Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 5383

Comments Posted By Hetty

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

Iets doen

Lon, het voorkomen van genocide doe je het beste door geen rebellen te bewapenen. De VS is verantwoordelijk voor deze hele situatie. De tactiek van de VS is juist het creëren van chaos, het bewapenen van de vijanden van onze vijanden, ook al zijn dat terroristen als Taliban, al-Qaeda en IS. Die politiek wordt stug doorgedreven terwijl de resultaten ervan steeds erger worden.
En wat kranten betreft, het gaat niet om vormgeving, maar om berichtgeving.
Seymour Hersh, The New Yorker, The Atlantic, het zijn journalisten en bladen die jou waarschijnlijk niets zeggen. Ik las laatst nog een stuk van een ex-pacifist in Trouw, die opriep om Oekraïne te bewapenen, Roel van Duijn. Triest, intriest.
Karin, ik probeer me een beetje in te houden.

» Posted By Hetty On September 16, 2014 @ 10:10

Lon behoort tot die mensen die zich beperken tot streekkrantjes als Trouw en de NRC. Buiten Nederland leest hij niet. Het navrante is dat hij bereid is weer miljoenen slachtoffers te maken om een paar misselijke moorden te vergelden.
Als er hier een struisvogel rondloopt dan is het Lon wel.
Stefan ziet het goed, ingrijpen helpt niet. Ik zou daar zelfs aan toe willen voegen, maakt het weer veel erger.

» Posted By Hetty On September 15, 2014 @ 15:17

Sorry voor de seriepostings. Maar het stroomt hier binnen.
The Atlantic: A new strategy for the fight against terror
http://www.theatlantic.com/international/archive/2014/09/before-tonights-speech-about-isis/379999/
De geschiedenis herhaalt zich.

» Posted By Hetty On September 11, 2014 @ 11:08

Seymour Hersch in 2007: The Redirection
Is the Administration’s new policy benefitting our enemies in the war on terrorism?
http://www.newyorker.com/magazine/2007/03/05/the-redirection

VS, Saudi-Arabië en Israel bewapenen terroristen om Iran en bondgenoot Syrië aan te pakken.

» Posted By Hetty On September 11, 2014 @ 11:04

En het hoeft geen betoog, wat Obama van plan is is weer in strijd met het internationale recht.

» Posted By Hetty On September 11, 2014 @ 10:44

Lon, wat zijn de gevolgen van verdere escalatie? De VS gaat stiekem of openlijk Assad verder aanpakken (dat hij gifgas gebruikte moet nog bewezen worden). IS is bevoorraad, betaald en bewapend door de VS en Saudi-Arabië. Dus de Saudi’s zouden ook aangepakt moeten worden. Maar dat is een groot taboe, want ons koningshuis is goede maatjes met de dictator daar en de Saudi’s hebben heel veel geld en macht en olie, dus niemand durft SA aan, zelfs niet met woorden. De kans dat andere landen ook openlijk gaan ingrijpen, Iran, Saudi-Arabië, Israel wordt steeds groter.
Deze hele chaos is het resultaat van de gigantische fouten van het westen. Shock and awe en het resultaat is ernaar. De VS heeft IS gecreëerd. Obama heeft het over een aanval op Amerika, maar hij is enkel op zijn pik getrapt door zijn eigen stomme fouten die als een boomerang naar hem terugvliegen. Achter zich heeft hij de hete adem van een war bitch als Hillary Clinton. Sorry voor het ruwe taalgebruik, maar sinds Victoria ‘Fuck the EU’ Noland mag alles. God beware ons van Hillary’s presidentschap. Eerst moest een zwarte het imago van de VS redden (we trapten er allemaal in), nu rest enkel nog een ‘feministe’ (nou ja, dat beeld moeten de mainstream media nog een beetje opsexen).

