Statistiek

Comments Posted By Joan

Displaying 481 To 510 Of 681 Comments

A bit of…

Nou, waarschijnlijk zie ik het weer niet. Want ik heb eindelijk dat ding weer geinstalleerd, maar blijk nu tot drie keer toe de publieke zenders te hebben en geen rtl-zenders, net 5 of belgie. Neem nooit digitenne. Het kost BBC 1 en 2 en het levert een zee van ergernis.

» Posted By Joan On August 13, 2007 @ 17:48

Nou, heb ei­ndelijk de drempels van de gebruiksaanwijzing genomen en heb weer t.v., voor het eerst sinds december geloof ik. Zal dinsdag eens gaan kijken.

» Posted By Joan On August 12, 2007 @ 17:48

O.k., jij ook bedankt, Mien! Goeie aanleiding om het nieuw gekomen kastje van mijn digitale tv weer aan te sluiten, heb maanden zonder gezeten omdat ik eerst geen tijd had KPN te bellen toen het oude kastje (al heel snel) stuk ging. Toen ik daar eindelijk toe gekomen was stuurde KPN het kastje tot drie keer toe naar een niet bestaand adres. Toen was ik het tv kijken zó ontwend dat ik het eindelijk aangekomen kastje ook vergeten ben aan te sluiten. Overigens: Neem geen digitale tv van KPN. Ik had maar oppervlakkig gekeken en zag dat er BBC op zat, maar dat bleek BBC World te zijn. Alleen de digitale radio is erg prettig en zuiver van klank.

» Posted By Joan On August 02, 2007 @ 17:48

Dat klinkt goed. Bedankt voor de info, zal vanavond eens gaan zoeken.

» Posted By Joan On August 02, 2007 @ 17:48

Bij mij is het precies omgekeerd, kende wel Fry & Laurie, maar geen idee wat House is.

» Posted By Joan On August 02, 2007 @ 17:47

Een slechte verhouding

Volgens mij, Sjaak, is een boek iets dat je schrijft en daarna ga je over op het volgende. Borstkanker is niet iets wat je kunt uitwissen (en waarom zou je ook?). Dat het schrijven van een boek over borstkanker terwijl je midden in het proces zit van herstel iets wezenlijk anders is dan het nog voor een periode van vijf jaar die voor je ligt slikken van pillen die je elke dag weer, ook als je de actualiteit van het hebben van die ziekte allang niet meer in je leven van alledag hebt, aan die ziekte heriinneren, dat moet je toch vast wel kunnen begrijpen, als je er nog even over nadenkt.

» Posted By Joan On August 08, 2007 @ 23:01

Dat ben ik helemaal met je eens, Elly. Iedere jongere denkt onsterfelijk te zijn (eerlijk gezegd denk ik dat als oudere ook nog steeds, kind van mijn al 6 jaar overleden moeder die er altijd van overtuigd was minimaal 100 te zullen worden en dát was zo ver weg, dan was je wel onsterfelijk). Maar als ik me van die sterfelijkheid wél al op jonge leeftijd bewust was geweest, dan zou ik ook echt niet anders hebben wíllen leven dan ik gedaan heb. Als ik vroeger als non geleefd had, alle ongezonde dingen uit de weg was gegaan, dan zou ik misschien de gezegende leeftijd van 102 jaar hebben bereikt. Wie weet. Maar zou ik dat gewild hebben? Alsjeblieft niet zeg! Nog even afgezien dat ik in dezelfde ongezonde omgeving zou hebben geleefd (tenzij het voorkomen van alles wat ongezond en schadelijk is ook had moeten inhouden dat ik een eiland had opgezocht, verstoken van werkgelegenheid, maar wel in een onbezoedelde en ook niet door mensen bezochte omgeving) maar dat lijkt me echt geen pretje. Je gaat dood aan leven. En leven is het prettigste (althans, dat geldt voor mij) wat er is. Met alle ongezonde en gezonde fases die er voor mij altijd bij hebben gehoord. Niets zo lekker als een eerste sigaret, ‘s ochtends op je nuchtere maag, en daar even duizelig van worden. Niets zo lekker ook als de ontwenningsverschijnselen van roken, met het getintel in je vingertoppen, het gekriebel van je huid, het beter worden van je reuk en smaak, als je er “voor altijd!!!” (de laatste keer duurde bij mij wel 5 jaar) mee gestopt bent. Die 5 jaar stoppen leverden mij een overgewicht op dat ik nooit eerder in m’n leven gehad had. En laat obesitas nou net de nieuwe grote bedreiging van de volksgezondheid zijn, met de verhoogde kans op suikerziekte, dementie en ja natuurlijk, borstkanker! Laat mensen gewoon leven zoals ze dat willen en laat die bekeringsdrang eens varen, Sjaak. Risicoloos leven bestaat niet en leidt ook tot niets anders dan de dood.

