Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 5383

Comments Posted By Kitty

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

Waarom ik weduwe wilde worden

prachtig om dit te lezen, ik heb respect voor je.
Fijn dat je lieve vrouw zoveel liefde heeft mogen ontvangen.

» Posted By kitty On April 06, 2013 @ 18:08

The tree of life

Ik ga hem wel een keer op dvd kijken; ben veel aan het lezen over gristelijke debielen als soort van algemene ontwikkeling. Ook docu’s over religie die eet ik op het moment :) Dus zo’n draak kan ik wel aan, denk ik :)

» Posted By Kitty On June 09, 2011 @ 09:58

Michael & de ekster

Ik heb al vaker over die mooi, irritante pica pica (in combinatie met katten) geblogd; eentje niet meer online en eentje wel:

http://www.sarjenka.nl/weblog/?p=534

Dit jaar lijkt het erop of er minder eksters in onze buurt vertoeven (of ik hoor ze inmiddels simpelweg niet meer ;))

» Posted By Kitty On June 20, 2010 @ 15:46

Pondje poes

Wat een scheetje! Wij hebben inmiddels 3 senioren (1 mei werden broer en zus 10 jaar, 5 mei wordt de oudste 16 jaar); Er komt wel weer een keer een kitten bij, maar voorlopig niet; sinds afgelopen september hebben we een beagle (nu 9 mnd) en dat gaat nu erg goed met de katten (inmiddels snappen ze allemaal dat ze boven dat rare blafbeest staan); om nu weer de boel te bestressen met een nieuwe vierpoot met staart (ook al is het van hun eigen soort) is gevoelsmatig vragen om moeilijkheden.
Het blijft wel aandoenlijk zo’n ukkepuk (ook als ze volwassen zijn trouwens :)) Van katten heb ik het ‘ zalig, niets doen ‘ geleerd :)

» Posted By Kitty On May 03, 2010 @ 09:07

Exit Peter Steele

Ik was ook enorm fan van Type O Negative. Correctie: ben het nog steeds; de cd’s waren wat in de vergetelheid geraakt en mijn liefde voor de Green Man was nogal bekoeld in de loop der jaren. Toen kwam in 2005 het bericht dat Peter overleden was, dat bleek een publiciteitsstunt en toen dus vorige week en verdomd: dat was waar.

Ik vernam dat het juist wat beter met hem ging, psychisch gezien; en ach ja: was hij ook nog een ‘born again christian’. Nou ja… Het is natuurlijk veel te jong, maar er valt verder weinig aan te veranderen. Ik heb hem gelukkig eens in het echt mogen ontmoeten wat op foto is vastgelegd en met de herinneringen en de muziek die blijft, draait de wereld gewoon door.

» Posted By Kitty On April 23, 2010 @ 15:05

Uit vrije wil

Dank voor de tip van de antibraakmiddelen… Ik heb het altijd al vreemd gevonden dat men niet over z’n eigen leven en dood mag beslissen. Dat je dus ‘ tot de laatste snik ‘ door moet ademen… Je zou bijna willen dat je als hond of kat was geboren, want dan is euthanasie altijd de meest humane oplossing bij zeer oude, versleten dieren.

Ik ben lid van het NVVE en had zo’n lijst gekregen waar je van meerdere mensen handtekeningen kunt verzamelen ivm dit initiatief. Ik ga het ding meenemen naar mijn werk, zonder natuurlijk e.e.a. op te dringen, want net zoals met zoveel dingen, heeft ieder er natuurlijk z’n eigen mening over. Ik hoop van harte dat het taboe op (hulp bij) zelfdoding en op euthanasie ooit helemaal de rug toegekeerd kan worden en dat ik dat nog mee kan maken.

» Posted By Kitty On February 12, 2010 @ 16:12

Ideetjes

Met sommige dingen sla je de spijker wel op z’n kop… Maar ja: in een vrij Nederland etc etc etc… Vind ik het nou ook zelf erg ‘normaal’ dat ongeboren kinderen waarvan al vaststaat dat ze gehandicapt ter wereld komen, alvast geaborteerd worden… Scheelt namelijk behalve een sloot geld ook een heleboel ander leed. En kom nu echt niet aan met: ‘ die kinderen zijn ook gelukkig ‘. Maar goed… in dat opzicht ben ik diep van binnen wel een fascist, terwijl mijn gezond verstand snapt dat het niet zo werkt.

