Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 5413

Comments Posted By Hannibal

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

De tijd van ophitserij

Sorry, maar je vliegt echt uit de bocht hier.

» Posted By Hannibal On June 14, 2017 @ 11:38

Ruimte, adem, lucht!

Die deling is er feitelijk al: het OV. Dat dat niet 24/24 beschikbaar is is zowel een probleem als verklaarbaar. Maar buiten de uren van het OV is een auto moeilijk vermijdbaar, zodat dat deel van de oplossing zou moeten worden.

Die observatie uit De Correspondent klinkt wel aardig, maar gaat voorbij aan het feit dat wegen van oudsher ontstonden als verbinding tussen woongebieden. Wat weer meer mensen aantrok, etc. Wegen zijn daarom eerder een (mede)oorzaak van het bestaan van steden dan dat ze ze aan stukken snijden. Over noodzakelijke bevoorrading (op allerlei gebieden) hebben we het dan nog niet eens gehad.

Je conclusie over zelfstandig rondrijdende auto’s lijkt me logisch. Zal moeilijk tegen te gaan zijn, maar zou je ook kunnen gebruiken als opstap om je autootje om een boodschap te sturen.

» Posted By Hannibal On January 11, 2017 @ 23:24

Verraad aan de burger

Hi Karin,

Nav van je column, de laatste 3-4 alinea’s hier in:

http://verenoflood.nu/napraten-en-zo-over-geert-hans-didi/

» Posted By Hannibal On February 10, 2016 @ 11:37

Nest

Mooi beeld.

» Posted By Hannibal On January 21, 2015 @ 12:47

Kilroy

Ik denk dat je analyse van de doelen niet klopt, maar je conclusie van dit stukje des te meer.

» Posted By Hannibal On January 14, 2015 @ 15:53

Muis

Tsja, “.. want met commensalen heb je altijd wat”.

Wat betreft de verwerking, nergens is de uitspraak: “Je gaat het pas snappen als je het doorhebt” meer op van toepassing dan juist dit. Het is een prima seizoen om weer naar buiten te komen. Geniet ervan.

» Posted By Hannibal On May 29, 2014 @ 17:25

Theater

Meest hilarische van dit theater: de bekende risicogroepen wat betreft veiligheid zijn vrijgesteld van deze vertoning ivm religieuze gevoeligheden. Het is dus allemaal nog zo goed als zinloos ook.

» Posted By Hannibal On April 30, 2014 @ 15:40

Antwoord aan Pink Ribbon

Vrij advies aan Karin: als je in gesprek gaat met deze apparatchica, vraag dan vooraf inzage in het persbericht dat ze erover de wereld in gooit. Want gezien alles staat vast dat dat er zal zijn.
Succes!

» Posted By Hannibal On October 31, 2012 @ 17:43

Censuur door Viva

Tsja, die VIVA. Wereldschokkend vind ik de column niet, wel een prima verhaal. Blijkbaar raakt het Sanoma ergens op een plekje waar het pijn doet, zodat je je afvraagt wat deze bladenboer jaarlijks zelf overhoudt aan PinkRibbon. De zieken genezen lijkt niet het oogpunt, wel er zelf beter van worden.

» Posted By Hannibal On October 17, 2012 @ 17:37

Vreemde tijden

zomin=evenals

» Posted By Hannibal On July 24, 2012 @ 21:57

Marxist, hmmmm. Dat gaat te ver tegen mijn instincten in. Bovendien leden staten die lang door Marxisten geregeerd werden aan precies hetzelfde euvel, zei het dat het iets anders werd vertaald: in relatieve welstand, en macht.

De rode draad lijkt eerst en vooral te zijn, dat sommige mensen in staat worden gesteld met andermans geld te gokken en manipuleren. De bankiers zomin als de hier terecht gehekelde politici hebben hun mandaat op heel grove wijze overschreden, zonder dat daar wettelijk heel veel aan te doen blijkt, omdat het hun opvolgers om dezelfde reden niet goed uitkomt de mogelijkheid te scheppen er achteraf iets aan te doen.

» Posted By Hannibal On July 24, 2012 @ 21:56

Operatie geslaagd

Mooi stuk, met een akelig waarheidsgehalte.

» Posted By Hannibal On July 26, 2011 @ 16:00

Candide en de tuin

Ik vrees dat het kabinet juist de onderliggende gedachte van Voltaire ter harte genomen heeft. Immers, het boek is geschreven als aanval op de toen heersende gedachtestroming, die er van uitging dat we leven in de beste van alle mogelijke werelden. Voltaire was het daar absoluut niet mee eens. De Odyssee van rampspoed die Candide in het boek ervaart is daarvan de illustratie.

