Statistiek

Comments Posted By Johan

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

Wie het eerst boven is

> Het is tijd om die drie mannen hun speeltjes af te pakken.

Typisch Nederlands: als ik het niet kan mag jij het ook niet. Dat zie je rond de corona maatregelen ook: mensen die het leuk vinden om andermans pleziertjes af te pakken. “Als ik verzuurd achter de geraniums zit mag jij lekker ook niet op vakantie”.

» Posted By Johan On July 14, 2021 @ 23:12

Keuzes hebben consequenties

Ik kan erschillende redenen bedenken waarom mensen liever geen AstraZeneka willen, en bijwerkingen zijn er daar maar een van. Het vaccin is ook beduidend minder effectief dan Pfizer en Moderna dus als je graag betere bescherming wilt kies je voor een van die 2. Gelukkig is die optie er nu voor AZ weigeraars.

Ik las nu dat we (een deel van) onze AZ voorraad naar Suriname gaan sturen. Hou het beste zelf en dump de spullen die haast niemand eigenlijk wil hebben.

Ik kreeg zelf 2 brieven (een met “medische indicatie, nog geen week later was mijn jaargang aan de beurt) en heb mijn Moderna prik net gehad. Geen bijwerkingen tot nu toe, zelfs geen stijve plek in m’m arm.

» Posted By Johan On June 01, 2021 @ 20:55

Huishouding

En de 2e kamer lijkt er in meerderheid niks aan te willen doen. De regeringspartijen staan achter Rutte en de PvdA en GL blaten wel over moties van afkeuring maar laten Rutte niet echt vallen, en dat is al zo sinds ze met de term “constructieve oppositie” kwamen.

Kortom, een stem op VVD, D66, CDA, CU, PvdA en GL betekent dat je Rutte er bij krijgt. En dat had je voor de verkiezingen al kunnen weten ook.

Als je echt iets anders wilt zul je op een partij buiten dat wat Baudet het partijkartel noemt moeten stemmen: aan de ene kant heb je de PvdD, BIJ1 en de SP, aan de andere kant de PVV en FvD.

FvD heeft Rutte welliswaar niet hard uitgesloten (waarschijnlijk omdat ze denken dat Kaag nog erger isvanuit hun standpunt gezien, en daar zouden ze best eens gelijk in kunnen hebben) maar de persoonlijke verhoudingen tussen Rutte en Baudet zijn zo slecht dat die in de praktijk nooit samen gaan regeren.

» Posted By Johan On May 01, 2021 @ 21:11

Partij kiezen

Die kieswijzers gaan uit van het officiele partijprogramma, en in dit polderland kun je er alvast van op aan dat men zich daar na de verkiezingen weinig meer van aantrekt. Onder het excuus “coalitie, we moeten water bij de wijn doen” verwatert er tegenwoordig zoveel dat een politicus gewoon kan doen waar hij of zij zin in heeft, onafhankelijk van wat er in dat programma staat.

Daarom kijk ik liever naar stemgedrag in de kamer bij zaken die ik belangrijk vind, ook al is dat soms ook vertroebeld wegens een strakke fractiediscipline die in strijd is met de grondwet.

» Posted By Johan On March 23, 2021 @ 15:43

Redenen

De polarisatie daar is nog veel groter dan hier, en Biden en Pelosi zijn het vuurtje ook nog wat aan het opstoken.

Ach, als dat tot een revolutie of burgeroporlog leidt heeft Biden in elk geval geen tijd meer om in dat andere landen te beginnen, zoals in het verleden. Dat spaart weer een enorme stroom vluchtelingen die weer deze kant op komen.

» Posted By Johan On January 13, 2021 @ 18:11

Liever voorlichting dan plicht

Laten we hopen dat de bijwerkingen beperkt blijven en het geen geval “Mexicaanse griep vaccin” wordt.

» Posted By Johan On January 08, 2021 @ 19:37

In, spin, de lockdown in

@Robelia dat is nu wat angst doet bij mensen. De pers heeft vanaf het begin die angst flink aangejaagd, en de regering opgejut om steeds strengere maatregelen te nemen tegen een virus dat niet veel gevaarlijker is dan een flinke griep maar behandeld wordt alsof het om Ebola gaat.

Iedereen die het niet eens is met strengere maatregelen en dingen wil nuanceren wordt weggezet alsof die geestelijk gestoord is (viruswaanzinigge, viruswappie) in de beste Sowjet propaganda tradities.

