Statistiek

Comments Posted By Maurice

Displaying 31 To 60 Of 900 Comments

Tip

Benech, dan heb je andere verhalen gehoord dan ik.

» Posted By Maurice On July 10, 2011 @ 16:21

Benech, hun openingszin is ook niet “ons geloof is een slecht stripverhaal” ;)

CoS onthoudt ‘de echte waarheid’ van de meeste volgelingen omdat ‘die er nog niet klaar voor zijn’, de xenu thetan onzin komt pas na een aantal lagere OT levels, iirc, en ben je ondertussen al flink wat tijd en geld (en geestelijk misbruik, me dunkt) verder.

Qua peer pressure, een beetje cult zorgt er toch voor dat iemand zoveel mogelijk het contact met niet-gelijkgestemden verbreekt?

» Posted By Maurice On July 10, 2011 @ 15:42

@Karin “Dat er in die uitspraak een inherente paradox zit”
Dank! Dat was het punt wat ik bedoelde.

Dat door op emoties te spelen (en peer pressure, en indoctrinatie, en tal van andere manipulatieve trucs) echt steekhoudend logisch denken erg moeilijk wordt gemaakt, wil ik wel geloven.

Benech, zo ik het begrijp bieden ze mensen ‘dat wat ze willen horen’, verpakt in een laagje onzin die een enigzins samenhangend geheel vormt waardoor het voor sommigen enige geloofwaardigheid kan hebben, en wordt de onzin gestaag opgevoerd, waar pittige rekeningen tegenover staan.

‘t is zorgvuldig gedirigeerde valse hoop + door te doen alsof het wetenschappelijk is de onzin minder onzinnig laten lijken + het evenwicht gestaag verschuiven van hoop richting meer opvallende uitbuiting. – volgens mij dan.

En ik vermoed: een money making scheme voor de paar ‘lucky few’ at the top.

persoonlijk doet een boodschap als ‘we can help you raise your IQ’ alleen maar giechelen vanwege hoe fout dat idee welniet is.

» Posted By Maurice On July 10, 2011 @ 12:01

Pietie, okee dat klinkt logisch – I’ll yield to your premise :)

Al moet volgens mijn intuïtie kritisch denken toch wat tegengewicht bieden vs mindcontrol – maar ik zit dan ook niet ín de situatie (verstrikt in dat web) en ben juist erg technisch qua denkwijze.

» Posted By Maurice On July 07, 2011 @ 22:35

@Edwin, maar verplicht medicijngebruik is onder normale omstandigheden geen sprake van. Doktersvoorschrift is advies, geen dwang. Je hóeft niet te doen wat de psychiater adviseert, al zal dat de problemen waarvoor je bij ‘m terecht bent gekomen waarschijnlijk geen goed doen.

Dat er een boel antidepressiva zijn die seks wat lastiger maken, ja dat klopt, maar dat gebeurt ook bij mensen die je om de haverklap in de media ziet :)

Je idee van ‘dna moord’, zo ik ‘t begrijp, klopt niet.

p.s.
Waarom zouden er professoren naar Scientology uitwijken? Professor wordt je niet zomaar, daar is denkvermogen voor nodig – en denkvermogen zitten ze bij scientology juist niet op te wachten in hun volgelingen.

» Posted By Maurice On July 07, 2011 @ 22:09

juzo je haalt je miljoenen en miljarden door elkaar ;) maar dat is zo erg nog niet – die 15 miljard ‘extra’ die naar de zorg zou gaan is niet zo ‘extra’ als dat de geciteerde spreker het liet klinken, een groot deel van dat bedrag was allang gebudgetteerd, als ik me niet vergis – de spreker speelt partijen tegen elkaar uit met leugens.

» Posted By Maurice On July 07, 2011 @ 21:50

Nien, wie is de ‘schoenmaker’ in jouw openingszin eigenlijk?

» Posted By Maurice On July 07, 2011 @ 16:03

Juzo, nicely written! Complex, scherp en vooral heel erg bondig.

