Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 5453

Comments Posted By Koot

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

Atheïsten zijn stoerder

Geloven wanneer het je uitkomt is prima. De mens heeft (vermoedelijk) als enige soort in de dierenwereld het talent om te fantaseren. Dat kan variëren van een hele religie (samen met anderen in een soort gemeenschappelijke psychose leven), tot het privé dromen over een ingebeelde geliefde of een prachtig toekomstbeeld waar je blij van wordt.
Helemaal niets mis mee, tenzij je er: 1. anderen mee lastig valt door ze te willen ‘bekeren’ 2. rechten aan gaat ontlenen, en 3. belangrijke beslissingen op baseert. Of het gebruikt als excuus en middel om mensen fijn te onderdrukken en uit te buiten, gebeurt ook veel. Overigens zijn het niet alleen de gelovigen die daar goed in zijn, ook politici en lui uit de commercie kunnen goed manipuleren.

» Posted By Koot On February 05, 2009 @ 13:37

Ogen

Ik vind de Nederlandse volksaard over het algemeen ook laf en onverschillig, soms denk ik wel eens dat het komt omdat het er zoveel zijn op een klein oppervlak. Gelukkig komen er steeds meer nationaliteiten hier, hopen dat het nog eens een heel mooi volkje wordt.

Om het nu nog te hebben over jodenhaat vind ik onzin. Ik haat ieder gruwelijk gedrag, nationaliteit doet niet ter zake. Ik ben overigens wel blij dat men eindelijk eens voor de medemens opkomt vanuit Nederland, dat is alvast iets.
Hoe komen we nu verder, is nog steeds de vraag. Hoe maak je jezelf geliefd? Door het goede voorbeeld geven? Een ander te behandelen zoals je zelf behandeld zou willen worden? Kom op, we hebben toch genoeg geleerd inmiddels om te weten hoe met conflicten om te gaan!

» Posted By Koot On January 18, 2009 @ 12:36

Heb de uitzending ‘de schande van Gaza’ nog niet gezien, lijkt me wel zinnig om te kijken.
Selectieve verontwaardiging? Het komt denk ik ook omdat Nederlandse joden vaak aan het woord zijn op tv en met wat ze zeggen nog meer verontwaardiging opwekken.
En tja, je kunt nu eenmaal niet alles tegelijk toch? Maar schrijf vooral zelf een stukje over de taliban en andere gruwelen.
De vraag blijft, hoe komen we vooruit?

» Posted By Koot On January 17, 2009 @ 14:30

Ja, soms denk ik ook wel eens, zak allemaal maar door de stront, kan mij het schelen. Maar ja, dat helpt ook niet. Wat zou wel helpen?

» Posted By Koot On January 16, 2009 @ 00:12

Mensen gaan best luisteren, uiteindelijk, als je volhoudt en het goede voorbeeld geeft en blijft herhalen wat wenselijk gedrag zou zijn. Als je je dan ook nog richt op de goede kanten in de mensheid dan bereik je echt iets.
Nelson Mandela:
“Thinking too well of people often allows them to behave better than they otherwise would”.
Zijn bewaker werd een goede vriend uiteindelijk.
We hebben geen keus, het is of de beschaving in de uitverkoop doen en elkaar de koppen inslaan, of eindelijk eens volwassen gedragen en constructief vooruit proberen te komen. Het kan, dat bewijs is er in de geschiedenis ook.

» Posted By Koot On January 15, 2009 @ 20:52

Moszkowicz werd wel opeens heel zenuwachtig op tv gister toen Mariëtte Hamer vertelde over onze regels in Afghanistan: als de taliban mensen gebruikt als schild, dan vuren we niet. Heel simpel en effectief die regel, bespaart een hoop ellende.
Wat ik zie is dat krampachtig goedpraten van eigen acties, herkenbaar en menselijk, dat wel. Onvolwassen, angstig, en schadelijk is het ook, verwerpelijk gedrag en voor verbetering vatbaar dus.

» Posted By Koot On January 15, 2009 @ 12:49

Ja, laten we alle krantenartikelen hier gaan publiceren, hmmmm.
Vrijdag tv kijken is misschien een beter idee?

