Statistiek

Comments Posted By Johan

Displaying 31 To 60 Of 155 Comments

Zeurpiet

Ach, het voorbeeld van de partij zonder leden kan Wilders makkelijk pareren met een tegenvoorbeeld: er zijn andere partijen waar lijsttrekkersverkiezingen gehouden worden onder de leden. Natuurlijk mogen alleen mensen die goed liggen bij het bestuur meedoen, zodat de leden kunnen kiezen tussen lood en oud ijzer, zegmaar tussen Lodewijk en Diederik. Maakt in de praktijk geen verschil, maar er is wel democratie hoor, heus waar.

» Posted By Johan On December 14, 2016 @ 20:57

Kleptomaan en extreemrechts

Nog afgezien van het feit dat Hillary TTIP wilde (ze zei op het laatst wel van niet als reactie op Sanders populariteit maar dat geloofde haast niemand). Ook weer ziets waar de burgers hier (en in de USA) niet beter van worden. Trump heeft het meteen afgeschoten, dus de volgende poging is in elk geval weer 4 of 8 jaar uitgesteld (net als TTIP kwam na ACTA zal er wel weer een nieuwe poging ondernomen worden).

» Posted By Johan On November 25, 2016 @ 11:47

Tja, ik bekijk het totale pakket: ik ben bang dat met Hillary de kans op een oorlog met Rusland erg groot geweest was (ze wilde perse een no-fly zone in Syrie, stel je voor dat de Amerikanen een Russisch vliegtuig neerhalen net als de Turken een tijdje geleden), en dan moet Trump het wel heel erg slecht doen om hem nog erger te maken.

» Posted By Johan On November 25, 2016 @ 11:44

Inderdaad Rob. En dat is dan de USA. Hillary stuurde, net als Obama, aan op een militair conflict met Rusland. Daar hebben we in Europa direct last van. Dan liever een president die te druk bezig is met geld verdienen om dit doort conflicten op te stoken.

Dat van die Syrische vluchtelingen lijkt me vooral symboolwetgeving, niemand steekt de Atlantische oceaan over als je meer kunt bereiken door de middenlandse zee over te steken.

» Posted By Johan On November 24, 2016 @ 10:53

Maak van de stem des volks geen fetisj

Dat van cie popular vote dient wel enige nuancering: veel republikeinen in staten als Californie en New York, en veel democraten in een staat als Texas, nemen de moeite niet eens om te stemmen omdat ze toch niet winnen en er een “the winner takes all” principe geldt. Hoe dat zou uitpakken als iedere stem even zwaar zou tellen weet eigenlijk niemand.

Wat men wel weet is dat in dat geval de plattelandsbevolking helemaal genegeerd zou worden. Voor een fraai voorbeeld kun je naar Nederland kijken waar vooral de randstad goed vertegenwoordigd is: denk je dat een afgevaardigde voor Groningen enige kans op herverkiezing zou hebben als hij of zij de NAM niet stevig zou aanpakken?

» Posted By Johan On November 17, 2016 @ 00:42

Verplichte vrijhandel

Gelukkig dat Trump het met je eens is, Obama heeft de moed al opgegeven om dat verdrag er nog voor 20 januari door te drukken. Voorlopig is het dus dood, maar over 4 of 8 jaar zullen ze het vast opnieuw proberen.

» Posted By Johan On November 18, 2016 @ 20:33

Bijltjesdag

En de democraten hebben het geheel aan zichzelf te danken: tegen iedere anere kandidaat dan de alom gehate Hillary Clinton, o.a. de aanstichtster van de puinhoop in Lybie, was een blaaskaak als Trump kansloos geweest. Maar niet tegen haar.

Overigens houdt Trump het bij woorden en foute opmerkingen, van H. Clinton wordt er gezegd dat ze verkrachtingsslachtoffers van haar man bedreigd heeft. Dat lijkt me toch wel een paar categorieen erger.

