderzoek gedaan naar ouderen in verzorgingstehuizen die dood wilden. En wat bleek? Als de omstandigheden beter werden wilden ze opeens niet meer dood. Dat is toch schrijnend?!
En verder, het klinkt misschien lullig, maar hoort aftakelen niet eenmaal bij het leven? Is het niet ook wat onnatuurlijk om dat weg te poetsen?
Kun je niet ook heel mooi zijn in je afgetakelde oude lijf, zuchtend, twijfelend, verward, moe, maar ook trots tegelijk op het lange roerige leven dat je had, en met een diepe uitdrukking in je oude ogen. Sommige blikken van ouderen die ik krijg zal ik mijn leven nooit vergeten, omdat ze zo intens en doorleefd zijn.
Is de maatschappij niet enorm perfectionistisch geworden, inmiddels? Dat je niet meer meetelt als je oud of gehandicapt of wat ook bent? Stel dat er straks dan helemaal geen ouderen meer zijn, ik zou ze missen.
Als we ouderen nu om te beginnen met meer respect zouden behandelen, zouden minder mensen dan dood willen? Ik denk het eigenlijk.
Mijn oma ging dood omdat ze paste voor een nieuwe nier die ze eigenlijk nodig had, en ik ben het met haar eens dan het onnatuurlijk is om op oude leeftijd een nieuw orgaan in te laten planten.
Maar, wat is er mis met een sterfbed. Een traag sterven dat misschien een tijd duurt. Met pijnbestrijding, dat wel hopelijk, want geen onnodig lijden natuurlijk. Maar hoe deden ze dat vroeger eigenlijk?
Er wordt hier geschreven over de humane dood van huisdieren, is dat niet omgekeerde wereld? Wij zouden van de dieren kunnen leren hoe te sterven.
Maar misschien ben ik te romantisch aangelegd, met overdreven hang naar ‘het natuurlijke’. En we leven al lang niet meer natuurlijk, dus zal het sterven dat ook zelden meer zijn?

» Posted By Pietie On February 13, 2010 @ 01:02

Big Brother Awards

Alles wijst erop dat we hard op weg zijn een totalitaire staat te worden. Vandaag in ‘de wereld draait door’ Plasterk die Nederlanders wil voorschrijven hoe ze hun taal (die leeft en dus veranderlijk is) moeten gebruiken. Terechte vergelijking werd er gemaakt met China, waar sommige talen simpelweg genegeerd worden omdat ze niet mogen bestaan volgens de regering.
Gelukkig hebben we taalkundigen die er anders over denken.
Het wordt wel steeds enger hier. Stel dat het een soort 2e China wordt, nu dat land zo populair is gaat men in plaats van naar Amerika naar China kijken? Dat belooft nog wat!

» Posted By Pietie On February 09, 2010 @ 22:58

Vrijheid

‘Met vrijheid heb ik niets’ zegt Karin
Mooi begin van het interview, maar natuurlijk alleen omdat het tegengestelde waar is.
Goed zo, bloos jij nog maar eens, verdiende loon voor al die uitsloverij ;-)

» Posted By Pietie On February 05, 2010 @ 22:02

Ideetjes

Ja strakke plannen dit, hoezee! Misschien kan Guusje ter Horst een paar Big brother ideeën aandragen voor de controles (sport-, neuk-, vecht-, rook-, eet-, drankregistraties). Waarschijnlijk wordt het dan ongeveer zoals in China of voormalig oostblok, waar de ene helft van de bevolking de andere helft in de gaten houdt. Heel handig! [Tegen die tijd hoop ik dan al overleden te zijn aan, ach wat zal ik eens verzinnen en zelf met ongezond gedrag veroorzaken… want zo makkelijk was het toch?]
Maar wat doen we met mensen die altijd netjes en gezond geleefd hebben en toch ziek worden? Dat soort onhebbelijke types zijn er ook altijd. Die mogen misschien dan dubbel premie betalen omdat ze een ‘schijnbewegende gezondheidstoestand’ hebben gehad en de zorg dus niet was voorbereid op de extra kosten.
Volgens mij is het heel goed dit soort ideeën heel serieus uit te werken in nota’s en plannen en die bij de politiek te droppen. Wellicht gaan ze dan eindelijk op hun hoofd krabben en zich dingen afvragen.

