Statistiek

Comments Posted By Pietie

Displaying 391 To 420 Of 788 Comments

Ook macht moderniseert

@7 Karin: “ik vrees dat zulk ‘in de gaten houden’ allang op grote schaal gebeurt. Daarvoor hoef je helemaal niet naar immigranten te kijken – onze eigen overheid doet immers precies dat. En ook onze eigen regeringen houden vaak hun mond – terwijl ze wel zouden moeten spreken – over mensenrechtenschendingen, omwille van nationale economische of diplomatieke belangen.
Terzijde: sorry dat ik hierover zo somber klink :( ”

Helemaal niet sorry Karin, jij bent een van de weinigen die deze issues aan de kaak stelt, erover schrijft en een podium biedt voor discussie hierover. De meeste mensen doen oogkleppen op en feesten en/of werken gewoon fijn door, alsof er niets aan de hand is. Het is natuurlijk bitter dat je somber bent erover, maar des te beter en belangrijk dat je klinkt! :-)

» Posted By Pietie On May 07, 2011 @ 10:21

Misschien een rare kronkel, maar… wat nu als macht tegelijk ook een minder duidelijk gezicht krijgt. Ik denk aan de Chinesen die in Nederland in diverse steden hun chinatowns bouwen, met poorten (bewaakt met camera’s) en stoepen met chinese spreuken erop. De talloze spionnen die niet alleen hun eigen vluchtelingen in Nederland controleren maar ook ons in de gaten houden, met de ‘nieuwste hiërarchische informatiemodellen’.
Wat als hun regime ook hier gaat gelden straks, en niemand meer iets durft te zeggen vanwege alle economische belangen.
Dat is waar ik aan denk op deze Bevrijdingsdag…
Ik zou niet lang leven, ik zou al snel opgepakt worden en levenslang gevangen gezet of vermoord. Net als vele anderen nu, op dit moment, daar.
Misschien hebben we ook dit (non-?) gevecht al lang verloren.
Laten we niet te tolerant zijn, maar kritisch blijven kijken en altijd alles ter discussie blijven stellen. Verschillig zijn, dat is mooi. Daarom kom ik hier zo nu en dan om te lezen, en iets te schrijven. Maar voor wie ik al lang niet meer anoniem ben, wie zal het zeggen…
(brrr)

» Posted By Pietie On May 05, 2011 @ 22:44

Ongezond

Een eerste conferentie over zelfmanagement van chronisch zieken binnenkort:

Living with chronic disease
ENOPE 2012
1st European Conference on Patient Empowerment
Copenhagen, 11th-12th April 2012

http://www.conferencemanager.dk/enope2012/

» Posted By Pietie On March 27, 2012 @ 13:58

@12 Maurice: “p.s. Pietie, laat je niet bangmaken.” (+ @13)

Dank Maurice, maar… als je bedenkt dat economische belangen in dit lang vaak voorgaan en ze dan toch met nieuwe inzichten naar buiten komen, dan luister ik daar wel naar. Eén op de negen vrouwen (als het er inmiddels niet meer zijn) krijgt borstkanker. Zal mij niet verbazen als alcohol een van de grote boosdoeners is.
Overigens is er een lichtpuntje voor alle verslaafden onder ons. Op dit moment is een onderzoek gaande naar het middel Baclofen, dat is een soort spierontspannend middel dat ook bij spasmen en ms bijvoorbeeld wordt gebruikt. In de Volkskrant van 27-04-2011 (pagina 10) staat een artikel over dit ‘wondermiddel’ dat de obsessieve zucht naar alcohol zou kunnen doen verdwijnen. En dat is goed nieuws!

(ook @14:

Mijn ervaring met werkgevers (en ik heb overduidelijk niet de beste getroffen in mijn leven) is dat ze helemaal niet het beste willen! Als je laat zien dat je heel graag wilt en ook heel veel kunt, dan zien ze je eerder als bedreiging! Hoeveel instituten zijn niet alleen maar bezig hun sprookje op te houden, helemaal niet geïnteresseerd in doeltreffendheid en kwaliteit. Mensen die het echt goed bedoelen, die integer zijn en hebben gevochten om met hun handicap van alles goed te kunnen, horen gewoon niet in die zo veel voorkomende cultuur van ‘windowdressing’ thuis. En wees daar eigenlijk maar heel trots op!

