Statistiek

Comments Posted By JuZo

Displaying 121 To 150 Of 2,149 Comments

Eigen schuld?

In het wezen der patiëntenorganisaties is de jurist, advocaat die gespecialiseerd is in patiëntenrecht van wezenlijk belang.

Deze advocaten die gespecialiseerd zijn en werken voor patiëntenorganisaties doen hun werk al heel lang. Een van de bekendste in Nederland is mevr. Wijshoff-Vogelzang in Roermond. Zij werkte voordien lang en met veel ervaring in de Verenigde Staten en is een persoonlijkheid, die in een zaak nooit loslaat.

Haar beschreef ik altijd (in de 40 jaar rechtbankverslaggeverij) met grote koppen in de krant omdat het patiëntenrecht gelanceerd en gepromoot moest worden in de samenleving. Vond ik.

Mijn collega die met mij samenwerkte aan de dagelijkse werktafels was zelf advocaat en gespecialiseerd in patiëntenrecht.

Derhalve passeerden heel wat interessante zaken de revue. Advocaten in patiëntenrechtzaken en organisaties zitten nooit om informatie verlegen. Zij breken alles los. Dat is hun algemene manier van werken.
Ik volgde derhalve ook de (besloten) zaken van het Medisch Tuchtcollege.

Het is voor iedere patiënt met welke aandoening ook heel makkelijk een organisatie en advocaat op te sporen en in werking te zetten.

‘\°_°/’

Dáár is de telefoon.

» Posted By juzo On December 27, 2011 @ 18:22

DSM is de grote sponsor van de Maastrichtse universiteit (& ziekenhuis)

» Posted By juzo On December 27, 2011 @ 15:05

Ik had vele jaren achtereen een gratis speciaal journalisten-economen-NRC-abonnement op de jaarstukken van alle grote bedrijven in Nederland. Die werden je rechtstreeks in keurig nette witte grote enveloppen door de bedrijven toegestuurd. De kunst was die heel nauwgezet, zorgvuldig en nadenkend te bestuderen en er vragen over te stellen. Zo kwam je op schokkende wijze de vele kruisverbanden van de industrie en de daardoor bediende volksmenigten te weten. Grote multinationals als “Solvay”, “DSM”, “Cargill-Agricola”, “Dupont” en vele andere “global”chemicals, die zich ten strengste bezighouden met de directe productie en distributie van o.a. farmaceutica, passeerden de revue, inclusief hun resp. gefinancierde “uitvoer- en gen-manipulatie-kanalen”. Zo kom je heel wat te weten en het is altijd interessant.

‘\°_°/’

Het leven is zoow wiew zoow altijd ergens wel een heel klein beetje interessant. De Dood ook.

Het is dat ik iedere week met ‘t fietsje onder de schoorstenen en kraakbuizen, installaties van DSM doorrijd. Maar door interne contacten weet ik er langzamerhand wel heel erg veel van af.

» Posted By juzo On December 27, 2011 @ 15:04

De farmaceutische industrie bekostigt ook de opleiding van de studenten en specialisten, de farmaceutische industrie bekostigt alles, en zonder geld gaat niets. Daar zullen we dus nog maar even ‘n beetje ‘an moeten wennen.

De afspraken die gemaakt worden spelen zich af in het niet-openbare gedeelte.
Het kost ‘n beetje moeite, om die openbaar te krijgen.
En daarna, hebben we er nóg niets aan.

Ze vallen onder de categorie “koppelverkoop der grote merken”.
Als je veel geld wil verdienen, moet je zorgen dat je daar onder en over valt.
En wie wil dat nou niet, tegenwoordig en toekomstig.

Regering en overheid staan erbij en kijken ernaar.

