Statistiek

Comments Posted By Elly

Displaying 31 To 60 Of 119 Comments

Twee jaar verder

Ook mijn huwelijksbootje kwam in een storm terecht na de diagnose. En het stormde zo hard, dat ik dacht dat het bootje nu toch echt zou gaan zinken. Het bootje was daarvoor depressie-proef gebleken, maar de kanker sloeg diepe gaten in het -schijnbaar- solide schip.

Maar het bootje voer van de storm rechtstreeks een orkaan in, want manlief werd ziek, heel ziek, ernstig ziek en er was een week dat het bijna over was. Tegen alle verwachtingen in (tenslotte ging IK dood, en zou hij met de kids achter blijven) stond ik erbij, roeide met de riemen die ik had en moest machteloos toezien wat er gebeurde – machteloos was ik…

Maar na dit slechte weer kwam ons bootje weer in evenwicht, werd het weer stabiel, de ballast werd weer eerlijk verdeeld ….en we bleven beiden aan boord……en we zijn gelukkiger dan hiervoor.
———-

Ik weet niet waarom ik het in deze vorm schrijf , het rolt zo mijn vingers uit. Terugkijkend op deze periode weet ik wel dat ik eenzamer was dan ooit. Waar mijn lief op een gegeven moment het helemaal had gehad met de kanker, wilde dat alles weg was, over was, en terug wilde naar de periode van de No-haves, kwam ik in een fase dat ik moest leren leven mét de kanker, mét een veranderd toekomstperspectief en groeide het besef, dat het voor mij nooit meer werd als vroeger. Ik moest leren leven in het NU, niet hoe het was, ooit was geweest. Lelijke, verdrietige, nare, kwetsende woorden zijn er gevallen.

(H)erkenning vond ik alleen nog bij lotjes, mijn onvoorwaardelijke steun, toen en nog steeds nu.

Dat mijn lief opeens zo ziek werd, bleek voor ons beiden ( achteraf) een leerzame periode, ik leerde hoe het was om te leven met een ernstig zieke partner, kreeg hier inzichten in, en hij ervoer hoe het was om levensbedreigend ziek te zijn, wat doodsangst was en hoe moeilijk het is om een veranderd lijf te moeten accepteren..

Nu begrijp ik wél waarom huwelijken stuklopen, en ik weet nu ook dat het geen gemakzucht is, of dat partners het gewoon maar opgeven. Het is een gevecht, een lange, vermoeiende strijd waarbij je lichamelijk veranderd en geestelijk groeit. En waar je partner naast staat en het ziet gebeuren en ook moet leren accepteren. Toekomstverwachtingen, leefstijlen, diepe emoties veranderen zo sterk, geestelijk is er een grote groei en door dit proces sla je een andere weg in dan zij, die je lief zijn….

» Posted By Elly On March 27, 2008 @ 00:43

Hoi Karin
toch maar een reactie, al ben ik hier wat huiverig geworden, want je krijgt van die rare mensen over je heen, die tunnelvisie hebben en zo kortzichtig als de pest zijn.

Maar wat je schrijft is zo herkenbaar, ik ben nu 11 jaar na de diagnose, en bij mij is het ook een proces van jaren geworden. Veel langer als ik zelf had gedacht, maar blijkbaar had ik die tijd nodig. De ruzie met jezelf lijkt me wel gezond, want stilaan accepteren dat alles anders is, dat zou pas zorgelijk zijn…. Herkenbaar is dat je je geneert, ik heb me veelal geschaamd voor het dom doen, want vermoeidheid maakt dom, maakt dat alles minder gaat. Het niet kunnen afmaken van dingen, gewoon de moed en energie er niet voor hebben, dat is iets waar ik ook lang tegenaan heb gehikt.

