Statistiek

Comments Posted By Pietie

Displaying 361 To 390 Of 788 Comments

Emancipatie

Hahaha, hardop geschaterd om dit stuk. Veel dank.
Misschien is ook de term: crimina geschikt? (meervoud: crimina’s) Heeft iets vrouwelijks en ook iets koninklijks (zelfde uitgang als Maxima). We moeten tenslotte alvast groots gaan denken!

» Posted By Pietie On October 01, 2011 @ 14:49

Tip

Ook interessant om eens wat websites te vergelijken:

http://www.narconon.nl/
http://www.jellinek.nl/

Welke is het meest helder over de behandeling, de klachtenafhandeling, de nazorg, en wie geeft de nodige belangrijke informatie?

» Posted By Pietie On July 30, 2012 @ 10:52

@156 Mooi verhaal Carole.
Niemand ontkent dat mensen na het afkicken het gevoel hebben enorm geholpen te zijn, en gered, en gelukkiger e.d. dankzij zo’n instantie.
Waar het in dit stukje om gaat, volgens mij, is dat Narconon heel nodig kritisch naar zichzelf mag kijken en verbeteringen dient aan te brengen ten gunste van clienten.
We willen toch dat mensen ook op de lange duur gelukkig en gezond blijven? En zo onafhankelijk mogelijk van een instanties een eigen bestaan kunnen opbouwen?
Je hoeft toch niet je hele leven in dienst te stellen van een organisatie omdat ze je hebben helpen afkicken? En/of hun religie en overtuigingen over te nemen?
Stel je voor dat ze bij de Jellinek van je verwachten dat je je leven lang vrijwilligerswerk voor hen komt blijven doen. En stel je voor dat ze daar een vreemde behandeling aanbieden die niet strookt met gezondheidsadviezen. Dan zouden we toch ook aan de bel trekken?

» Posted By Pietie On July 30, 2012 @ 10:45

Waar Karin kritische vragen over heeft, is de behandeling die clienten krijgen, en dan met name de idiote en omstreden hoeveelheden vitamine en het saunagebruik.
Als ik Narconon was, zou ik nog eens heel goed naar mijn eigen werkwijze kijken, en als de donder zorgen dat de behandeling in overeenstemming komt met goedgekeurde zorgprogramma’s.

Wat ontzettend vreemd dat er nu kritiek komt op deze kritische vragen. Want hoe beter we voor mensen zorgen, hoe beter toch?

» Posted By Pietie On July 29, 2012 @ 19:51

@28
“en denkvermogen zitten ze bij scientology juist niet op te wachten in hun volgelingen”

Helaas gaat deze stelling niet op, het is niet het intellect waarop een beroep wordt gedaan, maar op de emotie! Die zetelt in een andere laag, zoals we allemaal wel eens ervaren hebben.
Dat verklaart waarom ook veel hoog opgeleiden verstrikt zitten in het web. Moge God ze een helder moment geven, de arme types (god? euh, ik bedoel hun spirit, of zoiets…)

» Posted By Pietie On July 07, 2011 @ 22:24

@10
Ja, je zou er bijna moedeloos van worden dat dit soort praktijken sinds de jaren 60 (door de leegloop van de kerk zijn dit soort organisaties ontstaan) systematisch niet worden aangepakt door de overheid. Het is georganiseerde misdaad, een sluimerend gevaar voor de samenleving.

» Posted By Pietie On July 06, 2011 @ 09:45

@7 Ja, de kerk misschien? Ik haat het vooral als ze zeggen mensen te helpen terwijl ze gewoon aan het rekruten zijn. Hun doel is mensen afhankelijk te maken en te houden, zodat ze die kunnen uitbuiten. Heeft helemaal niets met verslavingszorg te maken.

» Posted By Pietie On July 05, 2011 @ 22:16

Ha, goed zo. Aanpakken die misdadige praktijken. Het zijn ook meestal nog eens de meest kwetsbare mensen die de dupe worden van die zogenaamde k*t religieuze bewegingen, brrr.

