Statistiek

Comments Posted By Ineke

Displaying 61 To 90 Of 132 Comments

Kiezen tegen kanker II

Ach iedereen mag doneren aan het KWF, dus ook bedrijven, farmaceuten b.v. Hoe objectief kun je dan zijn?Waarom staan er nooit links op hun site , waar je kunt lezen waar ze hun informatie op baseren., zoals PubMed e.d. Waarom krijgen we alleen hun interpretatie van wetenschappelijke onderzoeken te lezen?
Heb geen medelijden met het KWF, ze zijn schatrijk. Het meeste geld komt uit legaten en loterijen.

» Posted By Ineke On November 25, 2009 @ 16:04

Kiezen tegen kanker

Dus van roken kun je geen kanker krijgen en van alcohol ook niet? Dat is door onderzoek bewezen, maar is toch niet waar volgens veel bezoekes van dit forum. Heel gemeen van zo’n boodschapper om dat te beweren, want er zijn ook veel andere oorzaken, enz,enz. maar ja, daar gaat het hier niet over. Helaas heb ik mensen gekend die aan longkanker zijn overleden en dat waren toch stuk voor stuk zware rokers.

» Posted By Ineke On November 17, 2009 @ 20:51

Uiteraard zijn er nog veel meer oorzaken aan te wijzen, zoals b.v hormoongebruik, maar het gaat hier over leefregels.
Er zijn toch nogal wat mensen die b.v de hele dag troep eten en drinken, roken als een schoorsteen, uren in de zon of op de zonnebank liggen , het regelmatig flink op een zuipen zetten of veel te dik zijn.
Als het KWF vervolgens zegt dat deze leefwijze kanker bevordert , dan is het KWF ‘de boodschapper die het gedaan heeft’

» Posted By Ineke On November 12, 2009 @ 22:52

@Leny,
Hier b.v. ooit iets over gelezen op de website van het KWF?
http://www.ntvg.nl/publicatie/hormoonsuppletie-aanbevolen-door-ghostw/volledig
Het lijkt erop dat het meer draait om de ‘lifestile’ van grote groepen artsen.

» Posted By Ineke On November 09, 2009 @ 12:52

Sorry hoor Annet, M. rookte als een schoorsteen, kreeg longkanker , maar dat kwam omdat ze bij de ingang van de IJtunnel woonde. Dat geloof je toch zelf niet.Is dit niet typische de reactie van verslaafden:ontkenning?

» Posted By Ineke On November 07, 2009 @ 22:10

Ach waarom zou je risico’s nemen? Van roken is toch bekend dat het longkanker kan veroorzaken. Longkanker is zelfs doodsoorzaak nummer één bij vrouwen dat valt toch niet te ontkennen. Begrijp me goed, van mij mag je roken, maar als je longkanker krijgt kun je toch niet beweren dat je niet gewaarschuwd bent? Zeg eens eerlijk Karin, ben je zo fel omdat je zelf rookt?

» Posted By Ineke On November 07, 2009 @ 15:46

De smaak van woorden

Dit herken ik. Als ik tegen mensen zeg dat het cijfer 8 voor mij duidelijk bruin gekleurd is en de 6 oranje-achtig , etc. ,dan kijken ze me aan alsof er een klein steekje los zit bij mij. Deze ,meestal niet zo felle kleuren, zie ik b.v. ook bij de dagen van de week. Vroeger dacht ik dat iedereen dat zo zag.

» Posted By Ineke On September 27, 2009 @ 01:15

Het blauwe gevaar

@Karin. Waarom zou een Klassiek Homeopaat b.v. zich verantwoordelijk moeten voelen voor wat die maffe Jomanda doet? Er bestaat niet zoiets als een Alternatieve Vereniging. Bij uitspraken van het Tuchtcollege wordt de naam van de arts en die van de patiënt nooit genoemd, wordt het medisch dossier niet op internet geplaatst en wordt er ook niet zeven jaar (!) over doorgez… in de pers. De zaak Van Onselen b.v. ….nooit meer iets over gehoord.

Sylvia moest eens weten.

» Posted By Ineke On June 02, 2009 @ 13:18

Yomanda denkt dat ze een soort god is en dat ze mensen kan genezen,maar hoe zit het met de mensen die er van overtuigd zijn dat God hen wel zal genezen? Zo overleed een kennis omdat ze een aanhangster van de Christian Science -beweging was. Je maakt jezelf ziek, dus maak jezelf maar weer beter, aldus deze kerk. Ze weigerde medicijnen en overleed. Dan hebben we nog de Jehova’s Getuigen die nogal eens overlijden omdat ze een bloedtransfusie hebben geweigerd.Daar moet je als niet-gelovige dan maar respect voor hebben…Kom niet aan het Geloof !