» Posted By Pietie On February 03, 2010 @ 01:26

Potje poepen

tussen haakjes: let niet op Juzo, dat is een mens met internet-trol gedrag, kan hij niets aan doen schijnt.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Trol_%28internet%29

» Posted By Pietie On January 30, 2010 @ 18:40

Mallemolen

Volgens mij moeten we af van het idee dat alleen hulp- en zorgverleners te bieden hebben wat er nu eigenlijk gewenst is. Waar iemand als Nathalie behoefte aan heeft is inderdaad een duizendpoot is, maar niet iemand die meer doet/kan dan de gemiddelde huisvader of huismoeder: schoonmaken, auto rijden, verzekering regelen, overzicht houden, allerhande problemen oplossen. En als die daarbij ook nog respect heeft voor de cliënt (wat je van sommige hulpverleners echt niet kan zeggen!) en correcte omgangsvormen heeft en tegen een stootje kan: Voila, hier de nieuwe duizendpoot zorgverlener waar echt vraag naar is. Wellicht is er dan niet eens meer een psychiater nodig!

» Posted By Pietie On January 16, 2010 @ 12:36

Suggestie van Karin lijkt me een hele goeie. Geef mensen een eigen budget zodat ze zelf iemand kunnen inhuren die als een ‘persoonlijk assistent’ alles goed regelt. Dat wordt dan een nieuw beroep, voor iedereen die handig en praktisch ingesteld is en die hart heeft voor een medemens. Een bureau die de krachten goed uitbetaald en in de gaten houdt of de client tevreden is. Bij ziekte altijd een vervanger paraat.
Ik zou er zelf bijna wel wat voor voelen. Genoeg mensen werkeloos ook tegenwoordig. Ik zou Nathalie als een prinsesje behandelen, beleefd, discreet en onberispelijk. Petje af trouwens voor mensen die dit door moeten maken en het nog overleven ook.
Het moet nu echt gaan veranderen! Er gaat veel geld en subsidie om in de hulpverlening en er wordt te weinig echte goede steun geboden. Dit moeten we niet meer pikken!
Ik heb weleens een vrouw gezien die het goed aanpakte, Rahma el Mouden, ze zei over haar eigen schoonmaakbedrijf: bij ons is de klant koning, maar de werknemer keizer! Heb het even opgezocht: http://www.ondernemersplein.nl/themas_ondernemen/diversiteit/diversiteit_in_de_praktijk/rahma_el_mouden/eigen_schoonmaakbedrijf_met_300_werknemers
wow, hele waslijst voor 1 link, sorry.
Maar zo iets, zo’n bedrijf opzetten met personal assistences, goede interne opleiding, goede verdiensten etc. Moet toch niet zo heel moeilijk zijn?!

» Posted By Pietie On January 15, 2010 @ 23:09

Lessig

Toch vreemd dat levende kunstenaars vaak worden uitgebuit en met de nek aangekeken (zo van, ‘ga eens gewoon werken net als iedereen’) en als ze dood zijn dan is hun werk opeens cultureel erfgoed waar we zuinig en trots op moeten zijn, en wat vooral toegankelijk (en gratis) moet zijn voor iedereen. Hmmm, arme Van Gogh, arme Rembrandt, Beethoven, allemaal straatarm gestorven…
Maar inderdaad, het zijn vaak die tussenpersonen, handige zakenlui die achter die rechten aanzitten, niet de kunstenaars zelf.

