Statistiek

Comments Posted By Johan

Displaying 91 To 120 Of 155 Comments

Aangenaam verrast

In de scan uit de Van Dale staat het woord “orenmaffia” met dubbele f, maar in het voorbeeld gebruiken ze maar een enkele f. Foutje in de Van dale?

» Posted By Johan On May 14, 2011 @ 22:07

Kortzichtig

De PVV heeft nationaal-socialistische opvattingen. Het zijn geen neonazies die achter symbolen uit het begin van de vorige eeuw aanlopen nee, maar qua structuur zit er niet zoveel verschil in:

– Er is een duidelijke leider die alles bepaald: het Führerprinzip (hij zegt het niet met zoveel woorden maar het komt er wel op neer).

– Er wordt een duidelijk te bepalen groep als bron van alle kwaad aangeduidt.

– De leider zegt op te komen voor de “gewone man” maar als hij eenmaal echte invloed heeft laat hij die vallen als een baksteen (AOW leeftijd, extra geld voor zorg). Hitler deed hetzelfde.

Ik zeg niet dat Wilders noodzakelijkerwijs uitgroeit tot een massamoordenaar maar qua ideeen is hij echt wel nationaal socialistisch.

» Posted By Johan On March 02, 2011 @ 16:34

Dit wordt wel een vechtblog zeg, oppassen maar met die PVVers. Want voor je het weet nemen ze het hele land over met hun nationaal socialistische ideologie. Hier vast wat inspiratie voor de PVVers, ik doneer hen geheel gratis een partijlied:

De vlag omhoog, de rijen stevig gesloten!
Stadscommando’s marcheren kalm met stevige stappen.
Kameraden die door de linksen en moslims gedood zijn,
marcheren in geest in onze rijen mee.

De straat behoort aan de bruine bataljons,
De straat behoort aan de stadscommando’s!
Er kijken reeds miljoenen hoopvol naar de meeuw,
de dag van de vrijheid en koranverbod breekt aan!

Voor de laatste maal wordt stormalarm geblazen!
Wij staan reeds allen klaar voor de strijd!
Spoedig zullen de Wildersvlaggen overal wapperen,
de aanwezigheid van moslims duurt niet lang meer!

De vlag omhoog, de rijen stevig gesloten!
Stadscommando’s marcheren kalm met stevige stappen.
Kameraden die door de linksen en moslims gedood zijn,
marcheren in geest in onze rijen mee.

» Posted By Johan On March 02, 2011 @ 16:16

Stabiliteit

Maar waar moet Amerika straks hun verdachten heenbrengen als ze gemarteld moeten worden? Guantanamo Bay valt teveel op, Egypte was daar altijd als trouw bondgenoot voor beschikbaar.

Dom natuurlijk, hoe langer Obama wacht met steun hoe slechter de Egyptenaren straks over het westen denken. In Iran is ook zoiets gebeurt, te lang steun aan de Sjah en het nieuwe regime is uiterst vijandig naar de vroegere vrienden van de Sjah.

» Posted By Johan On February 01, 2011 @ 16:41

Rop Gonggrijp

Liegen en bedriegen hoort er nu eenmaal bij. Van het uit bases smokkelen van CDR’s met als opschrift een muziekband maar die eigenlijk de collateral murder video’s bevat tot het infiltreren van organisaties en via oud papier informatie vergaren (ook stom dat zoiets ongechecked de deur uitgaat, onafhankelijk van de vraag of je de ophaler vertrouwt of niet). Sommigen (de genoemde Marcel Paul Knotter) zijn daar beter in dan anderen (ik herinner me nog in de CoS tijd dat Peter Mante eigenlijk meteen verdacht werd met z’n idiote chantageplannen), en daar kan ik respect voor hebben. Of ik achter de acties sta of niet staat daar los van.

» Posted By Johan On January 15, 2011 @ 16:39

Peter Siebelt ken ik nog (van naam) uit de tijd van de “oud papier affaire”. Dat was natuurlijk wel een fraai staaltje onderzoeksjournalistiek, dus die benaming is niet helemaal verzonnen. Ik heb zelfs nog een boekje van hem uit die tijd, en ook toen al hanteerde hij het “guilty by association” principe al veelvuldig.