» Posted By Hetty On September 11, 2014 @ 10:29

Nou Lon, kinderlijke naiviteit en hemeltergende schijnheiligheid zijn altijd het kenmerk geweest van het westen. The white man’s burden. Overal maar met shock & awe binnenvallen en altijd met de beste bedoelingen, zum kotsen, en even later het deksel op onze neus krijgen. En toch weer doorgaan.
Karin heeft gewoon gelijk.
Wat levert straks het bewapenen van de Koerden weer op? Wapens zijn niet de oplossing. Wij zitten hier lekker veilig (voorlopig nog) dus het is makkelijk wat bommetjes elders te gaan gooien.
Als men ophoudt met Syrië aan te vallen en rebellen te steunen kan Assad misschien IS verdrijven.

» Posted By Hetty On September 10, 2014 @ 17:27

Gelijk heb je, Karin.
En wat misschien ook kan helpen (om e.e.a. praktisch uit te werken): als de VS en het westen zouden stoppen met het bewapenen van alle tegenstanders van ‘onze’ tegenstanders bij elke crisis. De Taliban werd geholpen tegen de Russen, Sadam Hoessein tegen opstandelingen, al-Qaeda tegen Libië, ISIS tegen Syrië enzovoort. En niet te vergeten de neonazi’s in Kiev tegen de Russen.
Dus inderdaad, gematigdheid ten allen tijde.

» Posted By Hetty On September 10, 2014 @ 14:53

Wij

@35 Wij van me, myself and I vinden feta ook erg lekker.
Over en uit.

» Posted By Hetty On August 20, 2014 @ 12:03

Je komt behoorlijk in de war over. Moet je nog uit de closet komen of zo?

» Posted By Hetty On August 20, 2014 @ 11:40

JPaul, met verhaspeld bedoel je LGBT? Nou, dat komt dan aardig verhaspeld over.

» Posted By Hetty On August 20, 2014 @ 08:26

Daar sluit ik mij bij aan.
Hartelijke groet.

» Posted By Hetty On August 19, 2014 @ 21:43

Nog even heel kort. Ik sta helemaal achter je blogpost, Karin. Het is ook moedig om commentaren mogelijk te maken. Dat doe ik op mijn weblog niet, omdat die module in mijn programma niet ingebouwd zit en het mij dus werk en geld zou kosten om dat te organiseren bij een andere host, en bovendien ook veel tijd zou kosten om te modereren.
En de hele Zwarte Piet kwestie is volgens mij wel een beetje over het paard (van Sinterklaas?) getild. Wat etherstilte moet kunnen.

» Posted By Hetty On August 16, 2014 @ 09:15

Nou, nou, Karin, zo was het echt niet bedoeld hoor. Maar een discussie moet wel ergens over gaan en hout snijden anders kun je net zo goed altijd je mond houden. Discussiëren is per definitie een hartig woordje wisselen. Zeker als het over belangrijke dingen gaat. Beter met woorden strijden, dan met wapens.
Maar misschien heb je andere grieven, mag best, maar ventileer die dan ook eerlijk. Nu ben ik nogal verbaasd en weet niet precies waar ik dit aan te danken heb. Vals onderhuids? Terwijl ik dacht behoorlijk openhartig te zijn. Maar ik zal er beter op letten.

Het is jouw weblog, Karin, en dat je grenzen stelt vind ik normaal. Maar jouw stukken kennende verbaas ik me een beetje over je uitval. Maar goed, moet ook kunnen. Ik lees je stukken altijd. Af en toe duik ik in een discussie. Misschien blijkt uit dit soort wrijvingen dat het toch een goed idee van mij was om mijn eigen blog te hebben. En in een blog is het taalgebruik altijd wat ja hoe zal ik zeggen, knapperiger. Als ik schrijf ‘beste Janus’ dan is dat ook een beetje relativerend en grappig bedoeld, niet arrogant, hoogstens pseudo-arrogant. Dat is me misschien niet erg goed gelukt. Ik had ook ‘amice’ kunnen schrijven. Maar dan schoot ieder meteen in de lach natuurlijk.

