Statistiek

Comments Posted By Pietie

Displaying 451 To 480 Of 788 Comments

Kortzichtig

Ps: Libië behoort niet (meer) tot Arabische liga, hoor ik net. Oman wel.

In conflict met Frankrijk schijnt Gaddaffi overigens gedreigd te hebben met een atoombom, nog geen twee jaar geleden.

» Posted By Pietie On March 07, 2011 @ 22:28

“Welk argument is er om ze als uniform te beschouwen? ”

Karin, ik kan er misschien wel een paar verzinnen waarom het gebeurt.

De landen kennen al (minstens) decennia lang een dictatuur
De Islam is de belangrijkste godsdienst
Er is veel geweld en onderdrukking
Mensen vluchten regelmatig naar andere landen om een ander bestaan op te kunnen bouwen
Het zijn gesloten landen, zowel bewoners zelf als buitenstaanders weten weinig over het landsbestuur
Er is veel corruptie
Er is grote werkeloosheid
De media wordt beheerst door de regering
Het leger neemt een belangrijke plaats in
Vrouwen (en mannen) worden in stereotype rol gedrukt
Mensenrechten worden genegeerd, zowel opstandelingen als leiders (Hussein) worden gedood
Demonstreren is verboden
Ze zijn gevoelig voor- en afhankelijk van (geheime) handel met het westen
Er bestaan veel voorschriften en regels voor gedrag en kleding
Ze zijn allen lidstaten van de Arabische liga

Overigens zijn er ook genoeg redenen om westerse landen als uniform te beschouwen.
Maakt het niet minder nodig en wenselijk om hervormingen te steunen en te stimuleren natuurlijk, met bij voorkeur telkens de menselijkheid (en niet religie! laten we die svp een beetje negeren) en de mensenrechten als grootste doel.

» Posted By Pietie On March 06, 2011 @ 14:06

56, ja sorry, was wat plat. Maar een gelijkenis met Beethoven is echt beter, dat was een boze, ijdele man. En als een volwassen kerel zijn haar blondeert, dan is dat toch vrij wild (ers).

Karin, je maakt een vergelijking met het verschil tussen katholieken en protestanten. Het klopt dat dat niet opgaat. Het zou hetzelfde zijn als het op een hoop gooien van links, wat Wilders doet. Die stelt de PvdA zelfs gelijk met de extreem linkse activist die Fortuin vermoorde.
We kunnen, zover ik weet, rechts (nog) niet beschuldigen van het vermoorden van mensen. Ik denk dat de populariteit deels verklaard kan worden daaruit. (De woede over die cartoon van Joop.nl is dan ook enigszins te begrijpen).

» Posted By Pietie On March 03, 2011 @ 12:42

herstel 51: reactie op 33. Hier nog 2 coupletten:

Onze Geert met zijn wilde haren
wilde maar niet bedaren
maar waar had hij dan aan gedacht
aan oorlog, moslims, aan de macht?

Islamisering! schreeuwde hij van de daken
en hij wilde zelf zijn volkslied maken
We konden het eerst niet geloven
maar hij blijkt te zijn: onze Arabische Beethoven!

sorry Karin. Maar om even in topic te blijven: De neiging om alle moslims op een hoop te gooien komt van rechts denk ik, en dat heeft veel invloed op de hele media.

» Posted By Pietie On March 03, 2011 @ 09:46

50 was nog reactie op 22 “Limburgse Mozart”. Maar schluss.

» Posted By Pietie On March 02, 2011 @ 21:13

ps: sorry, kan het niet laten, maar bedacht opeens dat de heer W meer lijkt op Beethoven dan op Mozart.
Wie wie weet begint hij zowaar onze kunst en cultuur weer te steunen in plaats van af te breken, als we hem ook zo gaan noemen. Laten we van hem de Arabische Beethoven maken! Mag hij invullen hoe dat moet klinken.

» Posted By Pietie On March 02, 2011 @ 21:10

(@47 Juzo, je praat tegen jezelf @45)

Ik zie ook niet wat de heer W hier doet met zijn strijdlied, jezus. Laten we het over de belangrijke dingen hebben!

