Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 5383

Comments Posted By Janiek

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

Kiezen

Heel goed, om over je eigen instinctieve reactie heen te stappen ;-)! Maar in de laatste alinea lijk je er toch maar gauw weer in terug te stappen: muren kun je verzetten, naturen niet. Sorry Karin, maar meestal hebben transseksuelen een eigen agenda. De een heeft wel iets met de frivoliteit waar jij van houdt, de ander niet.

» Posted By janiek On November 07, 2012 @ 23:22

Hoeder, moeder & broeder

“Technology is the answer. But what was the question.”

» Posted By janiek On November 24, 2010 @ 22:13

Mars

Precies wat ik vandaag nodig had! Dank je wel, Karin :-).

» Posted By Janiek On October 02, 2010 @ 17:17

Wennen

@ 53 Pietie: Waarschijnlijk dachten die doktoren en uitkeringsinstanties er ook zo over en gaven zij deze vrouw de ruimte om dit met zichzelf uit te vechten.

» Posted By Janiek On February 27, 2010 @ 21:38

@ Spaink 24: Laat ik eerst zeggen dat ik het weer een pracht stuk van je vind.

Maar dan dat ik het vanuit mijn persoonlijk perspectief (jou bekend) als heel erg dubbel ervaar. Inderdaad, de belangstelling voor elkaar op een gespecialiseerde website of in een groep waar je aan een half woord genoeg hebt, is soms verademend. Maar aandacht voor mijn handicap voelt vaak zo onaangenaam (bijvoorbeeld in het geval dat ik er een andere identiteit door krijg aangemeten of dat men mij op grond van mijn handicap ongevraagd een bijzondere opdracht in het hele samenspel toebedeelt) dat ik me vaak beter voel wanneer “het er niet over gaat”.

Laatst was er een docu op tevee over een trekking-wedstrijd voor teams van drie over de Zuidpool. Daar deed een blinde man aan mee, die heel vertelde dat hij 10 jaar geleden blind geworden was. Hij had geleefd met de angst dat hij nooit meer de deur uit zou komen, hij kon in het begin zijn eigen tandenborstel niet eens vinden. Zie mij nu hier, was de boodschap, ik ben in tien jaar tijd zover gekomen dat ik mijn blindheid achter me kan laten. Heel paradoxaal, natuurlijk, maar oh zo begrijpelijk, tenminste voor mij. Ik weet dat ik mijn kwaal ook nooit kwijt zal komen, en ik zal ook altijd gelaafd zijn door contact met mensen die ongeveer weten wat ik beleef, maar mijn makke blootstellen aan de buitenwereld met al zijn projecties, fantasieën en aanmatigende oordelen is iets wat ik steeds minder goed kan opbrengen.

» Posted By Janiek On February 27, 2010 @ 15:33

Donatie

Ik vraag me af in hoeverre dit echt rechtmatig is. In hoeverre AH in zijn recht staat om zijn eigen slachtofferhulp te regelen. Stel dat de winkeldief weigert het bedrag te doneren? Kan AH er dan een deurwaarder achteraan sturen? Geldt het hebben gezien van dat bord als een instemming met de overeenkomst dat iets pikken bij AH 151 euro kost? Zullen supermarktketens met elkaar gaan concurreren? Kost het bij Dirk van de Broek slechts 76,50 euro als je een brood pikt?

Vraag me toch af hoeveel rechtskracht zo’n even begrijpelijk als raar initiatief nu igenlijk heeft.

» Posted By Janiek On February 25, 2010 @ 16:45

Draagvlak

Ik had dat met dat draagvlak op gevat als een tegemoetkoming aan het Volksempfinden ten aan zien van steunfraude. Helemaal verkeerd natuurlijk, maar met zo’n wet doet de regering inderdaad ook nog eens actief mee aan het levend houden van dit wantrouwen.

» Posted By Janiek On January 20, 2010 @ 17:36

Mallemolen

Tjonge, wat schrijnend! En wat een ei van Columbus, die oplossing! Zeker voor mensen met Nathalie’s verleden is het ontmoeten van betrouwbaarheid in de mensen die haar moeten helpen de eerste vereiste om haar leven weer te laten helen.

» Posted By Janiek On January 17, 2010 @ 00:19

Lessig

Wat leuk om je zo te zien genieten van die ouderwetse spreker :-)! Bewondering is een geschenk.

» Posted By Janiek On January 10, 2010 @ 21:51

Escalatie

Het is natuurlijk vooral rhetoriek om aan het eind van je stuk zo’n duivelsdilemma op te voeren, maar ik ben het wel roerend met je eens dat we onszelf een hoop allende zouden kunnen besparen indien we terroristen als een soort vallende dakpannen zouden gaan zien. Maar als ik zo de reacties van het publiek op Schiphol zie, zoals die op de buis verschijnen, dan is iedereen als een kind zo blij met wat er allemaal voor onze veiligheid wordt gedaan. Dus dat we op iets absurds afstevenen, tja, daar heb je dan toch eigenlijk ook weer gelijk in, vrees ik ;-).