Gelukkig komen de vaccinaties er snel aan ontdanks het gestuntel van De Jonge. Ik ben nog aan het inschatten wat voor kij gevaarliujker is, de kleine kans op bijwerkingen van de vaccinatie of Covid19, maar ik denk toch dat als de oproep komt ik braaf mijn Arierverklaring, pardon vaccinatiebewijs ga halen. Want de pers is nu al bezig campagne te voeren om ongevaccineerden als melaatsen te gaan behandelen.

» Posted By Johan On December 20, 2020 @ 12:22

Voor de bühne

En toch, als ik van die toch niet werkende maatschappij ontwrichtende coronamaatregelen af wil heb ik maar een keus op 17 maart.

» Posted By Johan On December 20, 2020 @ 10:37

Reality check

Ben maar blij zolang het duurt. Je was ook zo blij toen de democraten de “Arabische lente” flink ondersteunden, ik herinner me nog je juichende berichten over Egypte toen Moebarak verdreven werd. Dat is ook iets anders afgelopen dan je toen dacht.

De democraten zullen waarschijnlijk weer met die interventionistische politiek doorgaan en daarmee grote schade aanrichten, en ons weer met drommen vluchtelingen opzadelen. Biden is gedurende heel z’n politieke leven altijd pro oorlog geweest.

Ik wed trouwens dat Biden de CO2 productie van z’n nieuwe oorlogen niet laat meetellen voor de CO2 neutrale politiek die hij propageert. Jammer voor hem dat het de natuur niks kan schelen waardoor die CO2 geproduceerd wordt.

» Posted By Johan On November 14, 2020 @ 21:34

Minkukels

Van Dissel weet ook wel HOE die muilkorven gebruikt gaan worden. Volgens de regels moet je ze maximaal een paar uur dragen en daarna varvangen of uitwassen, en ze nooit met je handen aanraken. Dat gebeurt dus echt niet, die dingen worden gedragen tot ze kapot zijn (zeker voor mensen met een smalle beurs wordt het anders veel te duur), en men zit er continue aan. Broekzak in en uit als ze weer op moeten c.q. af mogen.

Onder die omstandigheden werken ze dus zeker niet en dat weet Van Dissel natuurlijk ook wel.

» Posted By Johan On October 08, 2020 @ 21:25

Na slim kwam soft

@Spaink er is nog steeds iets mis met de website, ik zie de namen van de posters niet.

Alles wat je zegt geldt ook voor het griepvirus, maar daar maken we niet zo’n heisa over elk jaar. Ik ben echt niet iemand die beweert dat het corinavirus niet bestaat of zo, maar ik beweer alleen dat we zwaar overdrijven met de reactie erop.

» Posted By Johan On October 04, 2020 @ 20:01

Er zijn blijkbaar mensen die denken dat corona qua gevaarzetting vergelijkbaar is met ebola (waar zo’n 50% van de besmette personen aan doodgaat), en dat werd in het begin gevoed door een mortaliteit die men op 3% schatte. Nu die maar tussen de 0,3 en 0,2% in blijkt te liggen, tendens dalend door betere behandelingen, wat ongeveer het dubbele is van een stevige griepvariant, vinden veel mensen dat al die maatregelen overdreven zijn.

Maar de angsthazen zijn nog steeds niet over hun aangeprate angst heen en eisen nu dat iedereen aan de mondkapjes moet want als zij leiden voor het algeheel nut moet iedereen dat. Ketters die andere opvattingen verspreiden worden niet getolereerd, en de pers is wat dat betreft ook al flink gelijkgeschakeld.

» Posted By Johan On October 03, 2020 @ 20:06

De minister van corona doet zijn werk niet

> Zeggen dat het allemaal wel meevalt, omdat de ziekenhuisopnames haast niet stijgen, is je kop in het zand steken.

Nee dat is het niet. We horen nu al meer dan een maand dat het aantal opnames dan ook gaat stijgen met enige vertraging, en het gebeurt dus niet. We zijn ondertussen al 3 a 4 incubatietijden verder dus daar kan het niet aan liggen.

Het laatste deel van de soap: de 2e kamer wil geen onderzoek naar de betrouwbaarnheid van de tests, terwijl die onder vuur ligt. Prima actie als je de bevolking er nog meer van wilt overtuigen dat het allemaal wel meevalt.

Ondertussen roepen dat er hopenlijk gauw een vaccin is terwijl Rusland al begonnen is met de massaproductie. Over een tijdje is dat hopenlijk ook voor westerlingen beschikbaar.

