Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 5383

Comments Posted By JPaul

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

Bijna bejaard

proficiat! & (net een weizen ingeschonken) prosit!

SjeePee

» Posted By JPaul On December 22, 2021 @ 21:30

De laatste volzin

“Het is volbracht” – “aan hartstocht geen gebrek”

kNusje

SjeePee

» Posted By JPaul On September 29, 2021 @ 18:11

Iew: website ziek

‘k Ben opgelucht dat je weer in de lucht bent. (hoe is’t met je voorste klauwtje?)

Reacties posten gaat op een nog maagdelijk veld in het blog. Dan verschijnt onderaan de melding: “Aantal reacties: -getal-” en in de regel daar weer onder staat “1.” en verder niX meer.

» Posted By JPaul On January 17, 2019 @ 22:49

Beperkt werk (bloemlezing)

het lijkt erop dat de aanvulling tot het sociaal minimum gaat worden en dat is ten hoogste tot aan bijstandsniveau (nivo? wat heet?)
zo hoopt men in het Haagse te bewijzen dat een handicap gelijk te stellen is met een hobby en derhalve belastbaar (accijns + BTW)
allen gaan er –hokuspokus– op vooruit & niemand wordt gekort & omdat iedereen zich een slag in de rondte participeert (niet meer uit de staatsruif vreet), brengt dit –simsalabim– ½miljard op voor de schatkist

what’s new?

http://www.spaink.net/2011/05/31/prikkelen/

» Posted By JPaul On May 01, 2018 @ 08:46

Behandelbaar

Het is vandaag 19 Maart, Sint Joseph; patroon van de zalige dood.

“Wie eruit stapt, is niet noodzakelijk aan waanzin ten prooi, is niet eens in alle gevallen ‘gestoord’ of ‘verstoord’. De neiging zich vrijwillig te doen sterven is geen ziekte waarvan men zoals van de mazelen genezen moet worden … De zelfgekozen dood is een privilege van de mens(elijkheid).”

„Wer abspringt, ist nicht unbedingt dem Wahnsinn verfallen, ist nicht einmal unter allen Umständen ‚gestört‘ oder ‚verstört‘. Der Hang zum Freitod ist keine Krankheit, von der man geheilt werden muss wie von den Masern … Der Freitod ist ein Privileg des Humanen.“

Jean Améry -Hand an sich legen. Diskurs über den Freitod.- Stuttgart 1976

Wat geldt voor zelfmoord, geldt ten aanzien van hulp daarbij en voor euthanasie. De mens dient voor vol aangezien te worden en niet “de burger begrijpt het niet zo goed” als iemand voor wie de overheid het nadenken doen moet.

Die overheid staat trouwens ten dienste van het individu; niet andersom!
Maar maak dat machtswellustelingen eens diets.

» Posted By JPaul On March 19, 2018 @ 00:02

Nieuwe preutsheid

@12.Marianne: “niet weet of iemand echt uit liefde voor het vak of voor de verdienste prostituee geworden is”
vervang prostituee door electricien, stratemaker, belastingconsulent of advocaat

als dat voor jou verschil maakt dan beschouw je het ambacht hoer dus als minder dan om het even welke andere stiel (of, indien ik mij vergis, als evident beter)

» Posted By JPaul On February 28, 2018 @ 00:09

Naargeestig nonchalant

Er wordt gegeneraliseerd en genuanceerd dat ‘t ‘n lieve lust is. Boze twitteraars zijn altijd rechts of zelfs fascist en begrip komt steevast van links.
Daders zijn altijd “man” -ook als ze pas 18 zijn, en slachtoffers altijd “jongen” -al zijn ze 21 jaar.

En LaKaatje mag zich hierover best extra opwinden: het gebeurt letterlijk bij haar om de hoek en me dunkt zeg…

Bij mij in de straat is vorige week bij bouwwerkzaamheden een woonhuis volledig ingestort. De overbuurvrouw (80) is twintig seconden vóór de dakkapel op de stoep flikkerde uit haar huis gehaald.

Door een Mocro.

Eentje die toevallig (ik weet waar hij woont, vier kilometer verderop) langs kwam banjeren.
Zoiets mag volgens sommigen niet onbestraft blijven… .. .