» Posted By Pietie On May 08, 2011 @ 11:02

Ik schrok laatst van het bericht dat alcohol mogelijk veel gevaarlijker is voor de gezondheid dan eerder werd aangenomen.
Nieuwe inzichten wijzen uit dat mogelijk ook weinig alcohol (let wel: maar één glaasje per dag) het risico op borstkanker bij vrouwen vergroot. (Bron: alcohol.nl)
Shit, dan ga ik daarmee toch maar stoppen, want als ik zelf iets kan doen ter preventie dan wil ik dat wel proberen. De gevreesde ziekte zit in de familie.

» Posted By Pietie On April 30, 2011 @ 20:58

@2
Misschien is het de imperfectie waar men bang voor is. Terwijl, dat is nu juist wat de mens zo mooi maakt, in vergelijk met zijn plastic producten.

Goed stuk weer!

» Posted By Pietie On April 28, 2011 @ 11:51

Lustrum

Ook voor mij betekent Karin veel als het gaat over emancipatie van de mens met een ziekte. Wie (grappig genoeg?) ook in zekere mate een voorbeeld was, is prins Claus.
Ik kijk naar de foto en zie een prachtig mens, zacht en krachtig tegelijk.
Karin, het is een grote troost dat je bestaat, hoe je denkt, dat je zo open bent en dat je schrijft hoe je schrijft. Dank!

» Posted By Pietie On April 06, 2011 @ 14:44

Camouflage

Ja, het wordt tijd voor een tegenbeweging. Verschillende sokken dragen, vind ik een leuke. En misschien een t-shirt erbij met de tekst: ‘Maar door wie zijn God en Allah eigenlijk geschapen’.
Ik haat rituelen. Dat is precies waarom godsdiensten zo’n macht krijgen: Als je mensen kunt laten doen wat je wilt, kun je ze ook laten geloven wat je wilt.
Mensen hebben blijkbaar een onstilbare honger naar kaders.
Vooruit dan maar, ieder ook een eigen setje rituelen dan, voor het ‘veilige gevoel’ of zoiets.

» Posted By Pietie On June 29, 2011 @ 12:17

Zojuist te lezen op teletekst dat al-Qaida een nieuwe leider heeft: Al Zawahiri. Hij laat weten dat ze op dezelfde voet doorgaan “totdat we alle indringers hebben verjaagd uit moslimlanden”.

Gaat lekker zo.
Als we nu eens afspreken dat iedereen overal mag wonen. Alleen al om het feit dat we er zelf niet om hebben gevraagd geboren te worden.
En als we vervolgens afspreken dat we anderen geen regels zullen opdringen, en dat iedereen de mensenrechten respecteert?
Dan komen we vast een heel end.

» Posted By Pietie On June 16, 2011 @ 15:16

@25
“We hoeven aan het verwijderen van de moslimina’s niet zo heel veel te doen.”

Wat een walgelijke, mensonterende opmerking.
Behandel de ander zoals je zelf behandeld zou willen worden. En kom altijd op voor mensen die onderdrukt worden.
Dan komt het op de wijdse aarde misschien nog eens goed.

» Posted By Pietie On June 16, 2011 @ 13:30

Is het niet een kwestie van open blijven staan voor veranderingen? Op zich is het juist mooi dat verschillende culturen de onze beïnvloeden. Alleen de voorschriften en de dwang, daar heb ik moeite mee. Zodra mensen bedreigd worden, de mond gesnoerd, vermoord en gevangen gezet. Het is zo gedaan. Iedereen weet wat er in China gebeurt, en toch komt er verregaande samenwerking met zo’n land. Niet wij inspireren hen om de mensenrechten in acht te nemen, maar zij krijgen met hun grote dictatoriale bek steeds meer macht.
Als er aan de kant van ‘de voorschrijvers’ iets ten goede zou veranderen, dan krijg ik weer hoop. Maar het tegendeel is waar, helaas.

» Posted By Pietie On June 16, 2011 @ 12:59

Ik denk dat we ons goed moeten realiseren dat er op dit moment mensen bedreigd en vermoord worden voor hun kritiek op de islam. Net als dat mensen in China opgesloten worden voor het hebben van een eigen visie.
Intussen krijgen de dictatoriale instituties steeds meer macht, ook in Nederland. Onder je neus. De Chinese poorten verrijzen in onze steden, hun spreekwoorden en gezegden worden op onze stoep gegraveerd.
Okee, je kunt zeggen, dit land en de stad is al lang niet meer van ons. We moeten accepteren dat een nieuwe groep mensen de dienst gaat uitmaken. Goed, ik zou kunnen verhuizen zodra de sfeer me niet meer bevalt. Maar waar heen? In zo’n land zouden dan de keuzes van elk mens onvoorwaardelijk geaccepteerd moeten worden. Men zou de menselijke waardigheid hoog moeten hebben, en een ander niets willen opleggen. Leven en laten leven. Zo’n land zoek ik dan.
Of kunnen we die toch het beste zelf creëren nu er hier nog iets te sturen valt…

