Statistiek

Comments Posted By Pietie

Displaying 331 To 360 Of 788 Comments

Afvalbak

59 “Niet alles wat Kárin interessant vindt, is immers voor iedere lezer individueel interessant? ”

Dat is het ’em nu juist. Karin vindt de berichten die in de afvalbak komen niet alleen niet interessant, maar ook nog eens te ver gaan! En dan tóch al die (extra) aandacht erop… hmm…
Straks wordt dit hoofdstuk nog het best bekeken van het hele blog! Dat zou ik echt zonde vinden van dit platform dat Karin zo zorgvuldig heeft opgebouwd.

» Posted By Pietie On August 20, 2011 @ 14:21

Heb nog bedacht…. is het niet zo dat deze meneer Izaak nu eigenlijk beloond wordt voor zijn extreme bijdrage? Niet alleen wordt het geplaatst, er wordt ook nog eens extra de aandacht op gevestigd door het afval te noemen en in een apart hoofdstuk te plaatsen. Zou dat werkelijk een beter idee zijn dan zijn tekst meteen wegkieperen?
Alles wat de aandacht krijgt, groeit. Kijk maar naar het haar van Wilders, wereldberoemd is hij ermee geworden. Zucht.

» Posted By Pietie On August 20, 2011 @ 13:54

ps: ik bedoel, je blog wordt er (ook voor mensen met radicale ideeën) niet veel interessanter door misschien, want er is al meer dan voldoende plek en ruimte voor ieders reactie. Is het niet alleen maar goed als er nagedacht wordt wanneer iets niet wordt geplaatst? Als deze meneer Isaak bijvoorbeeld zijn bericht had aangepast, dan was het hier wél geplaatst misschien. Is daar niet meer mee te bereiken uiteindelijk?

» Posted By Pietie On August 20, 2011 @ 12:44

Karin, misschien mag je jezelf uiteindelijk best toestaan om te overwegen om die hele afvalbak in de afvalbak te deponeren. Als die te dominant wordt bijvoorbeeld. Dezelfde mensen blijven hier toch wel posten.
En het is jouw blog.

» Posted By Pietie On August 20, 2011 @ 12:23

@46 Ja klopt, respect hebben voor een mening is iets anders dan er plek voor maken. En respect voor leven is iets anders dan respect voor gedrag.
Eerbied en ontzag zou ik persoonlijk hebben voor mensen die het best mogelijke voorhebben met de hele mensheid. Helaas weinig voorbeelden van. Misschien Nelson Mandela? Sommige leidinggevenden zijn ook van die helden, hoewel de meesten toch eigenbelang voorop stellen.
Ingewikkelder is dat menselijk gedrag kan omslaan bij veranderde omstandigheden. Je kunt dus niet naar mensen kijken, alleen naar gedrag (?!)

» Posted By Pietie On August 18, 2011 @ 12:03

PsPs tot slot: het feit dat Karin hier een afvalbak is gestart, betekent overigens dat ze veel ruimte en respect heeft voor ieder mens! Zelfs voor de meest gestoorde gedachtegangen en schadelijke meningen maak zij een plekje.
Dat doen de meeste posters hier haar niet na!

» Posted By Pietie On August 18, 2011 @ 11:45

Ps: Neemt niet weg dat we onszelf en elkaar mogen/moeten beschermen tegen gevaarlijk gedrag van anderen, door allerlei maatregelen te nemen.

» Posted By Pietie On August 18, 2011 @ 11:37

39
“Op respect heeft men niet zomaar automatisch recht door gewoon maar te bestaan.”

Nou…. als je respect uitlegt als eerbied, ontzag, dan vind ik dat een mens dat juist wél verdient door alleen te bestaan.
Het is immers de mens, het unieke brein, het wonderlijk werkende lichaam dat sowieso bewondering afdwingt. Alleen al om het feit dat wij zelf (nog) niet in staat zijn om (na) te maken wat de natuur kan maken.

Het begint pas dubieus te worden bij ons gedrag en onze uitingen. (hoewel die volgens Swaab gelijk staan aan het brein, hmmm….)

» Posted By Pietie On August 18, 2011 @ 00:43

33
Ha, ja die Isaak komt niet voor niets in het afvalbakkie! Ik lees ook liever een nieuwe post van Karin, of een mooi boek!

