Statistiek

Comments Posted By Pietie

Displaying 511 To 540 Of 788 Comments

Stabiliteit

Shit, minstens 600 gewonden vandaag. Het regime is blijkbaar nog erg goed in organiseren.
Waarom doen leger en politie niets, was dat ook in opdracht? Misdadig!

» Posted By Pietie On February 02, 2011 @ 22:07

Laten we hopen dat het inderdaad snel duidelijk wordt. De demonstranten zelf zijn er in elk geval helder over. Daar kunnen wij toch niet omheen?!

» Posted By Pietie On February 01, 2011 @ 18:52

Anonymous Pharao

Yes!
Hoop wel dat er uiteindelijk democratie komt. Geen extreme moslims of extreme andere en/of dictators meer aan de macht, maar ruimte voor iedereen om mee te praten en te beslissen!
Hou vol Egypte, we denken aan jullie!

» Posted By Pietie On January 30, 2011 @ 19:08

‘I am proud to be Egyptian today…’

Wauw. Ik ben ook trots dat ik dit mag meemaken. Wat kunnen we doen om die mensen te helpen. Mee demonstreren?

» Posted By Pietie On January 30, 2011 @ 14:04

Egypte (updated)

Adembenemend indeed! Wat een prachtige menselijke kracht gebundeld. Ik hoop op het allerbeste. De wanhoop is hoop geworden in elk geval.

» Posted By Pietie On January 29, 2011 @ 22:16

The Daily Show, NL

Helemaal te gek! Jammer dat het niet gewoon op Ned.1, 2 of 3 komt, maar dat komt later misschien? Dit moet heel Nederland te zien krijgen natuurlijk.
Tip voor Jan-Jaap: zorg voor een paar hilarische momenten, ook qua beeld/plaatje, dan heb je kans dat het ook bijv. bij DWDD of P&W in de zappservice komt. Maar misschien is dat wel helemaal niet nodig, en is het opzienbarend genoeg van zichzelf. Veel succes!

» Posted By Pietie On January 20, 2011 @ 10:13

EenVandaag: encryptie

Ik zag je zojuist op tv inderdaad. Vind het altijd zo’n verademing om een verstandig, helder uitleggend, realistisch, eerlijk en intelligent mens aan het woord te horen.
(Sorry Karin, ben nu eenmaal gewoon echt fan geloof ik :-)
Dank dat je bent wie je bent, en ook nog eens gewoon jezelf blijft al die jaren, ondanks alle (negatieve) ervaringen en omstandigheden. Jij gaat tenminste niet mee in al dat diplomatiek en opportunistisch gewauwel. Echt een verademing!

» Posted By Pietie On January 03, 2011 @ 19:31

Beeldenstorm

Ik bedacht nog: ik ken een gehandicapte die (misschien door wat hij zelf allemaal meemaakte?) ontzettend de neiging heeft anderen als zielig of minderwaardig te behandelen. Echt walgelijk. Je zou verwachten dat die dan juist het goede voorbeeld zou geven. Ook als het gaat om vergeetachtige ouderen bijvoorbeeld. Dat je vergeetachtig bent geworden wil toch niet zeggen dat je dan als idioot behandeld moet worden?
Veel hulpverleners met eigen tekortkomingen (heel dik bijvoorbeeld, of heel lelijk of heel saai of onnozel) hebben ook die neiging dat te doen. Die kunnen werkelijk betuttelen totdat de client zowat sterft van ellende.
Dus mensen zijn niet alleen lui, ze zijn ook nog eens zo dom dat ze anderen gaan zitten na-apen, ook al was het ongewenst gedrag, ze zijn het nu eenmaal zo gewend.
(grrr)

» Posted By Pietie On November 15, 2010 @ 16:21

Goed stuk, dank hiervoor.
Weer zijn het de media mensen die een belangrijke rol zouden kunnen vervullen. Net als dat ze wel minder aandacht mogen geven aan irritante politici bijvoorbeeld, zouden ze ook meer (en betere) aandacht mogen besteden aan mensen met een handicap. En niet op de Man bijt Hond manier, want daar komen alleen mensen die excentriek zijn, als entertainment voor de luie kijkers.
En daar hebben we een ander punt te pakken: het kost net iets meer moeite en energie om interactie te hebben met een gehandicapte, veel mensen haken dan bij voorbaat al af.
Als gehandicapte (maar ook als oudere bijvoorbeeld) zou je zelf misschien iets kunnen doen door steevast vol te houden dat je wilt dat er normaal wordt gedaan. Nooit in meegaan als iemand je als zielig bestempeld, want voordat je het weet kwijn je weg. En de bal terugspelen: ‘stel je voor dat ik zoiets tegen jou zou zeggen, hoe zou je dat vinden’. Of: ‘wat maakt dat je tegen me praat alsof ik achterlijk ben?

