Statistiek

Comments Posted By Hetty

Displaying 31 To 60 Of 172 Comments

Kwakpas

Mijn vermoeden is dat de Stadspasorganisatie geld krijgt voor elke domoor die zich bij de homeopaat aanmeldt.

» Posted By Hetty On October 30, 2013 @ 21:38

Uitgesteld leed

Lieve Karin, you grieve, therefore you are. Verdriet hoort bij al wat menselijk is. Dat zijn banale maar toch juiste woorden. Ook je plichtsgevoel is een positief iets. Er is niets mis met je. Alles heeft zijn tijd en zijn plaats nodig. Op mensen als jij kunnen we trots zijn. Sterkte met de verwerking. We leven met je mee.

» Posted By Hetty On July 13, 2013 @ 21:04

Boter op je kop

Ook zoiets: justitie onderzoekt de uitspraken van Lubbers en Van Agt over de kernwapens die in Volkel zijn opgeslagen (dat weten we al decennia). Maar als ministers kunnen dezelfde personen de wet met voeten treden zoveel ze velen. Nu ze individuen zijn zijn ze verdacht. Onze besturen zitten vol met wetsovertreders, maar het OM laat ze hun gang gaan.

» Posted By Hetty On June 13, 2013 @ 09:21

In elk geval wordt er ook bezuinigd op de AIVD. Misschien dat Roel van Duijn nu eindelijk met rust gelaten wordt. Maar het vervelende is dat Nederland vol zit met verklikkers. Laatst was ik op een vergadering voor behoud van groen in de stad. Ik had op de betreffende site een uitspraak van de rechter gezet met wat commentaar over wat ons binnenkort te wachten staat en dat was ook van belang voor anderen die ook bezig waren met een rechtszaak tegen hun stadsdeel, maar toen kwam meteen een donderpreek van zo’n typetje, dat we vooral voorzichtig moesten zijn met het posten van dat soort berichten op de site, want Stasi enz. enz. Nou ja, hij wilde eigenlijk niet dat mensen naar de rechter stapten en was daarom anderen aan het beschuldigen van staatsgevaarlijkheid. Dat soort dingen gebeurt regelmatig in verenigingen. Vooral de PvdA heeft veel ‘groene’ organisaties in de stad, maar die worden met dictatoriale hand geleid en zullen enkel het huidige neoliberale beleid steunen. Het beleid van een politburo kun je wel zeggen. Alle initiatieven die niet gezagsgetrouw zijn worden de kop ingedrukt. Dat soort dingen tiert momenteel welig. Het barst van de zogezegd prachtige gesubsidieerde instellingen, maar die worden rigoureus geleid om dissidente stemmen te onderdrukken.
Dat vind ik net zo erg als het aftappen. En dat gebeurt door wat we hier in Zuidoost ‘allemaal nette mensen’ noemen. En dan heb je nog onze gelijkgeschakelde pers die roept om vooral niet teveel te bezuinigen op de AIVD.
Nu het woord Stasi toch gevallen is, het gebouw van de nieuwe Bundesnachrichtendienst is gigantisch vergeleken bij dat de voormalige Stasi. En als je dan ziet dat de BND jarenlang rechtsextremisten (moordenaars) gesteund en de moorden door neonazis in de doofpot gestopt heeft, dan moet je constateren dat die geheime diensten een gevaar zijn voor een democratische maatschappij.

» Posted By Hetty On June 13, 2013 @ 08:22

Janus, de geheime diensten krijgen het zwaar te verduren tegenwoordig. Overal leaks, klokkeluiders en dissidenten, cyberdinges en zo. Ik heb medelijden met die sloebers. Zij moeten geheimen bewaren en mogen nergens over praten, terwijl ze staan te popelen om op te scheppen.

» Posted By Hetty On June 12, 2013 @ 22:53

Ja Annet, da’s pas chique. The zen art of disappearing while still being there. Groovy!