» Posted By Hetty On August 15, 2014 @ 22:59

Karin, ik kan best tegen een steekje onder water. Sommige dingen moet je soms gewoon een beetje pittig aankaarten, anders wordt het gauw nietszeggend. Dan wordt meteen duidelijk waar de gevoeligheden liggen. Dat is vaak verhelderend. Soms ook niet.

» Posted By Hetty On August 15, 2014 @ 16:00

“wie bang is voor zijn hachje….’
De gang van zaken, beste Janus, is dat het meestal gaat om het hachje van de ander.

Dat was in de Gouden Eeuw ook zo. Er waren weinig regenten of machthebbers die zich waagden op de vaarten van VOC of WIC. Waarom zijn er zoveel weeshuizen in Amsterdam? Omdat soms driekwart van de opvarenden krepeerden kort na aankomst of zelfs tijdens de reis, of door gevechten. Het zeevaren was gevaarlijk voor de opvarenden, niet voor de aandeelhouders die de winsten opstreken. En ook tijdens de Gouden Eeuw (ook weer zo’n foute benaming) was er zeer grote armoede. Men vergeet de ellende (nog te zien op sommige etsen van Rembrandt) en kijkt naar het mooie pandje van onze burgervader, die overigens vol deemoed de slavernij van toen nu afkeurt, en staat vol verbazing over de rijkdom van toen. Die in handen was van een paar honderd rijken. Overal heerst propaganda en geschiedvervalsing. Er zijn mensen die meetellen en er zijn er die niet meetellen.

» Posted By Hetty On August 15, 2014 @ 13:33

Ha Janus. Nog zo’n trucje dat veel gebruikt wordt in de politiek: niet reageren op de oorspronkelijke uitspraak, of een deel ervan gewoon negeren, maar wel doorgaan over iets dat later gezegd is en al een verbastering is.
Voor Janus de vertaling van het Latijnse spreekwoord: Zeevaren is noodzakelijk, leven is niet noodzakelijk. In onze huidige wereld omgezet: surfen is noodzakelijk, leven is niet noodzakelijk. ;^)

» Posted By Hetty On August 14, 2014 @ 23:05

Niet meer toekomen aan nadenken? Onzin, Henk. Dan heb je informatie van diverse kanten.
Ik zie dat ook jij aan het rommelen bent met vertalingen (‘dankzij het handelen kan men blijven leven’). Tekstanalyse is ook erg belangrijk. Het ontdekken van denkfouten en verdraaiingen. Als je had geschreven ‘dankzij het handelen kunnen sommigen blijven leven en gaan anderen dood’ dan had ik er vrede mee gehad.

Maar je draagt hier toch nog een belangrijk punt aan: analyse van teksten vooral van politici stelt je in staat leugens en verdraaiingen te ontdekken.

» Posted By Hetty On August 14, 2014 @ 15:22

Thian, het gaat om onszelf, wij, die macht uitoefenen, en er geen been in zien om in Afghanistan, Joegoslavië, Libië, Irak, enz. enz. enz. mee te doen met bombarderen. Ja, nee, ‘wij’ de elite niet natuurlijk, want wij zijn zeer humaan in onze woorden, maar ‘wij’ als natie wel.

Het probleem met Nederland is dat men alles meteen op de anderen gooit. Nooit afvragen wat er hier mis zou kunnen zijn, nee, meteen de schuld weer in verweggistan leggen, waar ze geen computers hebben en niet vrij zijn te kiezen. Ja hoor, daar zal het wel aan liggen, daarom maar weer bombarderen om ze te leren computers te gebruiken.

Democratie bestaat niet als je niet grondig geïnformeerd bent en je geen juiste keuzes kunt of mag maken. Het Westen met VS en VK voorop brengt shock and awe (men noemt het ‘democratie’), geen wonder dat ze geen computers kunnen betalen daar ergens ver weg, en dat ze door onze ‘vrije handel’ (vrij voor de machtigsten) geen geld hebben om computers te kopen en niet naar school kunnen gaan om te leren lezen. Daar zijn wij mede schuld aan.
Dus aub informeer jezelf.

