Statistiek

Comments Posted By CiNNeR

Displaying 31 To 60 Of 223 Comments

Weer een hand modder

Wel weer erg jammer dat Asha ten Broeke in haar column waarin ze over de internettrollen verhaalt, zelf los gaat op Thierry Baudet door hem een ‘verkrachtingsverheerlijkende fascist’ te noemen. Iets wat volksstammen vrouwen gek genoeg geen enkel probleem vinden maar zeer terecht. Sterker, het leek een startschot hem massaler en extremer te bedreigen. Anne-Fleur vindt het eveneens geen probleem in haar ogen onwelgevalligen zo weg te zetten.

Het praat de stront die ze over zich heen kregen niet goed maar het zou hen op zijn minst sieren de bak stront zelf eveneens te laten staan.

» Posted By CiNNeR On April 14, 2017 @ 13:58

Betrapt

Tja. Hij bedoelde dat Theo van Gogh was vermoord door een moslim en niet Pim Fortuyn. Is het een leugen door alleen naar Theo van Gogh te wijzen als slachtoffer terwijl hij niet over Theo van Gogh sprak? Of was het nog steeds een zeer ongelukkige vergissing met onderliggende verklaring dat ons geheugen niet zo strikt is met herinneringen?

Voor mij maakt het niet zoveel uit Ik wil hem best het voordeel van de twijfel geven dat hij zich oprecht vergist heeft. Denk dat hij wel ergere dingen heeft gezegd. Bijvoorbeeld in Duitsland waar hij verklaarde dat blonde vrouwen in Nederland niet zonder hoofdbedekking de deur uit zouden durven. Geen vergissing van te maken, wel een flagrante leugen.

» Posted By CiNNeR On March 11, 2017 @ 04:50

Loslaten

Dankje Janus. En @JPaul: Je moet natuurlijk niets maar het gevolg is voor velen herkenbaar inderdaad. Wat mij altijd bevreemd heeft is dat veel mensen om mij heen er zo over denken maar het samen in stand lijken te houden. Ik bedoel dat zij allen meer van een ander zouden willen maar zelden bereid zijn hetzelfde aan een ander te geven. Wel eens uitgesproken maar toen werd ik al snel de boosdoener in het gesprek.

@HenK: mooi gedicht.

» Posted By CiNNeR On February 27, 2017 @ 03:17

Mijn ervaring is dat anderen veelal niet willen dat je deelt. Liever je verdriet relativeren, je vertellen dat jij lekker door moet gaan en zich al snel afvragen waarom het nu nog niet klaar is met de rouw. Heb meer gehad aan mensen die verder van me weg stonden, die ik alleen virtueel ken en minder knullig bedoeld dan het misschien klinkt, die het tijdstip kunnen kiezen om kort te passeren. Wij zijn niet alleen slecht ingesteld op verlies maar ook op andermans verdriet.

» Posted By CiNNeR On February 22, 2017 @ 13:31

Doe maar niet

Ben het niet helemaal met je eens. Politici dienen de burger vooral vertegenwoordigd te doen voelen. Derhalve kiezen mensen niet alleen voor politici met vergelijkbare idealen maar ook iemand door wie zij zich gehoord en gezien voelen. Waar zij zich mee kunnen vereenzelvigen. Zo was Jan Marijnissen niet alleen populair vanwege zijn kwaliteiten in de Kamer en oppositie maar ook omdat hij ‘de gewone man’ was. Een arbeider die naast je stond en niet op verre hoogte.

Vandaar dat bloggen en gamen waarschijnlijk wel degelijk gaat werken. De politicus wordt wat normaler, ogenschijnlijk meer benaderbaar. Iemand waarmee je kan identificeren. Minister Zalm was onder andere populair omdat hij fanatiek deed flipperen en stiekem rookte. Zou zo je buurman kunnen zijn ineens.

Enfin, we zullen zien wat het gaat doen.