Zelf vind ik BNN wel leuk. Die zijn dan misschien wel gericht op de handicap (in het programma ‘je zal het maar hebben’) , en het is soms ook hilarisch wat men zoal moet meemaken. Maar ze zien de mensen die gefilmd worden wel in eerste plaats als gelijkwaardige mensen en proberen zich in te leven, is ook nooit weg.
Helaas zul je als gehandicapte anderen op moeten voeden, want mensen zijn lui. Als je al weinig energie te vergeven hebt, is het natuurlijk buitengewoon vermoeiend allemaal. Gelukkig kunnen mensen die het begrijpen helpen. En hebben we schrijvers als Karin die veel steentjes bijdragen…

» Posted By Pietie On November 15, 2010 @ 15:34

Ziekte als decor

Ja, verduveld eenzaam… we kunnen er maar beter zo snel mogelijk aan wennen; veel dingen in het verschiet die we alleen moeten doen, met het doodgaan als adembenemend sluitstuk.

Voorlopig verheug ik me eerst op ‘Breaking Bad’,
straks om 22.35 op Ned. 3 !

» Posted By Pietie On January 07, 2012 @ 21:54

Zaken doen

Ben bang dat dit stuk een spijker op z’n kop is. Een BV Holland, waar alle oneffenheden en inefficiëntie wordt opgeruimd. Geen plek meer voor de zo menselijke imperfectie. Je zou sommige types bijna een hele grote tegenvaller toewensen in het leven, om er weer wat menselijkheid in te brengen.
Waar ik me verder aan erger is die verwerpelijke graai, grijp- en harkcultuur in Nederland. Waarom moeten politici en managers zo ontzettend veel verdienen, ze werken echt niet zoveel harder dan jan modaal. En de verantwoordelijkheid die ze zouden moeten dragen nemen ze simpelweg niet. Soms denk ik: managers en politici afschaffen, want waar die ooit voor waren uitgevonden (bescherming, sturing) werkt allang niet meer. Het zijn onverschillige grootverdieners geworden die alleen maar ons geld opmaken.
Dan willen ze 200 miljoen minder voor cultuur (dat wat een land beschaafd maakt), maar hoeveel kost de politiek zelf eigenlijk? (en het koningshuis, en defensie, en …) Als we dan toch een BV worden, dan moeten we het daar ook eens over hebben: wat vinden we eigenlijk belangrijk, eerlijk delen of ieder voor zich en god voor ons allen.

» Posted By Pietie On October 28, 2010 @ 21:09

… enzo

Heel veel sterkte met de herstdepressie. Lijkt me niet makkelijk. Zo jammer dat het niet uitmaakt hoeveel talent je hebt en wat je allemaal bijdraagt in de samenleving, als dat innerlijke gevoel zwart is, oei. Het enige wat ik kan bedenken is: probeer het niet te erg te vinden. Het is zoals het is, en het maakt je in geen geval minder mens (integendeel) en zeker niet minder waard of wat ook. Geef jezelf juist niet op je kop zou ik zeggen. Dat een mens altijd zou moeten presteren en efficiënt moet zijn e.d. is een misverstand: het is tegennatuurlijk en bovendien gewoon grote onzin. Het is een idee dat we hebben aangeleerd uit de commercie. Mijlen ver boven staan, want jij bent een kunstenaar!
Hoe dan ook, sterkte.

» Posted By Pietie On October 28, 2010 @ 21:20

Beneden

Zojuist op journaal: Ook geen drank (waar ze om gevraagd hadden), maar… wel nicotine pleisters. Overigens zijn anti stoffen al na een week uit je lichaam, dus het is een beetje mosterd na de maaltijd die pleisters. Daaraan worden ze waarschijnlijk juist weer verslaafd.
Ik hoorde in het begin een vrouw op tv iets vertellen over haar man met leiderschapskwaliteiten. Ze was ervan overtuigd dat hij de groep in veiligheid zou brengen en helpen de boel in goede banen te leiden.
Maar wat een nachtmerrie inderdaad.