Onze oorlogen zijn economische oorlogen. Maar ja, de heilige koe, het autootje moet gevoerd worden. Navigare necesse est, vivere non necesse est.

» Posted By Hetty On August 14, 2014 @ 13:41

Praktisch advies: ‘wapen’ jezelf door je goed te informeren. Dat is niet gemakkelijk tegenwoordig door de indoctrinatie in massamedia. Talen kennen is een voordeel. Dat is door het internet veel makkelijker geworden. Het hoeft niet veel te kosten. Een taal leren is ook leuk.

Tweede punt: leg een degelijke aggregator (nieuwslezer) aan en abonneer je op honderden sites. De grote namen natuurlijk, maar niet Fox, CNN, waardeloos, wel New York Times, Observer, Independent, Guardian, Spiegel, Monde diplomatique en haal er de gelijkgeschakelde Nederlandse pers maar bij, VK, NRC, ook Reuters, IMF enz. Daarmee weet je wat de mainstream wil dat je gelooft.

Veel belangrijker zijn de alternatieve sites, de blogs, waar je ander informatie vindt. Alternet, ACLU, the Atlantic, Bits of Freedom, De Wereld Morgen, Electronic intifada, Europa NU, FAS strategic security, FTM, Greg Palast, Harper’s, Krugman online, Karin Spaink, Krapuul, Zaplog, Monbiot, Organized Rage, Partij voor de Dieren, Ravage, RT, Signs of the Times, Truthout, Veterans today, Waterkant, Zero hedge, B’Tselem, enz. enz. enz.
Ik heb er meer dan 1000. Dan zie je de koppen in je nieuwslezer en je kiest de berichten die je wil lezen. De meeste sites hebben een rss feed, waarop je je kunt abonneren.

Op die alternatieve sites vindt je vaak ook boeken over politiek, geschiedenis, die de moeite waard zijn om te lezen. E-books zijn meestal maar niet altijd goedkoper. Een must voor de geïnformeerde burger juist nu: Naomi Klein – De Shockdoctine, Daniele Ganser – NATO Geheimarmeen in Europa.

Als je al een computer hebt, dan kun je ontzettend veel geld uitsparen aan kranten. Weg met de VK, NRC (op Youp wel abonneren via rss), VN, Groene Amsterdammer enz. Ga naar de bronnen en lees geen driekeer voorgekauwd voer. En het is milieuvriendelijker.

Als blogger mis ik nog steeds Aaron Swartz, hij staat nog steeds in mijn aggregator, en ik kan het niet over mijn hart halen om zijn weblog eruit te nemen na zijn tragische dood.

» Posted By Hetty On August 14, 2014 @ 10:47

Waar behoefte aan is is objectieve berichtgeving, en die krijg je niet van de mainstream media noch van de ‘social’ media.
Het eerste wat we ons moeten afvragen is of het beleid waar wij in principe achter staan (maar niet heus), dwz wat onze eigen regering doet, aan de criteria van menselijkheid en rechtvaardigheid voldoet. Haatzaaien en propaganda zijn niet enkel bij dhr. Wilders te vinden. Hypocrisie en meten met twee maten zijn jammer genoeg de norm.
En vooral, informeer jezelf bij alle soorten bronnen en gebruik je gezond verstand.

» Posted By Hetty On August 13, 2014 @ 12:05

Schade

Inleveren van commentaar bij de EU kan nog tot 13 juli:
http://ec.europa.eu/yourvoice/ipm/forms/dispatch?form=ISDS

» Posted By Hetty On July 11, 2014 @ 13:00

Het is nog mogelijk om een commentaar in te leveren over TTIP:
http://action.sumofus.org/a/ttip-comments/
https://www.campact.de/ttip/appell/teilnehmen/