» Posted By Pietie On January 11, 2010 @ 11:56

Artiesten worden slecht betaald over het algemeen. Menig kunstenaar is arm gestorven. Waarom mag er niet goed betaald worden voor creatieve uitingen? Iets dat van zoveel waarde is wordt nog altijd zo slecht beloond, waarom toch. Moet je eens zien wat al die domme new age cursussen kosten, daar betalen mensen graag voor, en voor hun AH boodschapjes, en voor hun nieuwe auto. Maar het werk van kunstenaars? Nee, dat moet publiek domein zijn, dat mag te grabbel gegooid, sterker nog het is schandalig, zo lees ik in een van de reacties, als de artiest zijn creatie voor zichzelf houdt. Ik zou elke kunstenaar bijna willen oproepen om niets meer te publiceren tot men erom gaat smeken. Dan pas wordt de waarde van unieke kunst-uitingen misschien eens duidelijk.

» Posted By Pietie On January 11, 2010 @ 00:21

Internet voor iedereen

Juzo je gedraagt je als een internet trol, en dat bedoel ik serieus.

» Posted By Pietie On January 15, 2010 @ 15:00

juzo ≡ 15 Jan 2010 ≡ 9:16 am: “Privacy is helemaal nergens voor nodig en bovendien ook absoluut helemaal niet nuttig.”

Internet trollen daarentegen… (?!)

http://nl.wikipedia.org/wiki/Trol_%28internet%29

» Posted By Pietie On January 15, 2010 @ 10:30

Nee, zo hoort het niet. Het is slecht voor de mensheid en gevaarlijk voor iedereen met een eigen(wijze) stem.

Google leek even een goede zet te kunnen doen, maar China blijkt heel hard te zijn, dat hadden we natuurlijk al kunnen weten…
http://nos.nl/artikel/128995-china-buigt-niet-voor-google.html

» Posted By Pietie On January 14, 2010 @ 21:56

Waarom verhuis jij niet naar China Juzo? Zou een mooie oplossing zijn. Hoe denk je dat jij het zou vinden daar te leven, denk je dat jij niet al lang was opgesloten in ofwel een ziekenhuis of gevangenis? Zoals elke andere bewoner daar die 1 vraag stelt of even iets afwijkends doet? Omdat iedereen hier denkt: ach, het zal wel, wat is er nu erg aan, daarom blijven die mensen daar verstoken van informatie waar ze recht op hebben en worden ze onderdrukt en klein gehouden. Zolang wij doen alsof het normaal is, veranderd er niets voor de inwoners daar. Tijdens en na de olympische spelen is het nog erger geworden, ze voelden zich namelijk gesteund door het westen in hun verwerpelijke praktijken.

» Posted By Pietie On January 10, 2010 @ 00:51

Dat artikel gaat misschien om een nieuw filter erbij, maar feit is dat de hele bevolking daar op dit moment (en al die jaren al!) wordt afgeschermd van internet. Probeer in China maar eens op de site van Amnestie te komen bijvoorbeeld, het lukt je niet.

» Posted By Pietie On January 09, 2010 @ 23:27

Juzo’s fungeren uitsluitend als spam en hebben zich verre te houden van welke filosofisch/economische beeld- en meningvorming ook.
Sorry, kon het even niet laten ;-)
Hoe voelt dat nou om gekortwiekt te worden, is wat ik me afvroeg. Tegenwoordig wil niemand dat namelijk meer, en terecht.
In China wordt de gehele bevolking gekortwiekt door een volledige toegang tot het internet onmogelijk te maken. Wordt daar ook iets over gezegd in dit boek? Het is toch te gek voor woorden dat 1,4 miljard mensen niet vrij kunnen internetten? Nee, we zijn er nog lang niet!

» Posted By Pietie On January 09, 2010 @ 17:32

Escalatie

Ik vind de tweede optie wel een goeie: iedereen in coma! Hebben we ook geen last meer van stinkende zweetvoeten, irritant gehoest en geproest, asociaal hard lachen en praten, dreinende kinderen en vliegangst e.d. ;-)

» Posted By Pietie On January 05, 2010 @ 22:46

Steun Het nieuwe rijk!