Kankerverslaafd, daar herken ik me niet in…wel de angst voor de terugkeer. Maar daar ben ik eindelijk redelijk overheen en dat heeft zijn terugslag op mijn “normale leven in de No-Haveswereld” (Ik zeg vaak, je hebt Haves en NO-Haves)

Ik vind ( en dat is gewoon mijn mening) dat je de denkfout maakt door te denken dat je allang weer de oude bent, maar je het niet ziet. Dat je haar terug is gegroeid wil niet zeggen, dat je dan weer de oude bent. Kan je überhaubt nog de “oude” worden. Ik betwijfel dat…want je bent veranderd, je hebt er een bedreigende, dodelijke, agressieve ziekte bij. En met heel veel moeite, want ik vond ook dat het zonde van mijn tijd was, werd dat doemdenken minder. ik wilde anders, maar mijn geest kon niet anders, blijkbaar moest ik door dit proces heen.

En ik ben nu pas vrij, en dat dat was een lange weg……

» Posted By Elly On March 22, 2008 @ 00:38

Vousvoyeren

De Engelsen hebben dat simpel opgelost, iedereen is You.
Ik gebruik ook U, gewoon uit gewoonte, maar ook om afstand te creeëren bij sommigen.

» Posted By Elly On March 19, 2008 @ 00:02

Kamervragen GroenLinks over kinderpornofilter

Hoi Martijn

helaas moet ik je teleurstellen, ik heb geen homo- of pedofiele gevoelens. Het is idd diep triest dat kinderverkrachters in de gevangenis zitten, en dan ook nog onder slechte omstandigheden, tjonge, het zou verboden moeten worden….. (maar ja, Tenslotte hebben de slachtoffertjes ook Levenslang en hun levensomstandigheden zijn ook niet al te best, dus wat dat betreft is dit toch wel goed geregeld)

Ik zal morgen nog in therapie gaan, nu jij weet dat door mensen-zoals-ik ( moeders) de menselijkheid zo goed als dood is. Tjongejonge, ik zal mijn best doen hoor, bij mijn Psycholoog op de bank. Wel grappig trouwens dat je dit opmerkt, want mijn Psycholoog zegt altijd dat de verkeerde mensen in therapie zijn, en dat de zieke geesten thuis zitten. Ik zal haar zeggen hoe verstandig zij is en dat zij dus ook aan mijn haat en kinderliefde moet werken…. (????????Ik noem het gezond verstand en ouderliefde, maar ik kan het mis hebben natuurlijk…..???????????) Eens ff kijken of ze nog zo uitbundig kan lachen…….

Heerlijk dat jij om kinderen geeft, daar wordt de wereld toch echt wel beter van, lekker je sexuale gevoelens op blanke zieltjes botvieren, verkrachten, en dat alles onder de vlag: ik vind het lekker…. en zij ook……. (Je moest eens weten wat ik lekker zou vinden, maar dat voer ik ook niet uit, want dan kom ik ook in de bak )

Een volwassene moet met zijn/ haar poten van een kind afblijven, of dat kind nou wel of niet van hem/ haar is. Een kind speelt met Barbies en He-man, niet met dildo’s en pedofielen.

» Posted By Elly On February 21, 2008 @ 21:14

Marthijn,
Ik vind het te walgelijk voor woorden, je bent pedofiel en blijkbaar ben je er ook nog trots op. En kom niet met excuses, ik weet wat het voor een kind betekent als er een pedofiel in de omgeving is.

» Posted By Elly On February 20, 2008 @ 21:13

Don Konkey

ik heb ook al zo’n zin in deze serie…….zit al weken te wachten tot ie begint

» Posted By Elly On December 28, 2007 @ 18:19

Privacy is een airbag

Belangrijk zijn, is dat nu waar het om draait, Kom nou toch, grow up Juzo

» Posted By Elly On December 12, 2007 @ 16:10

Nog negen dagen

Hoi Sjaak
wat erg en wat jammer dat je al 17 jaar de angst hoogtij laat vieren…. Probeer dat los te laten, want ook al zou je willen, je noodlot ontloop je niet. Voor jezelf en je omgeving is het prettiger om in de tussentijd – van diagnose tot noodlot- iedere dag te genieten . Ik heb de angst los kunnen laten door gedichten te schrijven, te schilderen, er kwam ruimte in mijn hoofd voor andere dingen.
sterkte hiermee

» Posted By Elly On December 02, 2007 @ 18:08

Jubileum

Mooi, zo’n lange vriendschap ( zei ze jaloers) . Koesteren mag je dat!!! Leuk om het zo te vieren, dat is eens wat anders als een gouden bruiloft! Geniet ze na.

