Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 5383

Comments Posted By Johan

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

Bijna bejaard

Herkenbaar. Ik zat er ook even doorheen (al was ik lichamelijk wel weer opgeknapt na corona), maar ik mocht niet opgeven mdat er anderen van mij afhankelijk zijn.

» Posted By Johan On December 27, 2021 @ 22:52

Kop in het zand

Rutte snapt heel goed dat als hij nog strengere maatregelen afkondigd er zich helemaal niemand meer aan houdt. Ik loop nu zonder problemen zonder mondkapje de supermarkt in, samen met de helft van de andere klanten en een groot deel van het personeel. Dan kan Rutte wel afkondigen dat je voortaan FFP2 mondlappen op moet, maar helpen gaat het niet.

Nog afgezien van de grote mogelijkheid dat als er straks een vaccinatie verplichting komt – indirect natuurlijk door vaccineren verplicht te stellen op de werkvloer en om een uitkering te krijgen – we in 2024 het kabinet Baudet 1 met vice premier Wilders (of andersom) kunnen zien aantreden op het bordes. Dat zullen Rutte en co. ook wel niet zo leuk vinden.

Uiteindelijk maken al die maatregelen niks uit – de maakbare samenleving is al een tijdje geleden mislukt verklaart, en de managerskaste die denkt dat de Heilige Excelsheet het wel kan klaren heeft daar ook nog niet veel succes mee gehad.

» Posted By Johan On November 28, 2021 @ 03:10

Leve de ChristenUnie

Zoals te verwachten was was de opstelling van de CU alleen voor de buhne: ze hebben, net als uiteraard de “constructieve oppositie” van PvdA en GL, gewoon meegestemd met wat de regering wil.

En tijdelijk? Ik zie hier een social creditsysteem in opbouw. Binnenkort wordt je vinkje ook rood als je een veroordeling open hebt staan (wie kan er nou tegen zijn om criminelen buiten te houden?), als je nog een belastingschuld hebt (asociaal tegenover het collectief, kom er maar in met de toeslagen) en vast nog een hoop dingen waar ik nu nog niet op kan komen.

Tegen die tijd is “complotdenker” een geuzennaam geworden.

» Posted By Johan On November 19, 2021 @ 10:04

Voorkom een lockdown, kabinet!

@Spaink #5: ja ja, dat “tijdelijk” kennen we. Dat blijkt waarschijnlijk net zo tijdelijk als het kwartje van Kok.

@ #7: ja, dat zal het gepeupel leren, luisteren naar de almachtige Rutte zullen ze! En anders de knoet er over. Jij zult je vast erg thuis voelen in Azie, daar zijn ze ook zo autoriteitsgeil.

Binnenkort zal men wel gaan voorstellen om al die gevaarlijke ongevaccineerden in verplichte quarantaine te zetten. Er zijn in Oost Polen nog wat fasciliteiten die nu als museum gebruikt worden die daar prima geschikt voor zijn. Tegen de tijd dat De Jonge zegt dat men nooit zo ver zal gaan weet je dat het in de planning zit.

» Posted By Johan On November 12, 2021 @ 14:55

Als testen voor toegang overal standaard wordt gaat ten eerste het aantal mensen dat er uberhaupt nog heen gaat kelderen, en ten tweede zal het de vaccinatiebereidheid helemaal doen instorten onder de momenteel nog ongevaccineerden. Ik zal dan in elk geval nergens heen gaan waar testen verplicht is. Ik woon toch groot, feestjes bouwen we dan wel thuis. Kunnen ongeteste ongevaccineerden tenminste ook gewoon komen.

» Posted By Johan On November 11, 2021 @ 10:56

Het vertrouwen in de overheid verdwijnt

Tja, ik neig zelf toch meer naar het FvD, en ik was de BBB natuurlijk nog vergeten te vermelden. Volt kunnen we rustig onder de partijen die als het er op aankomt de regering toch wel steunen rekenen.

Maar ik ken mensen die het onderhand zo zat zijn dat ze zullen overwegen op iedereen te stemmen die Rutte een grote bek terug geeft.

» Posted By Johan On November 05, 2021 @ 18:57

Vrijwel alle “traditionele” partijen (het kartel volgens Baudet) steunen de regering als het er echt op aan komt. Van GL en PvdA tot CU en D66. De SGP steunt eigenlijk altijd de regering.

Vervolgens gaan de politici verontwaardigd janken als de burger steeds meer op partijen stemt die niet tot deze clique behoren – dat zijn dus SP, FvD, PVV, Bij1 en Denk.

