Statistiek

Comments Posted By Jan

Displaying 61 To 88 Of 88 Comments

Samenhang

ofwel, alles heeft cohesie in Hem. Inderdaad hangt alles met elkaar samen maar niet zomaar.

http://goedbericht.nl/blog2/?p=4432

» Posted By jan On February 16, 2012 @ 12:20

@ 15

ik ben geen mens maar een radioactieve opblaaspop.

Wat Avaaz betreft: over samenhang gesproken, de draad van Karin Spaink, de wereld werkt natuurlijk niet zo dat we met zijn allen hulpverlener in Afrika kunnen worden al was het alleen maar omdat er dan geen mensen meer over blijven die hulp nodig hebben. Het is niet zo dat er 7 miljard hulpverleners kunnen rondlopen op de planeet die aarde heet.

Noach had dit goed door. hij bouwde middenin de zomer een Ark die uiteindelijk de mensheid redde. Hij ging geen sattelieten voor de negers in Afrika de lucht in schieten of aalmoezen geven aan de armen. Nee hij bouwde een Ark. Had hij dit niet gedaan dan hadden u en ik hier niet kunnen prikken.

Ja, ik ben voor goede werken, de vraag is alleen wat goed is? Om in de buurt van Karin’s bijdrage te blijvben, als iedereen voor hulpverlener gaat spelen, is de samenhang snel weg.

» Posted By jan On February 16, 2012 @ 12:18

@ 12

Avaaz is cool? Nou ik heb eens op die website gekeken, ik word er niet goed van de zoveelste zelfvernoegzame website van linkse betweters die de wereeld willen veranderen, een website die alles op 1 hoop gooit en maar weinig toevoegt aan andere websites.

weg ermee, nouja iedereen heeft recht van meningsuiting maar linkse betweters menen dat ze meer recht hebben op hun mening dan anderen.

» Posted By jan On February 16, 2012 @ 09:29

@ 12

dat weet ik dat jij het meent en dit is precies de reden dat ik uit het links anarchistsche werreldje ben gestapt: teveel opgeblazen arrogante nietsnutten die zichzelf interessant vinden en DUS de rest van de wereld dom en saai. En maar over politiek kletsen… politiek politiek politiek.

» Posted By jan On February 16, 2012 @ 09:25

Ook het heelal is verbonden met ons, de dierenriem, beginnend bij maagd en eindigend bij leeuw vertelt het verhaal van christus.

het hele heelal weet van Israël en in het bijzonder van de Stad van David. Ons kuttige planeetje aan de rand van de Melkweg is studieobject van de hele galaxie.

Zonder Jeruzalem zouden we een onbeduidende stip zijn.

» Posted By jan On February 15, 2012 @ 18:28

ik draai de zaak om, niet alles hangt met elkaar samen, maar alles hangt direct of indirect samen met israel. de hele wereldgeschiedenis hangt af van dit land.

» Posted By jan On February 15, 2012 @ 14:58

Canta ballet

een Canta Ostinata met 50 wagentjes?

» Posted By jan On January 28, 2012 @ 10:06

Pink Ribbon

Het is ook duidelijk waarom pink ribbon zo sexy is en darmkanker (net zoveel slachtoffers) niet. Darmkanker mist een Silvie vd Vaart. Kanker is glamour geworden. Bah.

» Posted By Jan On November 20, 2011 @ 09:49

Promoot een sekte!

ron hubbard en jack parsons hebben via aleister crowley lijnen die terug voeren naar de magiers van egypte. de top van de vrijmetselaars zijn ook niet zulke frisse figuren, zie de Oslo-aanslagen. En wat te denken van werner von braun, ex nazi. de overkoepelende noemer is NASA. de top van NASA die openlijk de hitlergroet brengt:

http://www.enterprisemission.com/images/Spirit/r962772349.jpg

» Posted By jan On October 07, 2011 @ 00:02

kwam scientology ook in de UFO-literatuur tegen van wijlen Budd Hopkins. Zie Dark Mission van Richard C. Hoagland. Ben wel benieuwd of ze contact hebben met de gray aliens.