» Posted By CiNNeR On January 17, 2017 @ 14:51

Eigen keuze is flinterdun

@Meerdink: je gelooft in de maakbaarheid van gezondheid maar vele ziektes zijn een kwestie van pech. Er bestaat alleen al een brede variatie aan neurologische aandoeningen en spierziekten die door gezond leven helaas niet voorkomen kunnen worden en dan zijn er nog zoveel aandoeningen meer die mensen simpelweg krijgen, of zij gezond leven of niet.

Daarnaast hangt het natuurlijk zeer samen waar je wieg staat. Grote gezondheidswinsten zijn geboekt door zaken als goede riolering, mogelijkheid tot hygiëne en goede zorg, de omgeving waarin je leeft. Er is een reden waarom wij stukken minder bang hoeven te zijn voor een ebola uitbraak of cholera. We hebben vooralsnog mazzel dat hier geen malaria voorkomt.

Waar jij het over hebt zijn welvaartsziekten en tijdelijk ziekteverzuim, slechts een klein deel van gezondheid of ongezondheid.

» Posted By CiNNeR On November 02, 2016 @ 14:13

Broos weefwerk

@JPaul: Er zal niemand zijn die beweerd dat euthanasie een ‘leuke’ aangelegenheid is. Maar ik kan en wil de arts die meewerkt aan euthanasie niet zien als moordenaar.

En ja, er komt chemisch ‘geweld’ aan te pas. Te prefereren over stikken, nodeloos veel pijn en andere afschuwelijke taferelen. Is de dood zelf niet al te vaak gewelddadiger dan we ons zelf voorhouden?

» Posted By CiNNeR On October 27, 2016 @ 05:41

Eerder noemde ik het zelfmoord. Precies vanwege hetgeen Karin eerder aangeeft, het geweld wat er aan te pas is gekomen. Al was het voor hem een zachte manier, voor nabestaanden blijft het voelen als ultiem geweld.

Volgens de definitie van moord gekeken, is de term zelfmoord een juiste term. Maar persoonlijk vind ik het onrecht doen aan een groep mensen die niet verder konden of wilden leven. Die dood wilden alleen geen toegang hadden tot een vorm van euthanasie.

De scherpe kantjes van het verlies zijn verzacht en ik ben terg gegaan naar de term zelfdoding. Want ..

Mijn vader heeft zichzelf dood gemaakt. Wil ik hem nu de rest van mijn leven beschouwen als moordenaar? Iemand die een criminele daad heeft begaan, die vervolgd zou moeten worden al is dat niet meer mogelijk? Is hij nu een eng en gevaarlijk persoon? Mag ik mezelf beschouwen als kind van een moordenaar omdat hij zijn eigen laatste wens in vervulling heeft laten gaan?

Liever gebruik ik dus zelfdoding. Dat is verdrietig en moeilijk genoeg om mee verder te leven.

» Posted By CiNNeR On October 27, 2016 @ 05:36

JPaul, hou je die redenering aan, dan staat euthanasie ook gelijk aan moord.

» Posted By CiNNeR On October 26, 2016 @ 03:02

Zelf heb ik het als loodzwaar ervaren dat iemand alleen nog leefde omdat ik bestond. Zo voelde ik me onbedoeld verantwoordelijk voor zijn leven en ging mijn eigen leven er aan. Om me daarna in de steek gelaten te voelen ook al wilde ik hem laten gaan.

Het verbaast me dat je spreekt van zelfmoord. Moord is doden van iemand die wil leven, ongevraagd het leven benemen. Zelfdoding is doorgaans een eigen keus, dat is althans de reden dat ik het zelfdoding noem.

Ik hoop dat er nog enige tevredenheid en misschien geluksmomentjes zijn in je leven, ook al leef je meer voor anderen.

» Posted By CiNNeR On October 25, 2016 @ 18:02

Bijltjesdag

Tja, alles wat al her en der langs is gekomen vrees ik. Maar uitleggen kan ik het ook niet, alleen me erover verwonderen.

» Posted By CiNNeR On October 14, 2016 @ 05:06

Gegijzeld door je thermostaat

@Karin: vooralsnog kan je hem gelukkig weigeren of uit laten schakelen. Toch zullen we er steeds meer in verstrikt raken vrees ik ook, er is geen stoppen meer aan de digitalisering en internet of things.