» Posted By juzo On December 27, 2011 @ 12:51

Een keer per jaar op het midden van de langste nacht loop ik op ‘t kerkhof dan klappen de kistjes open krijgen ze allemaal ‘n glas om mee te knisperen trekkenbekkend wend ik me af en ga geruisloos heen tot volgend jaar

» Posted By juzo On December 26, 2011 @ 19:45

Gaat u onder de doesj staan. U moet weer fris worden.

http://www.rtl.nl/%28/actueel/rtlnieuws/%29/components/actueel/rtlnieuws/2011/12_december/26/binnenland/farmaceuten-sponsoren-patientenverenigingen.xml

» Posted By juzo On December 26, 2011 @ 16:54

U is heel vervelend. Dergelijke berichten zijn niet voor de lezers van deze blog bestemd. Ze moeten daaruit weerhouden worden.

Gaat u wandelen.

‘\ô_ô/’

» Posted By juzo On December 26, 2011 @ 15:29

RolandRTL Hoe sterk zijn de financiele banden tussen de farmaceutische industrie en patientenorganisaties? Vanavond alle cijfers in het #rtlnieuws

‘\Ô_Ô/’

» Posted By juzo On December 26, 2011 @ 12:41

Welnee. Het is allemaal nikswaard.

» Posted By juzo On December 26, 2011 @ 10:36

Vergeet niet dat iedereen enkelt en alleent ‘n puur eigenbelang heeft,
met iets te verkondigen. Anders niets. Puur eigenbelang.

‘\~_~/’

Zo zit de wereld nou eenmaal in elkaar.
En da’s ook heel goed ook heel goed ook ook.

» Posted By juzo On December 26, 2011 @ 09:14

@ 380 Dat niet alleen, maar iedereen zegt maar wat.

Ik doe al m’n hele leven zo:
gooi ‘t ma’r in me’ pet.

‘\~_~/’

Da’s nog altijd ‘t veiligste.
En da’r kom je ‘t verste meê.

» Posted By juzo On December 26, 2011 @ 09:11

@ 375 Je kletst. Je weet er niets van.

» Posted By juzo On December 25, 2011 @ 12:10

@ 367 IK schrijf dat niet, DE KRANT schrijft dat (RIVM).

(meet-ponton in de Maas te Maastricht, radio-activiteit in Maaswater, Rotterdammers die dat opslobberen)

» Posted By juzo On December 25, 2011 @ 12:08

Iedereen krijgt de juiste leefstijl bij zijn opvoeding (school / thuis) mee. Dat hij / zij er zich later niet aan houdt, is zijn / haar eigen verantwoordelijkheid Daar wensen anderen niet voor te dokken.

‘\°_°/’

Los overal van, en van alles.

Het heeft voornamelijk te maken met het bevolkingskarakter.

Je kunt ‘n per definitie ingesnirkelde Haarlemmer / Haarlemse niet in de schaduw zetten naast een gespierde gestaalde kerngezonde reus bink goliath en inwoner van de gemeente Helenaveen Griendtsveen Asten Someren Meijel Ospel Helden-Grashoek Tienray Horst Mierlo Heythuysen Kessel en Baarlo-Hout-Blerick.

Dat gaat nou eenmaal jammerlijkjes genoeglijkjes niet.

Ondanks het feit dat genoemde streken en deelgebieden van Nederland onder de meest sterke vervuilings- en belastings bestraling en beinvloeding liggen (oostenwind) van naburig Norrdrijnland-Westfalen (Dortmund Essen Duisburg Düsseldorf).

Begrijp je het ‘n beetje?

Goed zo.

Dat hoor ik altijd graag.

Het is ‘n teken dat er altijd absolute gehoorzaamheid is,
naar aanleiding van mijn woorden.