» Posted By Ineke On May 29, 2009 @ 18:56

Indianenverhalen

@Katie. Kanker krijgen is niet alleen een kwestie van ‘aanleg hebben voor’. Erfelijkheid spreekt overigens geen enkele rol bij baarmoederhalskanker.
Het verhaal van Leusink spreekt niet tegen dat condoomgebruik beschermt tegen baarmoederhalskanker. Heel opvallend dat hij het helemaal niet over het verband met de ( mannelijke )hygiëne heeft.
Nogmaal: de overeenkomst met DES is, dat dit vaccin nauwelijks getest is. We niet weten of het werkt ( er moeten toch nog uitstrijkjes gemaakt worden ) en áls het werkt, hoe lang ? Herhaalprikken nodig? Geen idee.Bijwerkingen op de lange duur? Niet getest.Het vaccin is op de te prikken doelgroep helemaal niet getest.
Ook pilgebruik kan borstkanker veroorzaken.

» Posted By Ineke On April 05, 2009 @ 17:58

@Katie. DES werd niet alleen voorgeschreven tijdens de zwangerschap, maar was ook een lactatieremmer, een middel tegen overgangsklachten en zelfs een borstkankermedicijn.Nu nog kunnen vrouwen tengevolge daarvan borstkanker krijgen.Daar wordt het liefst over gezwegen, want van medicijnen word je toch niet ziek….?DES was amper onderzocht, maar gepromoot door de fabrikant.
Ook van het baarmoederhalskankervaccin is nog veel te weinig bekend over de risico’s, daar is het veel te kort voor onderzocht. Wel is bekend, dat leden van de Gezondheidsraad die adviseerden over dit vaccin, financiële banden met de fabrikant hadden ( zie het Zemblaprogramma)

Waarom wordt er geen voorlichtingscampgne gestart over de de risico’s van baarmoederhalskanker inplaats van alle jonge meisjes bloot te stellen aan onbekende risico’s? Meisjes beginnen jonger met seks en dus zal het maken van een uitstrijkje op jongere leeftijd moeten beginnen.
Roken verdubbelt het risco (is ook een vulvakanker-risico ! )

Waarom hebben we het niet over de mannen?
Dit staat op de website van het RIVM: ‘ Een verhoogd risico van besmetting wordt gezien bij personen met veelvuldige en wisselende seksuele conctacten, een gebrekkige persoonlijke hygiëne ( een onvoldoende lichaamshygiëne ter voorkoming van de ophoping van dode celstoffen, urineresten en/of smegma, bijvoorbeeld het niet dagelijks wassen van de schaamstreek’
In 2005 promoveerde M.C.G. Bleeker op het proefschrift: ‘Condoom beschermt tegen baarmoederhalskanker’

Er is allang bekend dat hormonen tegen overgangsklachten borstkanker veroorzaken. Waarom gebruiken vrouwen ze nog steeds? Waarom worden ze niet verboden?.. Omdat er heel veel geld aan verdiend wordt.
Vrouwenlijven zijn handel !Vrouwenbladen als Marie Claire beginnen alsvast met de reclamecampagne voor het volgende kort geteste vaccin. Kassa!

» Posted By Ineke On April 05, 2009 @ 13:29

De info op -prik en bescherm- komt niet overeen met die op de bijsluiter. Die krijgen de te prikken meisjes en hun ouders niet eens te zien en dat is verdacht.
Het Zembla programma Het Omsteden Kankervaccin, over dit baarmoederhalskankervaccin spreekt voor zich.
De farmaceutische industrie geeft meer geld uit aan marketing dan aan het ontwikkelen van nieuwe medicijnen.( Ga voor de aardigheid eens kijken op de website-gezondescepsis-) Ondanks de gigantische reclamecampagne voor dit vaccin is de opkomst zwaar tegengevallen.
Een goede ontwikkeling deze opstand tegen Big Pharma. Mensen laten zich niet alles meer wijsmaken vandaag de dag want ze hebben internet.
In de tijd van DES en Softenon wisten we van niets.

» Posted By Ineke On April 04, 2009 @ 19:28

1958

Wat leuk dat je dit hebt Karin. Die petticoat van je moeder!Ik heb er ook nog één gehad en voel nog hoe al dat kant tegen je benen prikte…

» Posted By Ineke On January 28, 2009 @ 16:24

Bellen

Ik snap niet dat je durft te duiken na die hersenbloeding..