» Posted By Kitty On February 03, 2010 @ 15:21

Potje poepen

Zowieso ben ik niet ernstig voor het altijd maar alles voorkomen en genezen van ziektes. We zijn al met teveel mensen op deze aardkloot en bovendien is er nog steeds zoiets als een natuurlijke selectie. Bovendien zijn er nog talloze andere ziektes waar je ook gewoon dood aan kunt gaan. En zowieso is leven an sich al een terminale gebeurtenis natuurlijk.

» Posted By Kitty On January 29, 2010 @ 16:17

Opgeruimd

kringloopwinkel, kringloopwinkel! (ivm de niet te dragen kettinkjes). Volgens mij kan make-up – dus ook lipstick – bederven… Slim om het zo georganiseerd te doen!

Ik ben zoveel jaar geleden begonnen met het opgeruimd houden van kasten en lades. Het is zelfs zo dat ik een aantal lades heb, die altijd leeg zijn (evt eventjes als tijdelijke opslagruimte voldoen). Dan schuif ik die wel eens open en kan blij zuchten dat het zo mooi opgeruimd is… En nee: de andere lades zitten niet overvol. Geeft rust in het hoofd ;)

Onlangs (25 december) mijn hobbykamertje helemaal opgeruimd. Daar staat mijn boekenkast en werkblad + kasten/planken met mozaïekbenodigdheden. En inmiddels was het ook een ‘deur open, flikker maar even daar neer, deur dicht, zie je er niets meer van’ kamer geworden… Nu is het weer helemaal netjes, dus ook geregeld eventjes naar binnen gluren en genieten… Het mozaïeken zelf staat even in de ijskast, omdat ik vorig jaar een overbelaste schouder had (en geen kracht had) en nu een beaglepup aan het opvoeden ben; dus simpelweg even geen tijd. Komt wel weer en tot die tijd een keurig opgeruimd kamertje.

» Posted By Kitty On January 05, 2010 @ 15:58

Netwerkbedrog

Ik was een fervent farmville-speler… Ik betaal dus niet voor extra dingen: dan maar wat langzamer naar de top. Inmiddels al weken niets meer geplant/geoogst (zit er zelfs over te denken heel facebook op te doeken), want ik heb een veel leukere IRL bezigheid gevonden: sinds 18-09 hebben we een beaglepuppy (nu 16 weken) die we aan het opvoeden en trainen en dus is er nog maar weinig tijd over voor de virtuele wereld en dat doet mij toch enorm veel goed!

Verder zou er een wet moeten komen die verbiedt dat er op zo’n slinkse manier geld wordt verdiend, want heel veel mensen trappen erin en daar moet de maatschappij wel tegen beschermd worden.

» Posted By Kitty On November 25, 2009 @ 11:11

Kiezen tegen kanker

Applaus, Karin… Ik hoorde de campagne op de radio en betrapte mezelf erop eens op i-net te willen gaan zoeken hoe ik ervoor kan zorgen dat ik gezond kan blijven (heb dat uiteindelijk niet gedaan)… Nonsens inderdaad: je kunt immers ook gewoon onder een bus terecht komen. Kanker is dan eenmaal vervelend (zwak uitgedrukt), maar ja: het is ook zo dat men massaal ouder wil worden; het liefst wil men nooit doodgaan, want men is bang voor de dood…

Ooit riep ik dat wanneer er bij mij kanker werd ontdekt, ik het z’n beloop zou laten. Inmiddels iets ouder en wijzer, moet ik daar iets genuanceerder in worden. Sommige vormen zijn tegenwoordig redelijk gemakkelijk te bestrijden; je gaat immers ook naar een huisarts als je andere kwalen hebt en dan ben je blij met de medische mogelijkheden die er zijn. Gezond leven? Doe ik al, maar ik offer daarbij niets op. Ik drink geen alcohol, omdat ik alcohol niet fijn vind en roken vind ik vies. Verder eet ik waar ik zin in heb (eet ik geen vlees, maar da’s niet vanwege gezondheidsredenen) en heb absoluut geen overgewicht. Zo heb ik in het hier en nu een heel mooi leven en ik wil niet eens naar de toekomst kijken, want ik ga dan toch liever iets jonger dood zonder al teveel gedoe, dan dat ik ooit heel oud word en moeizaam doodga met de kwalen die daarbij horen.