» Posted By Maurice On July 07, 2011 @ 15:53

Nien: “Ieder zijn meug” kan geen steekhoudend excuus/rechtvaardiging zijn voor ‘t willens en wetens in gevaar brengen van hulpbehoevenden.

» Posted By Maurice On July 07, 2011 @ 14:46

Edwin je bent niet de enige hier die ervaring met psychatrie heeft ;)

De gelijkenis tussen geneesmiddelen die als neveneffect het libido remmen/orgasme blokkeren met ‘dna moord’ gaat natuurlijk in de verste verten niet op. Wrok jegens de boodschapper die slecht nieuws brengt, okee, maar wat jij zegt komt neer op chemische castratie en dat is toch echt wat anders.

Maar… een dokter (zoals een psychiater) moet wel slecht nieuws kunnen brengen, als dat is wat de patiënt horen moet. Een bittere pil misschien, maar beter dan de kansloze troost die cults bieden met hun vitamines, saunas en indoctrinatie.

» Posted By Maurice On July 06, 2011 @ 20:54

Edwin, dat drugsverslaving ongezond is is niet de schuld van de psychiater. En dat stukje over dna-moord slaat nergens op.

» Posted By Maurice On July 06, 2011 @ 09:10

Juzo: ja en nee.

Oud gedrag is verleidelijk en lastig los te laten. Maar er valt tegen verslaving wel wat te doen.

Drank- of drugsverslaving is psychiatrische problematiek en zou als zodanig behandeld moeten worden. De verslaving zelf plus whatever de reden dat iemand z’n heil zocht in hetgeen die verslaafd aan is geraakt.

Uitgebuit worden door shitty cultjes kan iig niet bevorderlijk zijn.

» Posted By Maurice On July 05, 2011 @ 19:47

Plan

Ontwerp en ontwikkeling door nerdige machinewerkbouwkundigen uit de harde stinkende industrie. Door mensen die snappen dat goed ontwerp niet betekent dat er niks is om nog toe te voegen maar niks om nog weg te halen. Geen franje, zo weinig mogelijk bewegende onderdelen & alleen kapot te krijgen met een grote hamer. En pas nadat het superrobuust is gemaakt mag het een klein beetje – niet te veel – mooi eruit komen te zien.

Zou een boel gedonder (en tijd en geld) gescheeld hebben.

» Posted By Maurice On June 21, 2011 @ 20:25

Breken

@Karin: Battlestar Galactica – een van de series waarin een gefingeerde kreet de functie van fuck vervult, in dit geval frak danwel frack. Linkje: http://en.battlestarwiki.org/wiki/Frak

» Posted By Maurice On June 18, 2011 @ 12:01

curses. slash zoek. oh wacht, daar is ‘ie al… /

:S

‘xcuse me.

» Posted By Maurice On June 15, 2011 @ 17:37

Satanisten zijn toch ook een soort christenen? Supporters van het verkeerde team wellicht, maar toch binnen de setting van christelijke overtuiging (zonder geloof in satan geen satanisten, lijkt me).

Ik zie niet in waarom de gasindustrie niet zou kunnen verduurzamen – de behoefte aan iets om je aan te warmen is een blijvertje, dus de behoefte aan zorg daartoe ook. Maar misschien dat ze eerst nog de going the subsidized way of the dodo willen uitproberen, werkt ook al zo voor-geen-meter bij de kranten.

Over op wachten gesproken, we zijn inmiddels al de 15e reactie voorbij, en nog steeds geen BSG opmerking gezien! (until now *ahem*)

» Posted By Maurice On June 15, 2011 @ 17:36

@13 moedwillige onzorgvuldigheid die zonodig als naïviteit kan worden afgedaan?

Just guessing, of course.

» Posted By Maurice On June 15, 2011 @ 12:50

Ik ben ook wel benieuwd naar de real-world gevolgen aan het oppervlak zijn van wat ik me zo voorstel is: een spons in een plank veranderen.