» Posted By Elly On November 27, 2007 @ 17:59

De gevaren van grote databases: de zwakste schakel

ik zeg het (bijna) nooit maar nu wel :Tering zeg, wat erg…..wat ongelooflijk stom……..

» Posted By Elly On November 21, 2007 @ 16:26

Rondom Tien, 10 nov 2007: gezondheidsadviezen

Hoi Wil, ik heb jouw berichtje niet ervaren als kritiek of vingerwijzend. Mijn honger naar info is groot, kennis is macht, daarom heb ik jaren terug ook mijn website opgestart over borstkanker. Om zo alle info te vergaren die er te vinden is.

jaren geleden……..precies 5 jaar voor de kanker zich openbaarde, had ik een diepe depressie met opname in een instelling. De meest wijze les die ik daar heb geleerd: ik ben een volwassen vrouw en ik bepaal wat goed voor mij is. Ik leef volgens die regel en mijn man respecteert mijn keuzes, 11 jaar terug al, met de keuze van amputatie, hoge dosis chemo, baarmoederverwijdering en nog meer. Hij zal mij nooit iets opdringen, we bepraten alles, maar uiteindelijk beslis ik.

Houden van is kunnen loslaten…….
dank je voor je bericht!!!

» Posted By Elly On November 19, 2007 @ 13:50

@Wil: ook al zijn sommige berichten terug te leiden naar oestrogenen, Ik laat me niet gek maken want ik wil gewoon een leuk leven en de daarbij behorende geneugten. Ik wil plezier, genieten, lol, bourgondiër zijn en het leven leiden zoals ik dat wil. Kwaliteit, dan maar wat korter, dat maakt me niet uit.

Ik werk hard, en geniet van een maaltijd, een wijntje en een hapje. Ik vind het ontzettend knap als mensen de discipline hebben om hun eetpatroon totaal om te gooien. Die discipline heb ik niet, wil ik ook niet hebben. Daarvoor vind ik de foute dingen te lekker en heb ik helaas ook gezien dat het niet zaligmakend is. Ook mensen die alles laten staan verliezen de strijd…

Die les leerde ik al jong, toen ik 17 was, en mijn toenmalige vriendje keelkanker kreeg. Hij kon nog wat jaren als kasplantje leven of nog een paar maanden volop genieten. Hij koos het laatste en het waren mooie maanden…

Gelukkig mogen we zelf kiezen….

» Posted By Elly On November 18, 2007 @ 13:49

ik weet alleen hoe ik vroeger woonde: op een tuindersbedrijf waar veel gif werd gebruikt. Ik speelde bij de gifkist, die niet op slot zat en waar ik wel in keek. Ik zal heel wat rookpotten hebben ingeademd. De zg tabletten waar de planten op stonden waren van asbest, die we ieder jaar afschraapten om zo schoon te maken. In ons stadje staat een chemische fabriek waarbij wij zwommen, daar werd koelwater geloosd

Maar dat maakt me niet uit, want dat was toen, en is niet terug te draaien. Maar idd, nu wordt het milieu zo onderschat, zo niét meegerekend, terwijl dat wel zou moeten. Dat was bij rondom 10 wel duidelijk en het standpunt van het KWF was zo verkeerd, Kapitein maakte een goed punt door op te merken dat het KWF er over 5 of 10 jaar wel anders over zal denken.

Het lijkt me verdomd moeilijk om je leefomgeving, je milieu te veranderen, idd, het kan, als je poen hebt……..