» Posted By CiNNeR On October 10, 2016 @ 04:49

En dan gaan volksstammen consumenten binnenkort ook hun medische gegevens versturen en delen via apps.

Ik ben een beetje ouderwets vermoed ik, vind het sowieso fijner om gewoon zelf de thermostaat aan te zetten en zelf te bepalen wanneer ik wel gegevens wil overzetten.

» Posted By CiNNeR On October 05, 2016 @ 18:10

Stoptober

Ben helaas allergisch voor de glycol en de ene keer dampen proberen is me nogal slecht bekomen. Jammer, ik rook nog steeds.

» Posted By CiNNeR On October 30, 2015 @ 22:53

Zonneschijn

Natuurlijk, relatief is dit een betere paus dan zijn voorgangers. Maar dat iets wat beter is dan voorheen, wil nog niet zeggen dat het goed is. Van mij mogen ze de kerk met paus en al nog steeds zo opheffen.

» Posted By CiNNeR On October 06, 2015 @ 05:33

Bureauspeurders

Helemaal mee eens maar wat Janus al zegt, de roep is eeuwenoud en in deze lijkt het voorlopig niet te gaan gebeuren.

» Posted By CiNNeR On February 05, 2015 @ 05:10

Kilroy

Helaas is gebleken dat ons schoolsysteem al niet weet uit te leggen wat vrijheid van meningsuiting inhoudt. Ik zie het daarmee een beetje somber in ..

» Posted By CiNNeR On January 21, 2015 @ 06:05

Vertrouwen [2]

@JPaul
@Tjark Reininga: Het zou juiste politiek zijn als een wet zowel in de Tweede als in de Eerste Kamer wordt aangenomen door een meerderheid of niet doorgaat als deze sneuvelt in de Tweede Kamer of vervolgens in de Eerste Kamer. In dit geval wordt een juridisch truukje toegepast: voor een bestuursmaatregel is geen stemming van de Eerste Kamer nodig.

Het is een truukje omdat een wet die afgestemd is in de Eerste Kamer aangepast dient te worden of van tafel zou moeten verdwijnen. Door het van wettekst te bestempelen tot bestuursmaatregel, is het juridisch mogelijk de inhoud van de verworpen wet alsnog uitvoering te geven.

@Thian: Ja, in Amsterdam rijden al speciale ambulances rond hoorde ik onlangs, omdat meer psychiatrische patiënten op straat staan :(

» Posted By CiNNeR On December 31, 2014 @ 04:58

@Tjark Reininga: De democratie is simpelweg geheel om zeep geholpen op het moment dat een wet die door de Eerste Kamer is weggestemd, er tóch komt door gebruik (misbruik) van enkele juridische truukjes. Alles anders is dan niet belangrijk meer, zodra een kabinet zit doet het er immers niets meer toe.

» Posted By CiNNeR On December 30, 2014 @ 03:48

@JPaul: het doet er niet toe dat het juridisch mogelijk is, het doet er toe dat ons staatsbestel openlijk en welbewust een wassen neus is gebleken. En dat jouw 50% + 1 eveneens niets meer voorstelt.

» Posted By CiNNeR On December 28, 2014 @ 03:36

@Spaink: en er was al zoveel om de wenkbrauw bij op te trekken. Een voorzitter van de Eerste Kamer die tegelijkertijd voorzitter van een van de grootste ziektekostenverzekeraars is. Het broze kaartenhuis aan overleg en gedoogstructuren om dit kabinet überhaupt in het zadel te houden. Maar dit is een finale stap, hiermee wordt gesteld dat volksvertegenwoordiging er niets meer toe doet zodra de foto op het bordes is gemaakt en democratie een grote, hypocriete grap is.

» Posted By CiNNeR On December 28, 2014 @ 03:34

Met verbazing heb ik gekeken hoe de democratie grondig de nek om werd gedraaid door de melding dat de wet er toch komt, desnoods als bestuursmaatregel. Nog erger vind ik het dat de politiek na korte, hevige verontwaardiging is stil gevallen want kerstreces. Volgend jaar is al snel en kabbelt de de ellende in alle mistroostigheid gewoon verder.

