Statistiek

Comments Posted By Hetty

Displaying 61 To 90 Of 172 Comments

De blunders van Pink Ribbon

Nog zoiets onzinnigs: kogels voor Breast Cancer Awareness:
http://www.prwatch.org/news/2011/11/11154/breast-cancer-awareness-bullets

» Posted By Hetty On November 29, 2011 @ 22:15

Pink Ribbon

Vanmiddag was ik in de Blokker en bij de kassa zag ik een doos met ‘geluksarmbandjes’ voor iets van 9 euro, waarvan iets meer dan 4 euro naar Pink Ribbon ging. Te zot om los te lopen zoiets. Geluksarmbandjes!!! Aaaaargghhh!

» Posted By Hetty On November 21, 2011 @ 20:33

@79 Tartarus, hoezoe is dat genetisch bepaald, zijn daar wetenschappelijke studies naar gedaan? ;^)
De mens is net als de aap essentieel een sociaal wezen. Het is het neoliberale systeem dat een aberratie is, want het eindigt uiteindelijk met zijn eigen bestaanscrisis.
Maar ik snap de verontwaardiging.

» Posted By Hetty On November 19, 2011 @ 14:45

@56 Die poortwachter kan inderdaad soms rare sprongen maken. Mijn moeder had na haar pensionering borstkanker. Haar huisarts komt aanbellen met de harde mededeling dat het gaat om een groot gezwel en dat ze zo spoedig mogelijk geopereerd moest worden. Dat spoedig heeft wel twee maanden geduurd. Ik moest herhaaldelijk opbellen om een datum vast te leggen. En meneer huisarts wilde zijn gewicht niet in de schaal leggen bij het ziekenhuis om die opname zo snel mogelijk te regelen. Mijn moeder is toch nog 89 geworden, maar wel gestorven aan een andere vorm van kanker.

» Posted By Hetty On November 18, 2011 @ 23:48

@55 Tartarus, boosheid kan overreactie zijn, maar essentieel is het een aangeboren capaciteit die een functie heeft.
Overigens zijn correlaties vaak niet erg wetenschappelijk. Laatst las ik nog ergens over mensen die 8 acht uur slapen en die vaker ziek zouden zijn. De oorzakelijkheid kun je in eerste instantie ook omkeren. Wie minder gezond is slaapt langer. Als je dat omkeert dan kun je foute conclusies trekken. De ‘wetenschap’ staat bol van dubieuze correlaties. En dan heb ik het nog niet over frauderende hoogleraren.

» Posted By Hetty On November 18, 2011 @ 23:36

@51 Tartarus, dat is gewoon gezond verstand. Er zijn momenten dat het slecht voor je zou zijn om niet boos te worden. Dan laat je over je lopen en dat werkt psychologisch negatief. De meest negatieve mensen zijn positievo’s die zich nergens druk om maken, zeker niet om anderen.

» Posted By Hetty On November 18, 2011 @ 21:25

@44 Monique, af en toe moet je goed boos worden, anders leef je niet.

» Posted By Hetty On November 18, 2011 @ 17:38

@38 Elisabeth, dat hebben we al zo vaak gehoord. In sommige gevallen is dit gewoon een poging om meer geld toegewezen te krijgen. Eén vacin tegen alle kankers lijkt mij erg onwaarschijnlijk. Er worden in onze wereld meer kankerverwekkende stoffen geproduceerd dan kankergenezende. Misschien kunnen we daar ook wat aan doen. Ook in Nederland worden in de landbouw zeer veel giftige stoffen gebruikt.

» Posted By Hetty On November 18, 2011 @ 14:27

Alles wordt vermarkt. Dat is de kanker die in onze maatschappij is geslopen. Crisis wordt uitgebuit door hedge funds die speculeren op dalende valuta en aandelen en er zonodig voor zorgen dat aandelen en valuta dalen. Mensen die hun hypotheek niet meer kunnen betalen zijn verplicht hun huizen te verkopen; op de veiling is hun huis sterk ondergewaardeerd en wordt hun schuld nog groter. Ziekenhuizen maken steeds meer omzet, maar kunnen niet eens bacterie/virusvrije zalen garanderen.
Het neoliberalisme (met zijn dogma’s: privatisering, deregulering en marktdenken) is een virulente kanker.

