Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 5383

Comments Posted By Jan Schenk

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

Gegijzeld door je thermostaat

Helaas kan je de slimme meter niet altijd weigeren. Bij nieuwbouw, renovatie, of hij hangt er al als je verhuisd bent of de meter is afgekeurd kan je hem niet weigeren.
Wat dan wel mogelijk is om de slimme meter “administratief” uit te zetten.

Het afkeuren van meter gebeurt niet op individuele basis maar op type/merk/jaar zie http://www.agentschaptelecom.nl/onderwerpen/metrologie/controle-van-energiemeters/vragen-en-antwoorden-controle-elektriciteitsmeters daar kan je een lijst van afgekeude meters vinden

Bij het administratief uitzetten van een meter moet je de energiebedrijven/overheid natuurlijk wel op hun blauwe ogen geloven. :-(

» Posted By Jan Schenk On October 06, 2016 @ 17:06

Natte maand

Karin,
Volgens mij was het al in 2007 bekend, dat je met andermans DigiD kon ondertekenen.
De belastingdienst heeft het zelfs nog een poosje zelf aangegeven, dat het mogelijk was je aangifte te ondertekenen met andermans DigiD via de belastingtelefoon. ( http://webwereld.nl/nieuws/45811/fiscus-adviseerde-ten-onrechte-gebruik-andermans-digid.html )

Het is dan maar een kleine stap om te ontdekken dat het ook mogelijk zou kunnen zijn met de toeslagen. Dit omdat al de gebruikte programma’s van de belastingdienst heel veel op elkaar lijken.

Het valt me nog mee, dat het zo lang heeft geduurd eer dat er misbruik van gemaakt zou worden.

Ik heb het ooit als lek doorgegeven aan de Belastingdienst, maar volgens hun was het geen enkel probleem, omdat er voldoende controles waren, waardoor slachtoffers fraude konden ontdekken.

Ik heb het ook gemeld bij DigiD, maar zij vonden het niet hun probleem, dat je een aangifte met de DigiD van een ander kon ondertekenen, maar een probleem van de belastingdienst.

Daarom is het goed dat er zo ruim publiekelijk aandacht aan wordt gegeven.
Vaak krijg je een ook reactie als je iets meld van “Oh, meneer, zo’n vaart zal het toch niet lopen”.

Misschien krijgen klokkeluiders ook wat meer bescherming. Het lijkt er op dat de klokkenluider van het lek van de provincie Noord-Holland ook zijn baan kwijt raakt ( http://www.nu.nl/internet/2628853/provincie-noord-holland-doet-aangifte-klokkenluider.html )

» Posted By Jan Schenk On October 04, 2011 @ 16:24

Boete voor lekken

die boete’s komen nog. Soort van voortschrijdend inzicht zullen we maar zeggen.

Ben alleen bang dat het nog even zal duren.

» Posted By Jan Schenk On July 19, 2011 @ 17:21

Analogie

dit is ook een aardige analogie

http://retecool.com/post/kpn-hoi-we-komen-even-uw-pakket-diep-inspecteren#c430082

» Posted By Jan Schenk On May 19, 2011 @ 12:07

Kapot!

Merkwaardig dat ze het niet hadden gezien bij het repareren van je remmen.

Het lijkt me dat je deze roestvorming had kunnen zien toen ze aan je remmen bezig waren.

» Posted By Jan Schenk On May 09, 2011 @ 19:11

Klussen (update)

Oeps, ik had de “volg mij” links aan de rechter kant niet gezien.

Komt omdat er veel wit aan de beide zijden is, als je een groot scherm hebt. Ik scroll ook altijd met m’n scroll wheel op de muis.

Maar de oplossing zoals je die gedaan hebt, harstikke goed.

Jan

» Posted By Jan Schenk On May 07, 2011 @ 22:54

Ik zou toch een rubriekje contact op de homepage erbij zetten. Daar kan je ook dan ook je twitter adres erbij zetten.

Verder ziet het er strak uit.

goed gedaan.

Jan

» Posted By Jan Schenk On May 07, 2011 @ 20:26

Priemjaar

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag.

» Posted By Jan Schenk On December 20, 2010 @ 13:06

UPC sucks

Hallo Karin,

Volgens mij is dat bij veel meer bedrijven zo, dat je na beeinding niet meer bij je facturen kan, heb het bv bnagevraagd bij XS4ALL en daar kan je er ook niet meer bij na beeindiging van je abonnement.

Maar wat mij ook opviel bij de email van UPC, die ik ook gekregen heb, hoeveel die op een phising mail lijkt. Kijk maar eens in de mail als je op de link staat waarin verwezen wordt naar de inlogpagina op je status balk onderaan . Geen https, een url die niets met upc te maken heeft.
En als je op die link geklikt heb, zie je dat het een hele andere url is geworden.

Ze vinden het klikgedrag van een klant belangrijker dan de privacy.

Ook ik heb een hekel aan het hele Mijn… idee. Het is niet van “mij”, in jouw situatie is dat zeker duidelijk, omdat je er niet over kan beschikken.
Ook kunnen er bv. in mijn documenten documenten staan die niet van mij zijn.

Bedrijven en overheid weten trouwens met de call centers de afstand tussen ons en hen ook te vergroten. Ze kunnen alleen maar standaard antwoorden geven, verder niets. Je kan niet doorverbonden worden, je kan niet terug gebeld worden. Je kan degene die contact met jou gezocht heeft niet bereiken. Alles wat door hen gezegd wordt, heb je eigenlijk niets aan, want als je al een naam weet, heb je er eigenlijk niets aan als je er later op terug komt. Waar men ook goed in is, is zo’n primaire reactie van “mijneer, dat kan niet” als je een probleem hebt, ga ik me ook steeds meer aan storen. Ze maken je dan eigenlijk uit voor leugenaar en dat bij hun organisatie niet voorkomt wat je noemt.
Ook de willekeurige goedbedoelde antwoorden die gegeven worden lijken er meer op om je gerust te stellen, af te schepen, dan om je werkelijk te helpen.
Bij programma’s zoals keuringsdienst van waarden en kassa op de radio laten dat ook vaak zien.

» Posted By Jan Schenk On December 11, 2009 @ 14:25

«« Back To Stats Page