» Posted By Johan On November 05, 2021 @ 02:24

Voor de neezeggers

Ik heb inderdaad coronacheck en coronamelder verward. Maar goed, als ik al ergens niet onder zo’n code uit kan gebruik ik wel een papieren versie.

» Posted By Johan On September 15, 2021 @ 18:00

Is dat onwil of er bewust omheen formuleren, dat je blijft zeggen dat die app je niet volgt? De app zelf niet nee, maar die vereist wel dat je locatieaanvullingen van Google inschakelt zodat Google je wel kan volgen. En Google weet ook of je een nabijheids alarm gekregen hebt want dat loopt via hun api.

» Posted By Johan On September 15, 2021 @ 12:53

Mauwen over ‘segregatie’

Verder heeft dit helemaal niks te maken met wat jij aan je visite kunt vragen: dit is wat de overheid oplegt aan de horeca, die hier zelf helemaal niet op zit te wachten.

» Posted By Johan On September 13, 2021 @ 17:45

Ik ben pro vaccinatie, ben zelf ziek geweest en heb een prik gehad, maar ik weiger die moderne versie van een niet-Jood verklaring te laten zien als ik naar de horeca wil en ik ga al helemaal die spionage app niet installeren waarmee Google inzicht krijgt in mijn medische gegevens en mijn locatie gegevens.

» Posted By Johan On September 13, 2021 @ 17:42

Het taboe op intersekse

Je geeft zelf het antwoord al op je verbazing: de andere afwijkingen die je noemt zijn makkelijk visueel te herkennen: bij mensen met Down zie je dat er iets mis is, en een geopereerde hazenlip laat ook sporen na (ik wist trouwens niet dat een hazenlip iets genetisch is, weer wat geleerd). Dat is bij de intersexuele mensen veel minder duidelijk te zien van buiten.

» Posted By Johan On August 08, 2021 @ 15:26

Wie het eerst boven is

> Het is tijd om die drie mannen hun speeltjes af te pakken.

Typisch Nederlands: als ik het niet kan mag jij het ook niet. Dat zie je rond de corona maatregelen ook: mensen die het leuk vinden om andermans pleziertjes af te pakken. “Als ik verzuurd achter de geraniums zit mag jij lekker ook niet op vakantie”.

» Posted By Johan On July 14, 2021 @ 23:12

Keuzes hebben consequenties

Ik kan erschillende redenen bedenken waarom mensen liever geen AstraZeneka willen, en bijwerkingen zijn er daar maar een van. Het vaccin is ook beduidend minder effectief dan Pfizer en Moderna dus als je graag betere bescherming wilt kies je voor een van die 2. Gelukkig is die optie er nu voor AZ weigeraars.

Ik las nu dat we (een deel van) onze AZ voorraad naar Suriname gaan sturen. Hou het beste zelf en dump de spullen die haast niemand eigenlijk wil hebben.

Ik kreeg zelf 2 brieven (een met “medische indicatie, nog geen week later was mijn jaargang aan de beurt) en heb mijn Moderna prik net gehad. Geen bijwerkingen tot nu toe, zelfs geen stijve plek in m’m arm.

» Posted By Johan On June 01, 2021 @ 20:55

Huishouding

En de 2e kamer lijkt er in meerderheid niks aan te willen doen. De regeringspartijen staan achter Rutte en de PvdA en GL blaten wel over moties van afkeuring maar laten Rutte niet echt vallen, en dat is al zo sinds ze met de term “constructieve oppositie” kwamen.

Kortom, een stem op VVD, D66, CDA, CU, PvdA en GL betekent dat je Rutte er bij krijgt. En dat had je voor de verkiezingen al kunnen weten ook.

Als je echt iets anders wilt zul je op een partij buiten dat wat Baudet het partijkartel noemt moeten stemmen: aan de ene kant heb je de PvdD, BIJ1 en de SP, aan de andere kant de PVV en FvD.

FvD heeft Rutte welliswaar niet hard uitgesloten (waarschijnlijk omdat ze denken dat Kaag nog erger isvanuit hun standpunt gezien, en daar zouden ze best eens gelijk in kunnen hebben) maar de persoonlijke verhoudingen tussen Rutte en Baudet zijn zo slecht dat die in de praktijk nooit samen gaan regeren.

» Posted By Johan On May 01, 2021 @ 21:11

Partij kiezen

Die kieswijzers gaan uit van het officiele partijprogramma, en in dit polderland kun je er alvast van op aan dat men zich daar na de verkiezingen weinig meer van aantrekt. Onder het excuus “coalitie, we moeten water bij de wijn doen” verwatert er tegenwoordig zoveel dat een politicus gewoon kan doen waar hij of zij zin in heeft, onafhankelijk van wat er in dat programma staat.