» Posted By JPaul On January 31, 2018 @ 16:30

Beerput Nederland

Trackbacks & Pingbacks 1 From de mens wikt en God beschikt – Belch Journal, in Slow Motion naar de Eindtijd on 15 Dec 2017 at 15:37 ¶
“… naar Cambodja. De uitstoot van zo’n vlucht is gelijk aan die van een jaar auto rijden.”

Dit is dus klinkklare onzin. Op de hoeveelheid peut die één zo’n ongedempte, niet van katalysator voorziene straalpijp per seconde uitbraakt kan ‘n klein uitgevallen kut-Koreaan of -Japanner zowat honderd kilometer afleggen.

Derhalve kost taxiën van incheckbalie tot begin startbaan nèt zoveel brandstof als die forens met zeven dagen per week 2 uren karren op ‘n heel jaar verstookt.

De mens wikt maar God heeft – in tegenstelling tot de meeste mensen – géén vier voor wiskunde… .. .

» Posted By JPaul On December 16, 2017 @ 06:53

Kies met wijsheid

@10.DeRaaf – “kroonjuwelen & ideologische veren” – helemaal mee eens.

Zo gauw hun kont het pluche raakt zijn de beloften, aan de kiezer gedaan, niets méér waard dan de warme wind vantussen hun billen.

Alleen 50Plus, SP en SGP hebben de kans, om burgers onder ‘t compromitterend mom van compromis een mes in de rug te steken, nog niet waar kunnen nemen en blijven, met de nieuwe spelers in de arena (DENK, FvD en PvdD), vooralsnog betrouwbaar.

» Posted By JPaul On December 07, 2017 @ 13:21

Naar Mars, of in de diepvries!

“… zonder inbedding in het weefsel van de maatschappij, je geliefden en je interesses om je heen resteert alleen een bar naakt bestaan
Verhuizen, naar een andere straat, wijk, stad of dorp verschilt hooguit gradueel en wat dunkt U van de rimboe of de Sahara? Nogal ingrijpend.

En geldsmijterij? Is ook van alle tijden. Vandaag komt een Leonardo onder de hamer die naar schatting ‘n slordige honderd miljoen op gaat brengen. Kippetje voor wie behalve Rolls-Royce, Maserati etc. ook nog een Boeing-met-chauffeur in de garage heeft.

En wat je d’r an hebt weet je ook niet. Toen Newton, naar ‘t platteland gevlucht voor de pest, zich een slag in de rondte verveelde; knutselde hij voor zichzelf een soort sudoku-voor-gevorderden in elkaar en nu zitten we met de brokken: de wiskunde uitgebreid met integraal- en differentiaalrekenen. (overigens was Leibnitz tezelfdertijd voor eigen rekening met nèt zoiets bezig dus alle schuld op Sir Isaac schuiven geeft geen pas)
Einstein en Planck van’tzelfde laken ‘n pak: relativiteit en quantumtheorie. ‘n Eeuw geleden nog esoterisch geneuzel; nu kunnen we niet zonder.

Je hebt ook ‘n fikse kolenberg nodig, om dat treintje naar Mars -behalve gravitatiekatapulten géén tankstations onderweg- op te stoken, nog afgezien van de problemen -voorlopig onoplosbaar- die je dáár weer tegenkomt.
Dat geldt ook voor parasolletjes-in-de-ruimte om pinguins te redden.
Besjoecheld, allemaal, maar ‘t staat te gebeuren.

Beter ware ophouden met fokken om de bevolkingsgroei niet alleen af te remmen maar stoppen en omkeren. Helaas zijn wij mensen niet zo goed in logica en dingen op onszelf betrekken, nèt als met carpoolen: hoogste tijd dat de buren daar een aanvang mee maken. Goed voor ons muljeuj.

Kortom.

» Posted By JPaul On November 15, 2017 @ 13:56

Sprinkhanen

oh, nog wat
ze betalen niet alleen geen belasting; ze vragen overheidssubsidie om hier te lande hun zegenrijke werk te komen volbrengen
en ze krijgen ‘t ook nog – ze betalen dus MINDER dan geen belasting

Alles omdat ze zogenaamd werk creëren – dat is niet zo! Niet omdat ze dat niet zouden willen (daar weet ik niets van) maar omdat ze hooguit banen kunnen schrappen. Er is alleen meer personeel nodig als de consumentenvraag toeneemt en dus creëert de burger meer werk; pas in laatste instantie komt de producent die daar wat in ziet in beeld.