» Posted By Pietie On August 17, 2011 @ 11:10

@Juzo, nog een foutje?: “ik eis van andere slaafse navolging”.
Je bedoelt misschien ‘anderen’?

Wel fijn die indelings-codes, kun je er niet méér verzinnen? En waarom niet gewoon in het Nederlands?
bijv:
(GmG/R) Grappig maar gemeen of racistisch
(TD) Totale dronkenmanspraat
(AV) Aandachttrekkerij of uit verveling
(FH) Fantastisch en humoristisch
(ON) Onzinpraat voorzien van neologismen
e.d.

» Posted By Pietie On August 16, 2011 @ 12:38

Goeie beslissing Karin, dan hoef je over het verwijderen verder geen kopzorgen meer te hebben.
Bedenk trouwens wel dat niet elke reactie gemeend is, er zijn ook echt ware internet-trollen die alles schrijven om aandacht te krijgen.
Misschien wel oppassen dat je er straks niet een eigen forum voor zal moeten openen? ;-)

» Posted By Pietie On August 16, 2011 @ 11:48

Britse rellen

Als ik het goed begrijp is het dus zo dat degenen die een goed voorbeeld zouden kunnen/moeten geven (de leiders dus) door minder hebberig te zijn en meer vertrouwen te laten zien, dit niet doen.
Met als gevolg dat iedereen denkt: het is ieder voor zich en god voor ons allen.
Waar ken ik dit ook alweer van…
(van de geschiedenis?)

» Posted By Pietie On August 13, 2011 @ 11:25

Wederopbouw

Ja, het is anders dan een roze bril opzetten en ‘zoveel mogelijk genieten’, wat de meeste mensen plachten te doen; het is koste wat kost willen blijven inspireren en iets voor anderen betekenen.

» Posted By Pietie On August 11, 2011 @ 23:36

Prachtig! Dapperheid, dwars door angst en beven heen.

» Posted By Pietie On August 11, 2011 @ 22:48

Stemmen

@13 “Het verloste de mensen uit hun afschuwelijk tragisch isolement”

Ik denk dat dat misschien inderdaad nog de belangrijkste functie is van internet. Hoewel er via het net ook gepest en getreiterd wordt, bestaat men dan in elk geval weer voor anderen. Ik post dus ik leef, zoiets.

» Posted By Pietie On August 05, 2011 @ 10:56

@8 “verandert internet iets aan het vermogen van een mens om van gedachtes te veranderen?”

Ik geloof dat daar een recent onderzoek over heeft uitgewezen dat mensen zich voor ongeveer 0,0% laten beïnvloeden door de mening van anderen. Integendeel, ze worden zelf radicaler met eigen ideeën.
Een remedie zou misschien kunnen zijn om in gesprek te blijven, de discussie te zoeken en onophoudelijk vragen te blijven stellen. Zoal we hier zo moedig volhouden al die jaren…

» Posted By Pietie On August 04, 2011 @ 19:41

Hahaha, tja… heerlijk al die stemmen!

» Posted By Pietie On August 02, 2011 @ 20:40

Operatie geslaagd

@109 Is inderdaad een belangrijk punt! Een dictatoriale regering die zijn burgers uitmoordt komt er namelijk rond voor uit dat er geen discussies mogelijk zijn.

» Posted By Pietie On August 02, 2011 @ 20:52

Rare discussie geworden inmiddels, alsof iemand eraan twijfelt dat het een gruweldaad was.

» Posted By Pietie On August 02, 2011 @ 14:58

Ja, het is definitief slecht voor een mens om doodgeschoten te worden. Doodgeschoten worden is slecht voor het leven. Geen twijfel mogelijk. Iedereen is het daar over eens.
Maar… ik ken genoeg mensen met zowel goeie als slechte eigenschappen. Ook zijn er mensen die zoveel slechte eigenschappen hebben dat ze liever niet vrij moeten rondlopen, omdat ze zich erg gevaarlijk kunnen gedragen.
Wie zouden we op dit moment in de geschiedenis allemaal kunnen opsluiten omdat ze een ander hebben doodgemaakt en/of omdat ze een gevaar vormen voor het leven van anderen? Dat zijn er nogal wat namelijk….

