Statistiek

Comments Posted By Johan

Displaying 1 To 30 Of 155 Comments

Deden we maar niets

> Het is de hoogste tijd om onszelf minder vaak en minder ver te verplaatsen

Het is maar de vraag of je de consequenties daarvan zult waarderen – dat gaat in de praktijk inhouden dat veel vrouwen weer terug het huishouden in gaan als ze geen baan dicht in de buurt van hun woonplaats kunnen vinden. Uitgezonderd de hoogopgeleide vrouwen dan die reiskosten van hun werkgever vergoed krijgen, of als zelfstandige deze kosten van de bedrijfswinst kunnen aftrekken. De SGP en CU zullen dit waarderen.

» Posted By Johan On December 10, 2018 @ 16:21

Broddelwerk op hoog niveau

@Judith #8 wat je omschrijft is juist een van de redenen dat ze geen president geworden is en zelfs van een clown als Trump kon verliezen: haar campagne was ook van het soort “ik ben de beste en ik heb er recht op”. Geen enkel verhaal wat ze dan zoal wilde doen als president, geen verhaal. Samen met haar overduidelijke minachting voor “de gewone man”, de “deplorables”, maakte dat veel stemmen voor Trump eigen;lijk meer stemmen tegen Hillary waren. Sanders had gehakt gemaakt van Trump maar ja, die was door Hillary al kaltgestelt.

En de meerderheid van de stemmen is niet het enige dat telt, het kiesstelsel geeft daar bewust ook andere factoren invloed. Zodat bv. de behandeling die de Groningers van de randstad meerderheid in Nederland krijgen in de USA niet zomaar kan plaatsvinden.

» Posted By Johan On September 22, 2018 @ 21:17

@Peter #3: Hillary had ondertussen al een aardig track record opgebouwd. En ze had al min of meer geroepen dat ze desnoods oorlog met Rusland wilde riskeren in Syrie. Trump zal het aardig slecht moeten doen wil hij dat overtreffen. En dat hij als een botte lomperik overkomt is niet echt iets waar ik veel last van heb, i.t.t. oorlogen waar wij dan ook weer aan mee mogen doen zoals in Irak destijds.

Net zoals wanneer Rutte opeens campagne zou gaan voeren met de boodschap dat hij een sociaal beleid zou gaan voeren, dat is ook volstrekt ongeloofwaardig.

» Posted By Johan On September 19, 2018 @ 22:25

Nou ja, ontdanks alles is Trump wel een president die – op wat beschietingen op Syrie na – nog geen oorlog begonnen is, en dat kunnen niet veel anderen – republikeins of democraat – hem nazeggen. Hillary Clinton had dat zeker niet gekund, die stond al te popelen om Syrie en wie weet welke landen nog meer binnen te vallen. Die zat achter die rampzalige Arabische “lente” waardoor we nu in de EU met een verhevigd migratieprobleem zitten.

De Amerikaanse verkiezingen in 2016 waren een keus tussen slecht en nog slechter. Ik denkdat ze slecht gekozen hebben.

» Posted By Johan On September 19, 2018 @ 16:20

Profileer- en publicatiedwang

Tja, dat was te verwachten. Toen ik afstudeerde begon men geldstromen te sturen op “maatschappelijke relevantie” van het onderzoek, dus moest er in elk onderzoeks voorstel naar iets interessants nog gauw even bijverzonnen worden waarom dat maatschappelijk relevant was. Het kon verder haast niemand wat schelen maar het was nu eenmaal nodig om verder te kunnen werken.

Dat zie je hier ook. Veel mensen hebben blijkbaar iets tegen elektronische publicaties zoals op https://arxiv.org/ , veelal met als argument dat daar weinig tot geen peer review is, en dus worden er maar papieren tijdschriften uit de grond gestampt waar je veel goedkoper in kunt publiceren dan in de gerenomeerde en waar de review een aanfluiting is. En die waarschijnlijk ook niet zo zeuren over het auteursrecht op de artikelen als sommige bekendere uitgevers (die doen vaak al moeilijk als een auteur z’n eigen artikel als pdf verspreid of uitdeelt op conferenties).