» Posted By juzo On December 24, 2011 @ 13:46

http://www.limburger.nl

Voorpagina / Limburg
In het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis doet men veel onderzoek naar de behandeling van kanker. Hier wordt een kankerpatient bestraald in de bestralingsruimte
In het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis doet men veel onderzoek naar de behandeling van kanker. Hier wordt een kankerpatient bestraald in de bestralingsruimte (Foto: ANP)

Print Tip een vriend

Deel dit artikel op:
nujij hyves facebook msn ekudos linkedin twitter

——————————————————-
Minste kanker in Noord- en Midden-Limburg
——————————————————-

Nergens in Nederland komt zo weinig kanker voor als in Noord- en Midden-Limburg. Dat blijkt uit vergelijkende statistieken over 2006- 2009 van het RIVM. In de genoemde periode werd in de regio jaarlijks bij gemiddeld 51,31 mensen per 10.000 inwoners een kwaadaardige tumor gevonden, tegen bijna 54 nieuwe kankergevallen gemiddeld in Nederland.

Venlo/Venray
Door Will Gerritsen
De hoogste kankerscore kent Haarlem en omgeving met bijna 57 kankerpatiënten per 10.000 inwoners per jaar. Zuid-Limburg telt iets meer kankergevallen dan landelijk gemiddeld. De cijfers zijn door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) statistisch bewerkt voor een goede vergelijkbaarheid van alle regio’s in het land en hebben betrekking op de GGD-regio Limburg Noord, waaronder ook Midden-Limburg valt.

De regio kent relatief weinig patiënten met borstkanker, prostaatkanker, longkanker, blaaskanker, baarmoederhalskanker, huidkanker (melanomen) en baarmoederkanker. Voor de twee laatstgenoemde tumorsoorten heeft de regio de laagste scores van het land. Slecht is het daarentegen gesteld met kanker aan darm en endeldarm: die komen juist in de regio het meest voor, samen met Twente. In Zuid-Limburg worden betrekkelijk veel gevallen van prostaat- en longkanker geconstateerd.

Andere kankersoorten, als leukemie en maagkanker, zijn door het RIVM niet in de statistieken opgenomen. Uit gegevens van het CBS blijkt evenwel dat Noord- en Midden-Limburg een lagere sterfte door vrijwel alle andere kankersoorten kennen dan landelijk gemiddeld. Onderzoeker Valery Lemmens van het Integraal Kankercentrum Zuid in Eindhoven schrijft de gunstige regionale cijfers ten dele toe aan leefstijlfactoren zoals een lager aantal inwoners dat rookt of overgewicht heeft.

Tijd Gepubliceerd op: 24.12.11 06:00

» Posted By juzo On December 24, 2011 @ 10:28

Een ingenieur te Heinsberg die werkt in KFZ Jülich wiens kinderen ziek zijn geworden heeft me e.e.a. verteld en laten zien maar onder geheimhouding dus daar kan ik ook niets aan doen.

» Posted By juzo On December 20, 2011 @ 17:01

Vanaf mijn voordeur bevinden zich drie kerncentrales binnen 30, 40 en 60 kilometer afstand te weten Jülich (zelfde type als Tsjernobyl), Doel-Mol-Dessel (opwerkingsfabriek) en Tihange (radio-actief afvalwater in Maas met bestemming Rotterdam en Nederland). Tihange loost constant, Dessel regelmatig plutonium en Doel rechtstreeks naar Zeeland en Eindhoven. GGD westbrabant bezit en publiceert regelmatig de gegevens en meetresultaten. De plaats in mijn omgeving met de meeste stralingsbelasting, op dezelfde hoogte als Vaals 329 meter boven N.A.P. bevindt zich in een weiland op 7 km afstand van mijn voordeur, in de gemeente Klimmen (Voerendaal) de buurtschap Ransdaal. Ik heb daar enige jaren geleden metingen verricht volgens voorschrift van het Geneefse Atoomagentschap dus met verschillende windrichtingen, sterktes, vochtigheidsgraad en temperatuur. Ik zal ze opzoeken en op mijn site zetten. België reageert niet, geeft geen alarm en ontkent verband leukemie gevallen rond Eindhoven. Een gedeelte van de opwerkingsfabriek Eurochimic Belgonucléaire aan de Boeretang te Mol-Dessel is soor brand verwoest. De centrale te Jülich is uitgeschakeld, maar wordt op laag pitje in bedrijf gehouden ten behoeve isotopenproductie en experimenten Technische Universiteit Aken. Woonwijken zijn tot aan de centrale opgebouwd.