Maar ook in eigen land wordt de toestand zorgelijk. Toevallig ben ik zelf verwikkeld in een kwestie van inzage in gegevens van een overheidsorganisatie die weigert in te gaan op een WOB verzoek. Het gaat om een recreatieschap dat samen met andere recreatieschappen een ‘uitvoeringsorgaan’ heeft gecreëerd dat een N.V. is. Feitelijk regeert de N.V., theoretisch het schap. Rechters wijzen WOB beroepen vrij makkelijk af als er maar enig klein financieel belangetje bij betrokken is. Dat moet je naar de Raad van State om je democratische rechten terug te krijgen. Nederland wordt op grote schaal geprivatiseerd. Het recht op inzage in cijfers van publieke en semi-publieke organisaties/bedrijven wordt zelfs ontzegd aan leden van stadsdeelraden, gemeenteraden en provinciale staten. Ook in eigen land wordt een deel van het economische leven onttrokken aan democratische controle en besluitvorming.
Met TTIP wordt het nog veel erger. Dan hoeven we ook niet meer te gaan stemmen.

» Posted By Hetty On July 10, 2014 @ 09:59

Woede en schaamte

Gooi het eruit op een creatieve manier, Karin. Ga boetseren, en maak lelijke (of mooie) koppen, of ga schilderen met agressieve kleuren. Dat het uit jezelf komt en je ernaar kan kijken. Het lijkt een trucje, maar ik heb de indruk dat onze psyche toch zo werkt. Misschien helpt het. Het is dan in elk geval geen denkwerk, maar handenwerk. Kan je op andere gedachten brengen.

» Posted By Hetty On May 21, 2014 @ 23:32

Kwakpas

Waarom niet een kortingsbon van de Stadspas voor marihuana? Dat is veel zinniger. Dat is een middel dat wetenschappelijk vastgestelde gunstige effecten heeft op een aantal kwalen. Legaliseer hash en nationaliseer de teelt zodat de staat met de opbrengst de gezondheidszorg kan bevorderen.

» Posted By Hetty On November 16, 2013 @ 13:27

Vergat ik nog de link mee te sturen.
http://brightsblog.wordpress.com/2013/11/10/homoopathische-missionare-ohne-grenzen/
Homeopaten alller landen …

» Posted By Hetty On November 10, 2013 @ 21:36

Het verval van beschavingen en culturen. Hoe gaat dat in zijn werk?
Dat begint op het moment dat de werkelijkheid nauwelijks nog meetelt en de hogepriesters, de banksters, de scientologen, de homeopathen enkel nog hun eigenbelang vertegenwoordigen.

» Posted By Hetty On November 10, 2013 @ 21:34

Janus, met homeopatie worden die minvermogenden flink belazerd. Daar ben jij dus voor. Chapeau!

» Posted By Hetty On November 10, 2013 @ 08:43

Janus, je hebt het over vrije keus. Maar vaak is het zo dat mensen die op een of andere manier niet bij hun huisarts van hun klachten afgeholpen worden of die behandelingen niet meer kunnen betalen naar de homeopaat gaan. Dat vind ik niet echt een vrije keuze.

» Posted By Hetty On November 02, 2013 @ 10:42

De hoogste belastingstarieven worden straks verlaagd ter compensatie van de vermindering van de hypotheekrenteaftrek voor hun dure huizen. Dat hogere tarief had geen grote deuk in het levensminimum van die rijken achtergelaten. De deuk in de inkomens van de minstverdieners is naar verhouding wel erg groot. Zozeer zelfs dat sommigen naar de voedselbank moeten. Dat is schrijnend en wordt niet gecompenseerd. Dus de Stadspas vind ik een noodzaak. Maar net toen ik gepensioneerd werd, had de gemeente besloten dat alleen de echte minima de bonnen kregen. Dat is een versobering van de Stadspas. Veel mogelijkheden om korting te krijgen voor cultuur zijn er dus voor velen niet meer bij. Jammer. Maar voor die mensen die wel bonnen krijgen is het raar dat ze op nutteloze kosten gejaagd worden. Als dat samenhangt met een voor hen onbetaalbare gezondheidszorg dan vind ik het pijnlijk worden.

» Posted By Hetty On November 01, 2013 @ 09:39

«« Back To Stats Page