Allemaal die corrupte politici van linX tot reX zitten zo ons geld aan hun criminele vriendjes aan de beurs en bij de banken en woningkorpussen en noem maar op te doneren om daar later een lucratief slaatje uit te slaan in de vorm van tenminste één commissariaat – ‘s meestens meerdere.

» Posted By JPaul On November 08, 2017 @ 14:02

@Spaink “En Rutte: laat die afschaffing van de dividendbelasting in hemelsnaam achterwege.”
meiske toch; dat kàn écht niet. Dan gaan die bedrijven allemaal weg uit Nederland om ergens anders in de wereld OOK GEEN belasting te betalen … .. .

» Posted By JPaul On November 08, 2017 @ 13:40

Rechts, rechtser, Rutte

@12.Van den boom: “De ‘barbaren’ deden het Romeinse rijk vallen”
kletskoek – dat waren Vandalen. “Barbaroi” was de griekse uitdrukking voor wie de taal gebrekkig beheerste of met ‘n accent sprak. Of deze lui met de neergang der Hellenen wat uit te staan hadden, is een andere zaak.

En “beschaving” (als zelfstandig naamwoord) bestaat niet; hooguit cultuur en dat is niet hetzelfde. Beschaafde lieden ja; wanneer je een wat hoger standpunt inneemt, bij helder weer, en je kijkt op ze neer dan zie je ze soms met twee of meer bijeen staan.
Groot of klein glas al dan niet, maar in overwegende mate al, alcoholhoudende drank bij de hand, sjekske soms in de linkermondhoek bungelend, bespreken ze zonder storende stemverheffing of heftige armgebaren de nieuwste CD van de heer Chopin, voordelen van voedselbereiding in vloeibaar stikstof, een uitvoering van “l’Oiseau de Feu” en noem maar op.

» Posted By JPaul On October 13, 2017 @ 14:14

ter verduidelijking: ik geef aan spijs&drank zowat uit wat het budget daarvoor van een biistandsmoeder is – en ik hou nog zat over
voor een handjevol motorfietsen ter, eens per lustrum in de Vogezen, deelname aan diermishandeling (foie gras) en kerken, musea, dans- en muziekfestijnen te bezoeken en, zo goed als dagelijks; de kroeg
ik heb, behalve over mijn geestelijke volksgezondheid, niX te klagen

maar dit, aankomend, kabinet moet TBS met dwangverpleging opgelegd krijgen

“wat Ge de minsten der Mijnen doet; dat doet Gij aan MIJ”

elke partij die de afgelopen 25 jaar mee heeft geregeerd; heeft de zaak belazerd en de burger bedrogen – en kom me niet aan met het compromis-smoesje

principeloosheid is een betere term
of gebrek aan ruggegraat
of omkoopbaarheid
of verraad

» Posted By JPaul On October 12, 2017 @ 05:25

@2.Ernst Nijsten – yep!
Erst kommt das Fressen, und dann die Moral

en als het vreten niet meer te betalen is dan kun je de moraliteit wel onder je hak schrijven en gaan dorsvlegel en gaffel afgestoft worden om herinvoering van zowel schandblok als guillotine af te dwingen – plaats genoeg op elk Marktplein

BTW-verhoging van 6% naar 9% op voedsel&water betekent dat wie de dagelijkse kost nu nog nèt kan betalen; op jaarbasis 8,4 (achtkommavier) dagen vasten voor z’n kiezen krijgt

mwoah – TweedeKerstdag kliekjes eten en Februari buiten beschouwing laten en je hoeft nog maar 6x per jaar op ‘n houtje te bijten – you rock! Fork Mukke!

» Posted By JPaul On October 12, 2017 @ 04:44

Tweespalt onder de bewakers

pfwoeii – ik hou me hier al zeker 15 jaar niet meer mee bezig (lui, ikke) maar herinner me publicaties (The Archivist In The Electronic Age – hoofdbibliothecaris van CERN, Anita Hollier) en Australische, Amerikaanse, Europese & andere hoog aangeschreven universiteiten.
Dat zit wel snor.
Dacht ik.