» Posted By Kitty On November 06, 2009 @ 19:15

Sensation yellow

Wat een slim idee zeg!

» Posted By Kitty On September 13, 2009 @ 11:35

Uitgesteld kijken

Ik kijk zelden tot nooit televisie… Dwz: niet op het moment van een daadwerkelijke uitzending; ik neem alles wat ik wil zien (en da’s niet heel veel) op. Wij hebben via UPC een uitgebreid (maar niet met film1 en dat soort flauwekul) pakket met HD zenders, omdat we een full-HD plasma tv hebben. En dan zijn vooral de uitzendingen van National Geographic HD, Discovery HD en History Channel HD erg mooi… Die neem ik dus op met het UPC kastje, met HD recorder. En verder kijk ik geregeld via uitzending gemist.
En verder gewoon zelf dvd’s enzo… Ik zie helemaal nooit reclames en ook zelden tot nooit het nieuws.

» Posted By Kitty On August 05, 2009 @ 09:42

Lost in het nieuws

bijvoorbaat begrijp ik nooit zo goed waarom bij bepaalde (ernstige) gebeurtenissen er persé beeldmateriaal getoond moet worden. Elk mens begrijpt toch wel dat wanneer er een ramp plaatsvindt, de beelden daarbij gruwelijk moeten zijn. Daar hoef ik echt geen ‘bewijs’ van op televisie te zien. Maar blijkbaar is de gemiddelde mens zo ziek dat ze de sensatie fantastisch vindt. Een van de redenen voor mij om zelden de televisie ‘live’ aan te zetten, zodat ik niet per ongeluk geconfronteerd wordt met de sensatiezucht van de media: alles wat ik wil zien, neem ik op of kijk via uitzending gemist.

» Posted By Kitty On July 08, 2009 @ 11:18

Mankepoot

en met ‘ dieren ‘ in mijn commentaar bedoel ik in dit geval vooral ‘ huisdieren ‘, omdat deze in gevangenschap leven en afhankelijk zijn van onze zorg. Mbt wilde dieren (die in de vrije natuur leven dus) vind ik dan weer dat de mens zich daar niet telkens mee moet bemoeien.

» Posted By Kitty On June 26, 2009 @ 16:44

Heb ik ook al zo vaak gehoord: ” ik hoor een ruisje om zijn hart” bij mijn katten dus… Dan kunnen er dus pillen ingegooid worden.

Ik ben daar ook erg simpel in: ” daar gaan we niet aan beginnen “. En onze oudste kat is daar gewoon toch 18 jaar mee geworden.

Je pakt het verstandig aan, Karin. Natuurlijk is een ieder vrij om te beslissen hoever men gaat in de genezing bij dieren, maar in de meeste gevallen is het eigenlijk simpel: heeft het dier geen pijn en heeft het dier – zover we kunnen nagaan – nog plezier in z’n leven? Dan is dat ok; ga vooral op je gevoel af, dat is in de meeste gevallen goed genoeg.

Ik heb ook wel gezien dat mensen nog te lang vasthielden aan hun overjarige kat/hond met alle gevolgen voor het dier van dien. Daar heeft toch echt niemand iets aan.

Gelukkig dat bij dieren euthanasie mag worden toegepast; bij – bijvoorbeeld – katten is dat vaak gewoon verstandig. Een kat is – zelfs wanneer hij al uitgeleefd is – nog zodanig taai dat het dramatisch – met alle ellende van dien – lang duurt voor het dier uit zichzelf sterft.

Ieder persoon die meent dat je dieren dus altijd gewoon uit zichzelf moet laten sterven, is feitelijk een beetje een dierenbeul.

En dan vind ik zelf nog dat ook mensen vaak te lang in leven worden gehouden (ik hoop van harte dat euthanasie ooit nog gewoon een echt recht wordt), maar da’s dan weer een andere discussie.