» Posted By Joan On August 08, 2007 @ 23:01

Op zich ook niet een nieuwe invalshoek, maar wel eentje waar mensen (ook mannen kunnen borstkanker krijgen) zich meer bewust van zouden moeten zijn:

“De enige kwaadaardige tumor waarvoor het verband met alcohol reeds uitvoeriger onderzocht werd, is borstkanker. Vooral matige en zware drinkers zouden een verhoogd risico op borstkanker lopen”. (ik pik er maar eentje van het net, het verband BK/alcohol is niet controversieel). Als je dan bedenkt dat Nederlandse jongeren tot de zwaarste drinkers ter wereld behoren, en dat vandaag bekend werd dat “breezers” uit zijn, maar dat meisjes inmiddels zoete likeurtjes drinken met een hoger alcoholpercentage dan breezers, kun je je behoorlijk zorgen maken over de ontwikkeling van het aantal mensen met borstkanker over een jaar of twintig. Weliswaar hoorde ik destraks ook een Nederlandse oncoloog wiens goede resultaten met een extra boost bij de bestralingen inmiddels ook in de USA ertoe hebben geleid dat die daar wordt toegediend, maar voorkomen is altijd nog beter dan genezen.

» Posted By Joan On August 07, 2007 @ 23:00

Sjaak, waar ben je mee bezig? Wil je hier alsjeblieft mee ophouden? Misschien ben je de Engelse taal niet machtig, dus neem ik maar over uit het onderzoek dat je nu inmiddels 8 keer hebt geplaatst: “Despite considerable research, the relationship between smoking and breast cancer is still controversial.” En verder: “This study examined several factors associated with smoking history, which sometimes resulted in small sample sizes.”

Het komt op mij over alsof je nog slechts één missie in je leven hebt, het stuk maken van deze weblog. Wil je daar nu gelijk mee ophouden?

» Posted By Joan On August 07, 2007 @ 23:00

Sjaak, Henk had het al opgeteld dus dat hoef ik niet meer te doen. Voorafgaande aan je laatste drie stukjes had je al VIJFTIEN stukjes geplaatst over de naar jouw mening schadelijke invloed van roken op borstkanker. Die VIJFTIEN stukjes zijn allemaal blijven staan. Ik geloof dus dat je niet te klagen hebt. Zelf vond ik het, ook al ben ik niet-roker, uiterst onaangenaam en drammerig zoals je aan de gang bleef, temeer omdat die invloed nooit onomstotelijk is komen vast te staan en ik vond dat je bewust paniek aan het zaaien was bij vrouwen die door hun ziekte al kwetsbaar genoeg zijn. Het lijkt me niet dat vrouwen met borstkanker voor hun informatievoorziening afhankelijk zijn van wat jij schrijft op wat Karin regelmatig een NIET-borstkankersite heeft genoemd. Voor informatie kunnen die vrouwen bij hun oncoloog terecht, en op de zeer vele aan borstkanker gewijde digitale praatgroepen, gespecialiseerde websites, informatieve sites, er zijn er zeer veel, zelf kan ik er zo al een stuk of 12 noemen in de Verenigde Staten maar in Nederland zijn er ook volop.

