Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 5383

Comments Posted By Femke

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

Kapot!

@ Juzo Ik ben het volkomen eens met Tartarus. Iemand die MS heeft, kan en mag niet door zijn fysieke grenzen gaan. Wil je voortaan drie keer denken voordat je op de knop “verstuur” drukt.
@ Karin: ik hoop dat je nieuwe voortuig er snel is en dat je weer langs de grachten kan zoeven.

» Posted By Femke On May 10, 2011 @ 17:25

Argwaan

Tja, als er wat te verdienen valt (privéklinieken) zijn we er als de kippen bij. Toch gaat het hier misschien om een interessante ontwikkeling. Je argwaan begrijp ik, maar is dit geen onderwerp voor nader journalistiek onderzoek? Een interview met Zamboni, enkele van zijn patienten, wetenschappers die voor en tegen zijn enz. En natuurlijk kijken hoe het met jouw halsslagader gesteld is. Enfin erin duiken zoals je dat zo vaak doet.
Ik heb nog een uitgebreid verhaal gevonden, maar wellicht ken je dit artikel al. In ieder geval stuur ik je de link.
http://www.ctvbc.ctv.ca/servlet/an/local/CTVNews/20091121/bc_multiple_sclerosis_091121?hub=BritishColumbiaHome).

» Posted By Femke On July 02, 2010 @ 16:30

Uit vrije wil

Karin,
Uit het hart gegrepen, maar kijk uit: straks krijg je nog een huiszoeking om je verboden pillen op te sporen.

» Posted By Femke On February 12, 2010 @ 23:29

Potje poepen

Dag Karin,
Wat een heerlijk onderwerp. Ook in Frankrijk wordt enthousiast gescreend op darmkanker. Enkele maanden geleden ontving ik een uitnodiging voor zo’n test. Ik kon het benodigde materiaal ophalen bij de huisarts. Dit heb ik niet gedaan. Uitstrijkje en mammo: ja, maar voorlopig wil ik het daarbij laten. Vrijheid, blijheid, baas over eigen lijf.

Deze week vond ik opnieuw een enveloppe van de organiserende instantie in de brievenbus. ‘Tot op heden hebben wij geen reactie van u ontvangen, waaruit wij opmaken dat u niet aan de test wenst mee te doen.” Dat leek me een goede conclusie. Ik begrijp dan ook niet waarom ik in dezelfde enveloppe het benodigde materiaal voor een test aantref. Nogal dringend is het verzoek aan de achterzijde van de brief. Of ik aan wil geven om welke reden ik niet meedoe. Het lijkt bijna een aanmaning om toch vooral een openstaande rekening te betalen. Word ik binnenkort opgehaald door een deurwaarder?

De Franse test (Hemoccult II) werkt overigens niet met een potje, maar met een zakje met drie vakjes waarin je gedurende drie op elkaar volgende dagen met een spateltje een hoeveelheid poep moet verspreiden. Daarna gaat de hele handel op de bus en vervolgens is het afwachten: wel of geen colonoscopie.

Ook dit onderzoek is mateloos populair in Frankrijk. Als ik vraag om een röntgenfoto van mijn rug omdat ik heel veel pijn heb, moet ik enorm soebatten. Wil ik echter een colonoscopie dan valt mijn huisarts van enthousiasme van zijn stoel. Al wil ik er tien!

Overigens: los van de door jou geschetste risico’ van dit onderzoek, gebeurt het hier wel op een wat minder belastende manier. Je krijgt een lichte narcose, waardoor je niets van dit nare en pijnlijke onderzoek voelt.

Ondanks dat, laat ik dit feestje nog even aan me voorbij gaan.

» Posted By Femke On January 29, 2010 @ 18:19

Dag schat

Hoe afschuwelijk is het om afscheid te moeten nemen van je kat, hond of een ander huisdier. Ik weet het uit ervaring. Daarom: heel veel sterkte Karin.
Femke

» Posted By Femke On October 27, 2009 @ 00:49

Wegstrepen

Er schijnt een hele wereld te schuilen achter het spinnen of snorren. Kijk bijvoorbeeld naar het artikel achter deze link: http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/8147566.stm

» Posted By Femke On October 24, 2009 @ 16:29

Vwb de opmerking van Henk: mijn dierenarts heeft me ooit verteld dat een kat niet alleen snort omdat hij tevreden is, maar ook vanwege angst of pijn. En ik herinner me dat mijn kat (die was aangereden) snorde terwijl ik hem voor onderzoek vasthield en de dierenarts constateerde dat hij inwendige bloedingen had en een gebroken heup. (Overigens helemaal goedgekomen.)
Heel veel sterkte.

» Posted By Femke On October 24, 2009 @ 15:23

Het blauwe gevaar

Ik heb het helemaal gehad met deze discussie. Sylvia Millecam was een intelligente vrouw en had het recht zich met wie dan ook in te laten en wie dan ook te vertrouwen. Dat is een persoonlijke keuze. Bovendien vind ik dat met deze rechtzaak niet alleen Jomanda ten tonele wordt gevoerd, maar ook Sylvia Millecam. Je kunt je in alle gemoede afvragen of zij hierom heeft gevraagd.
En dan nog dit. Is de reguliere geneeskunde wel zo geweldig. Ik heb enige tijd geleden mijn moeder verloren, die – naar mij beste weten – ten onder is gegaan aan een medicijnvergiftiging. Medicijnen die zijn voorgeschreven door reguliere artsen. En er is ook geen apotheker die zegt: “mevrouw dat is wel heel veel van hetzelfde voor uw aandoening.” Aan de andere kant: mijn moeder hield van medicijnen. Net als Sylvia heeft ze haar weg gekozen. Helaas is er echter niemand die een rechtzaak aanspant tegen reguliere wanpraktijken.

» Posted By Femke On June 02, 2009 @ 04:50

Gekwakkel

Juzo,
een: waar heb je het over?
twee: arme terminale patient, twee keer in de week een nacht aan je te zijn overgeleverd…

» Posted By Femke On November 03, 2007 @ 13:01

«« Back To Stats Page