Statistiek

Comments Posted By Elmo

Displaying 121 To 150 Of 269 Comments

Onrechtvaardig

tijd voor een kabinet om maar eens te vallen…..

» Posted By Elmo On October 26, 2010 @ 13:01

kilootje zout, een beetje peper en je kunt elke Juzo aan ;-)

» Posted By Elmo On October 25, 2010 @ 21:54

Onze eigengemaakte godheid sprak:
“Alles, wat iedereen zegt of zal zeggen is me bekend. Daarom zeg ik het ook. En daarom jaag ik ook aan.”
en hij zei:
“Mijn taak en functie is het, al m’n leven lang mensen uit de put te halen.”

ik ben zo ontzettend blij dat ik atheist ben ……

» Posted By Elmo On October 24, 2010 @ 22:08

Chapeau Thian !

» Posted By Elmo On October 22, 2010 @ 13:13

Gina, je schrijft in 1 keer zoveel dat ik in stukjes ga reageren. Althans een poging doen (no pun intended).
Weet niet welk forum het was dat je hebt gelezen. Ik heb zelf op diverse suicidefora geschreven. De een heel zakelijk, de ander alleen maar gericht op methoden. En geloof me, de meest bizarre methoden kwamen voorbij. Soms vol verhalen van mensen die niet meer willen. Echt niet meer kunnen. Soms met mensen die aandacht willen trekken. Vaak met de door jou genoemde polen… atoompjes die afstoten en aantrekken.

Doorgaans altijd omdat mensen geen raad weten met hun leven. Met iets in hun leven of wellicht hun hele leven. Mensen die al jarenlang in de hulpverlening zaten (met recht en reden), mensen die door te Googlen op de site terecht waren gekomen. Impulsief suicidaal waren en daar iets over kwijt wilden. Een methode wilden checken. Een luisterend oor, (h)erkenning zochten. Heel soms mensen die er op uit leken te zijn om medicatie bij anderen te ontfutselen.

En ja, een heel eigen wereldje. Maar niet alleen door de sfeer, of juist vanwege de sfeer. Karins forum is mijn inziens een pleisterplaats voor mensen die op wat voor manier dan ook met het onderwerp zelfmoord bezig zijn. De een intenser dan de ander. De een meer gericht op lichtpuntjes of soms puur op overleven, als niets anders meer lukt. Een ander heel bewust laatste zaken afronden. Zich voorbereidend op het eigen einde. Zelf, zonder ondersteuning door hulpverleners, want niet vallend onder de euthenasie-eisen.

Echter allemaal, zonder uitzondering, mensen die op hun manier met het leven omgaan. Wellicht niet dankbaar, maar wel vanuit het gegeven dat ze nou eenmaal leven. En dat kun je dan maar beter zou goed mogelijk doen. Dat moet je echter wel kunnen. Voor mij is het forum een van de manieren om mijn leven beter te kunnen gaan leven dan voorheen. Dat kost echter kruim, pijn, kwetsbaarheid en het opgeven van je oude veiligheid. Suicide is voor mij altijd de kapstok geweest om te kunnen leven. Daar kon ik mijn levensjas even aan hangen en mezelf terug trekken. Ik leefde van datum tot datum. Want op een of andere manier had ik daardoor even kracht om dingen te doen waar me normaliter de energie of de moed voor ontbrak.

Na een zware crisis afgelopen week, besefte ik dat ik weliswaar uiterst wanhopig was, maar NIET suicidaal, in de zin van volgende week stap ik er uit. Terzijde zelfmoord door een medicatiecocktail is geen kwestie van alles ruckzichtlos naar binnen werken, maar vergt voorbereiding en doortastendheid. Waar het om gaat is dat ik niet meteen mijn jas heb opgehangen…

Het forum is voor mij een plek om gelijkgestemden tegen te komen. Gedachten uit te wisselen over goede en slechte ervaringen. (H-)erkenning te vinden, grapjes te kunnen maken, mijn lichtpuntjes te kunnen delen – want die zijn er wel degelijk, ik moet ze alleen wel letterlijk zoeken !-, anderen te kunnen steunen. Kortom, een plek om het leven te delen zoals het leven op dat moment is. En dat is bijzonder.

