Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 5383

Comments Posted By CiNNeR

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

Noorderzon

Kan me voorstellen dat het verdriet even complex is als jullie relatie is geweest. . Heel veel sterkte en liefs gewenst.

» Posted By CiNNeR On October 29, 2020 @ 07:37

Via de achterdeur

Hai Karin,

Klopt het dat de reacties niet meer zichtbaar zijn? Ik zie bij artikelen wel hoeveel reacties er zijn gegeven maar krijg ze niet meer in beeld.

» Posted By cinner On February 02, 2019 @ 04:32

Geen grammetje vet!

Ooit werd ik in een ziekenhuis op een andere eetgewoonte gezet. Ik moest zoveel mogelijk vet uitbannen om af te vallen en gezonder te worden. Dat heb ik gedaan en tot mijn verbazing werd ik juist nog wat dikker. En kreeg ik voor het eerst in mijn leven lichte leververvetting.

Duurde een tijd voor ik er achter kwam dat waar vet uitgehaald is, suiker terug in gestopt is. Dat duiker bovendien vele malen slechter is dan dat vet waar zo op afgegeven werd. En waar ik nooit een zoetekauw was geweest, ben ik dat wel geworden.

Nu langzaam terug aan het veranderen. Maar het blijft lastig, want in de gekste dingen zit suiker en onder zoveel verschillende namen dat het nauwelijks bij te houden is. Meer zelf maken maar, dan hoeven we niet te puzzelen op ingrediëntenlijsten.

» Posted By CiNNeR On May 03, 2018 @ 05:00

Beperkt werk (bloemlezing)

Het is om te huilen en niets anders.

» Posted By CiNNeR On April 11, 2018 @ 14:26

Nieuwe preutsheid

Ik hoorde gisteren de topman van Oxfam exuses aanbieden omdat hij van het weekend in de media had geroeptoeterd de ophef overdreven te vinden omdat ze geen baby’s hadden vermoord ofzo. Dat geeft niet de indruk dat we te maken hebben net een organisatie waar men gul aan dient te geven.

Wellicht beter om te kijken of de rotzooi ook werkelijk opgeruimd wordt eer men gulheid voelt.

» Posted By CiNNeR On February 21, 2018 @ 14:31

Naargeestig nonchalant

@3 Daan Een columnist generaliseert om een duidelijk punt te maken. En ging het maar om enkele tweets die je met een loep.moet zoeken.

» Posted By CiNNeR On January 31, 2018 @ 14:21

Helden, roofheren en moordenaars

@4 Karin, we zijn het roerend eens.

» Posted By CiNNeR On January 31, 2018 @ 14:15

@Karin: Vindt je het een slecht idee om standbeelden te voorzien van uitgebreide informatie over het beeld, inclusief de zwarte bladzijde?

» Posted By CiNNeR On January 24, 2018 @ 13:47

Meer slettenbakkerij, minder machismo!

@Daan: geen idee wat je ermee wil zeggen. Het filmpje heeft biets te maken met het punt wat ik naar voren breng.

» Posted By CiNNeR On January 24, 2018 @ 13:41

“Want waarom zou je, wanneer je een vrije seksuele moraal voorstaat, jezelf volautomatisch scharen achter de mannen die liever geen enkele grens erkennen, en negeer je de shit die vrouwen krijgen die openlijk laten merken dat ze niet vies zijn van een potje van dattum?”

Hier zit mijns inziens het probleem. Deze vrouwen scharen zich niet achter mannen die geen enkele grens erkennen. Ze zijn er alleen niet op uit finaal door te schieten zoals gebeurd is. Dat mannen zonder aangifte of proces veroordeeld worden door enkel en alleen uitspraken in de media. (Waar bij Weinstein de getallen en het bewijs ook op straat lag, was enige tijd later een enkele uitspraak al voldoende om iemand’s carriere om zeep te helpen). Dat seks waar eerst toestemming voor bestond maar de vrouw later spijt van heeft gekregen, eveneens onder metoo werd geschaard. Dat vrouwen die zich willens en wetens omhoog hebben geneukt, plots slachtoffer zijn. Dat een periode mannen in het algemeen maar over een kam geschoren werden waar er (gelukkig) ook leuke mannen zijn die geen grensoverschrijdend gedrag vertonen.

En dat het zo ver is gaan strekken dat er een roep is om toestemming te vragen in alle situaties. Er zijn vele afschuwelijke misstanden. Maar er zijn eveneens veel situaties waarin mensen elkaar aanvoelen, flirten, spanning op bouwen en overgaan tot seksuele handelingen zonder dat de vraag “Mag ik je nu een zoen geven”, “mag ik je betasten” etcetera aan de orde hoeven te zijn.

Dat staan deze vrouwen voor. Maar blijkbaar in het kader van metoo, mag ook dat niet meer gezegd worden.

» Posted By CiNNeR On January 18, 2018 @ 04:22

Beerput Nederland

Niet de politiek maar het bedrijfsleven regeert, wereldwijd al ik weet niet hoe lang. Soms wordt dat even heel duidelijk zichtbaar. Zoals de 1,4 miljard om divident belasting af te schaffen of documentaires als deze. Om heel mismoedig van te worden.