Machteloze woede? Welnee, gewoon een goeie, nodige actie, met genoeg reden. Vingerafdrukken, daar moest men in de oorlog ook mee rondlopen in het persoonsbewijs. Het is helemaal niet vreemd deze associatie, geheel niet. En heel goed voor de bewustwording van de onverschillige, nietsvermoedende, mens die misschien van goed vertrouwen is.
Het blijft gewoon goed opletten en alert blijven, voor altijd, want de mens en de politiek is toch tot van alles in staat. Er worden beslissingen voor ons genomen die erg schadelijk kunnen zijn.
En de schade die deze actie oplevert? Daar heb ik nog niemand specifiek over gehoord, nog geen enkel voorbeeld daarvan is voorbij gekomen, integendeel.

» Posted By Pietie On November 29, 2009 @ 19:42

Goeie actie! Soms is het nodig te shockeren voordat mensen wakker worden. Heel goed ook dat de overheid aangifte doet, zo worden de officiële wegen ook gebruikt om hopelijk aan te tonen dat de overheid verkeerd bezig is. Nu ter Horst met Chinese politie gaat samenwerken stevenen we af op een politiestaat, met stasi-achtige taferelen zoals daar. Jonge mensen hebben geen idee, die zien het gevaar niet.
Alles, alles moet uit de kast getrokken worden om de duur bevochte democratie te behouden.

» Posted By Pietie On November 25, 2009 @ 20:29

Narconon bedelt bij bedrijven

Aaargh! Het is toch godgeklaagd, die klote Scientology! Het enige wat ze kunnen is misbruik maken, van de goedheid van mensen, van de goedgelovigheid, van de onzekerheid en het lage zelfbeeld van mensen. Ze zijn erger dan kakkerlakken, erger dan teken, bloedzuigers, gewoon misdadig, sorry, ik kan er niets anders van maken. Waar ik ontzettend kwaad van word is dat het altijd de meest kwetsbare mens is die ze erin luizen. Ben zo blij met het tegengeluid van Karin. Wat kunnen we meer doen tegen organisaties als dit…. manipulatie en indoctrinatie strafbaar stellen? Rechters , advocaten e.d van Nederland: buig je erover svp, wat kunnen we doen?!

» Posted By Pietie On November 16, 2009 @ 21:09

Kiezen tegen kanker

So, goed zo! Gvd, wat een k*t gedreutel, het lijkt wel of de KWF is aangestoken door Louise Hay en orenmaffia kornuiten.
Karin, jij en je schrijverij blijken zoooo nodig! Dank, veel dank.

» Posted By Pietie On November 06, 2009 @ 19:20

Zwoele Turken

Haha, heerlijk artikel! Wat ik wel goed vind is dat er tenminste mannen zijn die poseren, en dat die plaatjes gewoon verkocht worden. Eigenlijk stellen ze zich daarmee net zo kwetsbaar op als bij ons de vrouwen die zich in blote truitjes hijsen en op hoge hakken wankelen (terwijl de mannen in veilig pak gehuld de dames graag nastaren). Prima idee dat de mannen zich ook eens wat meer bloot geven! We kunnen nog iets leren van de Turkse man.

» Posted By Pietie On October 30, 2009 @ 10:58

Blond

Kleine aantekening: waarom weer een foto van die idioot, en niet van die Fleur bijv., ik kots inmiddels van het hoofd van die GW en ook van alle aandacht die hij krijgt. Wat naar mijn smaak de focus zou moeten krijgen zijn de vragen aan hem die onbeantwoord blijven, de inhoud. Mensen begrijpen niet met wie ze te maken hebben, hoewel artikelen als dit zeker wel helpen wel, met dank aan Karin.

» Posted By Pietie On November 29, 2009 @ 20:16

Nobody knows

Zelfs onder studenten zijn het nog altijd de mannen die de dienst uitmaken. In een blaadje als Propria Cures komen precies twee vrouwen aan het woord. Online wordt er bovendien gemeld: “P.S. Soms hebben we ook plaatjes van lekkere wijven” Vast grappig bedoeld, maar toch.
Maar ik moet zeggen dat de vrouwen zelf ook niet echt meehelpen, door op tv nieuwe programma’s als ‘Vrouw en paard’ en ‘Tafel van 5’ neer te zetten. Gezellig door elkaar kwebbelen. Waarom toch.

» Posted By Pietie On September 01, 2009 @ 19:05

«« Back To Stats Page