» Posted By jan On October 06, 2011 @ 21:41

Afvalbak

Karin denkt net als al die andere intellectuele wijsneuzen dat ze discussies in de kiem kan smoren door dingen weg te halen.

» Posted By jan On February 20, 2012 @ 10:02

Ik redeneer helemaal geen bijbelteksten naar mezelf toe, ik geef ze concordant weer zoals ze in de bijbel staan.

eigen verantwoordelijkheid is geen concordant begrip, verantwoording naar god toe wel.

de enige samenhang die er is op aarde of deze nu individueel of collectief is, danst om Israèl.

» Posted By jan On February 19, 2012 @ 15:33

karin is net als de rest van de links intellectuele garde in ons land een wolf in schaapskleren als het om tolerantie gaat. ik heb er ongelofelijk veel lol in om mensen als zij in de gordijnen te jagen. en dan ook goed.

» Posted By jan On February 18, 2012 @ 23:38

@ tuurlijk is religie circulair (wat dit ook betekenen mag), zijn gelovigen niet goed snik, kerkgangers geíndoctrineerd en is de SGP een gestoorde ondemocratische club ouwe lullen.

Gelukkig hebben alleen de kritische links intellectuele humanistische levensbeschouwers de waarheid in pacht.

» Posted By jan On February 18, 2012 @ 14:22

@ Karin,

van circulaire religie heb ik nooit gehoord en waar ik met mijn enge praatjes heen ga maak ik ZELF uit.

wat het met jeruzalem opblazen te maken heeft snap ik al helemaal niet.

» Posted By jan On February 18, 2012 @ 11:12

Olie

Dank voor de tip JuZo.
Ik was in de jaren tachtig te jong om écht lekker doem te denken en ik ben blij dat ik het toch nog even mee kan pikken. Maar ik doe dat liever, zoals gezegd in bed, met een laken over mijn hoofd. Het kan nog een tijdje duren voordat e.e.a. is opgelost en dan geef ik de voorkeur aan het comfort van mijn matras boven een houten kont van het zitten onder een tafel.

By the way, je zegt:
“Dat het bedrijf de toegang heeft tot technologie is niks bijzonders”
Dat een bedrijf toegang heeft tot technologie, dat mag ik hopen. Ik verbaasde me er meer over dat een bedrijf blijkbaar toegang heeft tot nucleaire wapentechnologie ;)

» Posted By Jan On July 15, 2010 @ 17:45

Ik denk dat 8 jaar Bush er inderdaad wel aan zal hebben bijgedragen dat deze ramp kon gebeuren. Maar ik heb een oliebruin vermoeden dat het in feite niet veel uitmaakt of een republikein of een democraat de zaak bestiert.
Dat een overheid meewerkt aan deze persbreidel zegt volgens mij dat het grote geld overheden stuurt, en niet andersom. Helaas.
Nieuwste ontwikkeling schijnt te zijn dat BP toch maar een atoombom gaat inzetten om het gat dicht te smelten. Een klein atoombommetje, dus geen reden tot paniek of zelfs maar hoofdschudden. Het komt allemaal goed.

http://www.helium.com/items/1889648-bp-preparing-super-weapon-to-avert-escalating-gulf-nightmare

Hoe het nieuws te duiden dat een bedrijf toegang heeft tot zulke technologie? Ik weet het niet. Ik denk dat ik terug in bed kruip met een laken over mijn hoofd.

» Posted By Jan On July 15, 2010 @ 16:30

Blijf van mijn boeken af!

