Statistiek

Comments Posted By JuZo

Displaying 2,131 To 2,149 Of 2,149 Comments

Constatering

Ik werf helemaal niet voor mezelf. Dat doe ik nooit. Dat zou, en had m’n werk onmogelijk moeten maken. Al mijn werk is vrijwilligerswerk, en geheel onbaatzichtig, belangeloos en onbezoldigd. Zoals ik dat voor de FNV sector ook nog steeds doe. Ik heb herhaaldelijk gezegd: ik heb er zelf geen enkel belang bij. Nog niet het minste. Je moet goed lezen als eerste vereiste om te kunnen schrijven. Maar laat maar hoor. ‘t Zal mij verder een zorg zijn. Mensen die ziende blind en horende doof zijn, die kan ik verder ook niet helpen. Je kunt je blog beter besloten maken.

Hartelijke groet,

‘\^_^/’

van Jules Zollner.

» Posted By JuZo On February 18, 2007 @ 23:01

Goedzo. Dat zie ik graag, en het was ook precies de bedoeling. Ik wilde even inkaderen en random-investigeren, met wat voor soort groep en mensen ik te doen had.

Opzet geslaagd. Ieder heeft zo z’n eigen methodes, en ik dus ook.

Ik zou zeggen dames, veel succes en veel plezier in jullie verdere leven.
Groeten van Jules Zollner.

‘\^_^/’

» Posted By JuZo On February 17, 2007 @ 23:00

Mijn ambts- en beroepscollega van 68 jaar, die nog wekelijks zijn column in de krant schrijft – http://santebrun2.blogs.com/ – blijkt er hedenmorgen een onrustbarend-verwilderende mening op na te houden maar ja. Daar moeten we dan maar even doorheen. Er is nou eenmaal helaas ook niet zo heel veel meer ‘an te doen. Even op de tanden bijten en flink zijn dan maar.

“Alweer stoppen twee columnisten van de Volkskrant: Maria Goos omdat ze borstkanker heeft – borstkanker als onderwerp voor een column is ook wel erg afgezaagd – en Ronald Plasterk. Die blijkt al lang van plan te zijn geweest minister van Onderwijs te worden.
Ter voorbereiding op zijn taak kijkt hij afleveringen van de tv-serie ‘Yes Minister’. Als dat maar goed gaat. Rest ons Martin Bril, tja, en onze Sylvia, die wel weer een heel schattig stukje heeft over de houding van haar schattige kindertjes tegenover negers.
En het is nu acht over negen en 3.3 graden. Kom, ik ga eens naar de markt. Voor verse ansjovis.”

Geplaatst door Sante Brun op zaterdag 17 februari 2007 om 9:17:09

‘\”_”/’

» Posted By JuZo On February 17, 2007 @ 23:00

Ten zuiden van de grote rivieren wordt niet zoveel gedaan aan schuldbesef. Toch wonen er wel geestverwantes. Hoe zou dat toch komen? Ik moet er eens over nadenken. De gedachte, dat er geen Amsterdam bestond. Ik moet het zien te omzeilen, ook al heb ik vrij reizen.

‘\*_*/’

» Posted By JuZo On February 16, 2007 @ 23:00

Op Karin: dan doet Cisca Dresselhuys het beter. Een machtig, de machtigst interessantste vrouw van deze, jullie wereld en bovendien extreem aantrekkelijk. Ze wordt niet geteisterd door een ziekte, dat geef ik toe. Wat een wonderlijk brokje verschijnsel mens! Als je de tape stilzet, en beeldje voor beeldje terugkijkt zie je ineens het geheim. Spirituele weelde. Totale, allesoverheersende rijkdom. In maar één enkele oogopslag van een-vijftiende seconde. Maar zelfs met een handicap kun je je uitstekend daarin trainen. Uitsluitend terwille van de doelmatigheid.

‘\^_^/’

En niets dan de doelmatigheid.

» Posted By JuZo On February 16, 2007 @ 22:59

Joan heeft misschien niet de juiste trainer getroffen dat zou kunnen. De ideale trainer is als een tweede vel om je heen dat lekker en weldadig aanvoelt maar dat ook prikkelt en je vriend is en een brede borst om tegen uit te huilen en een heel dik touw dat je tot ver verder en nog veel hoger dan de ‘hemel’ op en eroverheen trekt. Hij is een vangnet, dat je diep weldadig opvangt en nog veel hoger en veel fijner overzwaait het leven laat voelen zoals het leven is dus alles. De mankementen blijven voel je niet. Dat is de ideale trainer en alle trainers kunnen hoogstens een heel klein uiterst minimalistisch beetje streven.