» Posted By Johan On January 15, 2011 @ 00:43

Voorspellingen

Er komt een nieuwe ijstijd aan (dus meer CO2 produceren om dat af te remmen!)

Femke blijkt vreemd te gaan met Geert. De PVV staat op z’n kop, geweldplegen is tot daar aan toe maar met een linkse vreemdgaan…

» Posted By Johan On December 31, 2010 @ 19:59

Misbruik en technologie

“maar tegenwoordig is kinderporno buitengewoon lastig te vinden.”

Niet echt hoor – op decentrale p2p netwerken als eMule, of volledig anonieme netwerken als Freenet is dat best te vinden als je de juiste zoektermen kent. En daar is niet zo heel lastig achter te komen: eenmaal iets gevonden in dat genre staan er vaak nog een hele rits andere zoektermen bij om het vindbaar te maken zodat je collectie zoektermen zich kan uitbreiden. En ik vermoed dat zoiets ook wel uitgewisseld wordt in fora of usenet groepen.

» Posted By Johan On January 04, 2011 @ 21:06

De boodschapper moet dood

Hij gooit juist geen namen op straat, die blijven gecensureerd zodat we veelal niet weten wie de mensen met dubbele loyaliteit (daar hoef je echt geen dubbel paspoort voor te hebben) zijn. Zoals in deze bijvoorbeeld: http://wikileaks.ch/cable/2009/06/09MADRID614.html .

Cryptome.org (een site die op hetzelfde vlak al actief was ver voordat Wikileaks bestond) heeft ook al editorials gepost over dat censureren van namen.

» Posted By Johan On December 09, 2010 @ 00:14

Michael Boston

Misschien dat hij na het castreren wel wat huislijker wordt. Je wilt zowiezo een ongecastreerde kater in bepaalde periodes liever niet binnen hebben tenzij je neus echt helemaal niet meer functioneert…

» Posted By Johan On November 14, 2010 @ 02:01

Zaken doen

Oei oei, de Wilderisten kunnen het niet hebben dat hun Grote Roerganger aangevallen wordt.

» Posted By Johan On October 26, 2010 @ 22:28

Wel opvallend dan dat dat economische programma van de VVD in het uiteindelijke regeeraccoord vrijwel helemaal uitgekleed is. Waarschijnlijk sterk mede de PVV, wiens economische programma overgeschreven lijkt van de SP. Rutte had van dat economische programma zelfs in Paars+ nog meer kunnen redden, al had hij dan iets moeten doen aan de hypotheekrenteaftrek. Blijkbaar stond hem dat extreem tegen.

» Posted By Johan On October 26, 2010 @ 20:41

Voedselbingo

Je gaat er zelf ook vanuit met de stelling dat “eten wat je wilt” een beloning is dat dat eigenlijk niet zou horen en dat je geacht wordt gezond te eten, whatever that means bij de wisselende inzichten.

Ik trek me er niks van aan, indachtig het volgende. Komt een man bij de dokter met de vraag “dokter, wat moet ik doen om langer te leven?” “Niet meer roken, drinken en gesond eten”. “En leef ik dan langer?” “Nee, maar dan lijkt het langer.”

Wat men tegenwoordig meestal onder “gezond” rekent overlapt maar zeer beperkt met wat ik onder “lekker” reken, laat maar zitten dan.

» Posted By Johan On August 21, 2010 @ 17:46

Sekte gaat voor goud

Op zich kan ik het idee om in goud te beleggen wel begrijpen, maar ik zou dat nooit via een of ander beleggingsvehikel doen of zelfs maar een goudrekening bij een bank openen. Goud zou ik altijd als echt metaal kopen, dat je in je handen kunt houden. Dan weet je zeker dat je geen last hebt van omvallende banken of oplichters bij investeringsclubs (in dit geval zeker iets om serieus rekening mee te houden).