» Posted By Joan On August 06, 2007 @ 22:58

Sjaak, kennelijk heb je erge moeite met lezen. Ik ben het er helemaal niet mee eens dat er een relatie borstkanker-roken is. Dat maak jij ervan. Ik zeg alleen en citeer daaruit dat er een onderzoek is geweest dat daarop leek te duiden, maar dat de onderzoeker zelf toegeeft dat de hoor hem gedane bevindingen controversieel zijn en zeker niet als eenduidig kunnen worden gepresenteerd. Daarom ga ik voorshand maar af op de informatie die ik van mijn oncoloog, verbonden aan het Erasmus Medisch Centrum, meer specifiek de voormalige Daniel den Hoed-kliniek, krijg, en niet op de informatie die een meneer mij op grond van zijn vondsten op Internet door de strot probeert te rammen. Waarom wil je zo ontzettend graag je gelijk halen, Sjaak, en waarom mis je zo elke antenne voor dingen die hier ook te lezen zijn, ik herhaal nog maar eens, waarom wil je niet zien dat Karin schrijft: “ik vind roken heerlijk, en ben niet van plan te stoppen”. Waarom kun je voor anderen niet het respect opbrengen dat je hun keuze simpelweg accepteert, maar wil je met onderzoeksresultaten die nooit onomstotelijk zijn vast komen te staan op uiterst drammerige wijze een gelijk binnen halen dat je niet hebt?

Als het de bedoeling is anderen daarmee weg te jagen van deze site dan is je dat wat mij betreft gelukt, de combi van jouw gedram en de waanzinnige JuZo leidt er voor mij toe dat ik het niet leuk meer vind om hier te komen. Ik ben dus een tijdje weg.

» Posted By Joan On August 05, 2007 @ 22:57

Ik heb niet alles gekopieerd, Sjaak, want dan wordt het zo’n lange lap, maar dit zijn wel bevindingen uit precies hetzelfde onderzoek waar jij je 40% ziektereductie uit haalt.

Another interesting – and encouraging – finding was that once a woman stops smoking, within about 10 years of quitting her risk of breast cancer falls back to that of a never-smoker. This suggests that more recent of smoking may be particularly important with respect to breast-cancer risk, Li said.

“We know that smoking is associated with a lot of diseases, from lung cancer to heart disease, but the association with breast cancer is still somewhat controversial,” said Li, who is also an assistant professor of epidemiology at the University of Washington School of Public Health and Community Medicine. “Certainly, the association between smoking and breast cancer is nowhere near as strong as the association between smoking and lung cancer, but breast cancer may be another disease to add to the long list of serious health issues related to smoking.”

Ik wil je graag op twee dingen wijzen. Ten eerste dat je door te stoppen met roken, als die correlatie er zou zijn, na 10 jaar je risico zou hebben teruggebracht. Dat je, als je graag en met plezier rookt, geen zin hebt daar 10 jaar lang vanaf te zien (uit dit onderzoek zou blijken dat vrouwen die 11 jaar 1 pakje per dag hebben gerookt dat verhoogde risico zouden hebben en die schade kun je niet meer ongedaan maken, die verhoogde kans zou er dan zijn) om een terugkeer na je 60e ongedaan te hebben gemaakt.

Het tweede waar ik je graag op zou willen wijzen is het woord CONTROVERSIAL. Jij poneert steeds als feit dat die correlatie er zou zijn. Mijn oncoloog zegt dat er geen verband is tussen roken en borstkanker, en kennelijk die van Karin ook. De onderzoeker zelf zegt over zijn eigen onderzoek dat de bevindingen controversial zijn. Waarom zit jij het er dan keer op keer doorheen te rammen als een vaststaand feit? En waarom wé­l je niet aanvaarden dat mensen zelfs als zo’n risico er wél zou zijn (dat is dus steeds nooit onomstotelijk vastgesteld) desondanks misschien toch andere keuzes willen maken? Is dat traditioneel machogedrag, waarbij vrouwen zich maar hebben te schikken naar wat de heertjes dicteren? Of is het onvermogen om te zien dat anderen misschien afzien van een keuze die jij in hun positie wél en graag zou maken? Wat het ook is, het komt op mij wel bijzonder drammerig over langzaamaan.