» Posted By Pietie On March 02, 2011 @ 20:49

23
Groenslinks, haha, helaas ben ik het er op dit moment wel mee eens, die mag erbij. Ik vind dat ze zich op dit moment te makkelijk aanpassen aan heersende visies.
Overigens vind ik ook dat tv programma’s als DWDD en P&W zich te veel aanpassen aan de zittende regering, door voortdurend media-aandacht te vestigen op non-issues.
19
Maurice, ik heb niets tegen het omarmen van de ander, mits die: a. bij voorkeur zelf goed nadenkt en niet alleen andermans regels opvolgt en iedereen napraat, b. mij net zoveel respect geeft als ze zelf willen hebben, en c: niet doet aan geweld, uitbuiting, onderdrukking, verwaarlozing van zijn medemens of zichzelf. Want dan zeg ik er wat van, dat is niet te tolereren.

» Posted By Pietie On March 02, 2011 @ 14:43

13
Nou ja, in vredesnaam, we kennen de goede man geen van beiden erg goed, toch? wat een geneuzel!
Timmermans zei op tv een aantal zeer rake dingen die ik niemand anders hoorde zeggen.
17
Het totalitaire regime van Marokko gaat zover dat ze zelfs in Nederland onder druk worden gezet om te zeggen dat ze heel tevreden zijn met hun thuisland.

Het leuke aan Nederland is de (vrolijke) creativiteit. Nergens ter wereld bestaat een partij van de dieren, bijvoorbeeld. Hier kan veel, en gebeurt veel nieuws.
Als we onze cultuur verder laten afbrokkelen door dit kabinet, dan vrees ik dat de sombere stemming die nu heerst onder de kwetsbaren overslaat op ons allemaal.
Willen we een voorbeeld zijn voor de Arabische wereld dan moeten we wel ons best gaan doen om echt het goede van de democratie te behouden.

» Posted By Pietie On March 02, 2011 @ 11:47

9
stem alles behalve PVV, VVD, CDA!

De enige met een niet-kortzichtige kijk op het midden-oosten is naar mijn idee PvdA politicus Frans Timmermans.

» Posted By Pietie On March 02, 2011 @ 10:27

Ik wil er toch nog iets over kwijt, omdat ik me persoonlijk aangesproken voel door de post over Sooreh Hera.
Hoe kortzichtig is het van moslims als die Sooreh bedreigen vanwege haar ‘beledigende kunst’? Dat zijn overigens niet de jonge Iraniërs, die veel minder gelovig zijn, maar extreme (?) moslims in Nederland. Inderdaad niet te vergelijken!!

Kortzichtig is toch ook dat anno 2011 vrouwen nog steeds hun hoofd moeten insnoeren of rokken moeten dragen vanwege hun geloof? Laten we niet doen alsof dat normaal en acceptabel is, kom op zeg, dan blijft de geschiedenis zich inderdaad tot in den treuren herhalen.

Laat niet de boodschap zijn dat wij kortzichtig zijn, maar dat het tijd wordt om religie aan te pakken en uit de politiek te bannen. Die heeft zoveel eeuwen voor zoveel kortzichtige en onderdrukkende ellende gezorgd dat we er scheel van kijken!

Ik stem vandaag maar eens op de partij van de dieren denk ik.

» Posted By Pietie On March 02, 2011 @ 07:24

PS: For what it is worth: ik heb in de Nederlandse politiek en media ook niet veel vertrouwen, en vind de mens (met of zonder religie) überhaupt vrij hopeloos geloof ik. (behalve sommigen :-)

» Posted By Pietie On March 01, 2011 @ 20:52

Mooi nuances, inderdaad.
Die dictaturen zijn echter wel een grote overeenkomst in de Arabische wereld, daar kunnen we helaas niet omheen.
De opmerking over een moslimstaat (“wij zijn allemaal moslimbroeders, wij zijn één) kwam van een Libische vluchteling in Tunesië, zoiets zou ik zelf nooit durven verzinnen.

