Statistiek

Comments Posted By Maurice

Displaying 91 To 120 Of 900 Comments

Pervers

Zo geweldadig was lotr niet. Neemt niet weg dat de preutse moraal dubbel is.

Enige waar ik aanstoot aan neem qua beelden, is iets van de laatste jaren pas: sterfgevallen/moordpartijen waarvan de beelden in bloederige/wrede glorie in ‘t journaal of actualiteiten programma’s worden getoond.

Wat die dubbele moraal betreft, gezien de context en reactie: een none-too-bright en bible thumping all-American christian, zeker?

» Posted By Maurice On May 24, 2011 @ 19:36

Design über alles

Om de haverklap nadruk doet idd gebroken lezen; de woordenstroom wanneer ik die scan bekijk klinkt als een slecht voorgedragen gedicht.

Jammer! Wat een lutserige vormgevers zeg.

» Posted By Maurice On May 22, 2011 @ 16:27

Voorspelling

om 14.00 uur hier wordt het zondag op de datumgrens; dus nog ff afwachten

JPaul, een toast to absent friends vind ik een mooi gebaar.

» Posted By Maurice On May 22, 2011 @ 09:56

Reinoud lol maar ik denk dat de mensen die het (willen) geloven geen hulp nodig hebben. Nouja, niet díe hulp.

Thian: zo het er nu naar uitziet, is mijn inschatting dat mensen al lang en breed zijn uitgestorven wanneer de zon er eindelijk mee ophoudt (of nog veeeeeel later: “het bestaan” stukgaat).

» Posted By Maurice On May 19, 2011 @ 12:23

Ik dacht ik vraag maar; aangezien “the Antichrist” ook met een hoofdletter wordt geschreven, misschien ging het om diens klauwen – hij zou toch de bad guy moeten wezen (en dat die dan ook een iteratie van danwel schepping van God moet zijn vergeten we gemakshalve, anders wordt het verhaal zo inconsistent ;))

» Posted By Maurice On May 19, 2011 @ 11:17

Wiens klauwen?

» Posted By Maurice On May 18, 2011 @ 19:29

Of denk ik zo logisch dat waar m.i. voorkennis per se prediterminatie moet betekenen, dat niet is hoe sommige van betreffende gelovigen erover denken?

(does not compute!)

» Posted By Maurice On May 18, 2011 @ 12:02

Grin de Maya’s zouden zich een breuk lachen als ze wisten hoe hun “we moeten toch een datum kiezen om niet verder te kalender-en” tot eindtijd gewauwel zou leiden.

» Posted By Maurice On May 18, 2011 @ 11:56

Okee, dan was de “rapture-ready” groep waar ik als tiener tegenaan zeurde praescientia-denkers die zich uitverkoren waanden.

De huidige club dus niet?

Hoeveel vervoering-aanhangende stromingen zijn er eigenlijk? Never mind, I don’t want to know.

» Posted By Maurice On May 18, 2011 @ 11:53

Je vergeet de hele grote groep christenen die niet in die onzin gelooft en dus volgens de vervoering-gelovers dus ook buiten de boot vallen.

Die logica van ze is geen logica; het is geloof, geen weldoordachte aaneenschakeling van feiten. Vraag er maar eens een wat ‘ie van koolstofdatering vindt, en vraag ‘m het te onderbouwen. Is zinloos, maar wel grappig.

» Posted By Maurice On May 18, 2011 @ 11:23

De enkelingen die op de vervoering zitten te wachten zijn niet representatief voor christenen :)

En even een boel aandacht pogen te trekken, dat doen ze om de zoveel tijd. Dat hun gedrag niet bepaald logisch is, dat hoort er kennelijk bij.

» Posted By Maurice On May 18, 2011 @ 11:05

Reinoud volgens mij vinden de meeste in-the-rapture-gelovenden dat het al dan niet opgenomen kúnnen worden vooraf bepaald is; bekeren helpt dan niet.