» Posted By Ineke On January 15, 2009 @ 13:33

Gezond bezwaar

In geval van echte nood is het nog altijd handig om dit bij je te hebben:

http://www.bureau-identificatie.nl/sos_talisman.htm

» Posted By Ineke On November 12, 2008 @ 14:26

Verfrissend

Dit kreeg ik net binnen. Het is zo mooi dat ik het hier even neerzet. Met die prachtige stem van Louis Armstrong.

http://nl.youtube.com/watch?v=2awuWK6c6xE

» Posted By ineke On October 08, 2008 @ 18:20

Als je in het leukste Vrouwenkoor van Nederland zingt, zoals ik, denk je wel eens: hoe lang kan ik hier nog mee doorgaan? Nog heeel lang zie ik hier.Het wordt zo alleen maar leuker !

Wij traden eens op in een verzorgingshuis. De directrice trad ons bij binnenkomst tegemoet en zei zacht: ” ZE zijn erg moe hoor”. waarmee ze alle bewoners bedoelde. De dirigente gaf ons een vette knipoog en zei:” Dát zullen we nog wel eens zien!” Een uur later liep het hele verzorgingshuis de polonaise.
Niet iedereen is zo oud als hij/zij er uit ziet.

» Posted By ineke On October 08, 2008 @ 18:02

Tussen goed en kwaad

herstel : http://www.milieudefensie.nl/doemee/cosmetica/#tips

» Posted By ineke On October 06, 2008 @ 23:01

Enige tijd geleden hebben de Nederlandse milieuorganisaties onderzoek gedaan naar hormoonverstorende stoffen in cosmetica:

http:/www.milieudefensie.nl/doemee/cosmetica/#tips

en zij niet alleen :

http://www.safecosmetics.org/companies/index.cfm

Opvallend is dat Estee Lauder weigert het Compact for Safe Cosmetics te ondertekenen.

» Posted By ineke On October 06, 2008 @ 22:56

Karin, de smeerseltjes van Weleda zijn prima en puur natuur. ik gebruik ze al een paar jaar.

» Posted By ineke On October 06, 2008 @ 12:53

De Franse oncoloog Henri Joyeux schreef een boek:”Femmes si vous saviez’, over hormoongebruik en kanker en het promoten van HST door de farm. industrie ( Menopause Society’s )

Hij is juist heel positief over soja,etc.:

In deze boekbespreking over – Pag 198 tot 263

http://www.kanker-actueel.nl/index.php?blz=ka_bo&id=10486

» Posted By ineke On October 05, 2008 @ 23:23

Vaccinatie

@Katie,
‘Die vorm vam baarmoederhalskanker zou niet op te sporen zijn met een uitstrijkje, maar werd ontdekt door..een uitstrijkje. Een jaar afwachten na Pap 2 is wel lang. Dit verhaal pleit er toch voor om het bevolkingsonderzoek of de thuistest ook toegankelijk te maken voor jogere vrouwen? Anus-/keel-/vulva-/slokdarmkanker, alles lijkt nu ineens veroorzaakt te worden door dat virus en condooms helpen niet. Als dat geen angst zaaien is.

» Posted By Ineke On December 07, 2008 @ 14:15

Uit het Zembla-programma “Het omstreden kankervaccin’ werd duidelijk dat de lobby van de farmacutische industrie voor dit vaccin zeer succesvol is geweest. Reclame voor receptgeneesmiddelen is verboden. Maar zo kan het ook. Angst zaaien dáar gaat het over. Zelfs keelkanker wordt er bij gehaald, terwijl allang bekend is dat dat met alcoholgebruik en/of roken te maken heeft. Volgens het RIVM kan condoomgebruik veel besmettingen voorkomen. Waarom wordt er toch niet meer over de thuistest gesproken? Die deed het toch goed ?
http://www.hpvthuistest.nl/index.html
Ut onderzoek blijkt dat het juist de vrouwen zijn die wegblijven bij het bevolkingsonderzoek die baarmoederhalskanker krijgen. Waarom de thuistest niet uitbreiden naar jongere vrouwen?
We hebben het Softenon-, DES- en HST-drama gehad. We moeten maar weer afwachten of deze vaccinaties ernstige bijwerkingen geven in de toekomst. Want weer zijn vrouwen proefkonijn.