» Posted By Janiek On January 07, 2010 @ 15:48

Feestmaal :)

En doe je dat allemaal alleen? Je hebt toch wel een hulpje bij het maken van al dat lekkers?

Heel veel plezier en gezelligheid en de beste wensen voor de komende jaren :-D. Daar ga je! (Hef glas.)

» Posted By Janiek On December 19, 2009 @ 23:19

UPC sucks

Goh, wat klinkt dat bekend! Jaren geleden was het al moeilijk om van UPC af te komen. Ze bleven maar rekeningen sturen die nergens op sloegen.

» Posted By Janiek On December 10, 2009 @ 22:43

Sleazy Snor Spaink

LOL! Ga je nu ook voor nachtburgemeester?

» Posted By Janiek On December 10, 2009 @ 22:45

Steun Het nieuwe rijk!

@ Johan: dingen die gedaan worden vanuit machteloze woede lopen zelden goed af en vragen meestal om reparaties achteraf. Deze actie lijkt me trouwens iets te overdacht om voor een wanhoopsdaad door te gaan.

Ik word er altijd treurig van als ik zie dat een initiatief dat ik graag zou steunen zich bedient van middelen waar ik geen verantwoording voor zou willen nemen, maar eerder mijn spijt over zou willen tonen als het van mijzelf kwam. De petitie heb ik toch ondertekend, zij het dus met gemengde gevoelens.

» Posted By Janiek On November 26, 2009 @ 19:43

Karin, ik vind de keuze voor die tatoeage niet iets om goed te praten, laat staan met te wijzen op iets verkeerds wat een ander gedaan heeft.

Voor mij is het gewoon iets om niet te doen.

Bovendien gaat het niet alleen om de nare gevoelens van de mensen die zich de werkelijkheid herinneren waarnaar het beeld verwijst. Het gaat er ook om dat je je tegenstander impliciet met nazi-praktijken associëert. Dat dat gebeurt in situaties waarin woede en machteloosheid de overhand krijgen, kan ik begrijpen. Daar volgt dan meestal een ‘sorry’ op om weer in gesprek te komen.

Maar als welbewuste boodschap vind ik het iets wat je gewoon niet doet.

» Posted By Janiek On November 26, 2009 @ 12:36

Ik vind deze actie ook niet deugen, al ben ik het met de doelstelling wel eens. De insinuatie in de richting van nazi-praktijken die hier gebruikt wordt is een abjecte demagogische truc. Daar haal je zo’n actie eigenhandig compleet mee naar beneden. Nee, echt een misser.

» Posted By Janiek On November 25, 2009 @ 19:53

Netwerkbedrog

Haha, ja dus :-)! Mijn lesgeld was 4,65€: ik wilde voor mijn dochter een macbook winnen en moest eerst een testje doen met een paar domme vragen. Blij dat ik aan de winnende hand was, werd ik wat argelozer en gaf het 06-nummer van mijn dochter (zelf heb ikniet zo’n ding). Ogenblikkelijk kreeg zij een sms-je dat 4,65€ kostte. Toen kreeg ik argwaan en zei haar op ‘nee’ te klikken. Er volgend nog enkele ongewenste sms-en en toen was het over.

Voor mij vanaf toen geen facebook apps of ads meer. Ik zal het fenomeen missen als ze failliet gaan, maar prakiseer er niet over om ze te helpen.

» Posted By Janiek On November 24, 2009 @ 19:44

Kiezen tegen kanker

Goed dat je dit maar weer eens zegt, Karin! Het is al zo oud als de wereld om een schuldige te willen hebben voor het leed in de wereld, en altijd komt de lijdende zelf het eerst in aanmerking.

» Posted By Janiek On November 07, 2009 @ 11:24

Zwoele Turken

@ moos: Zoals Agnes al schreef: het gaat om die “omgebouwde kerel”. Dat is een buitengewoon denigrerende manier om over een transeksuele vrouw te spreken. Uit je reactie lijkt het alsof je je inderdaad van geen kwaad bewust bent. Nu dus wel ;-).

» Posted By Janiek On November 07, 2009 @ 11:19

@ moos: Is het een soort onwetendheid, dat je op zo’n onbeschofte manier over een transseksuele vrouw schrijft? Of heb je er een andere verklaring voor dat je ten overstaan van zo iemand de gewone beleefdheid laat varen?

» Posted By Janiek On November 05, 2009 @ 15:06

@ 25 annet: Goh, ja! Maar dan zijn die plaatjes ook echt wel oud. Ibrahim Tatli was waanzinnig populair onder de Griekse zigeuners met wie mijn lief en ik sinaasappels plukten in het voorjaar van ’89. Als ik het me goed herinner was hij zanger en filmster tegelijk. Heel romantische films.