» Posted By Pietie On July 05, 2011 @ 22:06

De diva

@7
Zo te horen behoor jij zelf tot het ‘eigen volk’ van Fairuz, trouwens.
Zie je dat we gewoon allemaal mensen zijn die overal (mogen) wonen en van alles liefhebben, en op sloffen ergens naar toe willen kunnen.
We komen er wel. Zodra de mens weer wat zeldzamer wordt, komt alles goed.

» Posted By Pietie On July 01, 2011 @ 18:22

(@7) Juzo , je bent een poëet! Wanneer komt je eerste boek/bundel uit? Nee echt, dat ga ik lezen en velen met mij, zeker weten.

» Posted By Pietie On July 01, 2011 @ 14:09

Hee, ik dacht heel even een fotootje te zien van Jomanda (!). Oeps!
Toch kunnen die zangers en artiesten er ook wat van: met een ernstig gezicht zichzelf en het moment heilig verklaren, en de hele zaal hypnotiseren. Maar hier is het gelukkig alleen maar (echt!) heilzaam…
(sorry voor dit spelbreken)

» Posted By Pietie On June 30, 2011 @ 22:29

Definitely een recensente, in de krant met dit stuk! Je zou daar makkelijk een eigen item met recensies van eigen keus voorstellingen kunnen vullen. Prachtig, ik mocht even meegenieten van een fluwelen stem en de sfeer, en dat door een verzameling letters.

» Posted By Pietie On June 28, 2011 @ 16:39

Cherkaoui

Wow, had nog niet eerder een dansrecensente achter je gezocht. Het leest als een spannend boek hoe je het beschrijft. Ik zou de krant tippen met jouw versie!

» Posted By Pietie On June 21, 2011 @ 00:21

Slettenmars

euhr, het wordt inderdaad steeds onappetijtelijker en enger. Maar daarom juist misschien toch eens goed om gedegen onderzoek naar te doen. Zoveel werkeloze psychologen in Nederland, die kunnen dat varkentje misschien eens wassen ;-)

» Posted By Pietie On June 11, 2011 @ 22:52

@15
Tja, een niet seksueel gemotiveerde verkrachting. Zoals kadaffi nu zijn mannen viagra geeft om zijn macht te laten gelden en angst te verspreiden.
Maar, zonder opwinding krijg je geen stijve, toch?
Misschien moeten we daar eens onderzoek naar doen: waar, hoe en vooral wanneer krijgen mannen een stijve en is dat te controleren/beïnvloeden? En hoe zit het met de drang nav een stijve, wat zijn de beste opties daar mee om te gaan? Hoe doen vrouwen dat, en hoe ziet hun stijve eruit. Interessante stof.

» Posted By Pietie On June 11, 2011 @ 12:06

Geweldig, hier had ik graag in meegelopen en van dichtbij willen ervaren.
Liepen er overigens ook vrouwen in burka bij? Zou helemaal mooi zijn geweest. Ik had niet eerder gehoord dat ook die worden verkracht.

» Posted By Pietie On June 11, 2011 @ 09:19

Candide en de tuin

Mooi. Candide komt op mijn ‘to read’ lijstje deze zomer!

» Posted By Pietie On June 05, 2011 @ 11:01

Prikkelen

Ontzettend zonde als dit kabinet al deze voorzieningen afbreekt, want het is niet meer zo gauw op te bouwen.
Hoe moet het verder in dit land en de wereld, met die alles overheersende vercommercialisering. Ik houd mijn hart vast.

» Posted By Pietie On June 05, 2011 @ 11:04

Voorspelling

Wow, op rtl 4 op dit moment de film ‘2012’. Wel heel nuttig om te zien als voorbereiding. Op mijn to do – lijstje staat nu: een vliegtuig scoren, met extra brandstof aan boord. En alvast een stuk of wat boeken inpakken, want als enige overlevenden ga we ons wel vervelen. :-)

» Posted By Pietie On May 22, 2011 @ 21:54

Oh, wacht, het komt me toch niet zo uit vandaag, ik denk dat ik toch maar een voorspelling oversla :-)

» Posted By Pietie On May 21, 2011 @ 22:48

Maar… dat was toch in 2012? Ho, dan moet ik nog wat maatregelen treffen… :-) nee, echt.