» Posted By Pietie On September 02, 2010 @ 20:43

Voedselbingo

Onder de noemer wetenschappelijk programma wordt op RTL4 ‘je lijf je leven’ gepresenteerd. Allerlei artsen komen aan het woord, en het is best interessant, totdat…. opeens het woord pro-biotica wel erg vaak in de mond wordt genomen. En dan begrijp je: shit, het hele programma is gewoon reclame voor die ellendige drankjes waar ze heel Nederland elke dag aan willen hebben! In wat voor wereld zijn we terecht gekomen, je kunt niets en niemand meer vertrouwen, alles wordt in dienst van de commercie gesteld. Zum kotsen.

» Posted By Pietie On November 14, 2010 @ 11:22

Heerlijk stuk weer! Een voedselbingo, yes! Het doet me denken aan de spirituele tips en adviezen van religieuze groeperingen, staan ook bol van de tegenstrijdigheden. Je wordt er hor en dol van als je serieus bent ingesteld en het graag goed wilt doen.
Het lullige wel is dat je denkt: die artsen hebben er voor gestudeerd, die zullen het toch wel weten?!
Ik begin de hele gezondheidszorg een grote fony ballon te vinden die nodig eens moet doorgeprikt.
En, even tussen haakjes, alcohol is harddrugs. Een heel land aan de harddrugs? Gaat dat helpen?

» Posted By Pietie On August 22, 2010 @ 13:26

EenVandaag

‘k ben heel benieuwd! Wat ik mooi vond is toen onze olympisch zwemmer (goud!) Maarten vd Weijden, die zelf van leukemie genas zei dat het werkelijk onzin was dat hij harder zou hebben gevochten dan zijn lotgenoten die hij zag sterven. Volgens hem: gewoon pech, en gewoon geluk.
Ook ken ik iemand met kanker die genas terwijl die vreselijk negatief en pessimistisch was.
Ik geloof dat inmiddels wel is bewezen dat stress niet echt helpt, maar dat is dan ook het enige…

» Posted By Pietie On July 29, 2010 @ 23:52

Argwaan

Karin, je bent een mens met bijzondere talenten. Echt mooi en goed hoe genuanceerd je kunt kijken naar iets wat je zo aan het hart gaat. En waar je bovendien zelf middenin zit! Petje af. Hier hebben MS patiënten echt wel meer aan dan aan al die hysterische nieuwe berichten over genezing. Jij geeft het goede voorbeeld. Dat is alles wat een mens nodig heeft.
Een roze bril in de vorm van hoop zet iedereen zo nu en dan op, maar helder blijven denken en kijken kunnen er maar weinig.

» Posted By Pietie On July 02, 2010 @ 18:31

Maatschappelijk middenveld

Zojuist hoorde ik ook van iemand die van Facebook is gegooid, zonder aankondiging of waarschuwing. Alles verloren gegaan: vrienden, berichten, teksten, alles wat zorgvuldig gespaard en verzameld was. Hij wilde niet zijn 06 nummer geven toen nadat het wachtwoord verkeerd wat ingetoetst werd gevraagd. Dan heb je dus pech. Ze willen alles van je weten, maar geen enkele garantie krijg je ervoor terug.
We geven steeds meer macht aan dit soort sites terwijl we helemaal niet weten wie de touwtjes in handen heeft. Hoewel, we kunnen nu wel uitrekenen hoe het ongeveer werkt…. Eng blijft het.

» Posted By Pietie On November 14, 2010 @ 11:14

Goed stuk weer! Ik begrijp opeens waarom mijn intuïtie telkens zei: nee, beste vrienden, nee, nee, ik wil liever niet met facebook (enzo) in de weer. Het is me te dwingend op vele fronten, en te intiem met totale vreemden. Nu begrijp ik dat vooral ook de commercie erachter zit. Gatver, waar gaat het allemaal naar toe… Waarom zijn zooooo weinig mensen een beetje kritisch tegenwoordig. Ik begrijp er niets van. Moet er eerst een commerciële dictatuur komen (bestaat zoiets, of is dat dus gewoon kapitalisme) in Nederland voordat ogen open gaan?

» Posted By Pietie On June 22, 2010 @ 20:22

Schrijverskatje

Ik was ooit bij een kennis op bezoek die me na enige tijd voorstelde aan zijn ‘perforatie-kat’. Ik zei, hoezo die naam. Nou zei hij, dat zal ik laten zien. De kat zat inmiddels heel parmantig op tafel. De man pakte een stuk papier, hield dat voor de bek van de kat, die boog heel rustig naar voren, en hapte. Vervolgens liet het beest net zo rustig weer los, en het formulier kwam droog tevoorschijn met twee kleine gaatje erin.
Handig voor op kantoor! Wie weet is het aan te leren. :-)

» Posted By Pietie On May 10, 2010 @ 19:37

Wennen & verkennen

Jij bent nog erger dan vrienden en kennissen die kinderen krijgen, pfff…
;-) Enjoy!

