Statistiek

Comments Posted By Henk2

Displaying 31 To 60 Of 83 Comments

Boekennacht

Er zou toch meer moeten zijn dan http://vimeo.com/40348524 want daar mist nou net het boek :(

» Posted By Henk2 On April 15, 2012 @ 15:46

BobCatsss

De links zijn nog steeds een beetje moe :(

» Posted By Henk2 On January 26, 2012 @ 10:23

Weigeren

Er zijn nog veel meer ambtenaren. Die weigeren niet, die doen gewoon erg weinig tot niets.

» Posted By Henk2 On November 15, 2011 @ 15:46

Misdadige nalatigheid

Beste Karin,

Meestal ben ik het met je eens, maar in dit geval behandel je de helft van het verhaal. De ene helft, dat Diginotar betrouwbaar moet zijn is logisch.
De andere helft is van het verhaal is, dat het systeem met certificaten niet betrouwbaar is. Dat systeem is in de jaren 90 opgezet en werkt goed met een betrouwbare server, die een paar betrouwbare certificaten uitgeeft. Onderhand hebben we meer dan 600 bedrijven, die meer dan 2.000.000 certificaten hebben uitgegeven. Een certificaat kost gemiddeld meer dan 10 euro.

Omdat niemand meer kan overzien of alle certificaten betrouwbaar zijn, zullen er vroeger of later onbetrouwbare certificaten opduiken. Dat gebeurde o.m. Bij comodo http://www.networking4all.com/nl/helpdesk/tools/site+check/comodo en zal nog wel vaker voorkomen. Dan valt het nog mee, dat we hier met een kleine speler als Diginotar te maken hebben; als b.v. Verisign wordt gecompromitteerd valt het halve internet uit. En dat is dan niet in een weekje te repareren. En dat heeft tot resultaat, dat het systeem in zo’n geval onbetrouwbaar blijft doordraaien.

Alternatieven zijn of lastig voor de gebruikers (die moeten dan bij elke secure site aangeven, of ze die willen vertrouwen) of de browser moet de secure verbinding initialiseren (zie black hat). De certificaat verstrekkers hebben een financieel belang om de situatie niet te veranderen.

De andere kant van je verhaal is dus zorgelijker: wen er maar aan dat het internet niet echt betrouwbaar is.

Henk2

» Posted By Henk2 On September 11, 2011 @ 11:15

Klussen

Ik ben een trouwe lezer. Als je het mij vraagt is het niet handig om bij al je stukjes op ‘zie verder’ te moeten klikken. Zeker de kortere zouden er best volledig mogen staan.

Voor die ‘home’ knop moet ik naar boven scrollen.

» Posted By Henk2 On May 06, 2011 @ 10:01

Camouflage

Ik heb een fraaie baard. En ik schrijf niemand voor hoe zich te gedragen. En in het bijzonder niet aan eigenwijze vrouwen, want dat helpt toch niet ;)

» Posted By Henk2 On June 12, 2011 @ 21:12

De vierde macht gelekt

Het kost me wat moeite om de redenering van Karin te volgen. En misschien mis ik iets.

Zover ik weet overvalt het leger van de Heer vrij regelmatig dorpjes, waarbij de hutjes leeggeroofd en verbrand worden, de ouderen doodgeschoten, de kinderen gedrogeerd, waarna de meisjes verkracht en de jongens bij leger worden ingelijfd. Dit alles onder supervisie van o.m. de heer Kony.
Nu kan je stellen, dat als kongo een rechtsstaat zou zijn, dit leger van de Heer onschuldig is totdat een rechter recht spreekt, dat het een boevenbende is.

Deze redenering is juridisch misschien juist. Maar in de praktijk werkt de rechtsstaat kongo iets anders dan in Nederland. Daarom kost het me wat moeite om Karin hier te volgen.

Volgende rechtsstaat die iets anders werkt is USA. Daar mag je rustig stellen dat Assange moet worden afgeschoten (mijn woorden).
Dat mag volgens het vorige stukje niet in Nederland van Rop Gongrijp gezegd worden.

Verondersteld, dat de geruchten omtrent het leger van de Heer op redelijke betrouwbaarheid berusten, en ik daar iets tegen wil ondernemen, zijn er een aantal mogelijkheden:
– ik dien een strafklacht in bij een rechter.
– ik vraag een bevriende rechtsstaat die iets anders (kan) werken dan Nederland op te treden in Kongo.
– ik steun een NGO die daar iets probeert te regelen.

De stelling van Karin: ‘moord aanmoedigen of zelf plegen is uit den boze’ is in theorie natuurlijk juist.
Maar in geval een bende massamoordenaars is een afweging tussen de vele slachtoffers van die massamoordenaars vs de bende massamoordenaars en daarvan vooral de hoofdmannen weer heel wat anders.