» Posted By Johan On October 13, 2016 @ 01:51

Loepzuivere journalistiek

> Kijk naar de PanamaPapers: grote onderwerpen, goed geschreven, zeer rijke tegenstanders. Maar niemand van de beschrevenen heeft een zaak aangespannen tegen de onderoeksjournalisten

Dat kan natuurlijk ook zijn omdat de personen in kwestie niet willen opvallen, en een journalist aanklagen kan een reden zijn voor een ander om die persoon eens extra goed door te spitten. Als de belastingdienst met aanslagen komt begint het juridische vuurwerk pas echt, en omdat de belastingdienst het ook niet altijd eerlijk speelt kan dat nog vuurwerk geven (zoals met die geheelde Luxemburgse data waar de rechter de aanslag op 0 stelde omdat de belastingdienst weigerde een rechterlijke uitspraak te gehoorzamen).

» Posted By Johan On September 15, 2016 @ 18:15

Nog meer controle is een heilloze weg

Het schijnt een bewuste strategie van IS te zijn om een burgeroorlog tussen moslims en niet-moslims uit te lokken in Europa. Ze hopen die dan te winnen natuurlijk doordat ook gematigde moslims dan gedwongen worden partij te kiezen, maar ik denk eerder dat er lang voordat er genoeg moslims hier zijn al beleid ingevoerd wordt dat iedere verdachte moslim meteen uitgezet of, als dat niet kan, voor onbepaalde tijd gedetineerd wordt. Burgerrechten of niet.

» Posted By Johan On July 28, 2016 @ 13:58

Rustig buurtje

@pieter: Hoezo wereldvreemd? Als niet bewezen kan worden dat je schuldig bent dien je vrijgesproken te worden, punt. Beide personen straffen lijkt op het begin van een collectieve straf, en dat is verboden. Dat ze beide veroordeeld zijn vind ik juist vreemd.

» Posted By Johan On July 21, 2016 @ 08:36

De laatste sigaret

Ik zag net dit artikel: https://science.slashdot.org/story/16/05/26/1710202/e-cigs-are-exploding-in-vapers-faces-at-an-alarming-rate

Toch een kwestie van oppassen, en zorgen dat die apparaten fatsoenlijk gefabriceerd worden. Natuurlijk is verbieden en tegenwerken vanuit de overheid een prima middel om een zwarte markt te creeeren waarin veel troep verkocht kan worden, net als met XTC pillen.

» Posted By Johan On May 27, 2016 @ 15:45

Verrassend verzet

Aan de andere kant, dat geld staat nu opgepot ergens vast en is niet meer dan een getal in een computer. Overheden kunnen veel makkelijker geld bijdrukken, dat heeft alleen hetzelfde effect als wanneer al dat opgepotte geld opeens vrij zou komen: inflatie.

» Posted By Johan On April 13, 2016 @ 19:17

Fluitje van een cent

Als het zo makkelijk is moet ik ook maar eens belasting gaan ontwijken.

» Posted By Johan On April 09, 2016 @ 22:56

Vuurwapen of vergif

Mja, Trump uit zich nou niet bepaald diplomatiek nee. Maar wat is het alternatief? Hillary heeft in het verleden voor elke oorlog gestemd waar ze maar voor kon stemmen, daar verwacht ik eerlijk gezegd nog meer ellende van dan van Trump.

» Posted By Johan On March 30, 2016 @ 23:27

Vieze zaken

Qua bedrijfsvoering is een groot deel van de schade natuurlijk ook dat de peperdure zero-day gaten die ze gebruikten om hun rommel bij hun slachtoffers te bezorgen nu uitgelekt zijn. Het gat in Flash is al gedicht. En natuurlujk dat virusscanners nu alert zullen worden op hun software.

» Posted By Johan On July 09, 2015 @ 18:31

Beestjes, update

Anders is er nog de biologische bestrijding. Zijn miereneters eigenlijk als huisdier te houden, of zijn er andere natuurlijke vijanden/parasieten/ziekten waar mieren gevoelig voor zijn?

» Posted By Johan On July 01, 2015 @ 13:25

Of toch maar vergif proberen?

» Posted By Johan On June 27, 2015 @ 23:34

Beestjes

Je hebt natuurlijk ook nog de mierenlokdoos…

» Posted By Johan On May 27, 2015 @ 22:18

Die gevleugelde mieren zijn gewoonlijk mannetjesmieren hoor.

» Posted By Johan On May 27, 2015 @ 12:28

De toekomst is nu

Moraal is irrelevant. You will be assimilated.