» Posted By Hetty On November 17, 2011 @ 12:16

Verhuizing

Ik ben intussen overgestapt op een nieuwe host die ook nog ecovriendelijk is. Als ik alle links in mijn Google Earth projecten wil aanpassen gaat me dat maanden werk kosten. Zucht.

» Posted By Hetty On January 17, 2012 @ 12:26

Ik ben nog steeds boos op Apple vanwege hun opheffing van MobileMe, waardoor ik mijn Galleries en iWebsites ergens anders moet hosten. Ondanks al hun tamtam over innovatie kan ik me soms behoorlijk opwinden over hun provincialiteit, namelijk hun iTunes shops waar je maar bij één ervan terecht kunt. In deze tijd zou je toch access moeten hebben all over the world. Verdorie toch. Ik kan geen Japanse, Russische muziek kopen hier via iTunes nl; met franchises heeft het niets te maken. Soms heb ik de neiging om oneerbiedig de middelvinger gesture uit te voeren. Ik heb dus nog niets gekocht in de iTunes shop.
Wat de iPad betreft zit ik in tweestrijd. Lijkt me leuk voor lezen van boeken in een gemakkelijke stoel, maar dan hebben ze weer geen usb stick port. En iCloud kan me gestolen worden.
Heb ook OpenOffice en Gimp.

» Posted By Hetty On November 20, 2011 @ 17:32

Edwin, altijd backuppen. Dat is iets wat met een mac (en een externe drive natuurlijk) heel makkelijk automatisch kan. Maar toen eind vorig jaar mijn hd het begaf trok het bloed uit mijn hoofd. Ik was werkelijk in een halve shock. Heeft maanden geduurd voor ik daar uit kwam, fysiek. En dat mét backup. Het heeft geen twee dagen geduurd voor ik weer helemaal terug in de ethernet was met een nieuwe mac. Maar toch. Mens, was dat schrikken. Nou ja, je bent bezig met het monteren van een filmpje dat binnen een bepaalde tijd klaar moet zijn. Je hebt je blog. etc.

» Posted By Hetty On November 02, 2011 @ 18:59

Eddy, daar heb je een punt. Apple verandert veel te snel. Een tijd geleden hebben ze de Homepages van gebruikers op de Apple servers stopgezet, iedereen moest overstappen op Gallery (foto’s) en iDisk (iWeb sites). Begin volgend jaar worden de Gallery en iDisk (MobileMe) stopgezet. Dus weer een gigantische migratie. En Apple snapt niet dat dit juist voor de zeer actieve gebruikers van Apple apps een schop onder de derrière is. Ik heb duizenden links naar foto’s en pagina’s op die MobileMe servers. Die moeten allemaal ergens anders ondergebracht worden. Dat kost maanden werk. En dat is niet efficient meer. Ondanks gemekker en woede van de gebruikers is Apple onverbiddelijk. Ook Final Cut Pro (waar ook de Coen Bros mee werken) gaat op de schop en in de plaats komt een onvolwassen FC X, iMovie on steroids.
Dat is onbegrijpelijk. En iCloud gaat dezelfde kant op als MobileMe. Waarom zo’n poespas om bestanden via via door te sturen om tenslotte op eigen gadgets terecht te komen wat ook met een simpel usb kabeltje kan. Het is waanzin.

» Posted By Hetty On November 02, 2011 @ 09:47

De oudste macs waren nog de degelijkste. Ik heb nog een ‘bolletje’ dat werkt, maar niet meer te updaten is met de laatste software. Verder nog een Luipaard met een nieuwe hd (sommige apps werken alleen hierop), en mijn laatste, een Sneeuw Luipaard. Ik begin pas aan een Leeuw als mijn SL de geest geeft. Efficiëntie en gebruiksvriendelijkheid worden tegenwoordig zwaar aangevreten door de innovatiemanie van Apple. Het mag van mijn wat langzamer. Als ik maar snel met mijn macie kan werken.
En ik hoef echt geen iCloud.