» Posted By Johan On September 19, 2020 @ 23:36

Een achterdeur in Whatsapp

Karin,
ik volg een trits sites, met RSS wat jouw site gelukkig nog ondersteund, maar dat terzijde. Telkens weer vallen jouw stukjes op door de heldere schrijfstijl, geen gewauwel maar argumenten. Ook dit keer duidelijke uitleg waarom achterdeurtjes een onzalig idee zijn.
Hoe krijgen we dit nu onder de neus, beter nog in ‘t hoofd, van die Grapperhaus? Komt dit ook in ‘t Parool? Of leest ie die niet?
In ieder geval, ga zo door Internet-heldin!
Groet,
JvO

» Posted By Johan On November 06, 2019 @ 11:54

Niets is wat het lijkt

Reageren kan weer zie ik, mijn vorige reactie is om de een of andere reden niet goed verwerkt.

Zeer mooi geschreven, en voor iemand die zoiets van zeer dichtbij meemaakt haast niet te lezen zonder tranen in de ogen te krijgen.

» Posted By Johan On March 21, 2019 @ 16:17

😢

» Posted By Johan On March 15, 2019 @ 19:22

Deden we maar niets

> Het is de hoogste tijd om onszelf minder vaak en minder ver te verplaatsen

Het is maar de vraag of je de consequenties daarvan zult waarderen – dat gaat in de praktijk inhouden dat veel vrouwen weer terug het huishouden in gaan als ze geen baan dicht in de buurt van hun woonplaats kunnen vinden. Uitgezonderd de hoogopgeleide vrouwen dan die reiskosten van hun werkgever vergoed krijgen, of als zelfstandige deze kosten van de bedrijfswinst kunnen aftrekken. De SGP en CU zullen dit waarderen.

» Posted By Johan On December 10, 2018 @ 16:21

Broddelwerk op hoog niveau

@Judith #8 wat je omschrijft is juist een van de redenen dat ze geen president geworden is en zelfs van een clown als Trump kon verliezen: haar campagne was ook van het soort “ik ben de beste en ik heb er recht op”. Geen enkel verhaal wat ze dan zoal wilde doen als president, geen verhaal. Samen met haar overduidelijke minachting voor “de gewone man”, de “deplorables”, maakte dat veel stemmen voor Trump eigen;lijk meer stemmen tegen Hillary waren. Sanders had gehakt gemaakt van Trump maar ja, die was door Hillary al kaltgestelt.

En de meerderheid van de stemmen is niet het enige dat telt, het kiesstelsel geeft daar bewust ook andere factoren invloed. Zodat bv. de behandeling die de Groningers van de randstad meerderheid in Nederland krijgen in de USA niet zomaar kan plaatsvinden.

» Posted By Johan On September 22, 2018 @ 21:17

@Peter #3: Hillary had ondertussen al een aardig track record opgebouwd. En ze had al min of meer geroepen dat ze desnoods oorlog met Rusland wilde riskeren in Syrie. Trump zal het aardig slecht moeten doen wil hij dat overtreffen. En dat hij als een botte lomperik overkomt is niet echt iets waar ik veel last van heb, i.t.t. oorlogen waar wij dan ook weer aan mee mogen doen zoals in Irak destijds.

Net zoals wanneer Rutte opeens campagne zou gaan voeren met de boodschap dat hij een sociaal beleid zou gaan voeren, dat is ook volstrekt ongeloofwaardig.

» Posted By Johan On September 19, 2018 @ 22:25

Nou ja, ontdanks alles is Trump wel een president die – op wat beschietingen op Syrie na – nog geen oorlog begonnen is, en dat kunnen niet veel anderen – republikeins of democraat – hem nazeggen. Hillary Clinton had dat zeker niet gekund, die stond al te popelen om Syrie en wie weet welke landen nog meer binnen te vallen. Die zat achter die rampzalige Arabische “lente” waardoor we nu in de EU met een verhevigd migratieprobleem zitten.

De Amerikaanse verkiezingen in 2016 waren een keus tussen slecht en nog slechter. Ik denkdat ze slecht gekozen hebben.

» Posted By Johan On September 19, 2018 @ 16:20

Profileer- en publicatiedwang

Tja, dat was te verwachten. Toen ik afstudeerde begon men geldstromen te sturen op “maatschappelijke relevantie” van het onderzoek, dus moest er in elk onderzoeks voorstel naar iets interessants nog gauw even bijverzonnen worden waarom dat maatschappelijk relevant was. Het kon verder haast niemand wat schelen maar het was nu eenmaal nodig om verder te kunnen werken.