» Posted By Pietie On August 02, 2011 @ 14:26

Slecht zijn dan ook de Syrische en Libische regeringen, die met scherp op burgers schieten. En wat dacht je van de Russiche en Chinese leiders die iedereen met een kritische mening opsluiten in gevangenissen en psychiatrische inrichtingen, of gewoon om laten brengen.
Slecht is dan ook elk mens dat zich ooit schuldig heeft gemaakt aan lafheid of onverschilligheid en toe heeft gekeken hoe een ander werd mishandeld. Slecht is iedereen die liever het geld aan vakantie uitgeeft, dan dat hij de uitgehongerde medemens in Afrika helpt.
Ja, zo kunnen we nog wel even doorgaan. Heeft niet veel zin.
Het gaat erom: hoe kunnen we de mensheid (en alle andere levende wezens) het beste beschermen tegen gevaar, honger en onrecht. Hoe bannen we haat, lafheid, hebberigheid en onverschilligheid uit ons systeem.

» Posted By Pietie On August 02, 2011 @ 13:47

Onze beroemdste hersendeskundige (Swaab) zei laatst bij Zomergasten dat je sommige mensen simpelweg niet aan de maatschappij moet blootstellen, of liever gezegd andersom. Sommige mensen kun je dus beter opsluiten. Zijn die slecht? Ik ben het eens met Benech, goed en slecht zijn geen absoluten. Brevik is wat mij betreft dus vooral gevaarlijk. Hopelijk komt hij nooit meer vrij.

» Posted By Pietie On August 02, 2011 @ 10:07

@66
Mijn punt was alleen dat hij ongetwijfeld moet hebben ingecalculeerd dat hij dood zou kunnen gaan.

» Posted By Pietie On August 01, 2011 @ 00:32

@57
alleen de fantasie voldoet
zodra het zonder bijen moet

» Posted By Pietie On August 01, 2011 @ 00:04

@56 Benech, je hebt waarschijnlijk gelijk, maar men is natuurlijk nooit onafhankelijk van de mening en acties van anderen. Als de politie adequaat had ingegrepen, of iemand op het eiland had hem met een honkbalknuppel op zijn hoofd geslagen, dan viel er voor B niets meer in praktijk te brengen.

@55 belachelijke insinuatie dat er sprake zou zijn van fascinatie voor geweld?!
Emily Dickinson heeft veel dierbaren verloren in haar leven, door ziekte. Zelf is ze maar 56 jaar geworden, waarschijnlijk door zelf-verwaarlozing. Mooie gedichten, daar niet van.

Ik hoor net bij Zomergasten dat we geen vrije wil hebben. We worden feilloos door onze hersenen gestuurd. Wow.

» Posted By Pietie On July 31, 2011 @ 23:36

Wat ik niet begrijp is dat mensen die anderen ontmenselijken toch ook altijd een moeder, een vader, een broer of een zus hebben, en vrienden om wie ze geven.
Waar leven mensen die elk ander intens haten anders voor, wat doen ze hier zelf dan nog.
Waarschijnlijk was het inderdaad een meevaller voor zichzelf dat hij nog leefde. Waarschijnlijk had hij het niet erg gevonden om dood te gaan. Zelfhaat ten diepste ten grondslag??

» Posted By Pietie On July 30, 2011 @ 00:48

Ja, ongelofelijk, dat zelfgenoegzame lachje. Meteen wereldberoemd is tie, precies zijn bedoeling.
Zijn vader vroeg zich af waarom B zichzelf niet had doodgemaakt.
Het zal je zoon maar zijn…

» Posted By Pietie On July 27, 2011 @ 00:48

Emancipatie

:-)

» Posted By Pietie On October 04, 2011 @ 22:28

@ 7 Henk: ‘k Vraag me trouwens af of we crimiNEEL niet bij vrouwen/meisjes moeten gebruiken en voor mannen/jongens iets nieuws moeten verzinnen… ;-)

Crimineel en criminelis?

» Posted By Pietie On October 02, 2011 @ 13:57

haha, crimima, inderdaad nog beter! Ook voor het geval ze tevens moeder zijn (met dikke crimimemmen :-) hihi
Nee, maar even serieus…
euh … te laat

» Posted By Pietie On October 01, 2011 @ 22:47

«« Back To Stats Page