» Posted By Elly On November 12, 2007 @ 13:42

hoge inname onverzadigde vetzuren is een nadeel, maar: mét borstkanker minder kans op hartinfarct, jong puberen is slecht, veel sporten is goed, slik geen hormonen tegen overgangsklachten, kinderen krijgen is héél goed ( en vooral jong mét borstvoeding erbij) , alcohol is slecht, vrouwen met borstkanker hebben sporen van pesticiden in het bloed, pijnstillers helpen kanker voorkomen, dus slik ze vooral 2x per week, kijk uit voor een hoog glucosegehalte, slik geen anti-psychotica, je hoeft niét positief te zijn, menstrueer niet vroeg en vooral niet te vaak, eet vetarm en vezelrijk, slik geen anti-biotica, voorkom stress, beweeg als je borstkanker hebt, anders daalt je overlevingskans aanzienlijk, krijg geen anorexia, dat veroorzaakt borstkanker, evenals de hongerwinter, maar eet wél minder… kijk uit voor veel geslachtshormonen in de urine, cholestorolverlagers voorkomen borstkanker, zwarte vrouwen krijgen eerder borstkanker, groente en fruit helpt niét, zorg dat je Hypothyroïdie krijgt, maar kijk uit voor Pre-eclampsie in de anamnese, laat de pil maar in het nachtkastje liggen, linkshandigen krijgen eerder borstkanker, slik geen statinen om je cholestorol omlaag te brengen, grote borsten geeft eerder kans op een tumor, evenals suiker en deodorant, denk positief, drink veel koffie, een geen rood vlees, maar zorg er wel voor dat je geen dicht borstweefsel hebt. Verder is een moeder met brede heupen ook een grote risicofactor….

dit zijn allemaal berichten die de laatste jaren in de pers zijn verschenenmet betrekking tot borstkanker. M.i. geeft het de gekte goed weer, die er heerst in dit land. Wat wat kan ik doen aan mijn grote borsten, de brede heupen van mijn moeder, het opgroeien op een landbouwbedrijf, de vroege menstruatie, mijn oma met borstkanker of mijn linkshandigheid?

In rondom 10 werd weer eens pijnlijk duidelijk hoe gek we ons laten maken………

Ik beken: ik lust wel een borrel, en misschien is dat de oorzaak, ( al geloof ik meer dat het door mijn moeders brede heupen komt) maar ik laat me niet gek maken. Want ook al is het zo: ik zal de borrel niet laten staan.

Toen ik borstkanker kreeg, waren de adviezen niet van de lucht en ik moest vooral gaan Moermannen of Houtsmulleren. Nou, bedankt voor de tip maar eet het lekker zelf. Ik wist toen al dat dat niets voor mij is, ik hou teveel van mijn wijntje, kaasje en lekkere toostjes. Dan maar wat korter leven, maar wel vrolijk!

» Posted By Elly On November 12, 2007 @ 13:41

Gekwakkel

Gelukig is er één iemand blij met jezelf, enne…zoen jezelf maar….ik bedank.. gadver, moet kotsen………

» Posted By Elly On November 05, 2007 @ 13:02

@Femke:het stukje van Juzo is toch duidelijk?? Juzo vindt dat Karin een aggregaat is :-))
@Juzo: je blijft toch wel in het zuiden hè??? hier geen Juzootjes aan mijn terminale bedje. Ik wil me geen zorgen hoeven maken……..

» Posted By Elly On November 04, 2007 @ 13:01

RTL nieuws, 22 oktober 2007: maakt voorlichting bang?

Gelukkig is de emotionele toestand niet van invloed op het kankerproces. Als je dan, zoals mij, gezegend bent met erf. depressies, dan zou je daar ook nog een schuldgevoel van krijgen… Positief zijn is wel belangrijk voor je omgeving, het maakt je leven wel prettiger.

» Posted By Elly On October 22, 2007 @ 11:31

Wees een held, consumeer!

en hier nog zo’n smakeloos staaltje van doneren aan het goede doel:
http://www.dagvanhetdecollete.nl/

» Posted By Elly On October 15, 2007 @ 21:43

overgangsconsulente…….hmmm mooi scrabblewoord.. Zal bij het UWV eens vragen of dit beroep ook in hun reïntergratieproject zit.