Het forum is echter maar 1 deel van mijn leven. Net zoals mijn zoon, mijn mentorwerk, mijn katten en kreeften, mijn sociale contacten, mijn muziek, mijn therapie. Ik vind het leven nog steeds niet echt leuk, maar ik probeer er wel het beste van te maken !!
Elmo

» Posted By Elmo On October 22, 2010 @ 13:07

Juzo zegt in post 27 ;
“”Vroeger stond ik gemiddeld 5x p. maand bij een zelfmoordgeval.
Dat werd door mij in alle gevallen tot in de allerkleinst mogelijke details en tot in de verst denkbare finesses met enorm veel tijd en energie nagegaan en uitgezocht. Dat was namelijk gewoon een onderdeel van mijn gewone werk. Ik had mij daarin gespecialiseerd.”
Wat was je dan ??? Journalist met een fascinatie voor suicidalen of lijkschouwer ??

» Posted By Elmo On October 20, 2010 @ 21:35

Juzo, back at ya ! Opgegeven …. wel eens meegemaakt ??? Echt geen feestje. Je bent het toonbeeld van onze zorgzame samenleving… not…

» Posted By Elmo On October 20, 2010 @ 10:30

Sjaak, dank, zie 111. I rest my case.

» Posted By Elmo On October 20, 2010 @ 04:29

@ Liesbeth, sterke, mooie herkenbare tekst. Met name de 2 alinea.

wat berteft de meningen in 114 “,…. somatische en het psychische wat samen wel een psychosomatisch geheel maakt ……..praktijk is het onderscheid wel zinvol.”,
en 116 “Ik denk dat het onderscheid in praktijk juist niet zinvol geeft omdat het de mogelijkheid schept om “psychische ziekten” minder een ziekte te vinden dan “fysieke” ziekten, terwijl ze allebei uit het lichaam voortkomen

ik denk dat jullie beiden “gelijk hebben”. want enerzijds kan de een niet zonder het ander. lichaam en geest zijn inherent aan elkaar verbonden. geestelije pijn kan lichanelijke pijn veroorzaken en andersom. geestelijk ziek of lichamelijk ziek. het is en blijft allebei ziek en kost alleibei een sooort van pijn of lijden (of wellicht allebei en in hele moeilijke situaties allebei ook nog eens tegelijkertijd).
aan de andere kant; hoe wij “als” maatschappij daar vervolgens mee om gaan is weer a totally different story. want inderdaad het is zoveel makkelijker om iemand met een gebroken been een handje te helpen dan een zwijgzame persoon met depressies uit te kokken om mee te gaan wandelen. en het werkt zo handig voor het UWV, nou dat valt wel mee met die pscychische klachten. gaat u maar gewoon vakken vullen…
alsof je iets wat hand in hand gaat opeens uit elkaar kunt rafelen en op basis van 1 stukje je een mening kunt vormen…. no way !

» Posted By Elmo On October 20, 2010 @ 04:26

Maurice, je haalt me de woorden uit de mond !
Als aanvulling, wellicht omdat de persoon allerlei alternatieven heeft geprobeerd en nul op rekest heeft gekregen.

» Posted By Elmo On October 19, 2010 @ 23:04

@ 102 – 104 je generaliseert weer fantastisch als je zegt dat:
“Voor iedere zelfmoordpleger of -poger en omgeving zijn er vooraf massa’s signalen die hem of haar erop attenderen, dat het zo niet verder kan en mag gaan en dat er drastische maatregelen ter voorkoming moeten en zullen worden genomen.”

Sterker nog de hedendaagse maatschappij bewijst -in het overgrote aantal van de suicidepogers- het tegendeel…..
En dat filmpje met Sven Hannewald, suicide door een mislukte poging het Olympisch record schansvliegen te willen verbeteren ????????

» Posted By Elmo On October 19, 2010 @ 18:36

Maurice, gotcha.

» Posted By Elmo On October 18, 2010 @ 11:13

@ 80, je veronderstelt “Zelfmoord en -pogingen leveren de maatschappij zeer aanzienlijke, aantoonbare en zelfs nauwkeurig berekenbare schade op.”
En andersom zeker niet ?

“Aan ieder ziekenhuis van Nederland is een psychiatrische afdeling verbonden. Zelfmoordpogers komen daar terecht via allerlei verplicht en verplichtend gestelde regelingen en ze hebben het daar goed. Dat weet ik uit ervaring want ik heb ze vaak opgezocht.”
Maar je hebt er zelf nooit gezeten……. of wel……

Werkelijk Juzo, mijn hemel, wat klets jij uit je nek. Ik nodig je van harte uit om een keertje van leven te ruilen. Of bij nader inzien, nee, toch maar niet. Veel te creepy gedachtengedoe (met nadruk geen gedachtengoed).