Dat zie je hier ook. Veel mensen hebben blijkbaar iets tegen elektronische publicaties zoals op https://arxiv.org/ , veelal met als argument dat daar weinig tot geen peer review is, en dus worden er maar papieren tijdschriften uit de grond gestampt waar je veel goedkoper in kunt publiceren dan in de gerenomeerde en waar de review een aanfluiting is. En die waarschijnlijk ook niet zo zeuren over het auteursrecht op de artikelen als sommige bekendere uitgevers (die doen vaak al moeilijk als een auteur z’n eigen artikel als pdf verspreid of uitdeelt op conferenties).

» Posted By Johan On August 09, 2018 @ 16:01

Uw volgende bank: Facebook

Spaink #4: dan kunnen ze altijd even later nog betalen. Ik heb trouwens ook kenissen die in de bijstand zitten die er helemaal niet happig op zijn dat ze iets via de bank krijgen, voor je het weet zit de sociale dienst moeilijk te doen. Met contant geld heb je dat gedoe niet.

» Posted By Johan On August 11, 2018 @ 01:14

Onderlinge betalingen? Daar is contant geld voor.

» Posted By Johan On August 09, 2018 @ 16:06

Oplichting loont, helaas

Speciaal voor mij is er een nieuw account aangemaakt: 1LWLttanShmkUvG6YHmEteRSZjs3NbMVBr.

» Posted By Johan On July 20, 2018 @ 10:29

Exportproduct

Ik denk dat de Europese politici nu de vruchten plukken van hun openlijke steun aan Clinton tijdens de Amerikaanse verkiezingscampagne in 2016.

» Posted By Johan On June 08, 2018 @ 02:05

De kikker gekust

“al grappend, provocerend, treiterend en trollend uit”

Vroeger noemden we dat in Nederland “Provo”. De toenmalige gevestigde orde was daar ook al vrij allergisch voor, en wat dat betreft is er dus niks veranderd. Het toont vooral aan dat mensen die zeer overtuigd zijn van hun eigen gelijk niet tegen spot en humor kunnen maar dat wisten we natuurlijk al lang. Wat dat betreft zijn sommige elementen uit de rechterhoek trouwens net zo onverdraagzaam als waar ze de linkerkant van beschuldigen.

“Is het geestig wanneer je verdronken vluchtelingen uitmaakt voor ‘dobbernegers’?”

Ik dacht dat degenen die nog dobberden nog leefden?

“Wat is er rebels aan de bewering dat mannen recht hebben op seks, en dat vrouwen hun dat niet mogen ontzeggen?”

Dat is een heel andere club die niks met wat gewoonlijk”alt-right genoemd wordt” te maken heeft. Een beetje goedkoop om die op een hoop te gooien omdfat ze toevallig ook eens in het nieuws geweest zijn met een aanslag.

» Posted By Johan On May 21, 2018 @ 13:28

Flair voor knopen

@Hannah Kuipers: dat zal weinig uitmaken, je redeneert denk ik teveel vanuit west Nederland. Zelf vlieg ik bij voorkeur vanuit Dusseldorf, dat is ook veel goedkoper met parkeren. Schiphol zou ik vanwege de prijzen (en de afstand, ik woon in Limburg) zoveel mogelijk vermijden. De tijd dat Nederland in z’n eentje zoiets kan beinvloeden is echt wel voorbij.

» Posted By Johan On April 08, 2018 @ 04:26

Ondermijning

Op de website staat in de bovenbalk een driehoekje dat naar beneden wijst, dat laat een menu uitklappen waar settings in staat.

» Posted By Johan On April 01, 2018 @ 20:23

Muh, nu is er ophef in de pro-Hillary media omdat Trump gewonnen heeft en dat aan iedereen ligt behalve aan Hillary zelf. Hoe slecht moet je wel niet zijn als presidendskandidaat om van Trump te verliezen. Als Hillary gewonnen had was er nu niet zo’n ophef geweest.

» Posted By Johan On March 28, 2018 @ 17:29

Nieuwe preutsheid

@Meggie 8: dat is uiteraard waar, maar aangezien men daar veelal niet aan bijstand doet kan het alternatief ook zijn om je te moeten afbeulen in een of andere onveilige fabriek om te eten te hebben. Wat iemand minder erg vind moet die persoon helemaal zelf uitmaken.

» Posted By Johan On February 23, 2018 @ 23:52

«« Back To Stats Page