Daarom kijk ik liever naar stemgedrag in de kamer bij zaken die ik belangrijk vind, ook al is dat soms ook vertroebeld wegens een strakke fractiediscipline die in strijd is met de grondwet.

» Posted By Johan On March 23, 2021 @ 15:43

Redenen

De polarisatie daar is nog veel groter dan hier, en Biden en Pelosi zijn het vuurtje ook nog wat aan het opstoken.

Ach, als dat tot een revolutie of burgeroporlog leidt heeft Biden in elk geval geen tijd meer om in dat andere landen te beginnen, zoals in het verleden. Dat spaart weer een enorme stroom vluchtelingen die weer deze kant op komen.

» Posted By Johan On January 13, 2021 @ 18:11

Liever voorlichting dan plicht

Laten we hopen dat de bijwerkingen beperkt blijven en het geen geval “Mexicaanse griep vaccin” wordt.

» Posted By Johan On January 08, 2021 @ 19:37

In, spin, de lockdown in

@Robelia dat is nu wat angst doet bij mensen. De pers heeft vanaf het begin die angst flink aangejaagd, en de regering opgejut om steeds strengere maatregelen te nemen tegen een virus dat niet veel gevaarlijker is dan een flinke griep maar behandeld wordt alsof het om Ebola gaat.

Iedereen die het niet eens is met strengere maatregelen en dingen wil nuanceren wordt weggezet alsof die geestelijk gestoord is (viruswaanzinigge, viruswappie) in de beste Sowjet propaganda tradities.

Gelukkig komen de vaccinaties er snel aan ontdanks het gestuntel van De Jonge. Ik ben nog aan het inschatten wat voor kij gevaarliujker is, de kleine kans op bijwerkingen van de vaccinatie of Covid19, maar ik denk toch dat als de oproep komt ik braaf mijn Arierverklaring, pardon vaccinatiebewijs ga halen. Want de pers is nu al bezig campagne te voeren om ongevaccineerden als melaatsen te gaan behandelen.

» Posted By Johan On December 20, 2020 @ 12:22

Voor de bühne

En toch, als ik van die toch niet werkende maatschappij ontwrichtende coronamaatregelen af wil heb ik maar een keus op 17 maart.

» Posted By Johan On December 20, 2020 @ 10:37

Reality check

Ben maar blij zolang het duurt. Je was ook zo blij toen de democraten de “Arabische lente” flink ondersteunden, ik herinner me nog je juichende berichten over Egypte toen Moebarak verdreven werd. Dat is ook iets anders afgelopen dan je toen dacht.

De democraten zullen waarschijnlijk weer met die interventionistische politiek doorgaan en daarmee grote schade aanrichten, en ons weer met drommen vluchtelingen opzadelen. Biden is gedurende heel z’n politieke leven altijd pro oorlog geweest.

Ik wed trouwens dat Biden de CO2 productie van z’n nieuwe oorlogen niet laat meetellen voor de CO2 neutrale politiek die hij propageert. Jammer voor hem dat het de natuur niks kan schelen waardoor die CO2 geproduceerd wordt.

» Posted By Johan On November 14, 2020 @ 21:34

Minkukels

Van Dissel weet ook wel HOE die muilkorven gebruikt gaan worden. Volgens de regels moet je ze maximaal een paar uur dragen en daarna varvangen of uitwassen, en ze nooit met je handen aanraken. Dat gebeurt dus echt niet, die dingen worden gedragen tot ze kapot zijn (zeker voor mensen met een smalle beurs wordt het anders veel te duur), en men zit er continue aan. Broekzak in en uit als ze weer op moeten c.q. af mogen.

Onder die omstandigheden werken ze dus zeker niet en dat weet Van Dissel natuurlijk ook wel.

» Posted By Johan On October 08, 2020 @ 21:25

Na slim kwam soft

@Spaink er is nog steeds iets mis met de website, ik zie de namen van de posters niet.

Alles wat je zegt geldt ook voor het griepvirus, maar daar maken we niet zo’n heisa over elk jaar. Ik ben echt niet iemand die beweert dat het corinavirus niet bestaat of zo, maar ik beweer alleen dat we zwaar overdrijven met de reactie erop.