» Posted By Kitty On June 26, 2009 @ 16:42

Technologische dromen

Interessant… Laatst beweerde iemand dat men pas in kleur droomt sinds er kleurentelevisie bestaat, omdat ‘we vroeger alleen z/w televisie hadden’. Maar hoe zit het dan in de tijd voor de televisie?? Anyway, ik lees vaak dingen over dromen dat ik denk: ‘huh’ …

Maar wees erg blij met de wijze waarop je droomt, want die zijn blijkbaar lucide en da’s altijd erg prettig… Ikzelf kan – als ik wil – lucide dromen, vooral in de ochtenduren, tussen het gesnooz van mijn wekker door :D

» Posted By Kitty On June 10, 2009 @ 14:47

Oordelen over de rechter

De last van taboes en daar zijn er nog heel erg veel van; sommigen zeer terecht (kindermisbruik wat in geen geval ooit normaal mag worden gevonden). Ik ben van mening dat wat volwassenen onderling met elkaar doen (met toestemming/goedkeuring van elke betrokkene) ze dus helemaal zelf moeten weten. Daar heeft helemaal niemand iets mee te maken (alleen de betrokkenen dus).

Dan kan een ander wel vinden dat – bijvoorbeeld – SM abject is, maar wie is die ander om daar überhaupt over te oordelen. Ik persoonlijk snap helemaal niets van mensen die SM bezigen, maar dat is toch niet belangrijk: als de mensen die dat bezigen het maar ok vinden, daar gaat het om.

Doe wat je wilt, zolang je niemand schaadt. Maar in onze maatschappij waar christelijke normen en waarden -helaas – nog altijd de boventoon voeren, zullen dit soort taboes waarschijnlijk nooit helemaal verdwijnen.

» Posted By Kitty On May 12, 2009 @ 22:56

Zombies

Altijd leuk die paniekberichten in de media over dit soort gedoe.

We zullen zien, we zullen zien…

» Posted By Kitty On March 31, 2009 @ 22:03

Doof

Ik heb ze ook wel eens gehad: zure oordruppels… Omdat ik fan ben van in m’n oren poeren met wattenstaafjes (moet je niet doen, maar ’tis zo lekker he…), had ik blijkbaar schimmelvorming in mijn oren gekregen… Tja… zure oordruppels en de huisarts plechtig beloven noooooit meer met wattenstaafjes in m’n oren te prutsen… *sure* ;)

Nu hoefde ik al niet te leren duiken, vond ik zelf, maar jouw verhaal is dan helemaal afdoende voor me: in het enkele geval dat ik een keertje vlieg, ben ik nog een week lang hartstikke doof; nog niet te spreken van de pijn (heeft dan niets met ontstekingen te maken).

Afgelopen oktober, reden we naar Duitsland en daar had ik tijdens het autorijden al veel last van m’n oren… pffff….

zure oordruppels ruleZ! ;)

» Posted By Kitty On March 03, 2009 @ 15:52

Zeemeermin

Er is iemand die daar dus een cursus van kan geven… Met – serieus – vin en al!

» Posted By Kitty On February 26, 2009 @ 10:01

Weeskatten zoeken huis

Heb ik net gisteren afscheid genomen van 1 van onze katten. Als we er niet nog 3 hadden, had ik direct ” ja ” gezegd, maar de timing is simpelweg niet goed. Hopelijk vinden ze snel een goed huis!

» Posted By Kitty On February 11, 2009 @ 17:34

Licht & lucht

Ik had gisterenmiddag ook al een lentegevoel; gelukkig gaat het komende week sneeuwen: is het gewoon weer even winter ;) (ik houd overigens niet van sneeuw, wel van koude).

» Posted By Kitty On February 07, 2009 @ 12:49

T-shirt

Ik denk dat ik het wel weet (laat ik zeggen dat ik voor 95% zeker ben)… maar ik zeg lekker niets :D ik dacht nog: ik zal de Engelse naam voor dit insectje melden, maar dan verraad ik net zoveel als met de Nederlandse benaming :D

Erg gaaf t-shirt trouwens!

» Posted By Kitty On February 06, 2009 @ 17:37

Atheïsten zijn stoerder

Ik als vrijdenker ben het roerend met je eens, Karin. Het is van de zotte dat de religieuze mensch (m/v) blijkbaar wél zijn/haar mening openlijk kwijt mag, tot aan ongevraagd aan je deur bellen met ouwehoerverhalen aan toe en dat je – bijvoorbeeld – in Ermelo niet eens uit de grond van je hart met een mooi “Godverdomme” mag vloeken… Wat te denken van die billboards waarin men oproept dat je Jezus in je hart moet sluiten… dat je niet zonder Hem in je leven zou kunnen. Ik heb nog nooit nood gehad aan een hogere macht; alles wat ik in mijn leven doe en beslis, dat doe ik echt zelf. Als er iets gebeurt wat ik niet voorzie, komt dat zeer waarschijnlijk door het toedoen van een ander.