Had de folder ook gelezen, die in de Pink Ribbon zit: echt heel erg. En dan wat ze dekken: allerlei dingen die normaal zijn in het ziekenhuis……..alleen de bonus van 7500 euro ( mits je je hebt verzekerd voor de JUISTE kanker) krijgen we van niemand

» Posted By Elly On October 11, 2007 @ 21:41

Van mij mag Oktober weer de Wijnmaand zijn…………..ik word niet goed van alle roze

» Posted By Elly On October 10, 2007 @ 21:39

Think before you pink

helemaal goed, ik erger me ook suf aan het commerciele gedoe

» Posted By Elly On October 03, 2007 @ 20:14

België wil Scientology vervolgen

http://gawker.com/5002269/the-cruise-indoctrination-video-scientology-tried-to-suppress

» Posted By Elly On January 19, 2008 @ 01:16

hahaha die Joan, ik zit te schateren achter ( of is het voor ) mijn beeldscherm!!

» Posted By Elly On September 06, 2007 @ 01:14

Leuke jongens, die farmaceuten

gewoon waardeloos is dit, ik vind het echt verschrikkelijk voor je. Héél veel sterkte, moed, kracht…
Elly

» Posted By Elly On August 18, 2007 @ 20:39

Twee boeken ingeleverd :)

Joan , wij weten wel beter dat je dat niet zomaar doet. Ik vind het wel heel jammer van dit log, van dit topic.

Een feestelijk bericht, 2 nieuwe boeken, wat een prestatie, zeker een felicitatie waard, (wat geen aanleiding zou moeten zijn voor zo’n rare wending in de reacties). De topic gaat een heel enge kant op. Het meelezen hier vind ik steeds moeilijker worden op deze wijze.

en dat vind ik heel, heel jammer………

» Posted By Elly On August 13, 2007 @ 18:20

Ik merk zelf ook dat ik borstkanker snel afkort naar bk ( ik had vroeger pannen van BK)

Sjaak: je kunt ook kiezen om NIET te posten, dan hoeft Karin je ook niet te verwijderen…….

Elly ( die steeds visioenen krijgt van drammende kinderen……..)

» Posted By Elly On August 09, 2007 @ 18:17

Sjaak, waarom verwijderen?? Als je zo moe wordt hier, haal dan gewoon deze link uit je favorieten, daar doe je jezelf (en anderen misschien) plezier mee.

» Posted By Elly On August 08, 2007 @ 18:15

die Karin, door Juzo, en Juzo alleen komt ze er weer bovenop! Gelukkig maar……….maakte me al zorgen………….

» Posted By Elly On August 03, 2007 @ 18:11

Heel, héél erg gefeliciteerd met je nieuwe boeken! Lijkt me een bijzonder moment als je je manuscript inlevert bij de uitgeverij. Ik kijk er naar uit om ze te lezen.

» Posted By Elly On August 02, 2007 @ 18:09

Een slechte verhouding

Is het nodig dat je elkaar begrijpt in het leven?? Ik begrijp wel meer dingen niet, snap dingen niet, ben zelfs soms verbijsterd door keuzes die mensen maken. Kan er het ook niet mee eens zijn, wil dat ook zeggen…….

Maar wie ben ik om iemand te zeggen wat iemand moet doen, hoe iemand moet leven?? En daar gaat het om: anderen kunnen respecteren, kunnen accepteren dat mensen andere keuzes maken dan dat jezelf zou doen… en vooral mensen niet afrekenen op de keuzes die ze maken. Tenslotte is Karin een volwassen vrouw, en zij bepaalt wat goed voor haar is.

empatisch vermogen, zou dat dan toch alleen bij vrouwen horen??

» Posted By Elly On August 09, 2007 @ 23:02

 Page 2 of 4  «  1  2  3  4  » 
«« Back To Stats Page