» Posted By Johan On August 09, 2018 @ 16:01

Uw volgende bank: Facebook

Spaink #4: dan kunnen ze altijd even later nog betalen. Ik heb trouwens ook kenissen die in de bijstand zitten die er helemaal niet happig op zijn dat ze iets via de bank krijgen, voor je het weet zit de sociale dienst moeilijk te doen. Met contant geld heb je dat gedoe niet.

» Posted By Johan On August 11, 2018 @ 01:14

Onderlinge betalingen? Daar is contant geld voor.

» Posted By Johan On August 09, 2018 @ 16:06

Oplichting loont, helaas

Speciaal voor mij is er een nieuw account aangemaakt: 1LWLttanShmkUvG6YHmEteRSZjs3NbMVBr.

» Posted By Johan On July 20, 2018 @ 10:29

Exportproduct

Ik denk dat de Europese politici nu de vruchten plukken van hun openlijke steun aan Clinton tijdens de Amerikaanse verkiezingscampagne in 2016.

» Posted By Johan On June 08, 2018 @ 02:05

De kikker gekust

“al grappend, provocerend, treiterend en trollend uit”

Vroeger noemden we dat in Nederland “Provo”. De toenmalige gevestigde orde was daar ook al vrij allergisch voor, en wat dat betreft is er dus niks veranderd. Het toont vooral aan dat mensen die zeer overtuigd zijn van hun eigen gelijk niet tegen spot en humor kunnen maar dat wisten we natuurlijk al lang. Wat dat betreft zijn sommige elementen uit de rechterhoek trouwens net zo onverdraagzaam als waar ze de linkerkant van beschuldigen.

“Is het geestig wanneer je verdronken vluchtelingen uitmaakt voor ‘dobbernegers’?”

Ik dacht dat degenen die nog dobberden nog leefden?

“Wat is er rebels aan de bewering dat mannen recht hebben op seks, en dat vrouwen hun dat niet mogen ontzeggen?”

Dat is een heel andere club die niks met wat gewoonlijk”alt-right genoemd wordt” te maken heeft. Een beetje goedkoop om die op een hoop te gooien omdfat ze toevallig ook eens in het nieuws geweest zijn met een aanslag.

» Posted By Johan On May 21, 2018 @ 13:28

Flair voor knopen

@Hannah Kuipers: dat zal weinig uitmaken, je redeneert denk ik teveel vanuit west Nederland. Zelf vlieg ik bij voorkeur vanuit Dusseldorf, dat is ook veel goedkoper met parkeren. Schiphol zou ik vanwege de prijzen (en de afstand, ik woon in Limburg) zoveel mogelijk vermijden. De tijd dat Nederland in z’n eentje zoiets kan beinvloeden is echt wel voorbij.

» Posted By Johan On April 08, 2018 @ 04:26

Ondermijning

Op de website staat in de bovenbalk een driehoekje dat naar beneden wijst, dat laat een menu uitklappen waar settings in staat.

» Posted By Johan On April 01, 2018 @ 20:23

Muh, nu is er ophef in de pro-Hillary media omdat Trump gewonnen heeft en dat aan iedereen ligt behalve aan Hillary zelf. Hoe slecht moet je wel niet zijn als presidendskandidaat om van Trump te verliezen. Als Hillary gewonnen had was er nu niet zo’n ophef geweest.

» Posted By Johan On March 28, 2018 @ 17:29

Nieuwe preutsheid

@Meggie 8: dat is uiteraard waar, maar aangezien men daar veelal niet aan bijstand doet kan het alternatief ook zijn om je te moeten afbeulen in een of andere onveilige fabriek om te eten te hebben. Wat iemand minder erg vind moet die persoon helemaal zelf uitmaken.

» Posted By Johan On February 23, 2018 @ 23:52

Dobberend

Treurig en herkenbaar. Ik maak nu hetzelfde mee met mijn moeder, die is opeens bang voor inbrekers, verstopt dan alle keukengerij, kan het dan niet meer vinden en dus is er ingebroken. En de hele dag naar van alles en nog wat zoeken, vooral naar een van de katten die zich nogal eens wil verstoppen.