» Posted By Maurice On June 15, 2011 @ 12:09

Juzo, ik hoop dat je gelijk krijgt. De gasindustrie kan de energie veel beter steken in het beter (leren) benutten van duurzame bronnen. Da’s ‘t mooie van duurzaam, het is vol te houden.

» Posted By Maurice On June 14, 2011 @ 21:03

Moos, euh:

– niet waar
– niet waar
– niet waar (en volstrekt onmogelijk)
– niet waar
– who cares?
– niet waar (waar denk je dat zoetwater vandaan komt?)
– dat hoefde toch al niet

Dit kan m.i. in de praktijk alleen echt gunstig zijn voor het bedrijf dat voor de aanleg en sloop ervan betaald wordt (betaald door wie?).

» Posted By Maurice On June 14, 2011 @ 20:55

Zelfvoorziening middels uitputbare bron in ons kleine en energieverslindende Nederland, is een lachertje. Die zelfvoorziening is wiskundig en natuurkundig onmogelijk.

» Posted By Maurice On June 14, 2011 @ 19:24

Het klinkt – aan de hand van de omschrijving in de column – uitermate inefficient. Energie ‘winning’ die disproportioneel veel energie kost om te verkrijgen (infrastructuur aanleggen, materiaal ervoor produceren en de hele zooi elders opnieuw installeren, en ahopelijk ook de ‘oude’ installaties weer opruimen), klinkt als iets wat alleen met drogredenen verkocht kan worden als ‘goed idee’.

Dan heb ik het nog niet eens over microbiologische, chemische en geologische vraagtekens die ik erbij heb.

» Posted By Maurice On June 14, 2011 @ 19:20

The tree of life

@Francis 15: geen film, maar boek: Neuromancer. Boel hype omheen, maar wel terecht. En nog beter: Stranger in a Strange Land van Robert Heinlein.

M’n eerdere kwoot was een hint naar de film “ExistenZ”. De minder voorspelbare voorloper van the matrix, imho.

» Posted By Maurice On June 11, 2011 @ 13:07

Francis de mooiste kunst, m.i. dan, is wat verwondering oproept zonder dat het met dat doel voor ogen gemaakt is.

Films en verhalen die volgens velen ‘tot denken aanzetten’ vind ik veelal voorspelbaar, stating the obvious, goedkoop be(of ge-)dacht en uitgekauwd onorigineel.

Over smaak valt dus best te twisten ;)

Death to Transcendenz!

» Posted By Maurice On June 11, 2011 @ 11:21

Ach Penny heeft ook wel soms d’r momenten – het zinnetje “you have destroyed my ability to tolerate idiots” blijf ik een goeie vinden.

@Karin sorry voor ‘t offtopic, maar ik kan niks ontopic bedenken – een film die laat zien wat iedereen al weet plus geforceerde pseudolevensbeschouwelijk ‘dialoog’ is nogal euh saai.

» Posted By Maurice On June 10, 2011 @ 16:45

Da’s een heel goed plan! Ik ben Sheldon – maar dan niet fictief. (en iets hyperder) Enjoy.

» Posted By Maurice On June 09, 2011 @ 20:53

Klinkt even spannend als real-time opname van groeiend gras. Plus commentaar met de diepgang van een dwdddwdd/boelevaar-achtige nabeschouwing over een voetbalwedstrijdnabeschouwing.

Kunst ‘om maar te laten zien hoe goed de kunstenaar wel niet is’ is ruk.

Ik denk niet dat ik de film ga kijken.

» Posted By Maurice On June 09, 2011 @ 16:36

Slettenmars

Een mens zou haast vergeten dat seksualiteit leuk is en meestal wél goed gaat. :)

Tijd voor koffie.

» Posted By Maurice On June 12, 2011 @ 10:02

En voor de niet-misbruik kant: een ‘gewoon’ seksuoloog, me thinks.

» Posted By Maurice On June 12, 2011 @ 09:58

Ik gok dat dat er al is; ‘t aanknopingspunt als je je er in wilt verdiepen lijkt mij te zijn: forensische psychologie

» Posted By Maurice On June 12, 2011 @ 09:54

«« Back To Stats Page