» Posted By Joan On August 05, 2007 @ 22:56

Ja, ik ook, Wieteke.

» Posted By Joan On August 03, 2007 @ 22:55

Wieteke, niemand zegt dat jij geen recht van spreken hebt of niet je afkeuring mag uitspreken over roken. Ik zie alleen niet zo waarom het nodig is om dat te doen met uitspraken als:

“Mag ik dit wel van jullie, moet ik niet gewoon met opgeheven hoofd het graf in?” (omdat jij gezonder leeft dan Karin) of: “Ik hoef me echter – naar mijn bescheiden mening – niet te verontschuldigen voor het feit dat ik niet rook, matig drink en er overigens een ‘bewuste’ levensstijl op na houd” of: “ik ga niet roken en ik houd ‘t bij wijn en een levenswijze die me zo lang mogelijk fit houdt … als het mag.”

En wat het ‘gezamenlijk optreden’ betreft, inderdaad geen gelukkige woordkeuze, maar ik vind het vrij normaal die conclusie te trekken als ik lees: “Maar ik sta in deze discussie vierkant achter Sjaak; ik kan Karin niet goed volgen, vind dat ze een beetje koketteert met haar luxe, haar keuzemogelijkheden” of: “Wieteke heeft weliswaar aanzienlijk slechte prognose maar rookt sinds jaren niet meer en komt desondanks kennelijk toch nog redelijk ver. Maar daar deed/ doet zij ook veel voor. Dat is razend knap voor/ van haarzelf maar ook van nut voor anderen: voor hogere kansen,” of: “Hetgeen overigens ook inhoudt, dat ik het met de motivaties en argumenten van Sjaak en Wieteke volledig eens ben. Hoe vaker ik ze lees, des te meer.”

Kennelijk heb je over deze woorden van Karin heengelezen: “ik vind roken heerlijk, en ik ben niet van plan te stoppen.” En daar heeft zij net zo goed het recht toe, als jij om niet te roken.

» Posted By Joan On August 03, 2007 @ 22:55

Nou ja, JuZo reken ik natuurlijk niet tot de volwassenen. Ik had beter kunnen zeggen het gezamenlijk optreden van Sjaak en jij, want jullie zijn oprecht in je bedoelingen en niet uit op provoceren. En ook oprecht overtuigd van jullie gelijk, dat jullie waarschijnlijk ook wel hebben als je het louter uit jullie optiek beziet, maar daarmee verlies je uit het oog dat een ander misschien andere prioriteiten heeft.

» Posted By Joan On August 02, 2007 @ 22:54

Nergens. Maar het gezamenlijk optreden van Sjaak, JuZo en jou op dit terrein doen mij daar wel een beetje aan denken en komen nogal (ver)oordelend over. Volgens mij zijn we allemaal behoorlijk volwassen hier, en kan ieder zijn of haar eigen gedragslijn bepalen zonder daarvoor figuurlijk op de vingers getikt te worden.

» Posted By Joan On August 02, 2007 @ 22:54

Wieteke, in de eerste plaats gefeliciteerd dat de uitslag van de MRI-scan licht positief was. Maar verder begrijp ik je reactie echt niet helemaal. Waar zie jij nou staan, of waar zie jij gesuggereerd worden, dat jij je zou moeten verontschuldigen omdat je niet rookt en gezond leeft of dat jij een zurig, afgemeten mens zou zijn dat alleen maar bezig is met rekken? Ik echt helemaal nergens, hoor! Het lijkt me vreselijk om in jouw situatie te zitten, 76 afspraken in 7 maanden voor je “lijf” betekent ruwweg 2,5 medische afspraak per week en dat lijkt me echt verschrikkelijk. Dat je er dus alles aan doet om je lijf daarbij zo gezond en fit mogelijk te houden vind ik heel begrijpelijk en misschien zou ik dat ook wel doen, dat weet ik niet (het krijgen van borstkanker heeft er bij mij vreemd genoeg toe geleid dat ik ongezonder ben gaan leven, waaraan dat ligt weet ik niet, misschien ook gewoon aan ouder worden). Maar zoals jij je uiteraard niet hoeft te verontschuldigen voor gezond leven, ik vind dat juist erg prijzenswaardig, hoeft Karin zich toch ook niet te verontschuldigen voor het feit dat ze rookt? Waarom zou ze? Dat maakt deel uit van haar leven, zoals het sporten, niet roken en zo gezond mogelijk leven deel uitmaakt van het jouwe. Laten we hier alsjeblieft geen gezondheidspolitie gaan instellen, zeg!

