Statistiek

Comments Posted By CiNNeR

Displaying 211 To 223 Of 223 Comments

Gedeelde smart

En je bent waarschijnlijk gek op mission impossible.

» Posted By CiNNeR On September 06, 2009 @ 03:34

@Sjaak: Vraag me af of ‘we’ hadden moeten zien dat Karst T ontspoorde of dat ‘we’ verantwoordelijk zijn dat er mensen ontsporen, alsook Karst T. Wat ik eruit haalde was dat hij een vrij normale man was eigenlijk. Hoeveel van dat soort mannen bevolken de wereld? Alles nu in kwaad daglicht gespiegeld omdat we een verklaring zoeken waarom hij een ‘aanslag’ wilde plegen. (Sorry voor de aanhalingstekens, maar blijf me afvragen wat de bedoeling was, de koningin een wiplash bezorgen?)

En in verband met dit topic. Wat hadden we moeten doen? Voor zijn eigen bestwil opsluiten om er vanaf te zijn of er open mee praten om te weten wat er speelt? Wat speelde er eigenlijk voorheen? Dat horen we helemaal niet eigenlijk, er volgt alleen maar karaktermoord maar zijn omstandigheden en hoe hij werd behandeld komen niet meer aan de orde.

@Sander: Denk je dat je achtervolgd wordt door ene specifiek persoon of doel je op systemen en een maatschappij die tegenwoordig alles volgt?

» Posted By CiNNeR On September 05, 2009 @ 14:15

@Sander: als je uitgaat van de gemiddelde ‘normale’ mens, dan zal die niet gaan speuren naar teksten op spelling, grammaticale verbanden of inhoudelijke overeenkomsten om iemand te volgen. Vind dat ook niet bepaald gezond klinken moet ik bekennen.

Maar goed, je kan per toeval iemand wellicht herkennen aan zijn of haar verhaal. Dan nog, ieder zijn meug. Jij vindt het een vervelend idee dat je niet weet wie eigenlijk jouw verhaal leest, dus schrijf je het niet op een openbaar forum. Anderen hebben ieder een eigen motief om wel of niet openbaar te schrijven.

Dat er geen privacy is die je zou verwachten, komt denk ik door de manier waarop de discussie zich ontwikkelt heeft tot uiteindelijk dit forum. Er is geen forum opgezet voor een doelgroep, een doelgroep diende zich aan en bleef in gesprek en discussie op één artikel waardoor de behoefte aan een forum geboren is. Waarbij – in mijn ogen tenminste – ook zeker een maatschappelijk belang bestaat. Karin heeft dat al aangegeven.

Het doel van deze discussie ontgaat me inmiddels behoorlijk moet ik zeggen. Zou je het forum anders willen zien, wilde je gewoon mensen waarschuwen of heb je een andere reden?

» Posted By CiNNeR On September 05, 2009 @ 03:31

@Sjaak: Je zal het niet slecht bedoelen maar zowel Ans als ik zijn nabestaanden van een zelfdoding en ik heb dat in deze thread nog uitgelegd. De impact ervan is ons wel duidelijk helaas. Het hakt er voor ons evengoed in dat Sander een boel te zegen heeft over het forum als wellicht andersom het geval kan zijn :)

@Sander: pardon voor de spelfout. Je zal er wel meer tegenkomen, ik ben dyslectisch.

Over je uitleg. Ik denk dat het goed is aan te geven dat anonimiteit op internet een relatief begrip kan zijn en begrijp wel dat je ook de keerzijdes van het forum wil belichten. Het lijkt er alleen op dat jouw eigen mening nogal dwingend verweven is met die kanttekeningen. Bijvoorbeeld mensen waarschuwen dat een verhaal herkend kan worden door de omgeving is wat anders dan aangeven dat je je verhaal ‘moet’ doen aan de omgeving in plaats van op een forum. Dat laatste is jouw persoonlijke visie. Die in mijn ogen overigens wat negatief gebracht wordt ook door te stellen dat mensen hun verhaal ‘kotsen’.

“Maar het lijkt me wel goed te weten op welke manier je je hart lucht / kotst, en mij is dat niet klip en klaar. Waarom dat (zo) publiek moet/gaat, op de site van een journalist/publicist en waarom je de mensen die deel uit zouden maken van de groep op dat moment IRL niet wilt kennen.”