Nog steeds geen vrouw op tv gezien, en al helemaal niet zonder hoofddoek. Demonstranten, vluchtelingen: allemaal mannen. Maar goed, het is ook oorlog.

Alle hoop is gevestigd op de vrijere denkers! Zowel hier als daar. Ik zou bijna gaan bidden, maar laat ik duimen voor een goede afloop.

» Posted By Pietie On March 01, 2011 @ 20:21

Lessen

84 Interessant gezichtspunt. En waarschijnlijk zit het in de mens zelf dat ‘t ie vooral het eerst aan zichzelf denkt.
En ja, ik zou graag wat rijkdom delen. Ik vind het absurd dat het zo slecht verdeeld is. Heel veel dingen vind ik niet nodig: individuele auto’s, afwasmachines, orgaantransplantaties, IPhones, en noem maar op.
Alleen de vrijheid die ik heb verworven geef ik minder graag op. Maar ook die heeft waarschijnlijk met onze welvaart te maken. Ik zou er niet tegen kunnen om afhankelijk te zijn van mensen die slecht voor me zijn.

» Posted By Pietie On March 20, 2011 @ 16:33

@82 Begrijp me goed, ik ben voor vernieuwing en een beter Libië voor inwoners. Maar ik schaam me dat Nederland handel dreef met Kadaffi en andere dictators. Wapens leveren! Echt walgelijk hoe er een slaatje uit geslagen wordt over de hoofden van onderdrukte inwoners. Het Libische volk zou nu niet in de problemen zitten als wij de mensenrechten hadden nageleefd.
Wie is nu straks de dupe van alles? Wéér het volk waarschijnlijk. Die familie Kadaffi zal het goed blijven hebben, en wegkomen met tientallen jaren moord en doodslag, net als Mubarak en anderen.
Laat Nederland eerst zijn eigen wapenfabrieken bombarderen en ophouden met handelen.

» Posted By Pietie On March 20, 2011 @ 13:31

Helaas heb ik ook geleerd dat wat er nu met kruisraketten in Libië wordt gebombardeerd, oorlogsmateriaal is van Nederlandse makelarij.
We moesten ons kapot schamen.

» Posted By Pietie On March 20, 2011 @ 11:02

Wat we ook van het Midden-oosten geleerd zouden moeten hebben inmiddels, is dat er geen sprake is van rebellen. Het zijn gewoon burgers, jonge mensen die een toekomst willen.
Laten we hopen dat ze niet allemaal afgeschoten worden.
Stel je voor dat het hier gebeurde. Hoe hard zouden we dan gillen, of zouden we ook niet (meer) durven vanwege represailles van een dictator.

Kader Abdolah heeft zojuist in een tv-interview gezegd dat Wilders dan maar eens minister president moet worden. Dan kunnen zijn volgelingen tenminste zien dat ze voor de gek zijn gehouden. Niet meer praten, maar in daden omzetten. Hmmm, en dan?

» Posted By Pietie On March 18, 2011 @ 22:28

Yes! Een vliegverbod voor Libië. Eindelijk lijkt de VN ook iets geleerd te hebben. Nu maar bidden dat zoveel mogelijk mensen overleven, en dat meer mensen zich tegen de dictator keren.

» Posted By Pietie On March 17, 2011 @ 23:46

71= irritant trollgedrag. zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Trol_%28internet%29

En dit blijf ik herhalen zolang je niet normaal mee discussieert, dwz oprecht, consistent, open en geïnteresseerd, menselijk, enigszins doordacht ivp flurf, etc.
Waarom? Omdat dit blog dat verdient!

» Posted By Pietie On March 14, 2011 @ 10:42

Het schijnt dat Rusland en China het vliegverbod in Libië tegenhouden. Dat belooft wat voor onze toekomst als die twee grote landen het een goed idee vinden om zo’n idioot aan de macht te houden.
De Nederlandse regering heeft inmiddels z’n excuses aangeboden aan Kadaffi. Excuses!! (omgekeerde wereld!)