Een complicerende factor is ook nog, dat er verschillende bendes massamoordenaars rondlopen, die ook nog eens onderling aan het moorden zijn.
In deze onvolmaakte wereld is het naar mijn smaak beter om op korte termijn de bendes massamoordenaars tegen te werken, dan om een wereldwijde rechtsstaat te willen.
Ik denk, dat ik het op het punt van de termijn met Karin oneens ben. En ik ben bang, dat we allebei nog geen wereldvrede zullen meemaken.

» Posted By Henk2 On January 24, 2011 @ 11:57

Ik krijg vrij gedetailleerde info van een bevriende arts zonder grenzen in de Congo. Die info is strikt geheim, want Artsen zonder grenzen pretendeert geen contacten met legerleiders te onderhouden. Maar als die artsen geen afspraken maken met locale legerleiders en politici, kan je geen ziekenhuis voor de burger slachtoffers runnen.

Mocht ooit enige informatie boven water komen over deze regio, dan hoop ik dat de journalist die hier iets over wil zeggen, zich in de situatie verdiept. Ten minste alle afkortingen van alle gevechtseenheden onderzoekt, en uitzoekt hoe die locale situatie echt in elkaar zit.

Als iemand beweert, dat een grote boef afgeschoten moet worden, is dat beslist politiek incorrect. Maar in de context van een verhaal dat alle bewoners van x weer het oerwoud zijn in gevlucht, toch weer wat anders.

Misschien hoort hier iemand nog wel eens wat over de locale toestand. Misschien wel via een ‘geheim’ bericht van een arts zonder grenzen.
De conclusie dat dan de directeur van de MSF (artsen zonder grenzen Medicins Sans Frontier hier) onmiddellijk moet aftreden vind ik dan te kort door de bocht.

Ik mis in de cable de context, waarin Kingma zijn opmerkingen heeft gemaakt. Uiteraard mag je als ambtenaar niet zeggen, dat de beste oplossing is om een krijgsheer af te schieten.
Als journalist zou je ook kunnen uitzoeken, of dat hier in deze hoedanigheid is gebeurd, en vooral of het een onzinnig voorstel zou zijn.

» Posted By Henk2 On January 19, 2011 @ 17:42

EenVandaag: encryptie

Die computer stond aan bij de arrestatie van Robert Mikelson, want de agenten zagen porno. En die agenten hebben de computer uitgezet. Als ze dat nou niet gedaan hadden, was het een stuk eenvoudiger geweest ;)

» Posted By Henk2 On January 03, 2011 @ 15:52

Voorspellingen

Veel goeds in dit jaar gewenst!

» Posted By Henk2 On December 31, 2010 @ 10:37

Priemjaar

Gefeliciteerd en eet smakelijk

» Posted By Henk2 On December 20, 2010 @ 15:32

Wikileaks

Ik vond het een gezellig gesprek. Maar mijn digibeet haakt direkt af omdat die niet weet wat een wiki is. Laat staan wikileaks; ‘dat heeft toch te maken met verkrachters’. En anders met hackers.
Het is moeilijk ;)

» Posted By Henk2 On December 11, 2010 @ 13:20

Informatie overload

vijf exabyte per twee dagen. Dat is geen 1 maar een 5 met 18 nullen erachter. Maar ik kijk niet op een paar exabytes :)

» Posted By Henk2 On August 06, 2010 @ 11:59

Tienduizend!

Gefeliciteerd met dit aantal en vooral met de kwaliteit van de meeste stukken.

» Posted By Henk2 On July 15, 2010 @ 11:31

Max leert

Onze zwaan http://henk2.deds.nl/GEDC0137.MOV had ons uitgezocht om gevoerd te worden. Het is geen aardige zwaan, maar wel onze zwaan. Hij zat vooral hier, terwijl mevrouw zwaan op het nest in het plasje verderop zat te broeden. En nu zijn de vier kuikens uitgebroed, en het zijn schattige donsjes geworden. http://henk2.deds.nl/zwaan.jpg Onze zwaan is zich van zijn vaderschap bewust geworden, en vist krabbescheer uit de plas. En hapt dat in hapklare stukken voor zijn kuikens. Ik vaar dan maar langs, en dan vind Pa zwaan mijn brood leuker dan vrouw en kuikens.
Ook heel lief allemaal.
Jonge eendjes zijn trouwens ook heel lief.

