Statistiek

Comments Posted By Henk2

Displaying 61 To 83 Of 83 Comments

Zo gaat-ie goed, zo gaat-ie beter

Die link naar de CCC gebruiksaanwijzing om een vingerafdruk te copieren staat nog bij het vorige artikel, http://www.ccc.de/biometrie/fingerabdruck_kopieren.xml
Het filmpje staat op ftp://ftp.ccc.de/pub/video/Fingerabdruck_Hack/fingerabdruck.mpg
En wie even googelt op ccc fingerabdruck vind een aantal winkels, waar deze copie werkt.

» Posted By Henk2 On June 30, 2008 @ 03:33

Betalen met je vingerafdruk

http://www.ccc.de/biometrie/fingerabdruck_kopieren.xml?language=en

» Posted By Henk2 On June 18, 2008 @ 01:37

De stuiptrekkingen van een industrie

Het gaat heel langzaam: http://www.xs4all.nl/nieuws/bericht.php?msect=nieuws&id=947

» Posted By Henk2 On February 06, 2008 @ 15:52

Roken is goed voor de gezondheidszorg

Roken is een kwestie van een sterk karater: je weet dat het slecht is en je doet het toch.
Je kan nu weer overal e-roken: http://electronischesigaret.punt.nl/?home=1

» Posted By Henk2 On February 08, 2008 @ 10:42

Rumoer rond Scientology

Harde actie!

Amsterdam, 11 febr. Enkele tientallen mensen hebben gisteren actie gevoerd tegen de Scientology Kerk. Ze deden dat voor het Amsterdamse pand van de beweging, in het kader van een wereldwijde actie.

» Posted By Henk2 On February 11, 2008 @ 10:00

Planet openbaart 2,5 miljoen klantgegevens

Dat alle Nederlandse schoolsystemen lek zijn verbaast niemand.
http://www.kennisnet.nl/nieuwsportal/algemeen/schoolcomputers_vrij_eenvoudig_te_kraken.html

Maar hoe lek moeten die systemen zijn voordat ze in je lijstje mogen?

» Posted By Henk2 On January 22, 2008 @ 04:12

Hm. Nederlandse datalekken in het internettijdperk? Dat geeft heel veel extra werk denk ik :(

Zover ik weet is er in ieder geval een Fransman klant bij Planet; moet die van die 2.5 miljoen af getrokken worden? Als ik een vliegticket naar Amerika boek, sta ik dan in een Amerikaanse en/of een Nederlandse database? En moeten die gegevens dan in Nederland of ergens anders op het internet rondslingeren om op jouw lijst te komen? En als een gefrustreerde Luxemburgse bankmedewerker een lijstje met Nederlandse rekeninghouders in België aanbiedt, waarop de Nederlandse belastingdienst heffingen gaat opleggen aan de hand van een illegaal verkregen lijstje?

Als je je beperkt tot Nederlandse publicaties, zouden die Britten er weer bij moeten.

Veel extra werk dus :(
Sterkte.

» Posted By Henk2 On January 19, 2008 @ 04:11

Voor je verzameling: Data 600.000 Britten zoek na diefstal
http://www.nrc.nl/buitenland/article900392.ece/Data_600.000_Britten_zoek_na_diefstal

» Posted By Henk2 On January 19, 2008 @ 04:11

Lies

Gecondoleerd. En mijn verontschuldiging voor mijn volstrekt misplaatste reactie.

» Posted By Henk2 On January 06, 2008 @ 02:15

Nou nog eentje van jullie samen met champagne om de lezertjes een goed jaar te wensen.
Proost!

» Posted By Henk2 On January 06, 2008 @ 02:15

Twee portretten

Beste wensen voor 2008.
Je begint het jaar vast goed. Een goed begin is het halve werk :)

» Posted By Henk2 On January 02, 2008 @ 01:44

Een halve eeuw

Proost! Gefeliciteerd!

» Posted By Henk2 On December 20, 2007 @ 17:38

Gekwakkel

Als 5% van je gewicht 2 kg. is, dan weeg je dus 40 kg. Eens uitgebreid gaan eten zou misschien ook wel eens goed kunnen doen. En het kan geen kwaad.

Eet smakelijk.

» Posted By Henk2 On November 02, 2007 @ 12:59

Privacy, stalkers en ander vals spul

Je hebt nu toch weer op Francisco gereageerd; van het goede voornemen om dit niet te doen is niets terecht gekomen.

Was achteraf een fraai Karin-stuk over privacy en de werkwijzen van ex-vriendje, Scientologie en de Belgische politie misschien overtuigender geweest? Hoe je het hebt klaargespeeld om toen niet geheel paranoïde te worden, is voor een breed publiek leerzaam; en misschien zelfs voor ex-vriendje.