Anders dan aan het individu (mensen)recht toe te kennen; te weten: aan twee of méér verzamelden (kerkgenootschap, fanfare, kaartclub, corporatie, universiteit, staat oder Die Partei) leidt tot mogelijke ontkenning en, tenslotte, onderdrukking van het individu.

Eigenlijk zoude héél het auteursrecht op de schop moeten (“we stand on the shoulders of giants” sprak Newton).
Van schrijvers en dergelijke loopt het tegenwoordig af 70 jaar na hun dood maar een “rechtspersoon” kan die rechten tot in lengte van dagen blijven claimen en tegelijkertijd de daaruit vloeiende verantwoordelijkheden vàn zich wijzen.

» Posted By JPaul On September 21, 2017 @ 04:44

Debat of inzicht?

Barbara Debusschere schrijft als wetenschapsjournalist al deze hele eeuw voor DeMorgen – is in Germanistiek & English master (dus véél te breed opgeleid).

Bart Verheggen van ECN leest klimaatsceptici de les door op inconsistenties en tegenspraak in dier betogen te wijzen. Die is óók serieus te nemen.

Manu Busschots komt vertellen dat er bij de ons een knop om moet. Welnu, dat is me duidelijk; daar heb ik geen spiegel-oog voor nodig.

Over die “mediastrateeg” doe ik er het zwijgen toe: wat is ‘n “strateeg”? Iemand die ergens waar ‘t rustig is stennis maakt? Argumenteren “for argument’s sake”? ‘t Lijkt wel of ik ‘t over mezelf heb… .. .

http://politiek.tpo.nl/column/stop-making-stupid-people-famous-marianne-zwagerman-is-geen-klimaatexpert/
Waarin: “Marianne Zwagerman (relevant genoten opleiding: geen) die meent dat klimaatverandering ‘een politieke realiteit is, geen wetenschappelijke realiteit’

of, iets frisser, PieterDerks: https://www.youtube.com/watch?v=mD6nOKhNevY

Ik vind het verschil tussen “weer” en “klimaat” nog steeds ongeveer duizend jaar en dat neemt niet weg dat de menselijke bijdrage sinds pakweg 1850 nauwelijks positief te noemen is. Daar mag wel wat aan gedaan worden.
namelijk:
De buren moeten met onmiddellijke ingang verwarming lager zetten, carpoolen, minder vlees eten en vooral: minder nageslacht bijeen fokken.

» Posted By JPaul On September 13, 2017 @ 13:27

Hypocrisie [2]

@7.AnnaC heb dank voor Uw link naar de briljante Bouazza

en @de-rest-van-jullie wanneer in godsvredesnaam houdt jelui nu eens op met die onnutte en onwaarachtige links-rechts-vergelijking? Zelfs de NSB was, net zo min als de duitse NSDAP, een rechtse partij; beide waren extreem-Midden, met grote nadruk op “extreem” en: daar zit ’em nou nèt nou de kneep.

Oók links maakt zich schuldig aan vijand-denken en bekleedt zich – onder het mom van anti-fascisme – met de nimbus; en geheel ten onrechte! Het ontzeggen van de vrijheid van meningsuiting aan groeperingen die je niet welgevallig zijn en hen daarom maar rechts, racistisch en wat niet al noemen geeft géén recht op een gouden stralenkrans; integendeel. Farizeërs, bigotte zeloten en andere hemelbestormers bevolken links en extreem-links.

D’r valt niX te vergoeilijken met een anti-Auschwitz aureool. Vraag Reve maar.

» Posted By JPaul On August 30, 2017 @ 19:38

Hypocrisie

@39.jan, de christenfundamentalist
“Ze ontkennen zelfs dat Jezus de Zoon van God is.”
& so what? Waar staat dat dat niet mag?
Wie behalve de geesteszieke proto-Inquisiteur Saulus/Paulus beweert anders?/*

De nazareër Timmermanszoon Zelve in elk geval niet: want Die spreekt naar zowel croniqueur Marcus, Matheus, Lucas als Johannes over Zichzelf als Mensenzoon in plaats van Gods zoon en noemt verder Onze Vader of ook wel De Vader.