» Posted By Pietie On June 15, 2011 @ 12:54

Ruim 500 jaar geleden schreef Mirandola een oratie over de waardigheid van de mens. Een korte quote hieruit:

“Toen God alle dingen geschapen had, dacht Hij er tenslotte aan, de mens te scheppen. Maar Hij had geen vorm meer voor een nieuw schepsel, noch stof, waarmee Hij het nieuw schepsel kon begiftigen, noch een ruimte, waar het als toeschouwer van het heelal een plaats had kunnen vinden. Reeds was het heelal gevuld, het midden en de diepte. En zo besloot de opperste Meester, dat het schepsel aan hetwelk hij niets eigens meer kon geven, aandeel zou hebben aan alles wat aan de andere schepselen elk apart was gegeven. Zo nam Hij de mens als een schepsel met wankele vorming in de wereld op, plaatste hem in het midden van de wereld en sprak tot hem: geen vaste verblijfplaats, geen eigen vormgeving, geen bijzondere behandeling heb ik je gegeven, opdat je zelf je woonplaats, vormgeving en handeling zoudt kiezen; en opdat hetgeen je kiest van jou zou zijn. Alle andere schepselen heb ik met een bepaalde natuur begiftigd en ze daardoor ingesloten binnen vaste grenzen. Jij wordt door geen grenzen beperkt; jij schept je eigen grenzen volgens je eigen wil, aan wiens leiding ik je heb toevertrouwd.”

Deze reden is nooit gehouden, omdat het werd verhinderd door de katholieke kerk.
Zouden wij ons nu de mond moeten laten snoeren door een andere godsdienst? Dan gaan we wat mij betreft 500 jaar terug in de tijd en kunnen we straks weer van voren af aan beginnen.

» Posted By Pietie On June 13, 2011 @ 10:51

ps bij 9: @6

» Posted By Pietie On June 13, 2011 @ 10:20

“Als verdorie dingen als economische zelfstandigheid minder belangrijk zijn dan onze normen opleggen aan anderen…. dan zijn we niet meer ge-emancipeerd bezig.”

Nee, we zijn pas fijn bezig als we er niets van zeggen dat mensen vanwege hun religie kledingvoorschriften krijgen opgelegd?

» Posted By Pietie On June 13, 2011 @ 10:14

“En het debat over vrouwen en hoofddoekjes is geen emancipatoir debat; het is alleen een anti-islamitisch debat.”

Wat mij betreft een anti-religie debat.
Vandaag op tv jonge geliefden (moslims) in zee. Man met ontbloot bovenlijf en de vrouw helemaal van top tot teen aangekleed met lange mouwen en lange rok en/of legging eronder.
Deed me even denken aan de foto’s van onze grootmoeders die in lange zwarte rokken op het strand in rieten stoelen plaats namen.
Moeten er nu echt weer twee, drie, vier generaties overheen gaan voordat niet-religieuzen en religieuzen normaal menselijk kunnen bespreken wat redelijke regels zijn en wat niet?
Straks zijn we weer 1000 jaar verder, en nog niets gebeurd. Modern- of gematigd gelovigen zouden ook in debat moeten gaan met streng-gelovigen.
Alles, alles ter discussie blijven stellen zou ik zeggen, juist nu!

» Posted By Pietie On June 12, 2011 @ 23:52

Kopzorgen

Zojuist ook op NTR tv ‘de halve maan’ een zeer interessante discussie erover.

» Posted By Pietie On April 23, 2011 @ 12:51

Ik snap jullie logica niet, en ben het ook niet eens met de stellingen… maar ik wil er niet eindeloos over door gaan.
Overigens heb ik al gezegd dat verbieden volgens mij niet de weg is. Vanaf vandaag is in Frankrijk de burka verboden, benieuwd hoe dat uitpakt.

» Posted By Pietie On April 13, 2011 @ 00:32

97@ JPaul, dat is precies de reden waarom niet dat artikel, maar juist het kledingvoorschrift uit de Islam naar het ronde archief (leuke uitdrukking) mag.

» Posted By Pietie On April 12, 2011 @ 09:55

Vandaag in de Pers ook een interessant artikel van Kustaw Bessems: http://www.depers.nl/binnenland/560298/Hoofddoekje-had-nut-in-de-oertijd.html

» Posted By Pietie On April 11, 2011 @ 19:18

! NB: nu net op tv (NTR), prachtige documentaire ‘I wear the veil’.