Al werkt versplintering niet mee, overweeg ik toch kleine partijen te gaan stemmen.

» Posted By CiNNeR On December 26, 2014 @ 04:19

Schrijnend

Onlangs zag ik op eenvandaag een toetsingsarts ivm toetsing van euthanasie. Hij vertelde dat hij is opgestapt wegens gewetensbezwaren. Als vb. Noemde hij een mijnheer die niet meer wilde leven omdat hij in een verzorgingshuis zat. Hij kan geen favoriete tv kijken omdat hij erg vroeg naar bed werd gebracht etc.

Daar schrok ik wel van. Als lijden wordt veroorzaakt door belabberde zorg en bezuinigingen, zou euthanasie de oplossing niet moeten zijn. En toch kan je er veel bij voorstellen.

@Lia de Boer: benoemen dat het ook wel eens wel goed gaat, redeneert op geen enkele manier weg dat het over het geheel steeds slechter gaat in de zorg.

» Posted By cinner On November 15, 2014 @ 16:42

Nicotine & dampen

Zou d’r wel aan willen maar heb eenmaal die van een vriendin geprobeerd en kreeg het ontzettend benauwd en overal jeuk. Later kwam ik erachter dat er propylene glycol in zit, waar ik helaas allergisch op reageer. (En ik wil niet aan de VG)

» Posted By CiNNeR On March 24, 2015 @ 19:41

Traag, maar toch

Lieve Karin,

In feite ken ik je niet maar toch. Je bent veel bezig geweest met de dood en suïcide, hebt er altijd heel nuchter over kunnen schrijven en anderen (ook mij) geholpen met verdriet en rouw. Ook Chris heb je begeleid en geholpen, meer dan menigeen aan had gekund. Maar het verlies van Chris gaat veel verder dan dat, lijkt me. Ze was heel lang en heel belangrijk in je leven, de laatste periode voor haar overlijden zijn jullie zo mogelijk nog hechter geworden. Iets waardoor jullie huwelijk intenser en liefdevoller is geweest dan sommigen die alleen uit liefde gesloten zijn. Daarbij wilde ze niet overlijden maar werd getroffen door het leven waardoor ze afscheid moest nemen. Er is weinig zwaarder dan dat. Hoeveel je ook voor haar hebt kunnen doen en betekenen, stond je machteloos tegenover de ziekte en het moeten nemen van afscheid. Het is een traumatische gebeurtenis waar je een weg in moet zien te vinden en dat kost tijd, energie en alles eigenlijk.

Kan je alleen heel veel sterkte wensen in deze verrekt moeilijke tijd. Ik hoop (en denk) dat je veel vrienden hebt die je een stukje kunnen dragen, zoals jij dat zo vaak voor anderen hebt gedaan.

Heel veel liefs,
Cin

» Posted By CiNNeR On March 25, 2014 @ 04:16

Schijnheil

De PvdA antwoordde op de vraag of zij dit in de toekomst weer zouden doen: “ik hoop dat dit [afluisteren] in de toekomst niet weer nodig zal zijn”. Het hele verhaal is ronduit verbijsterend. Evenals het wetsvoorstel om de AIVD lukraak internet af te laten speuren. Ik hoop dat het van tafel gaat maar vrees dat er (te) weinig weerstand zal zijn.

» Posted By CiNNeR On December 07, 2013 @ 01:51

Deal

@Tartarus (99): whatever. Zolang ieder ander in de discussie weet dat synthetische thc een gevaarlijke drug is en niet hetzelfde als een middel met thc uit hennep, interesseert het me verder weinig wat je allemaal vindt en denkt.