» Posted By Johan On August 07, 2010 @ 00:05

Strijden tegen kanker

Hoe heet ze nu, Verdonck of Verdonk? Een Google search suggereert de ck versie. Ik snap dat in het huidige politieke klimaat de laatste naam gauw getypt is…

» Posted By Johan On August 07, 2010 @ 00:08

Schrijfster, schrijvend

Ik weet nog dat het “server park” van Hack-Tic een aftands uitziende PC (386?) was in een flatje in de Bijlmer. Dat was ergens in 1989 denk ik.

Anyway, dit gaat dus ook een beschrijving van het “meningsverschil” met een zekere sekte omvatten, ik ben benieuwd.

» Posted By Johan On August 03, 2010 @ 23:24

Max & de deur

Je kunt kattelijkjes kopen met ingebouwde chiplezer: dan kun je hem zo instellen dat alleen Michael er door kan, en hem na een tijdje ook penstellen voor Max. Nadeel is dan natuurlijk dat er geen buitenkatten meer kunnen aanlopen en besluiten dat je aangenomen bent als nieuw personeel.

» Posted By Johan On June 21, 2010 @ 14:36

Zandkastelen

30+24+21? Dat doen zowel de PvdA, PVV het CDA nooit. De eerste inhoudelijk en de laatste omdat ze dan de kleinste zijn. En Wilders samen met de PvdA? Dan maakt hij zich meteen ongeloofwaardig naar z’n eigen achterban.

Er is gewoon geen coalitie die (voorlopig) een meerderheid in de 1e kamer heeft, dat heeft wel als voordeel dat heel controversiele wetsvoorstellen er nu niet meer zomaar doorgejast kunnen worden maar zorgvuldig opgesteld moeten worden.

» Posted By Johan On June 11, 2010 @ 09:55

Zoals we in Limburg zeggen, we hebben als prins carnaval Geert d’n eerste gekozen. Ik denk dat hij Drinkman wel onder de duim houdt of anders loost zodat we weer een afsplitsing krijgen die net zo roemloos ten onder gaat als Verdonk.

Zelf vind ik het jammer dat gewoon paars zonder GL geen meerderheid heeft, nu is paars + GL de enig werkbare optie zonder PVV. Dat opent de deur weer naar rekeningrijden en nog meer autopesterij.

» Posted By Johan On June 10, 2010 @ 14:44

Wees geen ezel

Karin, dat hangt er natuurlijk ook vanaf wat je onde “gedrukt boek” verstaat. Bij de lokale copyshop stond jaren geleden al een apparaat waar je aan de voorkant diskettes (zo oud al…) of USB sticks instak en waar aan de achterkant dubbelzijdig geprinte en gebonden boekjes uitrolden. Voor al uw oplagen vanaf 1 stuk. Ik denk dat ooit ebooks de norm worden, en dat iemand die ze graag op papier wil lezen naar zo’n printwinkel toegaat. Speelt natuurlijk ook mee dat ebook readers natuurlijk goedkoper zullen worden, zoals alle elektronica.

» Posted By Johan On June 02, 2010 @ 16:39

Twee vliegen

Echt grof bezuinigen kan makkelijk als de bureacratie fors ingeperkt wordt: schaf die hele onzin met bestemmingsplannen, welstandscommissies en overbodige bouwvergunningen af, eis alleen bepaalde normen i.v.m. stevigheid en brandveiligheid en verder niks, en over 10 jaar is er geen woningnood meer. Men roept dan “Belgische toestanden”. Nou, als ik in Belgie kom denk ik dan “nou en? Daar is het ook goed wonen.”

» Posted By Johan On May 26, 2010 @ 16:03

Geinspireerd door Nick Clegg zie ik. Het valt zowiezo op dat “bezuinigen” gewoonlijk betekemd dat de burgers meer moeten betalen i.p.v. dat de overheid bepaalde taken afstoot (en dan heb ik het niet over gedwongen winkelnering bij “geprivatiseerde” instellingen).

Als die maximaal 10% externe inhuur regel nu echt nagelaafd gaat worden, liefst nog wat aangescherpt wordt en ook voor andere overheden en bestuurslichamen gaat gelden zijn we alvast een hoop vet kwijt.