/*Halverwege Damascus wordt ‘t hem groen, geel, blauw en zwart voor de ogen en hij denkt dat de Allerhoogste tot hem persoonlijk het woord richt. Volkomen in verwarring door de eerste verschijnselen van een aanval: hij is epilepticus en komt daar zijn leven lang niet meer overheen.
Wien zoiets overkomt is wellicht te beklagen, maar: die moet niet anderen daar mede lastigvallen en mag hen best met rust laten.

» Posted By JPaul On August 29, 2017 @ 21:41

@36.jan, de christenfundamentalist ≡ 28 Aug 2017 ≡ 18:22
2 Korinthe 11:14
Wat? heeft die van Tarsus met de Xristus uit te staan? Hij is veroorzaker van het Paulus-isme en zoude – zonder zijn vaststelling: “Geloof, Hoop & Liefde; deze drie, doch de meeste van deze is de Liefde” – naar de guillotine dienen te worden gebracht. Dat was pas een machtswellustige fascist.
En bijkans gansch de Kerk – Roomsch, Luthers, Calvijns; wat dan ook – danst in vervoering achter ‘m aan… .. .

» Posted By JPaul On August 28, 2017 @ 20:50

@31.Peter J. Zijlstra “Hij bedoelt hiermee dat alle Nederlanders met een Marokkaanse achtergrond, het land uit moeten, toch?”
Zoudt U zo vriendelijk willen zijn merk & type kristallen bol te noemen, met behulp waarvan U de bedoelingen van GradjeWildwest weet te doorgronden c.q. duiden?

» Posted By JPaul On August 26, 2017 @ 19:28

https://www.designcrowd.com/community/contest.aspx?id=1678894

» Posted By JPaul On August 24, 2017 @ 04:35

https://images.search.yahoo.com/images/view;_ylt=AwrB8pDEOJ5ZVjkAaF2JzbkF;_ylu=X3oDMTI0MzY4NmYwBHNlYwNzcgRzbGsDaW1nBG9pZANlYTgzNGMyYWE0M2I3OTg5MmViOWRkNmVjNDI1N2MyOQRncG9zAzMyOQRpdANiaW5n?.origin=&back=https%3A%2F%2Fimages.search.yahoo.com%2Fsearch%2Fimages%3Fp%3Dfar%2Bside%2Bfritz%26fr%3Dyfp-t%26nost%3D1%26tab%3Dorganic%26ri%3D329&w=300&h=321&imgurl=3.bp.blogspot.com%2F_BqwHImyy2ms%2FS6rXi3Rbo4I%2FAAAAAAAAEp4%2FHSH0s0d_WVo%2Fs400%2Fthinkers_cartoon.jpg&rurl=http%3A%2F%2Foatmealandwhimsy.blogspot.com%2F2010_03_01_archive.html&size=27.7KB&name=Exactly+right…+It+would+all+be+so+simple+if+only+they%26%2339%3Bd+follow+this+…&p=far+side+fritz&oid=ea834c2aa43b79892eb9dd6ec4257c29&fr2=&fr=yfp-t&tt=Exactly+right…+It+would+all+be+so+simple+if+only+they%26%2339%3Bd+follow+this+…&b=301&ni=320&no=329&ts=&tab=organic&sigr=11s0s9dhn&sigb=131pho4v5&sigi=12spb5r5c&sigt=12dka70c7&sign=12dka70c7&.crumb=NhKPILkkvpa&fr=yfp-t

» Posted By JPaul On August 24, 2017 @ 04:35

Mooi plaatje, Karin, maar slaat volkomen de plank mis. “Niet wat Uw mond ingaat, vergiftigt U, maar wat eruit komt.” – dixit de nazareër Timmermanszoon.

En pars pro toto is óók handelsmerk van het rode fascisme, de AntiFa’s.
Geen haar beter en geen enkel verschil, ook niet gradueel. (hoewel, PeGiDa’s maskeren zich niet of slaan auto- en winkelruiten in; wat dat betreft steken AntiFa’s menig voetbal-hooligan naar de kroon)

En dan die diensten voor het altaar der media, van TwittertotNieuwsuur, zijn één opeenstapeling van Newspeak; wollig nietszeggend & krom taalspel. bah!