» Posted By Hetty On June 12, 2013 @ 22:20

Toen de ‘Cloud’ werd uitgevonden, met name iCloud en ik hoorde dat Steve Jobs een interview had gehad met Homeland Security dacht ik meteen ‘foute boel’.
De cloud is uitgevonden om het spionagewerk te vergemakkelijken. Iedereen heeft alles, foto’s, mail, bestanden, bedrijfsinfo, op de cloud staan en die wordt helemaal van boven tot onder, van bit tot byte, doorsnuffeld door geheime lieden. Het is daarom onverstandig om je hebben en houden op een cloud te zetten. Desnoods je mail, want die werd al grondig afgetapt, en nooit langer dan nodig.
En gebruik niet Google, maar bvb Ixquick.
De burger heeft meer recht op inzage in de activiteiten van de overheid dan de overheid in onze handel en wandel. Wij zijn oppassende burgers, zij zijn vaak illegaal bezig.

» Posted By Hetty On June 12, 2013 @ 00:31

Zaad onder licentie

Het probleem met de rechtspraak is dat we nu in een totaal ander systeem leven dan toen de scheiding van machten is vastgelegd. De onafhankelijkheid van de rechtspraak tegenover de staat is duidelijk. Maar het is de facto zo dat overheden tegenwoordig dansen naar de pijpen van de grote ondernemingen. De economie overheerst en de overheid verleent hand- en spandiensten aan de economie. Dat zie we in het bankwezen, maar ook overal elders. Het gaat niet meer om mensen maar om belangen, specifiek financiële belangen. Gezondheidszorg is door privatiseringen een financieel belang geworden. Corporaties zijn gaan speculeren en gedragen zich als particuliere ondernemingen. Rechtspraak gaat over het afwegen van belangen. Daarom zal in dit systeem de rechtspraak automatisch ten gunste uitvallen van de grote ondernemingen, het grote geld.
Wat we nodig hebben is een rechtspraak die onafhankelijk is van de nieuwe grootmacht, de financiële machthebbers. Het neoliberale systeem dat nu regeert vereist een herijking van de basis van de rechtsstaat.
De rot zit in het systeem en ik acht ons huidige stelsel niet in staat om zelfs maar de kleinste koerswijziging door te voeren. Die zal door verzet van burgers moeten komen of die komt er niet. Het huidige tijdsgewricht zal mogelijk door onze klein-kleinkinderen in geschiedenisboeken beschreven worden als het begin van het einde van een beschaving. Of als het begin van een wonderlijke omwenteling nog nooit gezien in duizenden jaren. Maar het kan heel onprettig worden, want dit systeem zal zijn macht kost wat kost willen behouden en daarvoor de staatsmacht inzetten die het als zijn eigendom beschouwt.

» Posted By Hetty On May 31, 2013 @ 08:36

“Op 25 mei om 14.00 vinden er op de Dam in Amsterdam, in Wageningen en in Den Haag demonstraties plaats tegen Monsanto. Deze ‘March Against Monsanto’ is onderdeel van een wereldwijde demonstratie die 41 landen en 330 demonstraties omvat.”
http://www.linkepost.nl/

» Posted By Hetty On May 23, 2013 @ 01:00

Niks lief

Er heersen in dit land gevaarlijke vormen van Newspeak. Zelfredzaamheid, eigen verantwoordelijk, het zijn woorden bedoeld om het asociale, de onverantwoordelijkheid van onze bestuurders te maskeren. Er moet eens een woordenboek Newspeak komen. Ten behoeve van onze media.
Eigen keuze = zoekt het zelf maar uit
individualiteit = weg met het sociale

» Posted By Hetty On May 11, 2013 @ 11:33

Dag schat

Op het leven! En op je mooie herinneringen!
Sterkte, Karin.

» Posted By Hetty On February 10, 2013 @ 21:36

Tegenterreur

P.S. : En het volgende doelwit is Iran dat ook nodig met bommen ‘gedemocratiseerd’ moet worden. En daarna nog even Rusland en China binnenvallen. The sky is the limit.

» Posted By Hetty On January 22, 2013 @ 15:53

En er komen elke dag wapenleveranties en rebellen vanuit Turkije Syrië binnen. Die worden beschermd door onze Patriotraketten. Oorlog is het meest weerzinwekkende wat er bestaat. En het komt steeds dichter bij Europa. Er was Joegoslavië dat zonodig platgebombardeerd moest worden (burgerdoelen!), dan Libië, nu zijn de geprivatiseerde legers van Engeland bezig met een geheime oorlog in Syrië. China en Rusland hadden zich al moeten verzetten tegen de oorlog in Joegoslavië. Dan was dit allemaal niet gebeurd.
Inderdaad, de oorlogsindustrie draait goed, ook de olieindustrie. En de Majesteit gaat haar aandelenpakket Shell in Brunei wat oppeppen. Ook een dictatuur.