Ik heb duizenden boeken in PDF-formaat op mijn computer staan, allemaal netjes ‘illegaal’ gedownload, via de Piratebay. Meer dan ik ooit zal lezen. De meeste zijn occulte uitgaven, een oude interesse. De schrijvers zijn al een tijdje dood, sinds een paar duizend jaar tot pakembeet een halve eeuw, op de meeste van die boeken is het auteursrecht dus niet meer van toepassing.
Brein wil mij beletten om dit soort dingen te downloaden? Het zal ze hopelijk niet lukken, het zijn boeken waar ik nooit aan had kunnen komen omdat ze simpelweg niet meer worden uitgegeven. Diehards scannen die dingen in en bieden ze als torrent aan. Ik word hier heel warm van van binnen, van een stichting als Brein kan ik alleen maar warm worden omdat ik het gevoel krijg de grote bibliotheekbrand in Alexandrië van dichtbij mee te maken.
Vrije informatiegaring- ik ben fan. Van stichtingen die kinderen met het badwater door het toilet spoelen- minder.
Maar ik ga er vanuit dat de wal het schip wel zal keren. Net zoals de fossiele brandstoffen zullen de fossiele verdienmodellen opraken en plaats maken voor iets nieuws, en hopelijk schoners.

» Posted By jan On April 14, 2010 @ 01:13

Kiezen tegen kanker

Maar het is toch ook zo? De helft van de mensen sterft door hun leefstijl, de andere helft heeft ‘pech’ (heeft geen grip op de situatie, is genetisch aangelegd, etc). Waarom is dit zo moeilijk? Dus alleen om die 2e helft mensen (mensen zónder schuld) te beschermen en ze niet te stigmatiseren, mag er geen campagne worden gevoerd om mensen te wijzen op hun leefstijl? Dat schrijft José Pepels eigenlijk:

Dit statement kan ik echt niet anders uitleggen dan dat deze campagne wel degelijk ons wil doen geloven dat als je je maar netjes aan een gezonde leefstijl houdt, je de kans om te sterven aan kanker met 50% reduceert, of anders geïnterpreteerd, dat de helft van de kankerdoden voorkomen kunnen worden als iedereen zich houdt aan de zes gezonde leefstijl-regels. Dit is geen Chinees, maar is, op z’n minst uit te leggen als een suggestie dat de helft van de kankerdoden dat aan eigen gedrag te wijten hebben. En dat is wat mij zo ontzettend stoort.

Ze heeft weer wel gelijk met het punt dat KWF ook zou moeten lobbyen bij ‘de overheid en ziektenkostenverzekeraars op het opnemen van vergoedingen van nicotinepleisters, begeleid sporten, verantwoorde diëten’.

» Posted By Jan On November 11, 2009 @ 12:10

nee@niet.grom, dat praat ik ook zeker niet goed. Daar moet óók iets aan gedaan worden. Maar het punt is dat die situatie niets veranderd aan het feit dat je nog wel gezond moet eten, genoeg moet bewegen, niet moet roken….daar weet je in ieder geval zeker dat je er hand in hebt. Omgeving is belangrijk, maar dat ontslaat je niet van je eigen verantwoordelijkheden…Het is niet zo omdat er mensen zijn die op gifgrond wonen, andere mensen niets meer hoeven te doen aan hun gezondheid.

» Posted By Jan On November 10, 2009 @ 17:05

En dit is eigenlijk toch ook te makkelijk om te zeggen:

“Dat klinkt aardig, maar het is de vraag of het zo werkt, getuige onder meer de verhalen van mensen die al jaren vruchteloos pogen af te vallen en die hun gewicht in de praktijk vooral zien toenemen. Op leefstijlfactoren hebben we helaas minder greep dan wij of het KWF wel zouden willen, en zelfs met fikse sturing van buitenaf blijken slechte gewoontes moeilijk te veranderen”.