» Posted By Pietie On May 17, 2011 @ 21:31

Aangenaam verrast

@25 Ja klopt. Ook in de psychologie is een enorme opmars van het ‘new age’ denken. Het resulteert in allerlei vage nieuwe therapieën die meer van religie weg hebben dan van iets anders. Hun verantwoording is natuurlijk dat het mensen helpt. Daar hebben ze testjes voor, en aan rapportcijfers die mensen geven meten ze dan hoe tevreden de cliënten zijn. Dat het allemaal placebo-effect is waarschijnlijk, lijkt niemand te deren. Het helpt toch?
Totdat iemand echt ziek wordt, dan krijg je de poppen aan het dansen. Want dan heeft degene het allemaal niet goed gedaan, heeft hij/zij niet goed genoeg de mindfullness toegepast zeker.
Neee, we zijn voorlopig nog niet van het kwakdenken af vrees ik. De enige hoop is meer echte kennis van zaken. Komt allemaal…. Over 50 jaar lachen we erom (als we nog leven, en anders lachen ze om ons: ‘hoe konden onze grootouders zo dom zijn om kwak te denken’!)
Reguliere orenmaffia is een mooie nieuwe omschrijving. Dan hebben we voortaan de alternatieve en de reguliere orenmaffia.
Tijd voor een tegenbeweging overigens…. de Natuurlijke Imperfectie Acceptanten?

» Posted By Pietie On January 05, 2012 @ 22:26

@17:”Woordenboeken hebben het nog steeds niet te zeggen hier in dit land.”

Klopt, en gelukkig maar. Een woordenboek registreert slechts, en volgt het (veranderend) taalgebruik in een land.
Spelling is een kwestie van afspraak, niet erg interessant. Wat wel heel interessant is, is dat een woord als orenmaffia (ik gebruik de spelling van Karin zelf) na verloop van tijd ingeburgerd raakt. Daar kunnen wij ook aan bijdragen door het vaker te gebruiken. De media zou het massaal kunnen inzetten bij alle schandalen in de alternatieve hoek.

» Posted By Pietie On May 16, 2011 @ 10:24

Ter info, in Verschueren Groot encyclopedisch woordenboek, 10e uitgave 1996 staat:

orenmaffia v./m. Spot. artsen en verpleegkundigen die de oorzaak van alle kwalen zoeken in psychische factoren.

hmm, misschien die uitgever nog een iets betere uitleg sturen? (Standaard Uitgeverij Antwerpen + SDU uitgevers Den Haag)

» Posted By Pietie On May 14, 2011 @ 14:37

Hee, da’s leuk. Feestelijk ook!
Ik vraag me nog af wat die onderste zin/ opmerking in de Van Dale betekent over die gebarentaal. (Battus?) Is toch geen zin uit jouw boek? En zo wel, waarom die zin (die niet echt iets over het woord duidelijk maakt).

» Posted By Pietie On May 14, 2011 @ 00:53

Ew. Phew!

oh, wacht, je bedoelt het zm forum. Excuses.

» Posted By Pietie On May 10, 2011 @ 00:05

Ik merk er niets van… (?) ;-)

» Posted By Pietie On May 10, 2011 @ 00:03

Kapot!

Wat een hoop kapots opeens. We laten ons er niet door uit het veld slaan toch?
En als je geen nieuw karretje vergoed krijgt dan gaan we gewoon een actie op touw zetten. Echt wel!

» Posted By Pietie On May 10, 2011 @ 00:07

Klussen (update)

Klein technisch (?) dingetje: als je vanuit recente reacties op een artikel komt en naar boven scrolt, staat er geen plaatje in het kader bij het artikel. Overigens wel gewoon als je direct naar een artikel gaat vanuit de voorpagina.

» Posted By Pietie On May 08, 2011 @ 11:08

Leuk die kleine plaatjes erbij. En inderdaad wel rustig zonder tweets. Thanks!

» Posted By Pietie On May 08, 2011 @ 10:41

«« Back To Stats Page