‘\°_°/’

» Posted By juzo On December 20, 2011 @ 16:57

@ 338 eerste zin: niet-zieke

» Posted By juzo On December 20, 2011 @ 08:17

Daar komt bij dat de gezonde, zieke mens altijd overal alle voorrang krijgt.
De zieke, niet maximaal inzetbare mens komt altijd alleen en uitsluitend overal in, op de tweede plaats.

Daar is niets aan te doen.
Zo is de economie nu eenmaal ingericht.
Alleen aan de economie, de regels en gewoonten daarin,
hebben wij allen te gehoorzamen.

Hoe naar, ergerniswekkend en verwilderend dat ook is.
We hebben ons maar heel nederig en netjes daarnaar te gedragen.
Het blijkt wel. In deze tijd.

‘\°_°/’

Zo.
Die zit en staat niet meer op.

» Posted By juzo On December 20, 2011 @ 08:17

@ 336 Het is inderdaad zo dat nooit een draad van Spaink langer was als deze, over kanker maar dat is dan ook wat. Kanker is volksvijand nummer een en zogoed als iedereen krijgt kanker, gaat er subiet en onmiddellijk aan dood. De overlevingskans van kanker is minder dan 25%.

Daarbij komt dat men nogal eens vergeet dat de dokter niet iemand is die je beter maakt.

Beter maken, genezen, maatregelen nemen waardoor je de kanker kwijtraakt, en zelfs helemaal niet krijgt moet je zelf doen.

Daar kan de dokter, de arts, de tandarts, de specialist je niet bij helpen.
Dat moet je helemaal alleen en uitsluitend helemaal alleen en zonder iemand erbij zelf doen. Helemaal zelf. En anders niets.

De dokter, de medicijnman, de tandarts, de huisarts, de arts, de specialist,
kan je alleen wat raadgeveingen toedienen. Dat is alles. Meer is er niet.

Hij zal je wat dingen voorschrijven.
Maar daarmee genees je nog niet.

Genezen moet je zelf doen.
Daar kan niemand je bij helpen.
Ze staan er omheen.
Maar ze doen niets.
Genezen moet je zelf doen.

En in dat doen, daar zit het woordje doen in opgesloten.
En dat is niet niet-doen. Of niks-doen.
Doen is doen en dat zal iedereen die wil gezenzen dan ook maar helemaal alleen en zelf moeten doen.
Daar zijn dokters niet voor.

Ik kom merkwaardig genoeg het misverstand nog wel eens tegen dat dokters de mensen zouden kunnen genezen. Welnu dat kunnen zij niet. De zieke mens zal het helemaal alleen en zelf moeten doen. En anders gaat hij maar dood.

Roken en kanker hebben wel oorzakelijk verband, maar daar zullen we het nu eens niet over hebben. Veel meer carcinogeen zijn de voedingsstoffen in de groente, en de leefgewoonten van de mens.

Lymfeklierkanker, beenmergkanker komen het meeste voor, op zeer grote schaal in Europa hebben we aan de statistische tellingen gezien in Europa rondom kerncentrales.

De radio-activiteit is echter in alle kantoren, huizen en gebouwen van Nederland en Europa zeer aanzienlijk verhoogd door daarin in werking gestelde apparatuur.

Zoals printers, telefoons, televisies en computers.

Af en toe komt de brandweer dat eens meten. Zij meten voornamelijk rond rookmelders. Die geven verhoudingsgewijs veel radio-activiteit af.

Beenmergtransplantatie hebben we gezien in Tsjernobyl en Fukushima zijn zonder uitzondering hoogst riskant.