» Posted By Hetty On January 22, 2013 @ 15:47

Tartarus, er vallen wel degelijk veel burgerslachtoffers door drones. Het is gewoon niet mogelijk om precies te zien wie je voor je hebt. En hitlists horen bij de maffia thuis, niet bij een president.
Het resultaat van de Amerikaanse acties is al tientallen jaar nihil, nou eigenlijk vallen er miljoenen slachtoffers, dat is het enige ‘resultaat’. Geen vrede in Irak, geen vrede in Afghanistan, enz. enz. en de lijst met aangevallen landen groeit nog steeds. Al-Qaeda groeit als nooit tevoren. Saddam Hoessein is als dictator aangesteld door de VS, in Afghanistan hebben ze zowat geheel de Taliban opgericht (moesten tegen de Russen vechten). Het gevolg is totale chaos en verergering van de situatie wereldwijd.

» Posted By Hetty On January 22, 2013 @ 14:51

Voorbeelden dat het gerechtvaardigd is mensen zonder proces te vermoorden met drones?

» Posted By Hetty On January 22, 2013 @ 12:11

Tartarus, als je niet met argumenten en feiten komt dan heb je per definitie geen gelijk. Erg makkelijk om zo stemming te maken. Karin heeft gewoon gelijk.

» Posted By Hetty On January 22, 2013 @ 11:17

Aangezien de protesten waarschijnlijk niet op onze mainstream media te zien zullen zien, hier dan:
http://www.liveleak.com/view?i=f6f_1358029949

» Posted By Hetty On January 13, 2013 @ 17:14

En het verhuld goedpraten en vergoelijken begint weer. De westerse beschaving loopt op zijn laatste beentjes, dat is zeker. Nederland collaboreert.

» Posted By Hetty On January 13, 2013 @ 09:31

Drones. Kill List. Terror Tuesdays. Assassination Czar.

These are all things that we associate with John Brennan, Obama’s chief counterterrorism adviser, who is the mastermind behind the administration’s deadly drone program. That’s why we were shocked when President Obama nominated Brennan to head the CIA.

http://codepinkalert.org/article.php?id=6318

» Posted By Hetty On January 12, 2013 @ 23:57

Uitvreters

“Fiscal austerity is the sceptre which haunts Europe. It threatens to destroy
substantial parts of the public sector and lead to high levels of
unemployment for years to come. Fiscal austerity is the problem not the
cure, and as a supposed cure it will not work in substantially reducing budget
deficits yet will reduce employment. Budget deficits will only fall when there
is a revival of demand, and cutting public expenditure reduces demand.”

Fiscal Austerity: The ‘cure’ which makes the patient worse.

Download het hele stuk hier:
http://classonline.org.uk/docs/2012.05.20_Malcolm_Sawyer_-_the_cure_that_makes_the_patient_worse.pdf

» Posted By Hetty On November 14, 2012 @ 19:35

Sterkte, Elmo.