» Posted By Henk2 On May 24, 2010 @ 22:08

Oh nee! Niet Guusje…

Gelukkig duw je weinig kandidaten van je eigen partij naar voren ;)

» Posted By Henk2 On March 17, 2010 @ 09:27

Niet alles is reclame

Er is kennelijk ook al een beroep op hun uitspraken mogelijk. Je wordt weer op je wensen bediend. http://www.cidi.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=656&Itemid=1

» Posted By Henk2 On February 17, 2010 @ 11:04

Potje poepen

Voor je statistiek is naar mijn smaak erg relevant of een poliep kwaadaardig is. Bij mij staat de teller 1 keer fout tegen tegen 2 keer goed.
Dat is prettig voor mij, maar ik ben bang dat ik als 3 keer gered in je statistiek sta ;)

» Posted By Henk2 On January 30, 2010 @ 20:38

Ik heb erfelijke aanleg, en al heel lang geleden zo’n eerste colonoscopie gehad. Dan wordt ook gekeken, of het een kwaadaardig groeisel betreft. Dat was bij mij het geval. Dus ik ben wel blij met die eerste colonoscopie.
Vervolgens wordt mij streng aangeraden om dat iedere twee jaar zo’n onderzoek te herhalen. Die vervolgonderzoeken leverden wel wat fibromen op, en die waren gelukkig goedaardig.
Ik heb voor mezelf de frequentie van die onderzoeken maar op een wat lager pitje gezet.
En voor je statistiek is naar mijn smaak wel handig om te weten of via colonoscopie in het algemeen goed- of kwaadaardige tumoren worden gevonden. (Ik heb mij laten vertellen dat goedaardige tumoren na een jaar of 5 kwaadaardig kunnen worden).

» Posted By Henk2 On January 30, 2010 @ 17:56

Regelen

Hartelijk gefeliciteerd!
Het rookverbod geeft wel veel extra werk ;)

» Posted By Henk2 On December 19, 2009 @ 11:36

Onverdraaglijk verdrag

Ik weet niet helemaal zeker of dit wel te rijmen valt met het neutrale voorzitterschap van de Big Brother Award ;)
Maar er komt wel een aardige tegenactie http://torrentfreak.com/record-labels-face-60-billion-damages-for-pirating-artists-091207 of http://www.thestar.com/business/article/735096–geist-record-industry-faces-liability-over-infringement

» Posted By Henk2 On December 09, 2009 @ 00:07

Sleazy Snor Spaink

Ik wou even kijken waar de goede oude woman with beards gebleven waren. Die staan niet meer bovenaan bij de circa 7.240.000 voor woman with beards, maar de baarden uit 1997 zijn weg http://www.nettime.org/Lists-Archives/nettime-l-9701/msg00047.html
Eerlijk gezegd mis ik ze niet erg ;)

» Posted By Henk2 On December 08, 2009 @ 12:48

Katjes in de voorhoede

Kandidaat Big Brother award Categorie Bedrijven.

» Posted By Henk2 On June 23, 2009 @ 23:24

Na afloop…

Behalve die hele zaal zijn er daarbuiten nog meer supporters. In ieder geval was er die avond op de tv ook al een uurtje Karin in het hele land. Was ook wel goed gemaakt.

» Posted By Henk2 On May 23, 2009 @ 17:09

Zometeen

Helemaal verdiend, dus van harte gefeliciteerd!

» Posted By Henk2 On May 20, 2009 @ 20:53

Van Praag-prijs

Gefeliciteerd !
Het is definitief te laat om te bedenken of je Rijk & Beroemd wil worden ;)

» Posted By Henk2 On January 20, 2009 @ 13:46

Muntje

Ik heb de lego onder de piano gevist, het kaarsvet van de muur gekregen en de laatste stukjes van de puzzle onder de kast gevonden. Als die oliebollen gezakt zijn ben ik weer helemaal gelukkig :)

Gelukkig nieuw jaar!

» Posted By Henk2 On January 01, 2009 @ 11:02

Jarig :)

Hartelijk gefeliciteerd, en nog vele jaren in goede gezondheid!

» Posted By Henk2 On December 22, 2008 @ 13:15

Kaduuk (en geplakt)

Het verhaal over het EPD stond weer bovenaan. Goed stuk, ik heb het met plezier nog eens herlezen :)

» Posted By Henk2 On November 27, 2008 @ 16:32

Overvallers online

Waar is de tijd, dat de winkeliers die kiekjes van veelplegers ophingen voor het gerecht gesleept werden.

De link is http://www.overvallersgezocht.nl/
via http://www.parool.nl/parool/nl/4/AMSTERDAM/article/detail/21989/2008/07/09/Beelden-overvallers-op-website.dhtml

» Posted By Henk2 On July 10, 2008 @ 04:26

 Page 2 of 3  «  1  2  3  » 
«« Back To Stats Page