» Posted By Joan On August 02, 2007 @ 22:54

En daarbij komt ook nog dat je moeilijk elk risico kunt gaan uitsluiten en je hele leven alleen nog in kan stellen op het vermjden van elk verhoogd risico op borstkanker. Elk mens gaat dood. Het valt me op dat vooral in Nederland (en in de Verenigde Staten) meer en meer een soort vreemde hysterie is gaan gelden dat als je er nou maar hárd genoeg aan werkt en flink je best doet, je dat gegeven kan ontlopen. Daarom wordt er in Nederland ook zo raar met de realiteit van de dood omgegaan. Ik woon grotendeels in Brussel. Laatst liep ik door een straat daar, waar een aantal winkels zaten die grafzerken en versierselen voor het graf verkochten. Iets verderop bleek de ingang te zijn van een groot ziekenhuis. Dat zie je in Nederland niet. Toen ik van de week allesreiniger moest hebben, zag ik bij de keur van flessen om van alles en nóg wat schoon te maken ook grafsteenreiniger staan. Ook nog nooit gezien in Nederland.

» Posted By Joan On July 26, 2007 @ 22:49

Jawel, HRT, hormone replacement therapy. Dacht ik. En te lang durende en te hoge stress dacht ik ook, maar nou heb ik me er al een tijdje niet meer in verdiept, zo gaat dat als iets weer achter je ligt. Tegenwoordig woon ik verspreid over 2 steden en in die tweede stad heb ik een ligbad. Als ik daarin lig voel ik wel naar bobbeltjes in m’n borsten, maar dat komt omdat ze zó in m’n gezichtsveld liggen in dat bad, dat ik er letterlijk niet omheen kan. Ik hoop dat het jou net zo goed zal bevallen als mij om voor die hormoontherapie te bedanken. En dat het niet terug komt. Bij mij is het binnenkort 3 jaar terug dat er borstkanker geconstateerd werd en het rare is dat het veel en veel langer terug lijkt, en ook helemaal uit m’n bewustzijn weg is inmiddels. Sindsdien alweer zó veel gebeurd, en door die hormonen niet te slikken word ik er eigenlijk alleen bij de inmiddels al halfjaarlijkse onderzoeken aan herinnerd. En tussen roken en borstkanker is geen enkele relatie. Wel natuurlijk tussen roken en andere soorten kanker, het rare was dat mij dat in het halve jaartje dat ik weer even rookte echt hélemaal niks kon schelen, ik bedoel, met al dat gezondheidsgefreak krijgt toch nog steeds niemand het eeuwige leven, ik lees tegenwoordig vaak geboortedata in overlijdensadvertenties die van na mijn geboortedatum zijn en ik heb geen enkele ambitie stokoud te worden. Maar toch blij dat ik weer gestopt ben met roken. Ik krijg altijd gelijk zo’n rokerskuch, en ik ben meer moe en minder vrolijk als ik rook. En minimaal 42 euro per week zet ook zoden aan de dijk om leukere dingen voor te doen. Doe het nu tegelijkertijd met de Weight Watchers en hoop dus toch nog ooit de perfecte mens te worden. Niet rokend en niet overweight.