Iedereen heeft een eigen reden om een fora te verkiezen boven de omgeving en een van de redenen staat expliciet genoemd in het artikel: de omgeving wil hier vaak helemaal niet over praten en daarom biedt het forum de ruimte dat wel te kunnen. Overigens kan het ook een aanvulling zijn, mensen praten in hun omgeving én op het forum.

Het valt mij overigens op dat je hevig vanuit de omgeving en nabestaanden redeneert. Alsof de mensen die praten op het forum vooral rekening moeten houden met hun omgeving en welk verdriet of ergernis hen zou kunnen treffen. Maar het forum is niet opgezet voor de omgeving maar voor de mensen die met suicide te maken hebben.

» Posted By CiNNeR On September 04, 2009 @ 13:39

@Sander: ik kom erbij dat het je uitmaakt of mensen over zelfmoord praten op Karin’s forum, door jouw zeer uitgebreide uitleg en tegenwerpingen.

De rest van je uitleg vind ik vooral wat paranoia overkomen. Alsof je meent dat iedereen die onder een nickname schrijft per definitie liegt, elk stukje verhaal direct herkenbaar is voor iedereen in diens omgeving die ‘vanzelfsprekend’ voortdurend duizenden fora afstruint om te speuren naar bekenden (voor het geval die een probleem mocht hebben waar je geen weet van hebt??) en sowieso bekenden elkaar tegen zullen komen op toevallig dit hele kleine stukje van het inmense web. Veel angsten rond een forum waar je zelf niet zal komen.

» Posted By CiNNeR On September 04, 2009 @ 03:23

@Sander: ik schrijf ook op het forum. Niet omdat ik suicidaal ben maar omdat ik probeer een zelfmoord (van mijn vader) te verwerken. Was/ben erg op zoek naar hoe iemand denkt, leeft, voelt als hij of zij toe is aan suicide om het zo beter te begrijpen. Maar vooral schrijf ik er omdat ik er in mijn omgeving of elders nogal moeilijk over kan praten. De maatschappij zit niet zo te wachten op verhalen over zelfmoord en verdriet en levensproblemen.

Nou ben ik niet bepaald anoniem verder. Maar het werkt prima, ook met de mensne die wel heel anoniem blijven. Het is toch ook niet belangrijk om te weten wat ze in het dagelijks leven doen of waar ze wonen, het is belangrijk om te kunnen uiten en informatie uit te kunnen wisselen over een specifiek onderwerp.

Begrijp ook je negativiteit erover niet. Je hebt zelf geen suicidale gedachten, hebt geen behoefte daarover te praten en komt niet op het forum. Wat maakt het jou uit dat anderen dat wel doen?

» Posted By CiNNeR On September 03, 2009 @ 07:32

@Sjaak: mensen kunnen elkaar versterken en dat zal ook onder mensen met suicidegedachte zo kunnen zijn. Aan de andere kant is de behoefte tot praten groot maar ook de behoefte wat erkenning en herkenning te vinden. Dat onderschrijf je zelf in je latere reactie ook. Denk dat het contact met gelijkgestemden in die zin meer oplevert en opweegt tegen de mogelijkheid van versterking. Buiten dat zelfmoordplegen zo’n intens diepe beslissing is, dat ik betwijfel of internetcontact een laatste druppel of aanzet zal geven. Dan eerder andersom, de wetenschap dat je niet de enige bent met die gedachte en problemen haalt je wellicht terug op aarde zeg maar.

En derden kunnen geen beslissingen nemen, maar wel enige openheid aanrijken. Zoals Karin hier doet aan anderen. Er niet over praten is een probleem geheel negeren. Dat is denk ik nooit de goede weg.

“Betekend het laatste nu toch niet dat als je met iemand die suicidaal is internetcontact krijgt, je in verloop van tijd er eens gewoon eens naast gaat zitten en het eens echt allemaal persoonlijk aanhoort ? Als je niet onverschillig wilt zijn betekent dat – in de consequentie – nogal wat.”

Dat hangt er maar vanaf denk ik. Soms is het internetcontact prettig maar is er geen behoefte aan persoonlijk contact. Denk dat internet het ook makkelijker maakt. Wat bindt is één onderwerp en alles daaromheen, niet zozeer alle persoonlijkheidskenmerken die in een persoonlijke situatie wel hard gaan meetellen. (Klinkt dat nog begrijpelijk, heb wat moeite met mezelf uitdrukken geloof ik)

» Posted By CiNNeR On September 03, 2009 @ 07:27

@Sjaak: waarom zou contact met gelijkgestemden niet goed zijn? En waarom zouden derden moeten bepalen wat wel of niet goed is voor de mens met suicide gedachten?