De regering probeert, na het vervolmaken (?!?) van ons eigen tuintje met grotere projecten de wereld aan te pakken. Dat dat te hoog gegrepen is: soit. De sabeltandtijgers stierven (4x) uit, omdat hun slagtanden niet meer in hun bek pasten, en het eten zo te moeilijk werd. Die les zou men eens ter harte moeten nemen.

» Posted By Hannibal On June 04, 2011 @ 13:52

Ook macht moderniseert

@Spaink
Dat cyclische is wat ik impliceerde, inderdaad. Dat laat onverlet dat de opinieleiders van revoltes zeker de kwaliteiten hebben die je beschrijft. Maar het overgrote deel van de volgers vertonen in de eerste plaats lemmingengedrag.

Daarmee kom ik terug op de benadering van tirannen om de verspreiders van ideeën aan te pakken. De slimme tirannen weten, dat om een revolte te doen slagen ten hoogste iets van 5% van de bevolking benodigd is om kans van slagen te hebben.

Wat nu gebeurt lijkt sterk op de bestrijding van pamfletten in de 18e eeuw.

» Posted By Hannibal On May 06, 2011 @ 09:02

Mooie analyse. Toch zie ik het minder somber in, omdat iemand die voldoende ‘airplay’ weet te genereren in staat zal zijn zich daarmee te beschermen. Het is een dynamische evenwichtssituatie tussen anonimiteit (waartoe wel degelijk mogelijkheden zijn) en bredere bekendheid. In het westen tenminste.

Overigens impliceert het begrip Arabische Lente een terugkeer naar iets dat men van vroeger kende, iets wat in het geval van Egypte moet worden betwijfeld als we een democratischer maatschappij bedoelen. We realiseren ons nog maar zelden hoezeer de westerse maatschappij zich afwijkend van andere culturen heeft ontwikkeld in dat verband.

» Posted By Hannibal On May 03, 2011 @ 21:34

Camouflage

Ik zou het graag met dit artikel eens zijn, maar ik ben bang dat het zo niet werkt.

Onderliggend in het betoog is de premisse, dat de moslima’s zich langzaam aan het ontworstelen zijn aan de druk die van uit de religieus argumenterende mannen wordt uitgeoefend. Daar zijn inderdaad veel voorbeelden van, en dat is in lijn met de ontwikkeling die in het westen tot nog toe is gevolgd.
Echter, de omgekeerde ontwikkeling vindt ook plaats: de onderlinge sociale druk onder vrouwen doet steeds meer moslima’s besluiten de hoofddoek aan te nemen om van het gedoe af te zijn. Als je dat combineert met de tendens dat de conservatievere moslims de neiging hebben bij voorkeur dicht bij elkaar te wonen, zie je eilandjes ontstaan, waarbinnen een hoofddoek de norm is, en niet een uitzondering.
Wie ziet hoe lang relatief kleine (en in omvang iig véél kleinere) gemeenschappen op de Veluwe kans hebben gezien hebben naar verhouding weinig afwijkende gebruiken in stand te houden, kan niet optimistisch zijn over de tijd die nodig zal zijn om vrouwen de kans te geven zelf te beslissen.

Verandering van gebruiken wordt mede bepaald door de contactdichtheid met dragers van andere culturen. Wijken die eigen monoculturen in stand houden zijn voor een onafhankelijke ontwikkeling van vrouwen niet gunstig. Dan praten we niet meer over decennia, maar over eeuwen. Daar zijn voorbeelden genoeg van.

» Posted By Hannibal On June 14, 2011 @ 17:54

Borstbeving

Eigenlijk is het vooral jammer dat er niet een stevige beving langskwam op 26 april. Wat moet komt toch, natuurlijk, maar wellicht zou het onze ayatollahs de vreze der vrouw eens bijbrengen. Ook dreigementen uit het ongerijmde kunnen een functie hebben.

Overigens heeft de VN deze week besloten Iran op te nemen in de Commission on the Status of Women, de vrouwenrechtencommisie zeg maar. Diep treurig.

» Posted By Hannibal On May 01, 2010 @ 00:27

Atheïsten zijn stoerder

En wat ik nog vergat, als verwarde ongelovige, met stoer zijn heeft dat niets te maken. Het accepteren van een licht geestelijk defect bij andere mensen hoort bij het leven. Maar dat betekent niet dat je er aan toe moet geven.

» Posted By Hannibal On May 01, 2010 @ 01:04

Mogelijk dat het hierboven al gezegd is (sorry, andere keer), maar de facto beroepen gelovige die een waanzinnig standpunt verdedigen voor de rechtbank zich natuurlijk op een geestelijk defect. Verklaarbaar, niet geheel irrelevant, maar uit de aard der zaak toch slechts beperkt excusabel. Bekeerlingen maken op verstandige ongelovige mensen daarom niet zelden een sterk verwarde indruk, en dat is onvermijdelijk.

» Posted By Hannibal On May 01, 2010 @ 01:02

«« Back To Stats Page