» Posted By Johan On February 24, 2018 @ 00:36

Haat is besmettelijk

Het zijn Amerikaanse bedrijven en daar is de censuur een stuk minder streng dan hier op dit gebied.

Als je trouwens echt racistische meningen wilt lezen kun je beter naar Gab gaan, dat is een sociaal netwerk dat expliciet niks censureert en waar je dus gewoon kunt zeggen wat je denkt zonder dat de gedachtenpolitie komt controleren of jouw mening wel toegestaan is.

En al deze oproepen doen me sterk denken aan het geroep van de scientology sekte die ook niet tegen kritiek kan.

» Posted By Johan On December 10, 2017 @ 15:25

Het gaat allang niet meer om de kinderen

Leuk he, dat de drammerige linkse actievoerders nu zelf eens geconfronteerd worden met hun eigen methoden.

» Posted By Johan On November 26, 2017 @ 01:59

De poederbende

Ik denk zo dat dit middel binnen de kortste keren niet meer vrij verhandelbaar is. Net zoals allerlei nieuwe drugs snel toegevoegd worden aan een lijst met verboden stoffen. Dit gaat dus nooit een permanente oplossing worden.

@Els Kronenburg: iemand anders vergiftigen, met bv. arsenicum, is nu ook al verboden als moord. Dat zal voor het vergiftigen van een ander met dit middel niet anders zijn.

» Posted By Johan On September 10, 2017 @ 16:58

Aardappeloproer

Ik zit natuurlijk wel een beetje te jennen, maar als iemand die in een dorp opgegroeid is vind ik binnensteden sowieso veel te druk om te wonen, ik zou er horendol worden.

In mijn gemeente heeft men het grootste deel van de binnenstad voetgangersgebied gemaakt in de jacht op de (Duitse) dagjesmens. En vervolgens is men verbaasd dat winkels leeg blijven staan en wegtrekken naar centra aan de randen van de stad waar je nog gratis kunt parkeren. Ik kom er alleen nog maar als ik perse moet, en dat is zelden het geval (bij de juwelier als m’n horlogebatteruij leeg is en bij de opticien als ik nieuwe glazen in m’n bril nodig heb).

Ik zou nooit een huis of appartement aan zo’n voetgangerstraat kopen of huren. Maar als je het toch doet moet je natuurlijk niet raar opkijken als het dan druk is.

» Posted By Johan On July 02, 2017 @ 15:08

Toeristen die in Amsterdam alles bepalen? Maar Amsterdam is feitenlijk toch een openlucht museum met meer toeristen dan inboorlingen?

» Posted By Johan On July 01, 2017 @ 11:41

Bierfiets? Mag dat ook al niet meer? Ik dacht dat de blauwe knoop e.d. ook iets uit de tijd van het aardappeloproer was, toen de arbeiders hun ellende nog verzopen met alle bijkomende ellende.

» Posted By Johan On June 30, 2017 @ 21:32

De tijd van ophitserij

Ik denk dat een zekere jouw welbekende sekte dit stukje dankbaar zal overnemen in haar propaganda. Dit is precies wat hun PR mensen zelf altijd zeggen.

» Posted By Johan On June 18, 2017 @ 20:11

Moslims in het blauw

Ik ben het er niet mee eens, dit soort toch controversiele opvattingen kun je beter prive houden. Wat zou je er van zeggen als een politiemedewerker met een speldje van de PVV op zou gaan lopen?

Overigens is het gebruik van “wit” daar waar blank bedoeld wordt gewoonlijk een duidelijke aanduiding dat de schrijver teveel Amerikaanse literatuur over rassenproblematiek gelezen heeft. Net zoiets als wanneer negers continue als nikkers omschreven worden, is ook niet leuk voor zo.

» Posted By Johan On May 26, 2017 @ 13:19

De wondere wereld van Philips

Prednison heeft o.a. gewichtstoename als bijwerking, in jouw geval niet verkeerd meen ik. Beterschap.