» Posted By Pietie On April 02, 2011 @ 12:58

@Maurice, dank voor je bericht! Ik begrijp je punt, en ga er nog over doormijmeren. Ik weet niet of Karin er blij mee zal zijn als ik hier tot in den treuren doorga met berichtjes erover, maar in mijn hoofd gaat het in elk geval door…

» Posted By Pietie On April 02, 2011 @ 12:00

@ 86, en dus als het recht wordt geschonden? Laat je de ander dan aan zijn lot over? Men formuleert over het algemeen niet alleen niet, men is ook nog eens onverschillig!

@ 85 Okee, Zweden, Japan, Nederland… onder je neus vindt onderdrukking en zelfmoord plaats, en onder mijn neus zal ik ten allen tijden daar tegen bezwaar maken en het opnemen voor de medemens.

Zonder dat is het leven voor mij niet de moeite waard. Leven = mensen = menselijkheid = in vrijheid kunnen leven en het voor anderen opnemen, of anders liever niet.

» Posted By Pietie On April 01, 2011 @ 23:14

@83
Wat te doen als er geen keus is en niemand ter wereld het lef heeft om het voor je op te nemen? Weet je hoeveel jongeren zelfmoord plegen in Iran, bijvoorbeeld…

» Posted By Pietie On April 01, 2011 @ 15:04

Als voorschrift van een religieuze leider? Dat is volgens mij onderdrukking. Uit vrije wil geen eigen keus meer kiezen, maar je hoofd voortaan insnoeren? Hmmm… ik kan me voorstellen dat het went, dat wel. Er zijn mensen die wel 40 jaar in onderdrukking leven en dan pas gaan protesteren omdat een nieuwe generatie het niet meer pikt.
Goed, ik wacht wel, kijk wel toe.

» Posted By Pietie On April 01, 2011 @ 00:06

@Maurice 79
“Het gaat niet om het hoofddoekje; die dames met dergelijke mate van emancipatie, die moeten we koesteren.”

Maar dat soort emancipatie betekent dan: het recht om je te (willen) onderwerpen aan beperkende voorschriften van een religieuze leider.
Moet iedereen het recht hebben om zich te laten onderdrukken? Ik ben erg benieuwd naar de wereld die we dan krijgen. Ik vrees dat vrouwen die dan in opstand komen, of andere, eigen keuzes willen maken niet lang leven. Nee, dan liever ‘geëmancipeerd’ de voorschriften volgen… (??)

» Posted By Pietie On March 31, 2011 @ 21:12

74
Ik ken ook vrouwen met hoofddoek die baas van hun eigen bedrijf zijn in Nederland. En vrouwen met hoofddoeken shoppen tegenwoordig in de duurste straten van Istanbul. Gaat dus niet op.

» Posted By Pietie On March 31, 2011 @ 15:29

@ 75 Maurice
“Bestaande issues horen the hard way benaderd te worden”

Maar de vraag is, hoe dan? Hoe kun je voorkomen dat mensen worden onderdrukt door dominante leiders als dat onder je neus gebeurt? Te makkelijk om dan te zeggen: niet mee bemoeien. Zonder bemoeienissen van de medemens blijft onderdrukking, uitbuiting, discriminatie en andere ellende bestaan.
Interessante vragen die ik meer in de openbaarheid zou willen horen is: hoe komt het dat sommige moslima’s geen hoofddoekjes dragen, en waarom worden die gediscrimineerd door vrouwen met hoofddoekjes? En: wat zou een moslima met hoofddoekje kunnen bewegen om deze achterwege te laten? Zou ze zich wellicht kunnen laten inspireren door andere gelovigen die eigen gekozen kleding dragen?
En de belangrijkste vraag nog: waarom laten mensen anno 2011 zich zo gewillig inpakken door voorschriften van (willekeurige) religie met strenge leiders. Zijn we nog altijd bang voor individualiteit en vrijheid?

» Posted By Pietie On March 31, 2011 @ 14:19

jaja, goh, wat zit ik hier eigenlijk serieus na te denken en te schrijven, voor wie eigenlijk pff

» Posted By Pietie On March 30, 2011 @ 21:29

@JPaul 69
Stuitend dat je het dierenscheldwoord nog eens herhaald.
Ook begrijp ik niet dat wij solidair moeten zijn met streng gelovigen, door hun symbolen te dragen op een afgesproken dag. Volkomen belachelijk en misplaatst Anno 2011!

» Posted By Pietie On March 30, 2011 @ 17:15

«« Back To Stats Page