» Posted By Hetty On November 01, 2011 @ 21:44

Methusalem

Ik herinner me nog de opera van Philip Glass, The Making of the Representative of Planet 8.

» Posted By Hetty On November 04, 2011 @ 17:44

@14 Pietie Ik heb zo het vermoeden dat we in onze huidige ontwikkeling een keerpunt hebben bereikt. Zoiets als een curve die ineens naar beneden gaat. Een wet van de afnemende vooruitgang of iets dergelijks. Een stap vooruit, twee achteruit. Beschavingen gaan ten onder. Op een gegeven moment raakt ook de technische ontwikkeling in het slop. Met de komst van het internet en ICT was de sky the limit, maar er zijn wel duidelijk grenzen. Theoretisch kan alles, maar praktisch zijn er veel belemmeringen. Onze gezondheidsindustrie is ongelooflijk geavanceerd, maar toch worden onze oudjes in toenemende mate als oud vuil behandeld.
Interessant is de Renaissance, maar ook daar kan je veel van zeggen, zowel pos als neg. Zeker zijn de Middeleeuwen niet in alle opzichten ‘donker’ geweest. En heksenverbrandingen bestaan nog steeds.

» Posted By Hetty On November 04, 2011 @ 16:53

Niet elke vernieuwing is vooruitgang, dat vernieuwing vooruitgang is is een van de mythes van onze tijd. Zeker in een maatschappij die zo gefixeerd is op geld. Het lijkt me dat GM niet echt vooruitgang is, daar is net onderzoek naar gedaan. Blijkt een flop, gaat gewoon om monopolie en winst.
Deze polemiek waar Karin aan mee doet is gewoon voor de aardigheid, promotie van de polemiek. Leuk toch.

» Posted By Hetty On November 04, 2011 @ 15:52

Pietie, we leven in een tijd waarin zoveel kan dat we toch normen moeten stellen. En dat gebeurt al op grote schaal. Jammer genoeg niet in de goede richting. Want malaria bestrijden is blijkbaar niet zo urgent als andere ziekten. Als je geld hebt, kan alles. Dus laten we beginnen met normen te stellen aan de rijkdom van de greedy few en banksters. Moet technisch zonder meer kunnen.

» Posted By Hetty On November 04, 2011 @ 12:42

Stel dat de Grey niet bezig is met persoonlijk wishful thinking en de wetenschap inderdaad ooit zover zal zijn, dan lijkt het me dat alleen de rijken daarvoor zullen kunnen betalen. Die zullen zich moeten verschansen achter heel dikke muren om de aanvallen van de stervelingen af te slaan. Maar uiteindelijk komen ze toch zo nog aan hun einde.

» Posted By Hetty On November 03, 2011 @ 15:22

Facebook dwang

Hier nog een artikeltje over Amerika legt Facebook aan banden:
https://www.bof.nl/2011/12/02/amerika-legt-facebook-aan-banden-een-beetje-nu-nederland-nog/

» Posted By Hetty On December 02, 2011 @ 17:38

Nog meer over twitter en facebook:
http://www.commondreams.org/headline/2011/11/04-5
Soms hoop je dat ze je blog ooit eens zullen lezen.

» Posted By Hetty On November 04, 2011 @ 20:12

Appollania, maak je eigen blog, dan kun je vrij je mening zeggen.

» Posted By Hetty On November 04, 2011 @ 15:54

Bits of Freedom over klachten over Facebook:
https://www.bof.nl/2011/10/27/tweeentwintig-klachten-na-inzage-gegevens-op-facebook/

» Posted By Hetty On November 03, 2011 @ 13:56

Het eerste wat je niet moet doen is twits of uitingen op Facebook al te serieus te nemen. De VVD heeft in elk geval de aanval op Occupy ingezet, daar zal gauw nog meer bijkomen. De beweging breidt zich uit en heeft massale steun daar gaat het om.