» Posted By Elmo On October 17, 2010 @ 18:33

Juzo kraamt uit :
“Anders kan de samenstelling der dingen niet bestaan.”
“Blijvende verstoring van het evenwicht zal onherroepelijk altijd leiden tot completely en totally disappear.”
Een ietwat geesteziek brein als het mijne zo daar zowaar in lezen dat zij die het evenwicht verstoren, door ik noem maar eens wat zelfmoord te plegen, mede helpen aan het volledig verdwijnen… Neen, geen psychose of grootheidswaanzin. Maar completely en totally disappear… van wat eigenlijk ? Hoogstens van hen die het evenwicht verstoren in casu suicide plegen. Maar die worden tot de orde geroepen door zware straffen enerzijds en lieve zoete woordjes anderzijds. Toch ???

» Posted By Elmo On October 17, 2010 @ 14:02

Schrijf mij maar af dan. 1 druppeltje op de gloeiende plaat maar ach….

» Posted By Elmo On October 17, 2010 @ 13:17

juzo, niet generaliseren aub en waar heb je die bliksemse piaters verstopt ?

» Posted By Elmo On October 15, 2010 @ 14:27

Echt niet dus!!!!!

» Posted By Elmo On October 14, 2010 @ 20:28

Mike Bodde zegt in Moraalridders dat veel mensen niet begrijpen hoe hels de pijn kan zijn als je op de bodem van de put zit. En daar heeft hij helemaal gelijk in. Desondanks kunnen egocentrisme en suicide wat mij betreft nauwelijks in dezelfde zin voor komen. Je pleegt zelfmoord voor de lol.

» Posted By Elmo On October 14, 2010 @ 20:27

fraaie tekst, mooi gezegd Karin. en yep, verbluffend citaat ! dank.

» Posted By Elmo On October 14, 2010 @ 08:40

Hullie & historie

pottenrammen was helaas net zo’n fenomeen; weet ik uit eigen ervaring.

morgen mijn roze driehoekje maar weer eens uit het stof halen. die past dan mooi bij het rode lintje op mijn trui in het kader van Werekd Aids dag.

» Posted By Elmo On November 30, 2010 @ 20:48

Japie

Lilian, je kunt een account aanmaken via deze link:
http://www.spaink.net/forum/

en als dat niet lukt kun je Karin een mailtje sturen op dit adres:
karin@spaink.net

take care, Elmo (hoop dat je op het forum vind wat je zoekt)

» Posted By Elmo On October 20, 2010 @ 12:53

Karin, you is een heel lief kattenvrouwtje….. En Max is een deugniet. Japie lijkt me echt een droppie !! Oh ja, ik heb er ooit ook 2 (weliswaar zwart met wit) in de aanbieding…..

» Posted By Elmo On September 25, 2010 @ 10:41

Max & buiten

Karin, dank je wel voor dit lichtpuntje ! Had ik ff nodig.

» Posted By Elmo On September 04, 2010 @ 10:53

Voedselbingo

* geeft Kaatje een denderend applaus *

» Posted By Elmo On August 31, 2010 @ 11:14

@ 12, JPke, is peper dan beter ?

» Posted By Elmo On August 22, 2010 @ 23:20

Kill or Cure, het is een interessant lijstje geworden, onder meer gevonden:
menstruation causes cancer…… (klinkt als alle vrouwen hebben pech)
en MRI prevents cancer…. (ben ik ff blij dat ik er al flink wat heb gehad).

for the fun of it: zowel brood als bier veroorzaken kanker en verlagen tegelijkertijd de kans op kanker……

» Posted By Elmo On August 20, 2010 @ 21:11

Strijden tegen kanker

quote:
“Als je lichaam permanent overuren maakt, gaat het hoofd soms op nul – je wordt vlak, mat, moe, kortom: depressief. Simpelweg omdat alle beschikbare energie wordt ingezet voor dat ene doel: de boel intern, fysiek, weer op orde te krijgen.”
Karin, wat een waarheid ! En nu word het zaak om ook de dames en heren psychiaters daar van te doordringen. Die vormen op hun geheel eigen wijze een orenmaffia.

» Posted By Elmo On August 06, 2010 @ 17:48

Schrijfster, schrijvend

Juzo, hoeveel levens heb jij wel niet ????

» Posted By Elmo On August 06, 2010 @ 11:29

EenVandaag

Karin, jij was goed. Max was beter….. wat een schatje !

» Posted By Elmo On August 03, 2010 @ 18:39

tja, zat vol verwachting voor de buis, maar noppes…. just wait en watch !

» Posted By Elmo On July 30, 2010 @ 21:01

«« Back To Stats Page