Maar het is natuurlijk zo dat wij trainers onder elkaar, altijd zeggen zij. Die niet geholpen willen worden worden niet geholpen.
Zo eenvoudig is het leven.

‘\^_^/’

Maar kom. Ik heb geen tijd meer ik moet er vandoor in de trein naar Breda en na dinsdag ben ik er weer (maar niet hier). Gedag.
-Ik sta de mensen namelijk ook persoonlijk bij zo, dat ze zich heel sterk aan mij kunnen vasthouden bij het verleggen van hun grenzen ik word zelf dan ook weer bijgestaan door mijn opleiders en enkele familiale artsen. Voortleven in gerustgesteldheid. Is de boodschap. Ik wens jullie.

P.S. yoga helpt. Is de ervaring die ik met anderen heb.

» Posted By JuZo On February 16, 2007 @ 22:59

Aan mijn woorden ging en gaat natuurlijk wel een beetje planning vooraf.
Die staat op een speciale site, en over een tijdje wijs ik wel daarheen de weg. Groeten, Jules. ‘\°_°/’
Voor hun, die gratis, mee willen doen.

» Posted By JuZo On February 16, 2007 @ 22:58

Ik ben het helemaal, maar dan ook volledig met je eens. Maar tóch ben ik van mening, dat we, en dat betekent dat niemand, moet blijven zitten in waar hij of zij zit. En dat betekent, dat we vooruit moeten gaan, met z’n allen. Wat men ook heeft, of heeft gehad, en hoe erg en zwaar en moeilijk het ook allemaal is. Daar helpt geen moedertje lieve aan.

Niemand, kan blijven zitten in de moeilijkheden waarin hij zit. Dat is doodgewoon, het meest elementaire verschil tussen dynamiek en staticiteit, tussen leven en doodgaan.

Dus wil je leven, of blijven leven, dan zal je vooruit moeten gaan. Vooruitgaan, daarmee bedoel ik, beter worden. Iets, of veel, beter worden. Nogmaals, het klinkt vrij hard, meedogenloos misschien ook maar dat ben ik zeker niet, iemand die IN de put zit, MOET eruit, of hij of zij dat nou wil of niet.

MIJN taak is het, om die mensen eruit te halen. Te trekken. En ze een beter een fijner leven te geven. Niet vanuit mijn beroepsbeoefening, want die doe ik al lang niet meer, en daarin deed ik dat in de vrije tijd ook al. In de vrije tijd was ik sporttrainer, en nu ben ik dat nog.

De enige methode, om eruit te komen is dus: geestelijke, en lichamelijke, dynamiek. En geen staticiteit. Dat is geen kleinigheid.

Staticiteit betekent, is synoniem voor verveling. “Ik verveel me” betekent, “ik ben statisch.” En dat staat dus gelijk aan wat we gezien hebben in de definitie.

Dynamisch is: niet je gewonnen geven, als dat niet langer meer hoeft. Maar vechten. Krachten verzamelen. Vooruit denken en zien. Je aan anderen die op dat moment sterker zijn optrekken. Het moet. Het kan niet anders. Het is mijn taak, en mijn taak die doe ik.

Het is een ontzaglijk mooie en ook fijne taak. Ik ben in de voorgaande jaren opgetrokken met mensen, die een zeer zware lichamelijke en ook geestelijke terugslag te verwerken hadden gekregen. Voor wie de toekomst eigenlijk, goed gezien totaal hopeloos was, en is, omdat ze er steeds slechter aan toe zullen zijn. Daar is niets tegen te doen. Ik ging met die mensen het hele land door. Alle wedstrijden af. Ze haalden magnifieke successen en dat stond dan ook met foto en al, in de krant. Dat hoefde voor mij niet, en mijn naam stond er ook niet bij maar anderen vonden hun geweldig.

“Geef mij de moeilijkste gevallen. De zwaarste jobs. Iets wat jullie niet willen. Geef mij de mensen waarvoor geen oplossing is”, zei ik in de vereniging. De vereniging had de verplichting die mensen op te vangen. Er iets mee te doen wat ze zelf ook wilden.

Ik ging ermee aan de slag. Ik sta er nog steeds verbaasd van, verbijsterd toch wel, hoeveel moois en schitterends er mogelijk is. Ze gingen soms veel te hard. Ik moest ze stevig afremmen. Die mensen heb je ook.

Ik zal er een andere keer wel eens wat meer over vertellen. Maar je moet het eigenlijk meemaken. Je moet het voelen. Aan je eigen lijf. En in je eigen hersenpan.
Dat is het voornaamste.