Je doet er zelve aan mede: zoek in godsvredesnaam de term “Jihad” eens op.

» Posted By JPaul On August 23, 2017 @ 13:17

Winkelwagentje

Jullie zijn ‘t, niet bereid verder dan je neus lang is te kijken, allemaal zelve schuld omdat de volksvertegenwoordiging er door jullie toedoen geplant; nedergeland is.

De NVWA is autorirair, maar autoriteit: ho maar. Werkterrein is ‘t kantoor.
‘t Mot goekoop en zeker niet tè duur – super levert bieflap voor ‘n kwartje, kotelet voor ‘n duppie en eitje voor ‘n stuivert. Consumeren maar.

Ik heb ze nog gezien; boeren die vijftien zeugen met biggetjes hadden lopen op ‘n hectare (omdat geen kip meer weet wat ‘n hectare voorstelt, moet je er van de TV tegenwoordig bij vertellen dat ‘t twee voetbalvelden groot is).

Wat ‘n treurnis; de NVWA zaait paniek en verklaart vervolgens dat de schade die de boeren hebben, bedrijfsrisico is. In ‘t frietkot verkopen ze géén mayonaise meer, hoewel ze in de fabriek van één ei 30 liter mayo maken; dat zijn 2.000 (zegge: twee duizend) porties en om van de ergste eieren ziek te worden moet je zowat een halve vrachtwagen leegeten.

Holle-Bolle-Gijs. Dat is de consument. Dat is óók economie: kweek tekort en de winstkans stijgt. Wat de economie NIET begrepen heeft is dat ‘t eerste tekort bij HolleBolleGijs het tekort aan buik is; hij kan niks meer op en tòch: onverdroten vreet-ie verder… .. .

» Posted By JPaul On August 09, 2017 @ 16:39

Tere zieltjes

Ik kan me best een Wonder Woman door een man gespeeld voorstellen. AL HOORT DAT NIET – een strip hoort niet verfilmd en boekverfilmingen vallen in 999 van de duizend gevallen tegen; de rest kan er mede door en één op 10.000 is beter.
Het commentaar van Zeynep Yenisey over Dr. Who (what’s next? female mothers & sisters? female women?) is én de nagel op het hoopht én hilarisch. En dat allemaal voor één geld. Onbetaalbaar. (al is ‘t wachten op menige “butche” die zich over “female women” gaat staan of zitten opwinden)
Iedereen (vooropgesteld dat-ie goed acteert) kan James Bond spelen of Othello.

De NS hoort zich te beperken tot: “ding-dong & ATTENTIE – op perron P staat dit-of-dat te gebeuren” – en daarmee basta. Nikste holebitra of lgbthijkl-queexyz of andere flauwekul waar management zich zo gaarne mede onledig houdt. Dat valt onder “verwarring stichten in de rangen van de (vijandelijke) tegenstander” en mag aan Gerard Reve worden overgelaten.

Sport? Heb ik een bloedhekel aan asje d’r niet bij op je reet kunt blijven zitten zoals met schaken of motorracen.

Verder niet zeveren, lichamelijk verschil is en blijft: ik ben stukken korter dan m’n kleine broertjes en heb minder striae en kleinere tietjes dan zus.

En het zijn niet vooral witte mannen die daarover vallen. Onder ge-couleur-de medelanders is sexisme en genderisme en racisme ontzettend wijder verbreid en véél breder gedragen; wat ik je brom.

» Posted By JPaul On August 02, 2017 @ 14:37

Tussen broodmes en vrije wil

@24.HenK “(en politici)” – vergeten te noemen – ‘scusi
“goede toneelspelers” – ‘If you tickle us; … do we not bleed?’ (Merchant of Venice)

@23.Janus – de uZi is van ná “de” oorlog – niet veel langer in productie dan ik.