» Posted By Johan On May 15, 2015 @ 11:48

Heel veilig

Tja, ze kunnen nu 3G verkeer dat uitgezonden wordt ontcijferen (2G was al zo slecht versleutelt dat ze dat toch wel konden). Maar dan moeten ze het wel eerst onderscheppen, en daar is dure en grote aparatuur voor nodig. Dat zet je echt niet landelijk dekkend op – dat zou sowieso opvallen. Dus zolang je niet in de buurt van Amerikaanse ambassades en consulaten komt denk ik dat je toch wel redelijk veilig bent hiervoor.

» Posted By Johan On February 26, 2015 @ 01:49

Een paar centimeter

Oei, ik wist niet dat het zo slecht ging. Sterkte en ik hoop dat het gauw weer wat beter met je gaat.

» Posted By Johan On February 12, 2015 @ 01:36

Bureauspeurders

Vreemd dat dit van een CDAer komt. In het verleden was het CDA altijd de anti-privacy partij bij uitstek, al is die rol na het marginaliseren van de partij overgenomen door de VVD.

» Posted By Johan On February 07, 2015 @ 21:11

Geste

Vergeet ook niet dat veel prostituees, zeker degene die illegaal hier zijn, als ze opgepakt worden meteen dan roepen dat ze gedwongen werden zodat ze hier kunnen blijven. En als ze zeggen dat ze het vrijwillig deden krijgen ze bovendien nog een naheffing van de belastingdienst want zeker degene die niet in privehuizen werken doen het vrijwel allemaal zwart (of nog erger, naast een uitkering, dan zijn de rapen helemaal gaar).

Dat dit mede van de PvdA komt verbaasd me niets, daar zit blijkbaar een flinke groep fundamentalistische feministen die prostitutie liefst helemaal verbieden maar nog net genoeg realiteitszin hebben om te snappen dat dat momenteel onhaalbaar is en nu met zoiets komen. We hebben het ook gezien met Mirthe Hilkens.

Staatsbordelen gaan niet werken. Daar gaat de ARBO overheen, de discussie breekt los of de dames dan een vast uurloon moeten krijgen i.p.v. “stukloon”, en Opstelten en Teeven willen de klanten registreren (naast de wietpas een wippas). Dat wordt te duur en te privacy onvriendelijk om enige concurrentie van betekenis te kunnen vormen met de bestaande zaken.

» Posted By Johan On July 22, 2014 @ 13:39

Bijgewerkt

Gelukkig, ik begon me al even bezorgd te maken. In de trand van “Ik schrijf niet meer, dus…”.

» Posted By Johan On April 20, 2014 @ 13:17

Nicotine & dampen

Soldaten die wekenlang werden blootgesteld aan PG-nevel, hadden aanzienlijk minder last van longinfecties dan andere soldaten.

Worden er in de USA dan nog steeds proeven op soldaten uitgevoerd?

» Posted By Johan On April 18, 2014 @ 16:57

Kortzichtig

Wat is het probleem eigenlijk met die nicotineverslaving? Dat is toch niet zo schadelijk dacht ik? Die stof heb je zelfs nodig. Sommige mensen maken van nature te weinig nicotine aan en zijn extra vatbaar voor verslaving, al zou je in dit geval beter over voedingssupplement kunnen spreken. Bij roken is het de teer die de longen aantast, als die verdwijnt heb je de grootste winst te pakken.

» Posted By Johan On April 11, 2014 @ 13:39

Keuze

@CiNNeR: je geeft dus eigenlijk toe dat er veel waars in de uitdrukking “Bah, wat gezond” zit. Dat wat sommigen hier gezond eten noemen smaakt beduidend minder goed.

» Posted By Johan On November 15, 2013 @ 20:17

Buh, krijgen we die kruistiocht tegen zout en vet weer. Ik moet tegenwoordig ‘s zomers extra zout op m’n eten doen omdat ik anders flauw wordt van het zoutgebrek door zweten. Gelukkig is het niet duur.

» Posted By Johan On November 13, 2013 @ 22:47

Opstap

De PvdA is de laatste tijd wel erg moralistsich bezig. Eerst dat gezeur over prostitutie en nu dit weer.

» Posted By Johan On November 06, 2013 @ 21:25

«« Back To Stats Page