Ik heb ooit gesolliciteerd bij een software bedrijf dat mensen detacheerde en die Philips tandenborstel was een van hun voornaamste projecten. Er was ook sprake van continue foto opnamen in de mond, dan kon de tandarts je al inplannen als hij een gaatje ag ontstaan waar je nog geen last van had. Toen ik dit verhaal hoorde gingen bij mij ook overal alarmbellen af en heb ik denk ik wat al te veel kritische vragen gesteld. Technisch vonden ze me wel goed maar er was niet zo’n klik…

» Posted By Johan On May 04, 2017 @ 01:58

Oude bekende

Beterschap!

» Posted By Johan On April 27, 2017 @ 01:21

Doe het niet

Als GL gaat meeregeren voorzie ik dat men sociale punten gaat uitruilen tegen groene. Met als gevolg dat de niet heel veel verdienende werknemer die met de auto naar z’n werk moet omdat het OV onbetaalbaar is en niet rijdt op de tijdstippen dat hij moet beginnen weer extra belast gaat worden.

GL gaat dan haar reputatie als “Grachtengordel Links” bevestigen, en bij de volgende verkiezingen wordt de PVV nog groter omdat men de bevolking duidelijk maakt dat “groen” een excuus is voor “extra belasting”, net zoals “terrorisme” en “kinderporno” excuses geworden zijn voor minder privacy.

» Posted By Johan On March 25, 2017 @ 19:21

Schoothondjes

De VVD en PVV willen er blijkbaar een tweestrijd van maken, net als de vorige keer die tussen VVD en PvdA. Zodat ze na afloop kunnen roepen dat een VVD-PVV coalitie de enig werkbare is, en in het landsbelang etc.

» Posted By Johan On February 15, 2017 @ 19:32

Liefde voor taal

Tja, ik ben denk ik iemand die door het Nederlands onderwijs een stevige aversie tegen literatuur gekregen heeft. Al dat ellenlange geanalyseer over emoties waar ik niks mee had (en meestal nog steeds niks mee heb), wat vreselijk. Wat dat betreft is het onderwijs veel te veel gefeminiseerd: dit is precies wat de meeste jongens op bv. de PABO ook afstoot.

Nu lees ik juist enorm veel: SF, wat fantasy. Dat zijn verhalen waar ik me kan inleven en de redeneringen van kan volgen. Maar ja, dat was geen “echte” literatuur volgens de onderwijzers dus dat werd in de klas niet behandeld. Het zal vooral een verschil in belevingswereld tussen een alfa en een beta geweest zijn.

» Posted By Johan On February 08, 2017 @ 23:15

Ruimte, adem, lucht!

Auto’s delen gaat hooguit iets worden voor mensen die een overgeorganiseerd leven leiden en dagen van tevoren precies weten waar ze heengaan. Verder lever je privacy in, en kun je niet je eigen zooi in een deelwagen laten liggen. De meeste autodeel projecten gaan bovendien uit van (tamelijk) nieuwe auto’s, en dat is duur dus denk ik dat mensen met weinig geld eerder een oude bak kopen dan een deelwagen nemen.

Natuurlijk, als je nooit je dorp uitkomt zijn er andere opties: in Amsterdam schijnt de (elektrische) scooter nogal populair te zijn. Gelukkig is er in de rest van het land nog plaats, dus er gaat vanzelf een selectie komen: mensen die geld genoeg hebben kunnen zich een auto veroorloven in Amsterdam, de rest kiest tussen ergens anders wonen of geen auto hebben.

» Posted By Johan On January 12, 2017 @ 17:21

Ironie

Hoezo zou dit “foutief” gebruik zijn? Nu is het Amerikaanse publiek tenminste voor de verkiezingen geinformeerd over de vuile streken van Hillary. De reactie van die partij was dan ook hun gebruikelijke reactie: val de boodschapper aan. Obama heeft ook al een record aantal klokkenluiders op laten sluiten.

En nu komt Clapper, die al eerder betrapt is op liegen onder ede tegen het congres, vertellen dat het toch echt de Russen waren. Ik geef Trump groot gelijk dat hij daar minachtend op reageert. Zou ik ook doen. Tenzij de NSA vuile was van mij had natuurlijk, dan deed ik misschien ook wel ook braaf wat ze wilden.

» Posted By Johan On January 06, 2017 @ 00:35

«« Back To Stats Page