» Posted By Joan On July 26, 2007 @ 22:48

Nou, dan moet je gewoon lekker doorgaan. Mocht je ooit de stopdrang wél krijgen, laat je dan niet bangmaken, het is verbazend makkelijk om met roken te stoppen. Nu voor de 2e keer zelfs nog makkelijker, terwijl ik toch weer een halfjaar lang 2 pakjes per dag diep inhalerend tot me genomen heb. Maar ik vond het niet lekker meer. Alleen maar een verslaving.

» Posted By Joan On July 25, 2007 @ 22:47

Tja, dan zijn inderdaad de verhoudingen zoek, Karin! Ik ben net weer gestopt. Na 35 jaar roken en 5 jaar niet roken was ik weer gaan roken, en ik moet zeggen, ik vond het heel erg lekker. Juist de meest ongezonde momenten, ‘s ochtends vroeg, nog niet ontbeten, uit het raam hangend zodat de niet rokende huisgenoten niets zouden merken, dié sigaret, waarvan ik ook nog zwaar duizelig werd, was de lekkerste. Desnondanks nu alweer drie volle dagen gestopt, en met plezier. Maar nou heb ik mijn vader echt wel heel erg letterlijk dood zien gaan aan een erg pijnlijke long- en botkanker. En ik heb die 5 niet rokende jaren ervaren dat ik dat veel leuker vond, vrolijker was, het leven meer de moeite waard vond. Heb je weleens geprobéérd te stoppen met roken? Zo moeilijk is dat namelijk echt niet, tenzij je natuurlijk gewoon lekker wilt blijven roken en stoppen niet als alternatief ziet.

» Posted By Joan On July 24, 2007 @ 22:47

Tja, wegens leven weer even gemist. Vijf jaar is heel erg lang. Mijn eigen vijf jaar zouden inmiddels het zou in 2005 zijn ingegaan want ik kreeg het in 2004 dus het zou nu nog ruim drie jaar hebben moeten voortduren. Want de ontdekking en de behandeling tot het moment dat de hormoontherapie ingaat hoort er natuurlijk wel bij, als ik het had gedaan had ik 7 kankerjaren gehad. Maar het is ieders eigen keuze, ook afhankelijk van andere levenskeuzes die je maakt. Zelf zou ik zeven Kankerjaren niet hebben getrokken, maar wie ben ik? Slechts een van het leven genietende, die het niet erg vindt eventueel wat jaartjes na haar 60e te moeten inleveren, terwijl ze zich op haar 57e gelukkig, engergiek en kankervrij voelt en ze nooit de ambitie heeft gehad de eeuw te halen. Zeven jaar met een kut die zo droog is dat je niet kan vrijen? Dachtuttochechtniet, hoor!!! Geniet, zoveel ‘t mogelijk is, van ‘t leven dat vol zorgen is, stond in m’n poeziealbum toen in 10 was. Daar heb ik me erg goed aan gehouden. Maar het is maar net waar je je prioriteiten legt.

» Posted By Joan On July 24, 2007 @ 22:46

Kim

Inderdaad mooi. Het riep natuurlijk ook herinneringen op aan de katten die ik zelf heb laten inslapen. Omdat het volgens de dierenarts niet anders kon. Het absolute vertrouwen waarmee die diertjes in de armen van het vrouwtje lagen, hun kon niks gebeuren want het vrouwtje was erbij. Het huilen, huilen, huilen na afloop. Mijn moeder stierf in dezelfde week als waarin ik een poes moest laten “inslapen” (rotwoord ook trouwens). En het gekke was dat op dat moment het verdriet om de poes veel intenser was, veel pijnlijker, hoewel ik in later jaren veel meer aan mijn moeder heb teruggedacht en haar veel beter ben gaan begrijpen dan ik dat deed toen ik jonger was. De liefde tussen mens en kat is totaal ongecompliceerd. Vanzelfsprekend en vrolijk. Daarom is het ook zo vreselijk als een kat doodgaat, en nog veel erger als je daar zelf opdracht voor geeft.

» Posted By Joan On July 19, 2007 @ 18:45

Huurmoordenaars lid van Scientology?