Slechte gewoontes zijn hoe dan ook zaken waar we wél invloed op hebben, hoe moeilijk dat ook is…ik ben zelf ex-roker en ik heb het er nog elke dag zwaar mee, maar het is een leefstijl. Het enige dat Karin hier bewijst is haar empathisch vermogen…

» Posted By Jan On November 10, 2009 @ 13:40

Even dezelfde rücksichtlosheid en ongenuanceerdheid toepassen als Karin’s column op de 6x sterker campagne…Karin: mensen rook lekker, drink lekker, je hoeft niet om je gezondheid te denken, kanker krijg je wel of niet, het is je lot. Karin gebruikt haar eigen onderbuikgevoel, en ‘feitenkennis’ om deze boodschap te kraken, maar hoe weten we dat zij een geloofwaardigere bron is dan KWF? Even een kleine greep, Karin zegt dat alleen alcoholgebruik als leefstijl verantwoordelijk is voor borstkanker, ook ‘voldoende beweging’ heeft invloed! Ik lees dat net hier: http://6xsterkertegenkanker.nl/index.php?option=com_flippingbook&view=book&id=2&firstPageNumber=7&Itemid=64

En ik snap de boze en soms bijna opgeluchte reacties van de anderen, want het is heerlijk makkelijk om je eigen verantwoordelijk terzijde te schuiven en het vooral te wijten aan de grote boze bedrijven en je genen. Niemand gun je kanker, daarom moet iedereen er alles aan doen om de kans er op te verkleinen!!!!

» Posted By Jan On November 10, 2009 @ 13:34

Vloeken helpt

vroeger, toen ik een jaar of vijf was gingen mijn ouders nog wel eens met me naar de kerk in het dorp waar ik ben opgegroeid. dat is er na een tijdje uitgesleten.
er was daar een oude koster, daar kreeg ik altijd een aai van over mijn bol, op het kerkplein.
‘kunde gij al vloeken, klein hubke?’, vroeg hij dan.
‘nee meneer de baaij’.
‘zeg eens godverdomme.’
‘godverdomme.’
‘goed zo klein hubke.’ nog een aai.
ik vond het schitterend en ik denk er nog vaak aan terug als ik in mijn vingers snijd of op mijn duim sla.

» Posted By jan On July 22, 2009 @ 19:50

De ballen in de kerstboom

Dag Linda,
Ik geef u mijn email adres, zodat we er verder kunnen over spreeken
[Ingreep van de website-eigenaar: niksniet. E-mailadres verwijderd.]

» Posted By jan On November 02, 2010 @ 01:23

Dag Linda,
Ik zou graag een vrouw ontmoeten die echt een man wilt castreren. Ik heb al veel vrouwelijke dierartsen zien castreren, en ik vraag mij af of ze er plezier bij neemen.

» Posted By jan On September 26, 2010 @ 23:53

Zelfmoord gaat niet op recept I

Bedankt Elmo. Ik had het forum en eigenlijk de site als geheel vandaag nog niet ontdekt. Poeh… ‘t lijkt waarachtig nog een hele pil.

» Posted By Jan On September 27, 2011 @ 05:02

…’t Breekt me op dat ‘t niet zo eenvoudig is een alternatief vinden voor het niet verkrijgen op recept. Wat te vinden is op Wikipedia, lijkt me niet veel meer dan een aardige categorisatie van al bekende wegen. …Zou ik met die informatie nu iets moeten bedenken, dan komt die barbituaat uit Mexico voor diereneuthanasie wel het eerst in gedachten voorbij. Luchtreizen omlaag door ergens hoog van af te dalen niet. Inslapen om niet meer te ontwaken ligt mij beter.