» Posted By Johan On May 26, 2010 @ 16:00

Max leert

Het zal natuurlijk niet geholpen hebben dat we die kater kregen toen hij al (geschat) 1,5 jaar was en door de opvang van straat geplukt was. Aan z’n gedrag te oordelen – hij wordt steeds knuffeliger – is hij mensen gewend, want een in het wild opgegroeide kat gedraagt zich echt anders (ervaring met 2 moederloze kittens die we met veel moeite van buiten naar binnen gelokt hebben), maar ik weet niet hoe lang hij al buiten gezworven heeft. Hij was mager en had een plukkerige vacht toen we hem kregen, dat is gelukkig weer goed gekomen; de dierenarts vond hem mooi geworden bij z’n inenting deze maand.

» Posted By Johan On May 25, 2010 @ 13:54

Uitlaten in zo’n tuigje dat op de foto staat, dat heb ik met onze nieuwe kater ook geprobeerd. Ik heb het 2 keer gedaan, de 2e keer schoot kater ergens heen, sneller dan ik kon volgen, en kreeg dus weer een ruk van dat koortje. Na een tijdje begon hij naar mij te hakken, en wist zich los te wurmen uit dat ding. Gelukkig kwam hij ook al snel weer naar binnen. Honger!

» Posted By Johan On May 24, 2010 @ 21:20

Whoops

Reken niet teveel op het geslachtsverschil om de vrede te doen weerkeren. We hebben hier een oude poes,daar is nu een jonge kater bijgekomen en die verdraagd die poes alleen nog maar in de buurt van haar mand, als ze elders in huis komt valt hij haar aan.

» Posted By Johan On May 12, 2010 @ 18:52

Blijf van mijn boeken af!

Ik zie een gat in de markt. Begin een digitale uitgeverij. 1 waar de boeken voor de helft van de prijs aangeboden worden terwijl de auteurs een groter aandeel krijgen. Win-win lijkt mij.

» Posted By Johan On April 15, 2010 @ 08:31

“Kopieerbescherming verpest kortom het vertrouwen in de markt, maakt boeken instabiel, schoffeert consumenten en levert auteurs niets extra’s op.”

In de praktijk heeft het wel voordelen voor de consument: de beveiliging wordt heel snel gekraakt, waardoor er snel een kwalitatief goede versie op usenet en p2p netwerken verschijnt. Zelf scannen geeft namelijk wel eens minder fraaie resultaten, als er dan ook nog een OCR slag overheen gaat is het resultaat soms zelfs lachwekkend (de Harry Potter 7 die ik 1 uur na de officiele release binnengehaald heb was er een mooi voorbeeld van).

Hoewel ik ook enkele uitstekend gescande studieboeken heb (als dat er in 1988 al geweest was had me dat een halve meter boekenkast gescheeld, van bijna al m’n studieboeken heb ik een nieuwere druk online gevonden).

Strips scannen is gelukkig minder werk, digitale strips zijn dan ook ruimschoots te vinden.

» Posted By Johan On April 14, 2010 @ 16:25

Test 1, 2, 3…

“Juzo, je wordt mild! Gisteren gaf je me compliment, en nu zeg je zonder slag of stoot dat ik een punt heb. Wat leuk :)”

1 april! :-)

» Posted By Johan On April 01, 2010 @ 14:04

Gezocht: grijze kitten m/v

Ik weet dat Katimo in Limburg zit, maar ik weet niet hoe je zoiets normaal aanpakt. Op die kater na hebben we eigenlijk alle katten via-via gekregen, of zijn ze komen aanlopen.

Het is zowiezo aan te raden eerst te bellen voordat je er heen gaat. Bij een asiel in de buurt is het natuurlijk wel makkelijker om er op de bonnefooi langs te gaan om te kijken of er iets naar wens zit.

» Posted By Johan On March 22, 2010 @ 10:17

Kende je deze al: http://www.stichtingkatimo.nl/

Daar hebben wij ook een lieve kater weggehaald. In het voorjaar komen de kittens weer.

» Posted By Johan On March 21, 2010 @ 19:15

«« Back To Stats Page