» Posted By Henk2 On September 28, 2007 @ 02:10

Van 55 naar 46

Kamperen valt niet mee :)
Vergeten hoeveel flessen wijn, hoeveel herceptin. Slordig hoor ;) Gaat het weer een beetje, mevrouw Spaink :)

» Posted By Henk2 On August 16, 2007 @ 20:02

Twee boeken ingeleverd :)

Ik heb een familielid, die niet duidelijk links- of rechtshandig was; die kan zowel rechts- als linkshandig schrijven. En wel tegelijkertijd en verschillende dingen. Geoefend op school om links een nederlands woord en rechts de vertaling te schrijven. Het is merkwaardig om te zien.

Ik ga er niet van uit, dat je die twee boeken ook simultaan schrijft. Maar ik vind het zeker en felicitatie waard!

» Posted By Henk2 On August 03, 2007 @ 18:11

Als alles goed gaat

Op dit kiekje van Jan zie er prima uit. Lekker doorgaan.

» Posted By Henk2 On June 25, 2007 @ 16:34

1000

Beste Karin,

Om te beginnen is het weer fijn, dat je regelmatig aan het werk bent. En dat je weer de tijd krijgt om aan andere dingen te denken, dan aan doktoren.

De confrontatie in ‘Onbekwame arbo-artsen’ (Het Parool, 13 maart 2007) heb je die heren wat nonchalant afgeschud, en over naar de leukere dingen van het leven. Gelukkig zijn er veel leukere dingen in het leven! En die gun ik je van harte. Maar het onderliggende probleem van medische- en verzekeringstaal is toch iets ingewikkelder. Een huis- of revalidatie arts, krijgt regelmatig te maken met patiënten die een ongeluk of een ernstige ziekte hebben gehad. Zeker in het geval van een ongeluk, zal er ook een schuldvraag spelen, en een verzekeringskwestie. Is de veroorzaker van het ongeluk aansprakelijk, en zo ja tot welk bedrag. Dat bedrag is dan weer hoger naarmate de patiënt ernstiger ziek, gehandicapt of anderszins restschade claimt.

Een huis- of revalidatie arts die verstand van zaken heeft, zal zijn patiënt na een ongeval adviseren: ‘begin pas met de behandeling als de letselschade is afgehandeld’. Of in andere woorden: ‘ik kan je genezen, maar als je dan weer gezond bent betaalt de verzekering niet meer uit’. Volgens de statistiek is de kans op genezing aanzienlijk groter, als de letselschade is afgehandeld.

De patiënt zit dus in de spagaat, dat hij meer geld kan claimen van de verzekering van een tegenpartij, die de schade veroorzaakt, als hij ernstiger letsel heeft. En die patiënt wil doorgaans ook weer genezen van het letsel van het ongeluk.

Als voorbeeld van een restschade neem ik een patiënt, die na een ongeval blijvend knieletsel heeft. Naast andere schade, kan de patiënt claimen dat er 20 jaar huishoudelijke hulp nodig zal zijn als gevolg van het knieletsel; voor dit voorbeeld reken ik deze post 50.000 euro.

Hier ontstaat de situatie van een patiënt, die de huisarts vraagt te verklaren, dat zijn knieletsel het gevolg is van het ongeval. De arts kan verklaren, dat het aannemelijk is, dat het knieletsel is veroorzaakt door het ongeval. Maar dat is het medische begrip. Voor de juridische praktijk is het nodig, te bewijzen dat het knieletsel is veroorzaakt door het ongeval. Dit causale verband is helaas niet te bewijzen. Er zijn ook patiënten, die zonder ongeluk knieletsel oplopen.

De patiënt kan de arts verzoeken een aantekening te maken, en die opeisen met de huidige wet op openbaarheid gegevens. Maar zelfs die aantekening is geen juridisch bewijs van een causaliteit van het knieletsel en het ongeluk. Voor de verzekeringsarts geldt een vergelijkbare argumentatie.

De patiënt kan ook kiezen voor genezing; in dat geval is de kans op de uitkering van letselschade in verband met de knie 50.000 euro minder. De revalidatiearts kan dan wel eerder aan de gang, en de kans op revalidatie is veel groter. Statistisch is de kans op revalidatie gedurende de processen over letselschade vrij klein; zonder processen is de kans op revalidatie aanzienlijk beter.

Het begrip ‘letsel door een ongeluk’ is in de medische wereld dus iets heel anders dan in de verzekeringswereld. En doorgaans zit de ongelukkige patiënt daar in een spagaat tussen. Een gemiddelde letselschade procedure na een ongeval duurt in Nederland 5 jaar. In Scandinavische landen is tussen verzekeraars en artsen afgesproken, voor bepaald letsel een vast bedrag uit te keren. Ten opzichte van de juridische kosten kan dat kennelijk uit.
Of er zo’n afspraak ook bestaat voor een kankerbehandeling zou ik niet weten. Maar het lijkt me alleszins redelijk. Hier moeten we het voorlopig zonder dergelijke afspraken doen. Het is op korte termijn voor patiënten en slachtoffers van ongevallen verzekeringstechnisch beter om levenslang ernstig ziek te blijven.

Tot zo ver is het nog overzichtelijk.