» Posted By Hetty On November 14, 2012 @ 18:42

Harald, ieder in dit land betaalt belastingen. Niet alleen ondernemers en werkenden. En de grote ondernemers hebben in dit land heel veel voordelen boven de kleine ondernemer en de gewone belastingbetaler.
De toenemende kosten worden veroorzaakt door frauderende directeuren, prijsopdrijvende afspraken en praktijken (vooral in de gezondheidszorg) en de financiële wereld die in sommige gevallen een zware last is voor de reële economie (de aandelenmarkt heeft niets meer te maken met investeren, maar alles met speculeren).
Het is vreemd om te moeten horen dat werklozen zogezegd misbruik maken van voorzieningen en niet genoeg doen om aan het werk te komen. Intussen vallen in alle sectoren duizenden ontslagen en wordt ontslag vergemakkelijkt. Dat ligt niet aan de werknemers, maar aan de werkgevers en de neoliberale marktdenkers. De menselijke maat bestaat niet meer, is afgeschaft door het neoliberaal marktdenken dat tot overmaat van ramp nog werd bevorderd door de PvdA die meeheulde met de wolven ook al hullen die zich in schaapskleren. Al decennialang worden voorzieningen afgebroken. De rijken worden rijken en de armen armer.
Een beetje respect voor de harde werkers die massaal worden ontslagen graag. Een stratemaker werkt tenslotte harder dan een bankdirecteur. En veel ondernemers voeren hun bedrijven naar de afgrond en vertrekken dan met een gouden handdruk waar ze rijkelijk van kunnen leven tot en met hun pensioen. Het soort ‘ondernemers’ van het slag van Harry Mens ontduiken belastingen waar ze maar kunnen. Daar heb ik totaal geen respect voor.
Mensen maken niet meer gebruik van de zorg, de artsen en zorginstellingen willen meer omzet en winst maken. Dat is het probleem. En dat komt door privatisering en deregulering. De zorg wordt geprivatiseerd, en dat betekent dat de kosten gigantisch omhoog gaan, want er komen nu meer bedrijven die hetzelfde doen met allemaal een directie die flink betaald moet worden en ook nog eens winst moet maken. Dat is de oorzaak van de kostenstijgingen, niet de mensen die meer gebruik zouden maken van zorg. Dat is weer een van de fabeltjes die verspreid worden in onze gelijkgeschakelde pers.
Er komt geen journalist aan de slag bij onze media die ervan uit zou gaan dat bezuinigingen schadelijk zijn voor de economie en i.p.v. de crisis op te lossen de crisis bevorderen. Toch zeggen zelfs Nobelprijswinnaars economie dat bezuinigingen schadelijk zijn. En dat is ook zo.
Het respect van ondernemingen, vooral banken, voor mensen is tanende. Dat is het probleem. De echte uitvreters, de banksters, eisen respect, maar bedoelen winst.
Vergeet niet dat wie nu werkloos is, ooit werkende was en volop een bijdrage leverde aan deze maatschappij. Het is de taak van het ondernemerschap en de politiek om te zorgen voor werkgelegenheid. En daar faalt ons huidige systeem op grote schaal.
De grote ondernemers worden van alle kanten gepamperd en ontzien. Daarom worden de rijken steeds rijker. Nederland is een belastingparadijs. Pak dat eens aan, voordat je spreekt van ‘respect’. De rekening van de georganiseerde crisis wordt nu gelegd bij de middengroepen en dat zal tot gevolg hebben dat er meer armoede komt.
Wordt het niet eens tijd dat we deze calvinistisch winstideologie naar de vuilnisbak verwijzen?

» Posted By Hetty On November 14, 2012 @ 12:31

@Edwin Wat zijn VVD-ers of VVD-stemmers toch geborneerde mensen. Het enige wat een neoliberaal leest is Ayn Rand. Egoïsme als dogma en wet. Eigenlijk zijn neoliberalen crypto-fascisten, zij geloven dat er mensen zijn die meer rechten hebben dan anderen en dat alle anderen deze rechten aantasten en daarom slecht zijn.
Ik ken ook een paar onzinbanen, bijvoorbeeld directeur van een bank die woekerpolissen verkoopt en als zijn bank over de kop dreigt te gaan een gouden handdruk krijgt van een paar miljoen, of minister van sociale zaken die asociale maatregelen invoert, enz.
Banksters lezen jammer genoeg geen boeken, die hebben het te druk met het spelen van casinospelletjes die landen ruïneren.
De VVD kent twee soorten volgelingen: de criminelen en de dommen. Nederland heeft veel dommen. Dat uit zich in het feit dat ze zelfs hun eigenbelang verkwanselen voor het populisme van de criminelen onder hen.
Edwin, lees eens een goed boek. Ik raad ja alvast de laatste J.K. Rowling aan, The Casual Vacancy, of in het Nederlands, Een goede raad.