» Posted By Hetty On October 28, 2011 @ 17:20

Ah, Appollonia, je hebt gesproken met een infiltrant of iemand die jou niet erg vertrouwde mogelijkerwijs. Interessant verhaal, misschien moet ik zelf eens poolshoogte nemen.

» Posted By Hetty On October 28, 2011 @ 09:49

@Appollonia: soap? Snap ik niet zo goed. Bezorgd om je aandelen en dividenden? Goldman Sachs was ook al geschrokken toen ze bijna geld gestort hadden (mogelijk uit hun bailout geld!) voor een liefdadigheidsevenement waarop Occupy Wall Street de hoofdgast was.

» Posted By Hetty On October 27, 2011 @ 22:27

Ben benieuwd wat er gaat gebeuren met Facebook op 5 november. Anonymous, Guy Fawkes, V for Vendetta en zo. Lees meer hier:
http://web.me.com/heli1/Gein/weblog/remember-remember-the-fifth.html

» Posted By Hetty On October 19, 2011 @ 11:50

Nou, eigenlijk wil ik dat mijn YouTube kanaal behouden blijft. Is op zich al een leuk zerkje.

» Posted By Hetty On October 18, 2011 @ 21:18

Om nog een ander voorbeeld van dwang te noemen: de iCloud van Apple heeft consequenties die niet mis zijn, het gaat om de controle en beschikbaarheid van je documenten, die enkel bereikbaar (zullen) zijn via Apple apps. De reden is dus puur commercieel (met politieke bijwerking). Verontrustend. Hieronder een quote uit een discussie.

Quote

 
The reason why iDisk is gone is because Apple is pushing any file system behind the Apps.   No longer is the user able to manage  files directly.  Only Apps are allowed to access iCloud through the API’s.  This forces users to purchase Apps that are iCloud approved.
iOS apps store created documents within the app ( apps are like on the mac only packages/folders)  itself, in a “Documents” folder. This folder is the only approved one for transfers in-and out through the App.  If the property list of an App has the magical phrase “IsFileSharingEnabled”=”Yes” in it, then syncing via iTunes App-import/export documents is possible – imported files from mac/pc will go straight into this “documents” subfolder within an app.  ( Accesible then on iOS apps by “open file -> from iTunes” ).
 
The iCloud thing uses a second method to skip the iTunes import/export thing :
 
iCloud enabled apps from iOS5 create the folder “Mobile Documents” in your OSX Lion users Library ( which Apple hides in Lion ) – inside this “Mobile Documents” you will find subfolders – each one representing an app from your iOS5 device , for example if you have pages.app on the iphone, you will find on your Mac :
 
~/Library/Mobile Documents/com~apple~pages/Documents
 
and there are the “synced” Documents stored. Problem is that the current OSX-pages.app does not know this folders and does not save there. Syncing broken by design, until a Pages.app will see the light that will save there. Problem then : your own documents will be hidden from your finder or be stored so, that you only access them through the pages.app, no longer via the Finder.
 
This again would be the same file-storage method as in iOS5. In fact on iOS you have no Finder and you do not know where your documents are. To look at/edit/export them, you can only use the apps.
 
OSX seems to go this direction. Launchpad on Lion is a big hint here. Just a desktop full of App Icons. ( and even Lion starts hiding harddisks and the Library folder from you. You should use only “All my documents” view per Finders default settings ) ..
 
You know why there exist “jailbreaks” for iOS ? Because some tech savy people dislike the idea of being jailed to a non-file-system device. JB’s are not intentionally made for piracy issues – but soleyl for the sake of having access to the real files outside of an app’s control.”

“So, stay tuned for a future version of Mac OS X where the Finder pretty much hides the file system from you!”

Unquote

» Posted By Hetty On October 17, 2011 @ 09:12

@19 Wat een onzin. Facebook verdient er lekker aan. En het is geen privebedrijf, maar een dienstverlenend bedrijf. Hou toch eens op met dat anarcho-liberale jargon! Het zijn juist bedrijven als Google en Facebook die overheidsbemoeienis en vooral commercieel misbruik toelaten.

» Posted By Hetty On October 16, 2011 @ 14:57

«« Back To Stats Page