» Posted By Maurice On May 18, 2011 @ 10:17

Wie goed doet

Het betreft niet alleen het zintuigelijke qua informatieverwerking. Preoccupaties en andere zaken die je onder executief functioneren kunt scharen als voorbeeld.

De sociale kant is voor een flink deel een overdaad aan informatie, en beperkte fantasie drukt er ook een fikse stempel op (is ook niet bij alle autisten zo), maar hoe dat tweede punt – de onderliggende werking van beperkte fantasie – zich verhoudt tot wat er neurologisch gezien precies aan de hand is ben ik nog niet achter. De spiegelneuronen uit de column moet er ook wat mee te maken hebben, maar dat is volgens mij gevolg en bijdragende factor, niet onderliggende oorzaak pur sang.

» Posted By Maurice On June 01, 2011 @ 08:57

En of spul nou wel of niet op een mri te zien is, de klachten die iemand heeft worden er niet minder echt van.

» Posted By Maurice On May 29, 2011 @ 14:25

Je eerste alinea is niet helemaal waar. Lang niet alle psychische stoornissen zijn “van tastbare aard”. Iemand’s hersenen kunnen als orgaan naar behoren functioneren en dat de persoon toch ernstige psychische problemen heeft.

Bij autisme is de bekabeling niet zoals het eigenlijk zou moeten zijn; de ‘informatiepaden’ die in de hersenen gelegd worden en waarvan normaliter de minder efficiënte paden al op jonge leeftijd weer verbroken worden, die mindere paden bestaan bij iemand met autisme nog wel.

» Posted By Maurice On May 29, 2011 @ 14:20

Ja, want de basis van de autisme spectrum stoornis is dat er neuro-biologisch iets misgaat qua ontwikkeling; de grondslag is een hardware-foutje.

Dat een autist net als ieder ander reageert op wat hij/zij meemaakt, dat zijn andere processen die daarna pas komen – dat is waar de gelijkenissen die jij herkent volgens mij vandaan komen.

En om het extra ingewikkeld te maken, de persoon met maar één stoornis (of helemaal geen) die voor de rest volstrekt “gewoon” is, bestaat niet.

» Posted By Maurice On May 29, 2011 @ 12:51

Niet weten dat iets niet gewoon is, dat klinkt me bekend in de oren.

De autistische reden daarvoor is: Vreemde dingen zijn wel vreemd, maar gewone dingen zijn dat ook. Gewenning komt pas daarna.

@Thian: bovenstaande niet zomaar op jezelf betrekken svp, want de manier waarop zo’n effect tot stand komt vanuit ándere stoornissen, is volgens mij structureel anders. :)

Voor wat het waard is: ik hoop dat je (tzt) de dingen des levens zo kan doen dat je het op een goede manier kan volhouden.

» Posted By Maurice On May 29, 2011 @ 08:51

Thian, een stoornis hebben zonder het zelf te beseffen kan ook, inderdaad.

Ik doelde meer op: iets wat van de norm afwijkt is niet per se een stoornis, het is geen probleem als het geen probleem is.

» Posted By Maurice On May 29, 2011 @ 00:01

En de kwestie van hoe PDD-NOS door sommige slechte medici (en ondeskundigen die zich deskundig wanen) als afvalbak-categorie werd beschouwd, dat hoort met de aanloop naar de dsm5 ook verleden tijd te worden.

Anywho, ik moet ff wat anders gaan doen. Hasta la pasta!

» Posted By Maurice On May 28, 2011 @ 12:33

Niet iedere autist heeft het even slecht qua vermogen tot sociale interactie, niet iedere autist heeft het even slecht qua overgevoeligheid, enzovoort enzovoort.

En los daarvan: niet iedere ouder heeft het er even moeilijk mee.

‘t Is geen wedstrijd! :)

» Posted By Maurice On May 28, 2011 @ 12:24

Als type aanduiding zijn etiketjes als klassiek, asperger, etc. nog wel nuttig.