» Posted By CiNNeR On September 01, 2009 @ 23:26

@Mariska: wordt er niet altijd gezegd dat de mensen met problemen juist psychologie gaan studeren :) (Flauw grapje, ik weet het).

Ben het helemaal met je eens. Wilde er aan toevoegen dat er ook nog een groep mensen is die zelfmoord pleegt om andere redenen dan solo depressie of psychiatrische aandoeningen. De groep die niet meer verder wil vanwege ernstige ziekte en/of ouderdom. Ook zij kunnen nergens terecht. In plaats van hardlopen en positief denken wordt het dan medicatie en positief denken en er vooral maar niet over praten.

» Posted By CiNNeR On August 31, 2009 @ 17:24

@Sander: Denkt dat het punt meer is dat er openlijk over zelfmoord gepraat kan worden waar dat elders niet kan. Elders niet kan omdat de gemiddelde reacties in de maatschappij klinken als de jouwe. Het is onzin erover te praten, het zal niet waar zijn of het ‘mag’ niet. Of nog botter “niemand zit te wachten op zelfmoordenaars”. Blijkbaar de hulpverlening ook niet.

@Barbara: Maar niet over de suicide gedachtes praten terwijl ze er wél zijn, is toch zeker geen hulp bieden?

» Posted By CiNNeR On August 30, 2009 @ 04:43

Heb dat zelf op een andere manier meegemaakt. Ik wilde graag praten over de suicide gedachten van mijn vader en hoe ik daar in stond. Vooral het in dubio staan van enerzijds begrijpen maar anderzijds diegene niet kwijt willen. Dat was duidelijk niet de bedoeling. Ik mocht het niet begrijpen en we gingen het er ook niet over hebben. Kreeg wel te horen hoe de maatschappij hem en daarom ook mij zou veroordelen en hoe erg dat zou zijn?!

Gisteren naar ‘Kijken in de Ziel’ gekeken, de aflevering over depressie waar ook zelfmoord aan bod kwam. (http://www.uitzendinggemist.nl/index.php/serie?serID=4577&md5=ac16df5ca62739d1edb71c0a8f1eb339). Vond het schrikbarend hoe de meeste psychiaters en psychologen ermee om gingen. Ze willen wel weten of er sprake is van suicidegedachten, maar vervolgens is het off limits, wordt het bestempeld als irreële gedachte of moet er gedwongen opname volgen. Vraag me af of het juist niet erover kunnen spreken mensen soms juist een extra duwtje geeft de suicidegedachte uit te voeren.

» Posted By CiNNeR On August 29, 2009 @ 00:07

Nobody knows

Toen ik een nieuwe computer kocht en eens voor een kant-en-klaar systeem ging in plaats van een zelfbouwer, vroeg ik aan de winkelier wat voor moederbord in een bepaalde computer zat. Zijn antwoord: “Dat is niet belangrijk hoor vrouwtje, er zit een mooie kast om de computer dus u ziet het moederbord toch niet” Een uitzonderlijk achterlijk mannen exemplaar als je het mij vraagt. Inmiddels is het gelukkig een stuk verbeterd.

Toch denk ik ook dat het aan de vrouw zelf is. Al ken ik mannen die er klakkeloos vanuit gaan dat vrouwen en computers of internet niet samengaan, ik ken nog veel meer vrouwen die zich graag gedragen als sukkelige digibeet. En dat helpt de emancipatie van de vrouw ook niet bepaald.

@Pietie: Vandaag zo hoorde ik van de binnenkort ex-voorzitster van de VARA bij DWDD, juist omdat de vrouwenemanicpatie niet af is. Ik begreep het ook niet erg moet ik bekennen.

» Posted By CiNNeR On September 01, 2009 @ 23:23

Vloeken helpt

Godverdomme, kut, kut, kut. Probeer ik net wat minder ernstig te vloeken, blijkt het gezond te zijn!

Vloekwoorden lopen ook vaak lekkerder dan de verzonnen alternatieven. Hoewel, wellicht als je kinderen aanleert punt, rotterblommen of zoiets te ‘vloeken’, werkt het ook?

» Posted By CiNNeR On July 17, 2009 @ 04:58

«« Back To Stats Page