» Posted By Ineke On December 02, 2008 @ 14:31

Dubbele moraal

Nog twee oncologen die borstzelfonderzoek wél zinvol vinden:

http://www.borstkanker.nl/index.php?p=467&i=2561&src=home

» Posted By ineke On September 13, 2008 @ 12:41

http://www.enschede.tctubantia.nl/293492/zelfcontrole_op_borstkanker_blijft_zinvol

herstel van de link

» Posted By ineke On September 06, 2008 @ 17:53

Zó spreken onderzoekers: ‘een lichte daling in mortaliteit’ en een’ uitermate geringe winst’ en dan hebben ze het over mensenlevens. Daartegenoveroverstaan: ‘onnodige operaties en betralingen.’ In dat geval gaat het vooral over ..geld. Dit onderzoek vond niet in Nederland plaats. Ik kan me niet voorstellen dat er hier zo vaak onnodig geopereerd en bestraald wordt. Als dat zo zou zijn is het hier wel bar slecht gesteld met de borstkankerzorg. Terecht dat men zich hier weinig van dit onderzoek heeft aangetrokken. ( Onduidelijke mammografieën onstaan o.a. als vrouwen HST gebruiken of borstimplantaten hebben. Waarom heeft het KWF het daar nooit over in hun voorlichting ?)

Dankzij het bevolkingsonderzoek is de borstkankerschade bij mij beperkt gebleven. Doordat de tumor vroeg ontdekt was, was hij nog klein en niet uitgezaaid. Daardoor hoefde mijn borst niet geamputeerd te worden en bestond de nabehandeling alleen uit een aantal bestralingen. Ook dat is de ‘winst’ van het bevolkingsonderzoek !

Er zijn gelukkig oncologen met een andere mening:
http://www.nvkvv.be/index.htm?Publicaties/borstzelfonderzoek.htm~mainFrame
http://www.enschede.tctubantia.nl/393492/zelfcontrole_op_borstkanker_blijft_zinvol

Ik vind het ook onbegrijpelijk dat regelmatig borstzelfonderzoek er nu ‘niets meer toe doet’ (?)

» Posted By ineke On September 06, 2008 @ 17:46

Editie.nl, 21 juli 2008: zelfonderzoek

Dit tweede bericht voegt er niks nieuws aan toe.

Beter een keer te veel dan te weinig naar de dokter als het om kanker zou kunnen gaan. Het gaat niet alleen om knobbeltjes , maar dat staat niet bij “Negen singnalen om kanker te herkennen’. In de folder staat dat wel..

Juist als je iedere maand onderzoek doet leer je je borsten kennen.Laat het KWF maar eens vertellen hoe dat anders moet. Ik beveel het m’n vriendinnen, als borstkanker-ervaringsdeskundige dan ook van harte aan. Borstkanker komt namelijk nogal eens voor…

» Posted By Ineke On July 22, 2008 @ 20:26

In de twee onderzochte groepen stierven evenveel vrouwen.

Over de kwaliteit van de borstkankerzorg voor deze honderduizenden fabrieksmeisje in China en Rusland die aan het onderzoek meededen lees je ook niets.

» Posted By Ineke On July 22, 2008 @ 20:25

http://www.nvkvv.be/index.htm?Publicaties/borstzelfonderzoek.htm~mainFrame

» Posted By Ineke On July 22, 2008 @ 20:25

Volgens mij spreekt de onderzoeker zichzelf tegen in dit interview: http://www.cochrane.org/podcasts/review_summaries/2008issue3/issue3_2008_breast.html

In beide groepen overleden evenveel vrouwen was de conclusie van het onderzoek. Maar verder? Hadden meer vrouwen een amputatie moeten ondergaan, inplaats van een borstbesparende operatie? En dan de verdere behandelingen? Daar staat niets van in het onderzoek. Ook goedaardige afwijkingen moeten weleens behandeld worden. ‘Eerder behandeld zijn voor goedaardige behandelingen’ is een van de risicofactoren van borstkanker.

Als artsen het te druk hebben met dubbele operaties, zoals vorige week in het nieuws was, omdat ze verzuimd hebben vooraf een MRI-scan te maken, hebben ze geen tijd voor al die ongeruste vrouwen die denken dat ze borstkanker hebben. En al die (onnodige ?) biopsies.. Wiens schuld eigenlijk? ) zijn natuurlijk veel te duur. Leer je borsten kennen, maar onderzoek ze niet te vaak?

Gewoon niks van aantrekken.

» Posted By Ineke On July 22, 2008 @ 20:25

«« Back To Stats Page