» Posted By Koot On January 15, 2009 @ 12:18

Ik heb heel veel om trots op te zijn, daar heb ik gelukkig geen vlag voor nodig. Het is uit de tijd, godzijdank.
Het enige dat wij nu misschien wel kunnen doen is massaal een witte vlag uithangen ter ondersteuning van staakt het vuren. Als alle inwoners van de VN-landen dat zouden doen, dan krijg je pas een mooi plaatje op de beeldbuis!
Staakt het vuren, staakt het vuren, staat het vuren!!! En dan praten.

» Posted By Koot On January 14, 2009 @ 18:41

Wat een onzin, heb nooit een vlag in huis gehad. Ik ben Nederlander omdat ik hier woon, niet omdat ik me Hollands voel. Elk land heeft een vlag, niet elk volk, want godzijdank worden volken vermengd tegenwoordig.
Juzo, anderen kunnen ook hele zinnige dingen schrijven zo af en toe, daar mogen we toch best van meeprofiteren, door soms alleen te lezen?

» Posted By Koot On January 14, 2009 @ 12:53

Ontken je dan het grote aantal slachtoffers in Gaza? Zijn de beelden en berichten dan fake? Kom op zeg, propaganda, ook zo’n oorlogswoord, net als waarheid. Mensen maken oorlog, maar ze kunnen ze ook oplossingen verzinnen, vooral als daar wereldwijd om wordt gesmeekt.
Feiten, daar kan niemand omheen, los van alle politiek:
Er gaan hier mensen dood!!!

» Posted By Koot On January 13, 2009 @ 14:59

Dat hoor je vaak, en daar erger ik me aan: heb er geen verstand van, het zal wel allemaal, het is ingewikkeld, weet niet wat ik ervan denken moet…
Feit is dat er ziekenhuizen vol gewonden zijn die op de gang geopereerd moeten worden, buitenlandse artsen die als ratten in de val komen, meer en meer slachtoffers. VN die roept: staakt het vuren, staakt het vuren! Hoef je verder nog te verdiepen?

» Posted By Koot On January 13, 2009 @ 11:30

Rabbijn Evers op tv gezien, wat me opvalt is dat kinderachtige: ‘ja maar zij roepen nare dingen…. ‘. In vredesnaam, wees dan een keer de wijste! Kappen nou met die moordpartijen! Grow Up!

» Posted By Koot On January 13, 2009 @ 00:46

Misschien was het slimmer geweest om al veel eerder het bestaansrecht van Israel ter discussie te stellen, en niet pas na 60 jaar ellende? Of misschien hadden ze van te voren wat meer moeten overleggen met de Palestijnen? Het is niet erger of minder erg dan wat Amerikanen en Australiërs hebben gedaan met oorspronkelijke bewoners. Ik verwacht ook niet van Joden dat ze heiliger doen dan andere mensen, maar een beetje verstandiger en bescheidener en minder gewelddadig zou ze wel sieren.
Wat betreft de opmerkingen over Darfur, Irak etc., helemaal mee eens, maar schrijf daar zelf een stukje over dan, dit gaat nu om Gaza.

» Posted By Koot On January 11, 2009 @ 14:56

Wat er in de media de meeste aandacht krijgt kun je mij niet aanrekenen. Over elke moordpartij ben ik verontwaardigd, waar dan ook. Maar dit stuk gaat nu over Gaza.
Waarom gaan we voor het gemak voorbij aan het feit dat de joden een eigen staat Israël hebben uitgeroepen? Is dat niet juist de basis van het probleem? Zou misschien zoiets zijn als zigeuners in Nederland hun eigen staat ‘Roma’ uitroepen en vervolgens al hun jongeren in een leger doen dat zeer goed getraind en bewapend wordt en gesponsord door Italië? Hoe zouden wij dat vinden?

» Posted By Koot On January 09, 2009 @ 23:02

Wat nou propaganda. Feit is dat er slachtoffers vallen, doden dus, veel doden. Dat moet stoppen, wanneer en waar dan ook. Zijn ze helemaal gek geworden! Gewoon kappen met die moordpartijen, boycotten die handel. Als iemand mij dood wil hebben zou dat voor mij juist extra reden zijn om in gesprek te gaan en hem/haar voor me te winnen. Goede voorbeeld geven heet dat, respect afdwingen ook. Hebben ze dat nooit ergens geleerd? Genoeg mensen in de geschiedenis die dat wel kunnen, laten ze daar bij in de leer gaan!

» Posted By Koot On January 09, 2009 @ 21:46

«« Back To Stats Page