Daarom kan ik er nooit zo goed tegen, als mensen alleen maar in de eigen status quo willen blijven zitten. Verder niets meer van het leven verwachten. Ik word er altijd een beetje onrustig, en ook wel verry onaangenaam van. Tegen dat soort errors treed ik op.

Één ding, beste zusters, in de vriendschap, en in de vrolijkheid, we gaan NIET, ik herhaal NIET, bij de pakken neerzitten. We laten de ziekte NIET, zomaar zonder maar wat te doen, over ons heen komen. Dat doen we NIET. Gewoon omdat IK, het niet wil. En wat IK niet wil, dat gebeurt gewoon niet. Dat klinkt zeldzaam, hè?

Ik kan me best voorstellen, dat er nu heel veel kwaadheid heerst. Dat is ook de bedoeling. Dat moet ik net hebben. Daarvoor zeg ik dit allemaal.

Koel een beetje af.
Ga lekker even naar buiten het is mooi weer, en kom na het weekend terug dat doe ik ook.

Probeer te gaan strandwandelen in Scheveningen. Desnoods helemaal in je eentje, en eindig de tocht bij dat lekkere visrestaurantje. Ook al kom je bijna helemaal niet meer vooruit. Maar DOE ‘t.

Prettig weekend en hartelijke groet, van jullie trainer.

‘\^_^/’

Jules Zollner.

» Posted By JuZo On February 16, 2007 @ 22:58

GOED! Ik zal kijken. En lezen. En bespreken. En als ‘t GOED is, je steunen. Goed initiatief!!! Laat je niet uit ‘t veld slaan. Veel succes. Groet, Jules.

‘\^_^/’

» Posted By JuZo On February 15, 2007 @ 22:58

Ik ben zeer benieuwd. Ik hoop dat het overal in de (Standaard)boekhandels komt te liggen. Het is namelijk uiterst moeilijk om gedachten en leefwerelden van kinderen goed en authentiek vast te leggen. Vaak willen volwassenen, moeders, vaders, de zeer oospronkelijke, pure, reine gedachten en uitingen van hun kind ombuigen en omkleuren naar hun eigen dicties en transformaties. Dat zou jammer zijn.

Ik heb het maar hoogst zelden meegemaakt dat het goed gelukt is.
Ik ben zeer benieuwd. Veel succes.

‘\°_°/’

Jules Zollner.

» Posted By JuZo On February 15, 2007 @ 22:57

Ik begrijp je. Groeten & sterkte. Jules. ‘\~_~/’

» Posted By JuZo On February 14, 2007 @ 22:57

Kijk. Waar het om gaat is, dat jullie niet in de put kunnen BLIJVEN zitten dat gaat nu eenmaal niet. Jullie zullen je eruit moeten laten trekken (over een paar weken begint de nieuwe lente) of jullie dat nu leuk vinden of niet. Die eis stelt, de maatschappij. De toon, zetting, teneur, trant en kleur van de boeken en verhalen, rapportages, moet dan ook zijn: hoe ik er uit kom. Hoe ik mijzelf red. Hoe ik weer (bijna) gewoon mens werd en word. Wat ik daar allemaal voor deed en moest doen. Hoe het mij BETER is gegaan. Hoe ik er VANAF gekomen ben. Hoe ik STERK ben geworden. DAT, en niets anders, moet de trant, teneur geur en kleur van het boek zijn. Die eis stelt, de maatschappij. Daar heb je, ad finitum, maar aan te voldoen. Er is, helaas, geen andere weg en er is, helaas, geen andere keus. Maar dat zal wel lukken. Maak je geen zorg. Hartelijke groet. Jules Zollner, Heerlen.

‘\^_^/’

» Posted By JuZo On February 14, 2007 @ 22:57

We laten een zuster in de beroepsbeoefening niet zomaar gaan.
http://www.juzo.777.nl/nieuws/pg000003.htm

‘\^_^/’

» Posted By JuZo On February 13, 2007 @ 22:56

fase 1.
ik weet niet of het mag, van de dokter(s), maar probeer dan toch maar eens rustig en kalm een potje 60 tabletten Solgar Omnium, bij de reformwinkel, iedere dag één tablet, en vanaf de 3e dag een grootscheepse, blijvende vooruitgang. Solgar V2000 is ook goed. Laat je “raaien” door je trainer. We helpen je er weer bovenop. Er is geen andere keus.
Groeten, Jules.

‘\~_~/’

Iedere dag rapporteren.