Ja, ik ben depressief en denk al langer na over levensbeeindiging. Heel in het algemeen acht ik het ieders recht en ben ik van mening dat dit waardig moet kunnen worden uitgevoerd. Verder vind ik in veel tegengestelde meningen niet minder reden voor ronduit onthutsend egoïsme en hypocrisi. Sommige hebben zelfs het vermogen zo eerlijk te zijn dat zij de rekening voor mislukte pogingen ook maar bij de dader te willen neerleggen. …Goed, als we dit op alle fronten zouden willen en doen. Ministers laten dokken voor missers, etc…. en dan ook evenredig laten dokken ! Zojuist nog op de radio dat de meeste Nederlanders het een goed idee vinden om mensen die roken, weinig bewegen, ongezond leven een hogere premie te laten betalen… Ach, in tijden van financiële benauwing wordt steeds minder een taboe, heel gewoon. Zoals het al jaren heel gewoon is dat de zorg hier en daar een tandje moet laten, dat ouderen een tijdje gewoon geen washand zien, …Er komen nog wat ouderen bij en de beschikbaarheid van het benodigde geld zal niet niet meegroeien. Er is al sprake van een kosten/baten analyse als iemand in het ziekenhuis komt te liggen met een dure, complexe behandeling. Sommige middelen worden al niet meer vergoed. En dit vinden we nu al heel gewoon. Dat sommige het wel, maar anderen niet kunnen betalen. Ook regelmatig wordt op een zekere dag een lijk ontdekt in een huis waar het een tijdje stil was, het iets begon te ruiken. Eigenlijk sla ik dat soort nieuws altijd gewoon over, is de kop al genoeg. Ik herinner me het meest recent een Brits stel dat in de zomer al in ontbinding werd aangetroffen met in hun woning nog de sfeer van een zalig kerstfeest. We zijn zo met elkander begaan dat uit dit leven stappen eigenlijk een misdaad is. En als we het toch doen, dan maar beter meteen goed, want anders wordt ook daarvan de rekening onder de neus gelegd. Ben je mal, daaraan je belastingcenten te zien opgaan !

Er nog van afgezien hoezeer juist die mentaliteit van zogenaamde begaanheid zoals die zich afgelopen jaren meer heeft ontwikkeld van sociale solidariteit naar boekhoudkundige kilheid, in een steeds verder verloederende samenleving waarin verschillen tussen arm en rijk enorm zijn toegenomen, mij al voldoende is er geen zin meer in te hebben, mensen best wel zat te zijn, is er bij sprake van een bijna of niet controleerbaar gevoel het eigenlijk wel gehad te hebben. Ik denk er niet over, maar het komt tot me als ik eenmaal stil lig, als een bezoeker. …Het is nu pas voor het eerst dat ik hierover iets schrijf nadat ik vandaag bedacht dat ik nu toch wel wat meer moet gaan ondernemen, zoals wat en hoe te verkrijgen. …Ik wanhoop mede vanwege mijn lethargie zelfs hier wat actiever in te zijn… Het was inderdaad alsof me de gedachte en bekende ingeving, mijn besluit, alleen al voldoende was. dat de rest slechts de afwikkeling is. Maar nee, het is minder op recept verkrijgbaar, en ook minder dan ik hoopte elders op het web vindbaar.

Nou heb ik niet direct een medisch farmaceutische achtergrond, maar dacht ik toch al wel een en ander te weten. Ooit meegemaakt dat iemand zich een hoeveelheid insuline wist te vergaren en zich zo heeft geholpen. Maar in de methoden van wiki vond ik hier niet direct iets over. Het zal ook wel niet zo heel fijn zijn, vrees ik al op voorhand. Maar, die mensen die in de VS ter dood zijn veroordeeld, die worden toch op heel humane wijze chemisch bestraft? En renpaarden met een gebroken enkel of wat toch ook, humaan of animaal?

Is het dan ook dat om deze humane gronden dat dergelijke middelen niet beter verkrijgbaar zijn? Wat een wereld, waarin geld te over is om plastic zakjes op het perron achtergelaten te inspecteren op nucleair of explosieve inhoud, want zo groot is die bedreiging kennelijk. Maar een pilletje waarmee iemand heel goed de eigen weg kan uitstippelen, de zorgkosten kan drukken, machinisten langer fit kan houden, dat schijnt niet eens heel gewoon ergens anders dan op recept vandaan te kunnen komen… Het inderdaad misschien nog makkelijker aan ee pistool te komen, waarmee gekken anderen bij bossen tegelijk mee neerschieten, dan aan dat vreedzame pilletje… Dat is een bitter pil

» Posted By Jan On September 26, 2011 @ 18:18

De Key graaft bij de Kamer van Koophandel?

waar kan ik een klacht indienen tegen de Key?

» Posted By Jan On June 25, 2007 @ 17:53

 Page 3 of 3  «  1  2  3 
«« Back To Stats Page