» Posted By CiNNeR On November 30, 2013 @ 04:18

@Tartarus: ik begrijp dat je in opperste betweterigheid geen millimeter zal willen toegeven. De uitleg over het verschil tussen thc uit hennep en volledig synthetische thc is dan ook voor ieder ander die tegen jouw geneuzel op loopt, bedoeld. Hou je verder asjeblieft aan je belofte onder vorig artikel en negeer me voortaan gewoon. Dat we niet door een deur kunnen kan toch geen nieuws voor je zijn inmiddels.

» Posted By CiNNeR On November 29, 2013 @ 04:23

@Tartarus: je beweert je eigen links goed door te lezen, wat je schrijft denk je dan blijkbaar weer slecht over na. Je gooit verschillende keren syntethische thc en Dronabinol door elkaar. Zal je uitspraken even op een presenteerblaadje aangeven:

Onder het artikel ‘Opstap’ http://www.spaink.net/2013/11/06/opstap/#comments

“98 Tartarus ≡ 24 Nov 2013 ≡ 12:50
@ CiNNeR, post 96 en Janus post 97,

De e-sigaret, gevuld met synthetische vloeibare THC zou juist een enorme doorbraak zijn!
(…)
Het kweken van Cannabis voor de THC is achterhaald, omdat men THC gewoon synthetisch kan produceren en het schijnt dezelfde werking te hebben. In het buitenland is synthetische THC gewoon op doktersrecept verkrijgbaar onder de merknaam Marinol.”

Plus

“99 Tartarus ≡ 24 Nov 2013 ≡ 15:05
Bron synthetische THC o.a.:
http://www.businessinsider.com/effects-of-dronabinol-marijuana-pills-2013-4

Even verderop:

“102 Tartarus ≡ 24 Nov 2013 ≡ 22:45
@ Janus post 97,

Exact!

Ik doelde eigenlijk op synthetische THC, gefabriceerd door de farmaceutische industrie en gecontroleerd door o.a. de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Helaas is synthetische THC al lange tijd generiek, dus daar valt nauwelijks droog brood aan te verdienen door de farmaceutische industrie
(…)
De Nederlandse overheid verdiend direct en indirect jaarlijks vele miljarden aan de legale verkoop van Cannabis via de voordeur van de koffieshops, synthetische THC zou deze winst dramatisch verlagen…”

Tot slot:
“106 Tartarus ≡ 26 Nov 2013 ≡ 08:49
Synthetische THC kun je ook veel beter en nauwkeuriger doseren; waardoor de THC beter en langduriger haar werking kan doen.”

Voor ieder ander die hier geen wijs meer uit kan of onverhoopt het idee mocht krijgen dat gebruik van synthetische thc een goed idee zou zijn: synthetische thc is compleet chemisch, vele malen sterker dan thc uit hennep, bestaat uit gevaarlijke verbindingen die onder andere hersenschade en nierschade veroorzaken, is een enorm probleem in Rusland, verboden in Amerika en moet je nooit of te nimmer gebruiken in een e-sigaret of anderszins. Dronabinol is iets heel anders, namelijk een middel wat voor 95% uit thc bestaat en in Nederland en België niet geregistreerd staat als geneesmiddel.

Alle complottheorieën met betrekking tot de e-sigaret en ‘drugs’ laat ik aan anderen, ik geloof er niet in.

» Posted By CiNNeR On November 28, 2013 @ 17:18

@Tartarus: Je moet wat beter opletten wat je aanbeveelt. Dronabinol is niet hetzelfde als ‘synthetische thc’. Het eerste is een middel met 95% thc uit hennep, het tweede is chemisch gebrouwen thc en gevaarlijk voor hersenen en nieren. Ik ga er vanuit dat je verhaalt over Dronabinol maar noem het geen synthetische thc.

Verder is Dronabinol in Nederland en België niet geregistreerd als geneesmiddel. Er kan een uitzonderingsmachtiging worden aangevraagd maar tenzij je kanker of HIV- patiënt bent, geef ik het weinig kan.

Je kan ook gewoon naar de goedkope coffeeshop gaan en een vaporizer gebruiken, ben je ook van het roken af.

Met excuus aan iedereen voor de off topic reactie

» Posted By CiNNeR On November 28, 2013 @ 03:19

«« Back To Stats Page