» Posted By JuZo On February 12, 2007 @ 22:55

Haar, on the move (2)

De betekenis van de signs (die dus onder vaste toetsjes in een programmaatje “Txtbutton” zitten) ter bij- ondertekening:

‘\~_~/’ = licht vrolijke, vriendelijke gemoedelijke stemming.
‘\=_=/’ = licht berustend, onverschillig, beetje onvriendelijk.
‘\ô_ô/’ = verbazing en ook wel boosaardigheid.
‘\-_-/’ = prettig, verbaasd maar ook wel oplettend. Onderwijzend.
‘\^_^/’ = buitengewoon goed gestemd, luimig, vrolijk. Koddig. Humor.
‘\°_°/’ = neutraal. Oplettend, doorsnee, genuine. Beetje nors.
‘\*_*/’ = het summun van vrolijkheid, tevredenheid. Pret. Plezier.
‘\+_+/’ = absolute deplorabiliteit. Maximale depressie. Einde der tijden.

Meer signs zijn er niet, en worden niet (h)erkend, in het internationale (beroeps)berichtenverkeer. Doe er je (jullie) voordeel mee.

‘\°_°/’

groet, juzo.

» Posted By JuZo On February 12, 2007 @ 22:41

Ik zou zelfs willen voorstellen: laat het haar zo kort! Lekker kort koppie en hoogst modern! Staat zeer actief en levenslustig! Maar ja, mode… en wie ben ik. Vrouwen doen en willen toch altijd anders. Op dat gebied, haha. Maar goed: je komt er doorheen. En dat is het voornaamste. Zie de Zonzij. Groet, van juzo.

‘\~_~/’

De betekenis van deze symbooltjes (“signs”) leg ik nog wel eens uit. Ze geven de stemming aan, en de sfeer. Je kunt je ervan bedienen, en ik gebruikte ze tijdens het werk, met de verre buitenlanders (opdrachtgevers). Daar komen ze vandaan. Het is iets geheel nieuws. Niemand gebruikt ze, en dat is maar goed ook.

‘\^_^/’

Prettige dag verder, en…. het is wél de bedoeling, dat er iedere dag….. enz.

‘\°_°/’

juzo.

» Posted By JuZo On February 12, 2007 @ 22:41

Sylvana. Heet ze. Schiet me nu weer te binnen.

‘\°_°/’

Groeten van Jules.

» Posted By JuZo On February 11, 2007 @ 22:41

Ik vind dat je wel een beetje op Ségolène Royal lijkt, de nieuwe Franse regeringskandidaat. Vandaag te zien ieder kwartier op EuroNews. Maar ook ‘t haar van “dingetje” Simons, ik weet haar voornaam niet meer, is ‘n mooi voorbeeld. ‘t Gaat in ieder geval GOED met je, dat gun ik je van harte. Het is heel belangrijk. ‘t Haar wordt vanzelf wel weer lang, als Ségolène maar de vraag moet zijn of je dat wel wil. In ieder geval moet je de rust over je krijgen en de zekerheid, dat ‘t allemaal wel weer goed komt. Je bent één van de 50%, die er naderhand geheel onbeschadigd, springlevend en kerngezond zij het onder medicijngebruik en doktersbehandeling, die er goed van af komt. Dat moet je blij maken. En vrolijk. En lichtvoetig, dansend over alle hindernissen en dát, moet blijken uit je stukjes. Uit alle publicaties. Houdt het oog eens gericht op http://www.solgar.nl, de tabletjes Omnium. (Geen aandelen). Na 2 maanden weer “200” procent. Maar goed. Zet de zorgen eens opzij. Bereid je voor en kijk vooruit op een snel dichtbijkomende, leuke fijne lente. Hartelijke groet.

» Posted By JuZo On February 11, 2007 @ 22:40

Privacy is dood, leve het terrorisme!

Bescherming van eigen have en goed, karakter, identiteit, zelfverdediging, van ons en onze dierbaren, zwakken en onbeschermden is het eerste primaire grondrecht dat we uitoefenen sinds we niet meer alleen op de wereld zijn op een onbewoond eiland. Dat houdt automatisch-logisch afscherming in, samenwerking, preventie en beveiliging, sociale controle en bevoogding, betutteling en inkrimping van de vrijheid. Daarmee hebben we in 40-45 de overheerser verdreven en dat zal de mensheid blijven doen zolang ze (nog…) bestaat “nooit meer oorlog – altijd preventie”. Het is alleen vaak een kwestie(tje) van (een beetje) meer, minder. Zo nu en dan. Maar het gaat om overleven.

‘\°_°/’

» Posted By JuZo On February 12, 2006 @ 23:51

«« Back To Stats Page