» Posted By Hetty On November 14, 2012 @ 00:26

Petty, het is een fabeltje dat er hele volksstammen zijn die niet willen werken. Hoe toch eens op met dat gezwam en gedram. Kijk om je heen. De grootste uitkeringstrekkers zijn de rijken, die honderdduizenden euros kunnen aftrekken van een hypotheek die ze eigenlijk niet eens nodig hadden.
Ga toch borden wassen!
En die klimaatverandering daar willen sommigen ook niet aan geloven omdat dat geld gaat kosten voor de grootste vervuilers.
Het moet eens afgelopen zijn met die onzin van het neoliberaal marktdenken. Het is de privatisering en deregulering die de problemen hebben veroorzaakt. De grootste fraudeurs vind je bij de VVD. Straf voor wie straf verdient! En betalen voor wie bulkt van het geld.
Zo!

» Posted By Hetty On November 13, 2012 @ 18:20

Daarom ook: Ik ben een Griek!
(naar analogie met Ich bin ein Berliner!)

» Posted By Hetty On November 13, 2012 @ 15:11

Nivelleren zonder doel? Hoezo? Nivelleren is altijd een goede zaak. Dat is weer typisch zo’n asociaal dogma dat de onderklasse geen recht heeft op iets meer terwijl de bovenklasse geen centje pijn zal voelen (hun bovenmatige salarissen en winsten gaan niet terug de economie in maar worden vaak nog besteed aan speculatie tegen bedrijven en landen in, zijn dus negatief voor onze economie).
Wat erger is is dat er ook mensen zullen zijn die het al slecht hebben en die straks nog minder te besteden hebben, mogelijk de alleenstaande moeders, gehandicapten, chronische zieken. Het hangt wel van de uiteindelijke uitwerking af, maar ik vrees toch dat de PvdA zich de kaas van het brood heeft laten eten.
Overigens is het absurd dat er 16 miljard bezuinigd gaat worden. Dat is het onttrekken van 16 miljard aan de economie terwijl de staatsschuld niet gaat dalen, want Rutte wacht zich wel voor het onttrekken van miljarden aan de winsten van de banksters. De banksters hebben de crisis veroorzaakt, laat ze daarom de hele crisis maar betalen.

» Posted By Hetty On November 13, 2012 @ 15:09

Stemfraude

Meer lezen over verkiezingsfraude in het gratis boek van Greg Palast, Billionaires & Ballot Bandits.
http://www.gregpalast.com/ballotbandits/bookdownload/

» Posted By Hetty On November 06, 2012 @ 23:40

Samenhang

Het vreemde is dat we toch altijd een paar boosdoeners vergeten. Net als in Libië zijn nu ook in Syrië ‘special forces’, CIA en SAS, en waarschijnlijk ook nog een aantal in London gevestigde huurlegers, actief bezig met het veroorzaken van een burgeroorlog. Hetzelfde gebeurde in Joegoslavië, toen aangestoken door Kohl en Genscher die de Kroaten van wapens voorzagen. Gewoon feiten. Het veroorzaken van burgeroorlogen en revoluties is een misdaad tegen de mensheid. Toch bestaan we het om telkens onze eigen misdaden te verdoezelen en die van anderen (bestaande uit het legaal neerslaan van opstanden, want wie heeft tenslotte het recht het wettelijk gezag uit te oefenen?).
Deze blindheid, of hypocrisie is de oorzaak van veel ellende. Wij zijn goed, en zij zijn slecht. Daarom vinden wij dat we het recht hebben om met geweld overal in te grijpen. Ik word soms goed misselijk van onze ‘menselijkheid’.
Een al-Qaeda voorman roept ook op om het Syrische regime omver te werpen. Een absurde situatie. Want wat is eigenlijk de norm? Wij zijn goed, en zij zijn slecht. En waarom is dat? Zij zijn slecht en daarom zijn wij goed.
Maar ja, wie durft er nog zijn bek open te doen tegenwoordig?

» Posted By Hetty On February 14, 2012 @ 22:08

Dus toch Donner

Jan Blokker zei het al: Donner is een boef. Alleen boeven vinden Donner een prachtig man.

» Posted By Hetty On December 21, 2011 @ 10:41

Dropje

Dropje heeft de beste zorg gehad die hij maar kon hebben. Laat dat een troost zijn.

» Posted By Hetty On December 03, 2011 @ 20:15

«« Back To Stats Page