In de verzekeringswereld schijnt heel goed geregeld te zijn, dat de schadeverzekering en de ziektekostenverzekering van dezelfde maatschappij niet bekijkt, wat voor de maatschappij voordelig is. Maar die verzekeraar moet nu via het digid de uitgekeerde schade aan de belasting opgeven. Gelukkig loopt de nieuwe ziektekostenverzekering (bij sommige maatschappijen) een jaar achter met de normale betalingen. Dus die hebben dan nog geen tijd om naar schadeverzekeringen te kijken.

Er was een minister, die de verzekeringswereld de regie over het medisch handelen heeft toegedacht. Er gaat een hardnekkig gerucht, dat die minister nu bestuursvoorzitter bij Achmea wordt.

Henk2

» Posted By Henk2 On March 29, 2007 @ 23:14

Gefeliciteerd met die 1000!
Dat is dan maar mooi een mijlpaal.

Henk2.

» Posted By Henk2 On March 29, 2007 @ 23:13

Dutch data breaches (Aug 16)

Linkje naar https://www.bof.nl/ons-werk/prive-gegevens/zwartboekdatalekken er bij?

» Posted By Henk2 On July 16, 2010 @ 12:37

Ongelijke idealen

Ik heb een beetje weinig fantasie. Kijk je nu echt vrolijker, dan op http://www.spaink.net/images/klog_wenkbrauw.jpg ? dan moet dat er nodig bij.

» Posted By henk2 On May 08, 2007 @ 12:49

Moeten en niet mogen

Mooi dat het weer wat beter gaat! Maar als je nou volgende week weer aan de herceptin gaat, zal je nooit zeker weten of dat een lichte terugval is die inherent is aan je depressie, of dat het aan dat middel ligt. Als je nou zelf gewoon nog wat langer tevreden bent, dat het wat beter gaat, en vooral nog kans ziet om daar van gebruik te maken, dan kan je over een paar weken altijd nog met herceptin beginnen en kijken wat dat doet.

» Posted By Henk2 On November 28, 2006 @ 20:50

Zwart gat

Dat is A.A.A.D.D. Dat heb ik ook. Zoals al diegenen die de 30 gepasseerd zijn en voor die voorbij de 40 en 50 uiteraard ook… Heb jij ook A.A.A.D.D. ?

Er is eindelijk een diagnose voor ons probleem. Het heet A.A.A.D.D. ofwel: Age Activated Attention Deficit Disorder

Dit zijn de symptomen:
Je beslist om de auto te wassen, je vertrekt richting auto en ziet de post op tafel liggen.
OK, je gaat de auto wassen, maar eerst toch even de post doorbladeren.
Je legt je autosleutels op je bureau, filtert de reclamefoldertjes uit
de hoop post en ziet dat de vuilnisbak vol zit.
Dus leg je de rest van de post, waaronder enkele rekeningen, op je bureau en zet de vuilnisbak buiten.
Of nee, toch eerst nog vlug de rekeningen betalen.
Waar liggen die overschrijvingsformulieren alweer?
Oeps, je hebt er nog maar 1.
Je hebt nog reserveformulieren in de kast boven.
Ah.., daar staat je cola nog.
Eerst die extra overschrijvingskaarten zoeken.
Maar wel eerst die cola wat verder van de computer zetten want straks sla je hem nog omver en dan mors je op je toetsenbord.
Weet je wat, je zet hem gewoon in de koelkast, dan blijft hij fris.
Je gaat naar de keuken en bemerkt dat je plantjes er nogal droog bij staan, die hebben dringend water nodig!
Je zet de cola op het aanrecht en hola, daar ligt je zonnebril!
Die zocht je al de hele morgen.
Je legt die eerst maar even weg voor je het weer vergeet.
Je vult het gietertje met water en vertrekt naar de bloempotten.
Aaaargh!
Iemand heeft de afstandsbediening van de TV in de keuken laten liggen!
Als we vanavond TV willen kijken, zullen we er nooit aan denken om in de keuken te kijken, dus leg je de afstandsbediening beter direct in de woonkamer.
Je giet wat water in de bloempotten en morst op de vloer, gooit de afstandsbediening op een kussen in de stoel en je gaat terug naar de hal.
Waar was je nu ook al weer mee bezig?

Aan het einde van de dag: De auto is niet gewassen, de rekeningen zijn niet betaald, de cola staat op het aanrecht, de bloemen kregen te weinig water, je hebt nog steeds 1 overschrijvingsformulier en je vindt je autosleutels niet meer…

Je probeert te ontdekken hoe het komt dat er vandaag niets is gebeurd.
Daar begrijp je echt niets van, je was de hele dag druk bezig!!!
Je bent je ervan bewust dat je een ernstig probleem hebt en moet
dringend professionele hulp vinden, maar eerst even je e-mail checken…
En dan zie je dit bericht, je slaakt een zucht van herkenning. Het heeft dus een naam!

» Posted By Henk2 On November 15, 2006 @ 21:09

 Page 3 of 3  «  1  2  3 
«« Back To Stats Page