Ze lukken nooit en de mensen gaan onherroepelijk en heel snel dood.

Er is nog veel te doen, in Nederland.

Gebleken is, door de metingen van Geigertellers die ik heb (Velleman -kit geijkt bij de brandweer) dat in groente en gras veel radio-activiteit zit.

Strontium, Cesium, plutonium zirkoon etcetera.

De ernstigste, meest voorkomende vorm van kanker is leukemie.
Men dient zijn of haar maatregelen te nemen.

‘\°_°/’

Ik heb het al zo vaak gezegd.
Ik ga daarmee nog wel ‘n tijdje door.

» Posted By juzo On December 20, 2011 @ 08:08

@ 322 We moeten daarenboven niet vergeten, dat kankerpatiënten en ex-kankerpatiënten, die verplicht en onherroepelijk onder zeer zware, regelmatige en intensieve medicatie stonden, meer dan 24 pillen en tabletten moeten slikken per dag, een totaal ander denkpatroon en gedachtenstructuur, karakter en geestelijk gedrag ontwikkelen dan dat ze hebben gehad, vóórdat ze kanker kregen en onder zware medicatie kwamen te staan.

Kankerpatiënten doen derhalve niet alleen zeer enstige lichamelijke schade op, maar nog veel ergere geestelijke permanente en ongeneeslijke beschadiging en deformatie door behandeling en medicatie.

‘\°_°/’

In feite wordt daar nooit rekening mee gehouden. Men doet alsof de genezen verklaarde ex-kankerpatiënt “normaal” is.
Geheel ten onrechte.

» Posted By juzo On December 19, 2011 @ 21:56

@ 325 pijp- en sigarenrokers inhaleren niet. Zij roken volmaakt onschuldig en ongevaarlijk. Ik heb het zelf gedaan. M’n hele militaire diensttijd en studententijd. Als we het over roken hebben dan hebben we het alleen over sigaretten roken. En dat is bloedlink, uiterst gevaarlijk en derhalve in Nederland en ver daarbuiten vrijwel overal verboden.

Je moet eens naar het ziekenhuis gaan en daar de röntgenfoto’s bekijken van longen sigarettenrokers.

Dan praat je wel anders. Maar dat wist jij allemaal ook wel. We laten ons echter door jou in deze kolommen geen knollen voor citroenen verkopen, m’n allerbeste.

Sigarettenrokers betalen een méér dan aanzienlijk hogere ziketekostenverzekeringspremie. Niet rokers krijgen reductie tot de helft.

‘\°_°/’

M’n aller, aller beste.

» Posted By juzo On December 19, 2011 @ 21:47

@ 304 nee, er moet betááld worden. Niet geduid. Als jij kanker krijgt, en je hebt er niets voor gedáán om ‘t te voorkómen, betaal ik (wij allemaal) jouw ziektekostenverzekeringsuitkering niet, en mag je ‘t allemaal alleen zelf oprochelen. Helemaal niks mis mee, maar val ons ermee niet lastig, zoek ‘t zelf uit, met je eigen door en voor jezelf veroorzaakte soorus.

‘\°_°/’

patjepeejers en swakke profiteurs bennen er al genôg die dat er allenig maar ‘t handje ophouwen.

» Posted By juzo On December 19, 2011 @ 12:41

Het hangt met de PSYCHE van de mens samen.

Als die goed weerbaar is, men goed in zijn of haar velletje zit (!)

krijgt men geen kanker.

‘\=_=/’

Helaas zijn de meeste mensen PSYCHISCH een wrak.

» Posted By juzo On December 19, 2011 @ 10:07

Ervoor zorgen dat ieder ander geen kanker krijgt betekent, dat je een zekere levenshouding uitstraalt, en zelf het goede voorbeeld geeft in gedrag, sport, vroeg naar bed, niet roken en niet drinken. Ben ik duidelijk?