» Posted By Pietie On March 14, 2011 @ 10:00

68 “Ik zou dat ook doen. Als ik regeringsleider was.”
=
Trollgedrag betekent dat je de berichten die je schrijft alleen schrijft voor het (schokkende) effect, en niet omdat het werkelijk je mening is.
Met name op een blog als dit is dat zo irritant omdat Karin Spaink een integere en intelligente columniste is die voortdurend probeert om het debat over belangrijke zaken in Nederland aan de gang te houden.
Het is tevens zeer irritant en ongewenst omdat het andere serieuze lezers en mee- discussieerders kan weerhouden om te posten.

» Posted By Pietie On March 14, 2011 @ 09:33

En terwijl die laffe VN nog dagen moet vergaderen over een vliegverbod, is het te laat voor veel Libiërs: het regent bommen. Wat een kutwereld.

» Posted By Pietie On March 14, 2011 @ 00:11

…Maar laat ik niet doen alsof ik een hoge dunk heb van de mensheid in het algemeen. Sommige mensen vinden het niet zo erg als anderen worden onderdrukt, zolang zij maar kunnen blijven rijden met hun speeltje.
Wat ik ook heb geleerd van het Midden-Oosten, is hoe generaties lang het finaal mis kan gaan aan alle kanten. Hoe allerlei kansen (van onze leiders!) om op te komen voor mensenrechten systematisch blijven liggen. Hoe wij dus voortdurend moet blijven opletten wat er werkelijk gebeurt als onze politici ondertussen mooie praatjes houden.
Veel geleerd, maar ik word er niet blijer van.

» Posted By Pietie On March 13, 2011 @ 11:15

@64
Ik bedoel dat wij als consument weinig keus hebben. Niet veel mensen zouden bewust kiezen voor het steunen van een regime die mensenrechten schendt, tenminste als duidelijk is hoe het precies zit, en als er alternatieve producten voorhanden zijn.

» Posted By Pietie On March 12, 2011 @ 18:25

@61 Nee, gelukkig heb ik geen auto. Maar die schuldvraag is niet echt eerlijk trouwens, want mensen hebben het niet door dat ze zo’n regime steunen, alles gaat in het geniep!
En bovendien doet onze regering niet genoeg aan alternatieven zoals waterstof- energie, brandstof uit bio-energie etc. Er wordt ons geen keus geboden.

» Posted By Pietie On March 12, 2011 @ 15:21

Wat ik ook leerde is hoe hypocriet en vals de Nederlandse regering is. Zij hebben al die tijd geleverd aan dat regime: oorlogsmateriaal, bouwmateriaal + arbeidskrachten met know how, alles! De mensenrechten kwamen op de 2e plaats als daar al überhaupt naar gekeken werd.
En volgens de directeur van Pax Cristie zojuist op de radio zullen ze met de vrijlating van de drie militairen ook weer deals hebben gemaakt, dat kan niet anders.
Ongelofelijk, onze regering is gewoon bewust medeplichtig aan het schenden van mensenrechten!

» Posted By Pietie On March 12, 2011 @ 11:05

Niet als alles (elke god, elk geloof) erin past en er voldoende ruimte is voor individuele keuzes, discussies etc. Ik verheug me alvast!

» Posted By Pietie On February 27, 2011 @ 12:27

Ben er helemaal voor om te proberen alle godsdienst om te vormen tot pantheïsme! :-)
Eén nieuwe wereldreligie, wauw.
Laten we een plan de campagne maken!

» Posted By Pietie On February 27, 2011 @ 10:20

34
Het is geen kinderlijke euforie, het is pure menselijkheid. Een gevoel van meeleven van ziel tot de ziel. Elk mens wil vrij zijn.

» Posted By Pietie On February 26, 2011 @ 21:57

Juzo, een link had ook voldaan!

Vandaag voor het eerst op tv een roep gehoord vóór 1 grote Arabische moslimstaat. ‘Wij zijn broeders’! werd er geroepen door Libische vluchtelingen in Tunesië.
En inderdaad nog altijd geen vrouw te bekennen op de beelden…

» Posted By Pietie On February 26, 2011 @ 21:32

«« Back To Stats Page