» Posted By Johan On October 04, 2020 @ 20:01

Er zijn blijkbaar mensen die denken dat corona qua gevaarzetting vergelijkbaar is met ebola (waar zo’n 50% van de besmette personen aan doodgaat), en dat werd in het begin gevoed door een mortaliteit die men op 3% schatte. Nu die maar tussen de 0,3 en 0,2% in blijkt te liggen, tendens dalend door betere behandelingen, wat ongeveer het dubbele is van een stevige griepvariant, vinden veel mensen dat al die maatregelen overdreven zijn.

Maar de angsthazen zijn nog steeds niet over hun aangeprate angst heen en eisen nu dat iedereen aan de mondkapjes moet want als zij leiden voor het algeheel nut moet iedereen dat. Ketters die andere opvattingen verspreiden worden niet getolereerd, en de pers is wat dat betreft ook al flink gelijkgeschakeld.

» Posted By Johan On October 03, 2020 @ 20:06

De minister van corona doet zijn werk niet

> Zeggen dat het allemaal wel meevalt, omdat de ziekenhuisopnames haast niet stijgen, is je kop in het zand steken.

Nee dat is het niet. We horen nu al meer dan een maand dat het aantal opnames dan ook gaat stijgen met enige vertraging, en het gebeurt dus niet. We zijn ondertussen al 3 a 4 incubatietijden verder dus daar kan het niet aan liggen.

Het laatste deel van de soap: de 2e kamer wil geen onderzoek naar de betrouwbaarnheid van de tests, terwijl die onder vuur ligt. Prima actie als je de bevolking er nog meer van wilt overtuigen dat het allemaal wel meevalt.

Ondertussen roepen dat er hopenlijk gauw een vaccin is terwijl Rusland al begonnen is met de massaproductie. Over een tijdje is dat hopenlijk ook voor westerlingen beschikbaar.

» Posted By Johan On September 19, 2020 @ 23:36

Een achterdeur in Whatsapp

Karin,
ik volg een trits sites, met RSS wat jouw site gelukkig nog ondersteund, maar dat terzijde. Telkens weer vallen jouw stukjes op door de heldere schrijfstijl, geen gewauwel maar argumenten. Ook dit keer duidelijke uitleg waarom achterdeurtjes een onzalig idee zijn.
Hoe krijgen we dit nu onder de neus, beter nog in ‘t hoofd, van die Grapperhaus? Komt dit ook in ‘t Parool? Of leest ie die niet?
In ieder geval, ga zo door Internet-heldin!
Groet,
JvO

» Posted By Johan On November 06, 2019 @ 11:54

Niets is wat het lijkt

Reageren kan weer zie ik, mijn vorige reactie is om de een of andere reden niet goed verwerkt.

Zeer mooi geschreven, en voor iemand die zoiets van zeer dichtbij meemaakt haast niet te lezen zonder tranen in de ogen te krijgen.

» Posted By Johan On March 21, 2019 @ 16:17

😢

» Posted By Johan On March 15, 2019 @ 19:22

Deden we maar niets

> Het is de hoogste tijd om onszelf minder vaak en minder ver te verplaatsen

Het is maar de vraag of je de consequenties daarvan zult waarderen – dat gaat in de praktijk inhouden dat veel vrouwen weer terug het huishouden in gaan als ze geen baan dicht in de buurt van hun woonplaats kunnen vinden. Uitgezonderd de hoogopgeleide vrouwen dan die reiskosten van hun werkgever vergoed krijgen, of als zelfstandige deze kosten van de bedrijfswinst kunnen aftrekken. De SGP en CU zullen dit waarderen.

» Posted By Johan On December 10, 2018 @ 16:21

Broddelwerk op hoog niveau

@Judith #8 wat je omschrijft is juist een van de redenen dat ze geen president geworden is en zelfs van een clown als Trump kon verliezen: haar campagne was ook van het soort “ik ben de beste en ik heb er recht op”. Geen enkel verhaal wat ze dan zoal wilde doen als president, geen verhaal. Samen met haar overduidelijke minachting voor “de gewone man”, de “deplorables”, maakte dat veel stemmen voor Trump eigen;lijk meer stemmen tegen Hillary waren. Sanders had gehakt gemaakt van Trump maar ja, die was door Hillary al kaltgestelt.

En de meerderheid van de stemmen is niet het enige dat telt, het kiesstelsel geeft daar bewust ook andere factoren invloed. Zodat bv. de behandeling die de Groningers van de randstad meerderheid in Nederland krijgen in de USA niet zomaar kan plaatsvinden.

» Posted By Johan On September 22, 2018 @ 21:17

«« Back To Stats Page