» Posted By Pietie On May 05, 2010 @ 09:53

Blij met kinderporno

Ja en zo komen we steeds dichter bij de politiestaat, de dictatuur die we naar het voorbeeld van China (en Rusland, en noem maar op) wel handig vinden om in te stellen in Nederland?! Geen privacy meer, geen kritisch tegengeluid (want dan word je opgesloten), geen vrijheid van handelen, gedachte, geen vrije uiting van mening…

Over kinderporno niets dan afkeuring, natuurlijk. Maar ik geloof nog steeds meer in: achterhaal waarom dit soort dingen voor sommige mensen interessant zijn, maak daar een studie van! Zodat die mensen kunnen worden opgevangen en getraind met/voorzien van goede alternatieven.

» Posted By Pietie On April 29, 2010 @ 20:51

De menselijke maat

Leuk, een ode aan Ria Bremer. Inderdaad een van die zeldzame mensen met talenten die dan ook consequent ingezet worden voor algemeen belang (en niet ter meerdere glorie van zichzelf). Daarvan zouden we er meer kunnen gebruiken, vooral op tv.

» Posted By Pietie On April 24, 2010 @ 12:28

Blijf van mijn boeken af!

Hoi Karin,
Is het mogelijk om in dit stuk een linkje te plaatsen naar je nieuwste stuk ‘Wees geen ezel’, of vise versa, of met trackbacks of iets dergelijks?
Het is een mooi vervolgverhaal aan het worden!

» Posted By Pietie On June 04, 2010 @ 10:01

So hee, klare taal. Goed zo Karin. Je bent waarschijnlijk de enige die zulke onderbouwde kritiek heeft. Zoveel mensen die alles maar slaafs slikken en aannemen, zonder vragen te stellen of iets ter discussie te stellen.

En Bitch of F, waarom zou je opkomen voor uitgevers die al lang en breed de buit binnen hebben? Ben jij misschien net zo’n kunstluis?
Zonder auteurs zijn jullie sowieso helemaal nergens, dus ik zou maar eens naar hun wensen gaan luisteren!

» Posted By Pietie On April 13, 2010 @ 21:32

Oh nee! Niet Guusje…

Helemaal eens. Guusje is echt zo’n type die eigenlijk meer bij een extreem rechtse partij thuishoort.
Ik dacht bij nieuwe burgemeester ook aan Jette Kleinsma, leuk voor het lijstje misschien? Boris Dittrich is ook een goed idee. Ben heel benieuwd wat het wordt uiteindelijk. Krijgen we nog enige inspraak?

» Posted By Pietie On March 16, 2010 @ 20:45

Davey

Ja, hup Davey! Zet ‘m op en geef ze van jetje.
Jullie zien er even lief uit zo op die foto, dus dat gaat helemaal goed komen met die deelraad.

» Posted By Pietie On March 07, 2010 @ 19:52

Handje contantje

Een Islamitische wet schijnt hier uitkomst te bieden.
http://www.vpro.nl/programma/tegenlicht/afleveringen/42792534/items/43110061/

» Posted By Pietie On March 03, 2010 @ 00:17

Gister in Tegenlicht VPRO tv (meen ik): In Indonesië zijn een paar serieuze types begonnen met gouden en zilveren munten te slaan. Voor een gouden munt kon je vroeger een koe kopen, en voor een zilveren een kip. Is nu nog zo. Die munten verliezen hun waarde niet, en zijn net zo veel waard, letterlijk, als wat je ervoor kunt kopen. Zo was geld bedoeld, ooit. Waarom niet allemaal weer daar naar terug?! De ‘uitvinders’ hadden ook een mooie theorie erover: ze wilde zo de rijkdom weer letterlijk in de handen brengen van de armere mensen, want nu bezitten alleen de rijken het echte spul, en mag het volk het met waardeloze briefjes doen. Prachtig lijkt het me om weer gouden en zilveren munten in builtjes mee te zeulen, daar ben ik helemaal voor!

» Posted By Pietie On March 02, 2010 @ 23:50

Wennen

48: prachtig verhaal, maar slaat natuurlijk helemaal nergens op in dit verband. Overigens heeft deze vrouw wel degelijk een handicap, mentaal en sociaal dacht ik zo…

» Posted By Pietie On February 27, 2010 @ 20:19

«« Back To Stats Page