» Posted By juzo On December 19, 2011 @ 09:13

Er komt wel een beetje (vervelend) bij dat iedereen de maatschappelijke PLICHT heeft te zorgen dat hij of zij en verder ieder ander geen kanker krijgt.

‘\=_=/’

Dat is natuurlijk ‘n heel ander verhaal natuurlijk natuurlijk natuurlijk natuurlijk natuurlijk.

Dat wel.

En als je je plicht niet doet dan wor’ je daarop aangesproken. In de voorlichting bijvoorbeeld.

Dat dan weer wél natuurlijk natuurlijk.

(Ik zeg dat expres, om een beetje vervelend te zijn.)

» Posted By juzo On December 19, 2011 @ 09:10

Inderdaad is het zo zoals Spaink zegt dat ieder kankercellen en -processen in zich heeft. Ieder heeft echter ook (meer dan genoeg) reconvalescentie elementen en hulpstukken, stoffen in zich. We leven “in grijstinten” die vertaald worden in KANSEN op iets, of op iets. Een kans is geen zekerheid.

Er is NET ZO GOED en NET ZO VEEL kans dat iemand onhandig van de trap afvalt en meteen hardstikke dood ligt te bloeden.

Anderzijds kan iemand VOLMAAKT gezond en onaangetast kankervrij in leven blijven terwijl hij continu is en werkt in een zwaar en intensief kankerverwekkende omgeving.

De kans dat iemand kanker krijgt of méér krijgt dan iemand anders kan moet en zal wel degelijk gereduceerd worden tot bijna nul.

Gelukkig zijn er meer mensen het met MIJ eens dan met Spaink. Anders hadden we (niemand!!!!!!!!!) (helemaal) GEEN kans tot overleven.

Dat is helemaal niet erg. We gaan tenslotte allemaal ERGENS aan DooD.
En dat is ook maar goed ook.

‘\=_=/’

De een wat eerder dan de ander maar dat maakt allemaal niet veel uit.

» Posted By juzo On December 19, 2011 @ 09:05

@ 282 De link naar je verslag die je gaf in je mail was heel duidelijk en je schrijft heel moedig en open, bewonderenswaardig. Ga zo door. Het bevrijdt je. Veel succes.

Geen dank.

» Posted By juzo On December 18, 2011 @ 20:27

ik publiceerde er braaf over in de krant. Er was nauwelijks belangstelling.

» Posted By juzo On December 13, 2011 @ 09:30

Een tijdlang specialiseerde ik mij in kerncentrales. Er staan er hier vier binnen 30 kilometer van de Nederlands Limburgse grens. De Geneefse conferentie bepaalde, dat binnen dertig kilometer van een kerncentrale niet gebouwd en niet gewoond mag worden. Door dagenlang aan een stuk door en vele maanden, jaren bij die kerncentrales rond te slingeren, naar binnen te gaan, te praten met het personeel en met de directies, met de opstandelingen van demonstrantengroepen, kwam ik veel te weten. Veel mensen hebben door wat voor ernstige omstandigheden dan ook (verlies van een familielid, echtscheiding) een zwak moment en een zwakke periode in hun puur lichamelijke constitutie. De kans is dan erg groot dat ze kanker krijgen. Hun afweermechanismen werken immers niet. Uit cijfers en getallen van de GGD Oost Brabant bleek, dat er veel mensen kanker hebben gekregen ten gevolge van plutonium – emissies uit kerncentrales en opwerkingsfabrieken aan de rand van Zuid-Nederland. Het onderzoek naar de mensen waarom en waardoor ze een zwak moment in hun immuunsysteem hadden waardoor ze kanker hebben gekregen, door mde GGD Oost-Brabant is nog in volle gang. Bij kerncentrales mag ik niet meer komen want ik word door camera’s geregistreerd. Onmiddellijk komen dan leger (in Mol-Dessel) en politie erop af.

» Posted By juzo On December 13, 2011 @ 09:27

«« Back To Stats Page