» Posted By Janiek On November 01, 2009 @ 17:24

Op mij komen ze in eerste instantie ook wat gedateerd over en doen me nog het meeste denken aan een bepaalde “look” die in de 80er jaren onder Amerikaanse homo-mannen populair was. Die snorren vooral.

http://www.tonalsoft.com/enc/v/viennafiles/freddie-mercury.jpg

» Posted By Janiek On October 31, 2009 @ 14:16

Overgave

Nou zit ik ook zomaar te huilen. Taaie liefde, niks anders waar je zo ontroerd van kunt raken.

» Posted By Janiek On October 27, 2009 @ 22:02

Blond

Ik vind er altijd iets paradoxaals aan, aan ‘vrijdenkers’, omdat zij bijna altijd sterke idealisten zijn en dus ook niet vrij van een neiging tot het stellen van normen.

Maar dit vind ik wel weer een heel wat genuanceerder verhaal dan dat van die man die de atheïsme-campagne in het leven riep.

» Posted By Janiek On January 25, 2010 @ 22:23

Ik heb de uitzending wel gezien. Daar was gewoon een vrouw die een antwoord heeft gevonden op de vraag naar wat zij met haar leven aan moest. Een beetje zoals mensen in de Heer kunnen geraken of in de ban van de Bagwan. Houvast. Geen twijfel meer, geen aarzeling. Sommige mensen hebben dat nu eenmaal.

» Posted By Janiek On January 14, 2010 @ 21:40

Er zijn inderdaad meer polititeke partijen die er blijk van geven niet echt te hebben begrepen hoe vrouwenemancipatie werkt. Dat merk je vooral waar stellingname inzake de islam meespeelt. Het verbieden van gescheiden inburgeren of gescheiden zwemmen voor vrouwen met een beroep op de gelijke rechten van vrouwen en mannen is daar een goed voorbeeld van. Dat wordt jammer genoeg vrij breed gedragen.

» Posted By Janiek On November 28, 2009 @ 14:08

Verhuizing

Gefeliciteerd weer, Karin! Dit is een mooie plek op de wereld :-).

» Posted By Janiek On September 28, 2009 @ 19:20

De smaak van woorden

moos geeft iets aan wat inderdaad kenmerkend is voor synesthesie (weet ik van iemand die het heeft) en wat het tegelijk een minder jaloersmakende aandoening maakt: het gaat in de regel om associaties die heel erg vast liggen. Dat betekent ook dat er op zich weinig creatief potentiëel in zit.

Iets vergelijkbaars ervaar ik zelf met het vatbaar zijn voor (gedachten)associaties. Dat ben ik veel sterker dan de meeste mensen, maar daar hoort ook bij dat ik al 20 jaar bij elk plakje kaas dat ik schaaf in dezelfde auto door dezelfde bocht op de Klaprozenweg in Amsterdam Noord rijd. Om van het koppelen van negatieve gevoelens aan bepaalde kleuren (een migraine-aanval krijgen bij het zien van een oud-roze kleurpotloodje, gelukkig zoekgeraakt) of geluiden (muziek) maar te zwijgen. En dat zijn dan dingen die niet te negeren zijn. Met een beetje geluk verdwijnen ze na een tijd. En ze ontstaan, ongeveer zoals paddestoelen. Hè, waarom denk ik daar nou weer aan….

» Posted By Janiek On September 28, 2009 @ 19:16

Gedeelde smart

@61: Ja hoor, Karin, ook bij ouderdomsstaar wordt het door artsen aangeraden!

O ja: en proficiat met je forum :-). Ik vind het een prachtige oplossing.

» Posted By Janiek On September 09, 2009 @ 18:08

Verslaving

@ 9 Spaink: ja, inderdaad, ziekten zijn ook chronisch. Ik heb, op grond van mijn eigen ervaring met verslavingen, nog altijd de argwaan dat je ze wel kwijt kunt raken of er overheen kunt groeien, maar dat de gevoeligheid ervoor blijvend is. En dat het daarom eerder een kwestie van leren leven met die gevoeligheid is, om niet vanuit die gevoeligheid op een gegeven moment weer een andere verslaving te zien ontkiemen.
Wat niet wegneemt dat het een reden voor grote vreugde is te ervaren dat je voor zo’n eetstoornis niet langer bevattelijk bent :-).

@12 Cyn: ja, dat is wat ik ook bedoelde dus. Dat die gevoeligheid op zo’n manier bij jezelf hoort, dat je die niet echt kwijtraakt. Voor mij heeft het te maken met een neiging om dingen obsessief te benaderen en dat hangt weer samen met het vermogen mijn angsten te hanteren. Wanneer dat vermogen groeit, wordt de gevoeligheid voor verslavingen minder, maar wanneer ik door wat op mijn weg komt psychisch zwaarder belast word, is de kans weer groter dat ik iets aangrijp om in weg te duiken. Maar het helpt wel om te weten met welke riemen je roeit, daar geloof ik zeker in.

» Posted By Janiek On August 21, 2009 @ 18:50

«« Back To Stats Page