Ik probeer een ieders opvatting te respecteren. Toch schop ik graag een beetje – vooral – tegen het Christendom (ik geef eerlijk toe dat mbt bepaalde religies ik dat niet durf: de kans om gedood te worden is nu eenmaal aanwezig. Ik heb op mijn auto een sticker met een ichthusvisje… die wordt gevangen door een arend… Dat mag men overdreven vinden; het is mijn manier om toch een klein beetje strijd te voeren tegen al dat goddelijke geneuzel. Mijn eigen vrijheid van meningsuiting.

» Posted By Kitty On February 04, 2009 @ 00:33

Lost in de Hudson

Ik ken trouwens ook helemaal niemand in persoon die de serie kijkt, dus de “zo zit dat dus” zuchten krijg ik niet mee :D

Ik ga heel braaf – een keer – van voor af aan alles downloaden én bekijken. Als ik eenmaal op dreef ben, vermoed ik dat ik zo binnen 3 maanden klaar met kijken kan zijn.

» Posted By Kitty On January 19, 2009 @ 22:30

Ik hoorde over deze spectaculaire noodlanding. Gaaf natuurlijk (geen slachtoffers).

Lost ken ik alleen van de voorstukjes; nooit een aflevering helemaal van gezien; ik zal het vast en zeker tzt eens helemaal downloaden, want het lijkt me wel een leuke serie.

» Posted By Kitty On January 16, 2009 @ 13:47

Bellen

Go Karin! Leuke foto’s trouwens…

@Ineke: Ik snap niet waarom iemand dat niet zelf mag weten; je hebt slechts jezelf ermee als er iets fout gaat. En in dat opzicht: pluk de dag, want je hebt geen idee hoeveel het er nog zullen zijn. Dan kun je zaken achterwege gaan laten, omdat ze “wellicht gevaarlijk zijn”, maar dan kun je beter de rest van je leven achter de geraniums plaatsnemen. Dat vliegtuig naar Egypte kan bijvoorbeeld ook neerstorten of men kan dood worden gereden bij het oversteken… Maar wellicht ben je een goede bekende en dierbare van de duikster en dan is de bezorgdheid weer meer verklaarbaar…

» Posted By Kitty On January 15, 2009 @ 21:22

Broccoli

Grappig: zo’n zelfde gesprek hadden wij gisteren met vrienden terwijl we gezamenlijk naar een dvd van de band “Nevermore” keken; bij een bepaald erg mooi nummer zegt onze vriend tegen zijn vrouw: “Miran, deze wil jij zeker op je crematie; deze liveuitvoering of van het studioalbum?” affijn… vonden we het natuurlijk jammer dat wanneer we dood zijn, we er niet zelf van kunnen genieten tijdens de uitvaart. Ik roep enthousiast: “ow, dan ga ik wél headbangen op jouw uitvaart!” Dat mocht :D

En dat de meeste aanwezigen de muziekkeuze helaas niet erg zouden kunnen waarderen en dat we dan onze eigen muziekinstallatie naar het uitvaarcentrum moeten meeslepen, omdat het daar gebruikte materiaal natuurlijk lang niet voldoet…. Dat de band misschien live dat nummer kan komen doen (even de uitvaartverzekeraar bellen om de polis drastisch te verhogen ;))… of dus gewoon met kist en al naar een concert van de band om het daar dan nog even te beleven…

Niet morbide inderdaad… Simpelweg realiteit in de zin van: eens gaan we een keer dood en daar moet je niet al te moeilijk over doen.

» Posted By Kitty On January 01, 2009 @ 16:19

Van twee tot twee (met roos toe)

@Karin: ik kwam er van de week achter dat ik je boek ” Stokken en stenen ” al eens heb gelezen; langer dan 12 jaar geleden in elk geval; kon het me niet meer herinneren. Ik had er een dagboekaantekening van gemaakt, nav het feit dat jij toentertijd ook (net als ik) op het Type O Negative forum postte. Ik zal het boek nog eens uit de bieb lenen, want volgens mijn dagboek was het interessant :D

» Posted By Kitty On December 30, 2008 @ 13:28

«« Back To Stats Page