@21.jan, de christenfundamentalist – we hebben helegaar niX te willen; ‘n keuze, hooguit. En dan nog: zelfs God Zelve (géén dom gansje – die heeft Spinoza goed doorgelezen) wil niets. Want als Die in de verre of nabije toekomst ook maar íéts zou gaan willen; dan was zulks alreeds per (eer)-gisteren gebeurd, geworden, geweest; en met terugwerkende kracht feit. Zo niet: dan ware de Allerhoogste niet almachtig, alomtegenwoordig, alwetend en wat niet al… .. .
Wat nog steeds niet betekent (DSM IV) dat die Gast ze allemaal op ‘n rijtje heeft.

» Posted By JPaul On July 28, 2017 @ 03:14

@14.HenK
De a-gnosis – weten dat je soms (of vaak) iets niet weet, en acceptatie deszelfs, is prerequisiet voor wetenschap; sine qua non. Telkenmale laat Herzberger zien dat ze onmeetbaar met onbestaanbaar gelijk stelt. Ze geraakt niet “ta meta ta fysica” en begrijpt het “zijn” slechts, of wil niet anders begrijpen dan, als bio-chemie – of het “is” niet (mag niet wezen). Dom. Stupide, zelfs, d’r briljantsie ten spijt.

Dezelfde grondhouding maakt het voor “management” mogelijk om te beweren dat ze alles meten en tegelijkertijd ontkennen dat het onmeetbare bestaat. Ik stel daar glashard tegen “managers” over dat hun gereedschapskist, apparatuur, laboratorium niet deugt en derhalve hunne conclusies niet deugen kunnen en gewild vals zijn.

Dank voor de muziek; vooral voor ons “geen dom Gansje” en mede-motard.

@17.Spaink
als dit: ‘Aangezien wij de aanwezigheid van oude mensen moeten leren waarderen, is hun eigen doodswens voor ons niet echt van belang.’ inderdaad een uitspraak van Rosanne Herzberger is, spreekt zij zichzelve tegen.
En dat kan en mag nooit ofte nimmer. Spreek alle gifbekerdrinkers van Socrates tot Einstein tegen en, attenooie, God in Eigen Persoon of Drievuldigheid; niet jezelf: dan lieg je. Uit de aard der zaak.

Vervang “doodswens” door “wens” en het wordt duidelijk dat laHerzlos alleen in de HAAR welgevallige wensen van oude mensen (en de dingen die voorbijgaan) geïnteresseerd is.
Het komt erop neer dat iemand niet mag nadenken over wat mij niet of minder aan zou staan, omdat zulks mij verontrust. Weeral de Inquisitie. https://www.youtube.com/watch?v=Nf_Y4MbUCLY
En verder kan God het heen-en-weer krijgen; Hij (of Zij of on-Zij-dig, dat reet me geen hol) is begonnen, niet ik. Aldus dient godsdienst te worden omgeturnd tot mensendienst. Religie, daarentegen, mag blijven wat ‘t is: hoogstinteressant en volkomen van de pot gerukt. Studie-object. Méér iets voor academici.

» Posted By JPaul On July 27, 2017 @ 05:51

Luchtledig

tja, je meet de lengte van de kleuter, de acht-jarige en de twaalf-jarige en als dan de voorspelde lengte van de zestienjarige klopt, dan weet je dat je goed zit en kan de uitspraak dat een dertig-jarige drieënhalve meter lang zal zijn de boeken in.

» Posted By JPaul On July 12, 2017 @ 14:43

Vrij en verbonden

@Janus13. “schuld, ontstaan in een vorig leven”
Dat kharme-amme-reet-roeste – daar heb ik geen weet van en kan dat ook niet hebben en dus: mijn volgende inkarnaatsie ziet maar; wat met de aangetroffen ellende aan te vangen.
Waar trouwens, komt dat vandaan; in beginsel (den beginne)? Je moet wel terug naar vóór Adam&Eva of wellicht naar vóór de oerknal om vast te stellen hoe het allereerste kharma in de wereld (Maya) kwam. Welt als Wille und Vorstellung van Sjopie sluit hier prima aan bij Aurobindo zijn “reality omnipresent” en dat helpt me geen zier wanneer ik straks in de kroeg zit te toepen.
Met Johannes zijn “in principio erat verbum” afsluiten, dan maar?

» Posted By JPaul On July 07, 2017 @ 15:19

«« Back To Stats Page