» Posted By Maurice On May 28, 2011 @ 12:15

@Sjaak 45: Wat betekent dat?

Een intro tot de huidige concensus:

Mensen die de dsm4 verkeerd begrepen dachten ten onrechte dat bijv. hoog-functionerend autisme en Asperger minder ernstig waren dan klassiek autisme.

De dsm5 is anders verwoord om die misvatting de wereld uit te helpen, alsmede misvattingen omtrent uniformiteit van beperkingen per [dsm4] stoornis binnen het autisme spectrum; in de dsm5 worden ze m.i. terecht als zijnde één-en-dezelfde stoornis herkend. Ook is in de dsm5 de link met intelligentie eruit gehaald; geheel terecht.

» Posted By Maurice On May 28, 2011 @ 12:07

“misschien helemaal niet zo ongunstig” Die vlieger gaat niet op. Iets is geen stoornis als je er geen last van hebt. Geen stoornis = geen diagnose.

Pluriformiteit, ja dat klopt. Bagataliseren op basis van ogenschijnlijk minder slecht functioneren, geen goed plan.

» Posted By Maurice On May 28, 2011 @ 11:16

En euh… “een echt autistisch kind” & “het echt heeft” -> het nep-hebben kan niet.

» Posted By Maurice On May 26, 2011 @ 12:13

Sjaak: het zelf hebben is ook geen pretje hoor. (wat overigens jouw punt niet tegenspreekt, het is geen of/of)

» Posted By Maurice On May 26, 2011 @ 11:53

Oh dear…

Dit gaan bepaalde mensen als een excuus gebruiken om brutaal gedrag te rechtvaardigen:
http://www.nu.nl/wetenschap/2521708/onbeleefde-mensen-lijken-machtiger.html

Een welgemeend “Oh fuck!” lijkt me gepast.

» Posted By Maurice On May 23, 2011 @ 16:33

Eef, die gedachte is niet autistisch :)

» Posted By Maurice On May 22, 2011 @ 14:38

Magani, nee helaas wordt niet iedereen wijzer met de jaren.
En bedankt voor het discrimineren op basis van geslacht, wat ouderwets van je.

Mannen zijn niet van nature autistisch, al heeft Baron-Cohen (de oom van Ali G, jaja) wel juist opgemerkt dat de autistisch beperkte fantasie een zeer technische denkwijze betekent, in het verlengde van het ‘mannelijk’ brein.

» Posted By Maurice On May 18, 2011 @ 11:19

oh dan moet je ook een groep ‘normale’ mensen die cave dwellers zijn (en niet stiekem toch autisten zonder diagnose) met een groep normale sociaal-meer-ervaren mensen vergelijken, anders is het nog niet duidelijk wat de bevindingen kunnen betekenen.

Anyway, dat kunnen de heren/dames wetenschapperts ook zelf bedenken.

Tiet veur een pafke!

» Posted By Maurice On May 14, 2011 @ 09:25

JPaul: De bevinding is toename in spiegelneuronen. En verbetering qua sociale contacten in volwassenheid is ook een bevinding. Dat er verband tussen die twee bestaat ligt voor de hand; de conclusie dat die toename de verbetering in sociale contacten veroorzaakt, die trek ik echter in twijfel. Ik acht het meer aannemelijk dat er een wisselwerking is, dat de toename tot verbetering leidt en dat de verbetering tot verdere toename leidt. Toename spiegelneuronen is volgens mij niet alleen maar oorzaak, maar ook gevolg.

Maar toekomstige onderzoekers mogen zelf wel kunnen bedenken dat ze zoiets kunnen toetsen door een groep cave-dwelling autisten en de sociaal-meer-ervaren autisten van zelfde leeftijd etc te vergelijken.

» Posted By Maurice On May 14, 2011 @ 09:10

«« Back To Stats Page