Lekker met vakantie gaan. Zou ik jou ook willen aanraden, want je komt nogal overspannen over.

» Posted By Joan On January 18, 2009 @ 19:50

Kunnen jullie misschien een eigen weblog beginnen? Al dat gezeik over hoeren en lafaards begint me nogal de strot uit te komen. Go get a life, al is het dan in Purmerend.

» Posted By Joan On December 19, 2008 @ 16:04

Zo onbekend zijn ze nou ook weer niet, prive, want ook al had ik nooit van Dino Soerel gehoord, hij staat wel gewoon in de Wikipedia, net als alle anderen. Heb niet gekeken of hun advocaten er ook in staan.

Ik heb nooit begrepen wat zo fascinerend is aan zware criminaliteit. O.k., je zal veel geld kunnen verdienen, maar so what? Wat moet je daarmee? Verder moet je altijd op je hoede zijn, kun je mensen nooit echt vertrouwen en word je zelf ook nooit vertrouwd. De kans op een voortijdig einde is schrikbarend groot, het lijkt me niet echt leuk voor je kinderen en de meeste mensen zullen niet met je willen omgaan. Als je echt in de problemen komt zoals die Soerel moet je ondergronds gaan leven en afwachten totdat je verraden wordt, of in een ver buitenland weg van alles wat je vertrouwd is. Het lijkt mij helemaal niks.

» Posted By Joan On December 01, 2008 @ 20:13

Hartstikke makkelijk hoor ss/haa/brr:
http://www.web-log.nl/
Daar kun je je eigen weblog maken en, zoals ze schrijven “je verhaal delen”. Je kunt er zelfs nog oude schoolvrienden vinden, dus ik weet niet op welke school Dino Soerel heeft gezeten, maar misschien heb je meer kans hem daar te vinden dan hier.
Ik stoor me trouwens helemaal niet aan je monologen, hoor. Ik had nog nooit van Dino Soerel gehoord. Kan Peter R. de Vries niks doen?

» Posted By Joan On November 30, 2008 @ 19:03

Toussaint, je hebt gelijk. Voortaan sla ik de bijdragen van JuZo wel gewoon over, dan hoef ik ook niet meer van die ondoordachte uitspraken te doen.

» Posted By Joan On July 15, 2007 @ 18:30

Je kunt er beter medelijden mee hebben Sjaak. Voor een volstrekt gevoelsarm persoon als JuZo doet het er niet toe dat Holleeder zich eerder schuldig maakte aan de ontvoering van Heineken en zijn chauffeur Doderer. Die kan zich geen enkele voorstelling maken van hoe het moet zijn geweest, drie weken lang in een eenzaam isolement, elk in een cel apart (de eerste vijf volle dagen, 5 maal 24 uur dus, probeer je het eens voor te stellen, wisten ze helemaal niet dat ze beiden ontvoerd waren) vastgeketend in een geisoleerde ruimte.

Voor een volstrekte autist als JuZo doet het er ook niet toe dat Holleeder achter afpersingen en moorden zit. Want JuZo weet niet wat het is om te voelen, om emoties te hebben, het is een eenzame oude zielepoot die als enig doel in het bestaan nog heeft om mensen die uitgesproken duidelijk niet op zijn gezelschap zitten te wachten te vervelen met z’n altijd weer voorspelbare bijdragen. Maar goed. Laat ‘m z’n gang maar gaan. Ik lees er tegenwoordig meestal overheen.

» Posted By Joan On July 08, 2007 @ 18:28

Mm. Dat fragment over de Baja Beach Club stelt me ook niet gerust. Ik loop er altijd met een vaart langs om 10 meter verder bij Dudok te gaan koffiedrinken, omdat er veel bruingezonnebankte binken met glimmende gouden kettingen en tattoos voor de deur staan. Maar dat er zúlke zware criminelen komen had ik me niet gerealiseerd.

Scientology kwam op mij altijd al over als een criminele organisatie. Dus verder verbaast dit bericht mij niets.

» Posted By Joan On July 08, 2007 @ 18:27

«« Back To Stats Page