Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 5413

Comments Posted By Hannelore dT

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

Rondom Tien, 10 nov 2007: gezondheidsadviezen

Dank JUZO, fijn dat er nog mensen zijn met gezond verstand. Blijf te voorschijn springen vanachter die boom.

» Posted By Hannelore dT On November 14, 2007 @ 13:44

Nee, een saai leven omdat je risico’s uit de weg gaat. Je moet het niet in uitersten stellen. Ik rook, ik drink en ik houd van lekker eten. Dat wil niet per definitie zeggen dat ik de hele dag een sigaret aan heb, voortdurend dronken ben of dat het eten wat ik eet vet is. Ik rook,drink en eet wanneer ik daar trek in heb zonder er voortdurend bij stil te staan dat ik er wel eens ziek van zou kunnen worden.

Het punt wat ik alleen maar wil maken is dat je je niet moet laten leiden door de angst om ziek te worden. Je moet niet ‘niet roken’ omdat je bang bent om er ziek van te worden je moet het niet doen wanneer je het niet lekker vind of je er niet prettig bij voelt. Het gaat om de keuze en in mijn ogen is leven met angst en daarom risico’s vermijden uitermate saai.

» Posted By Hannelore dT On November 14, 2007 @ 13:44

En wanneer je de weg oversteekt kan je aangereden worden…… Wanneer je rekening gaat houden met alles waarvan je ziek kan worden of waardoor je direct het loodje legt ben je alleen maar bezig met kwantiteit van leven en niet met kwaliteit.

Bovendien … rekening houden met.. geeft geen garantie dat je gezond blijft, het verzekert je wel van een uitermate saai leven, dat je op die manier alleen maar probeert te rekken. Daarnaast is het, volgens mij, ook nog eens zo dat je op al die gezondheidsadviezen geen pijl kan trekken. Wat nu als gezond aangemerkt wordt blijkt volgens andere onderzoeken binnen een jaar weer ongezond te zijn.

Natuurlijk heeft iedereen de keuze om mee te doen aan dit soort modegrillen. Maar kies je er voor om er wel aan mee te doen gun het anderen dan ook om dat niet te doen.

» Posted By Hannelore dT On November 14, 2007 @ 13:43

“Vooral als je te maken hebt met een schuld-cultuur zoals die we nu hebben, die niet alleen jou maar een hele massa probeert te brain-washen dat wat je zelf in je uppie doet de doorslaggevende factor is bij kanker,….”

En daar moet je dus niet in meegaan. Die ‘schuldcultuur’ heeft niet alleen te maken met het ziek zijn of ziek worden. Het is onderdeel van de maatschappelijke en politieke zucht naar de jaren ’50, waarin iedereen zich moet conformeren aan doorsnee en middelmatigheid. Alleen van dat schuldcomplex zou je al ziek (of zieker) worden. Dat is het laatste wat je nodig hebt.

» Posted By Hannelore dT On November 14, 2007 @ 13:43

Ten eerste begrijp ik niet dat er zoveel mensen zijn die alleen maar waarde hechten aan het zo lang mogelijk in leven blijven en totaal voorbijgaan aan het feit dat je er ook nog zoiets is als plezier in het leven hebben.

Daarnaast heb ik me begin jaren ’90 een aantal jaren lang blootgesteld aan de meest slechte omgevingsfactoren toen ik in Moskou woonde. Om nog maar niet te spreken van het slechte voedsel en de vele flessen wodka. En daar heb ik niets aan overgehouden.

Sinds ik terug ben in Nederland doe ik bijna alles met mate, ben naar het rustige en schone Friesland verhuisd maar heb het afgelopen decenium wel een burn-out opgelopen en ben onlangs geveld door een TIA. Ik ben allang gestopt met het zoeken naar een reden, terugdraaien kan niet meer en het overdoen al helemaal niet.

» Posted By Hannelore dT On November 13, 2007 @ 13:43

«« Back To Stats Page