» Posted By CiNNeR On December 13, 2017 @ 13:41

Nooit moe van #MeToo

Het is goed dat er bewustwording is door de discussie. Alleen betreur ik het dat kleine misverstandjes of een date die achteraf bezien niet zo leuk was als gehoopt, eveneens naar voren worden gebracht onder #metoo. Denk dat dat veel ruis veroorzaakt en de ernst van seksueel geweld en mschtsmisbruik naar beneden haalt en zo het debat kan schaden. Dan onstaat tenslotte deze vertroebeling .

» Posted By CiNNeR On October 25, 2017 @ 14:53

Rechts, rechtser, Rutte

Hear hear!

» Posted By CiNNeR On October 11, 2017 @ 15:25

De poederbende

@Karin Oef ja, dan is her ineens voorbehouden aan de rijken en dat kan niet de bedoeling zijn.

» Posted By CiNNeR On September 10, 2017 @ 16:31

Is er een reden om geen kilo te bestellen en 2 gram te gebruiken?

Vind het toch ook wat griezeligs hebben trouwens. Ben zeer voor zelfbeschikking maar dit klinkt zo makkelijk. Kan me voorstellen dat de organisatie voorzichtig is met de informatie.

» Posted By CiNNeR On September 06, 2017 @ 18:50

Hypocrisie [2]

@8 Karin: Forum voor Democratie zit ver rechts van het spectrum maar is niet zo extreem en fascistisch als menig links persoon ons wil doen laten geloven. Bv de (ik denk ook) domme opmerking over homeopathische verdunning kwam niet voor in een betoog over zuiver houden van een ras maar ging over cultuur. Daarbij heeft Baudet daar uitgebreid zijn excuses voor aangeboden. Gek genoeg maakt dat niet uit zodra het over Thierry Baudet gaat. Grote groepen mensen hebben hem schuldig door associatie verklaard en lijken de oren en ogen verder te hebben gesloten. Jammer. Een goede graadmeter zijn wetsvoorstellen en stemgedrag. FvD heeft al enkele keren geweigerd een motie van de PVV te ondersteunen met betrekking tot het sluiten van grenzen of niet opvangen van vluchtelingen. Daar lezen we dan amper wat over, Ze zijn voorstander van een zakenkabinet waarbij personen van allochtone komaf zijn voorgesteld. Dat wordt simpelweg door menig links persoon niet geloofd.

Maar dat daargelaten, is het nog steeds niet zo dat er geen aandacht aan wordt besteed. Sterker, er is onevenredig veel aandacht voor. Spekman heeft harde uitspraken over Marokkanen gedaan maar meer dan een beetje verontwaardiging ontstond er niet. Wilders roept (erg onsmakelijk) ‘minder, minder’. De dagen erna besloot het OM absurd om voorgedrukte aangifteformulieren in elk politiebureau in Nederland neer te leggen opdat elke burger makkelijk aangifte kon doen. Dat is werkelijk nog nooit vertoond. En wat je er ook van vindt, het moge zeer duidelijk zijn dat de burger werd gemaand te ageren tegen de uitspraak die je als extreem rechts kan beschouwen. Dat staat pal tegenover jouw gevoel dat deze samenleving geen aandacht of verontwaardiging zou tonen tegenover extreem rechts, in woord en daad.

En ik kan (of wil) niet tornen aan je gevoel verder. Maar de onderbouwing rammelt nog steeds, het is niet gebaseerd op feiten.

Overigens heb ik SP gestemd. Het meest rechtse wat ik ooit heb gestemd is D’66 in de tijd van Van Mierloo, na zijn tijd is die me te rechts geworden.

» Posted By CiNNeR On September 03, 2017 @ 03:43

Vind het goed/mooi om te zien dat je een fout corrigeert. Wat me dan verbaast is dat je conclusie niets mee veranderd. Je lijkt gewoon een andere onderbouwing te hebben gezocht voor jouw gevoel.

Een onderbouwing die nog net zo goed rammelt aan alle kanten. Zo wordt extreem rechts niet zo geaccepteerd als je naar voren brengt, laat staan gerechtvaardigd. Pak een rapportage van de veiligheidsdiensten en je ziet dat ook die mogelijke dreiging gemonitord wordt. Elke extreem rechtse demonstratie kan rekenen op links geluid en absurd genoeg soms links geweld. De mensen die brandbommen naar een moskee gooiden, zijn relatief snel veroordeeld, geweldadige demonstranten tegen vluchtelingen opvang breed in beeld gebracht en een aantal opgepakt en veroordeeld etc. De aandacht is er dus zeker, je zoet het blijkbaar alleen niet.

Je betiteld verder rechts als extreem rechts. Rechts doet het inmiddels goed in Nederland en dat kan het linkse hart intens vervelend vinden. Het geeft geen pas om rechts daarom maar weg te zetten als neo nazi, fascist of extreem rechts.

Dan stel je dat jihadisme niet ingeburgerd is en ‘we’ er alles aan doen om dat niet te laten gebeuren. Ik zie dat links Nederland juist ontzettend hun best aan het doen is om een en ander wel degelijk in te burgeren. Denk aan de brochure van vluchtelingen werk waarin gastvrije gezinnen werd geadviseerd hooggesloten kleding te dragen en zelf geen alcohol te drinken opdat de vluchteling niet beledigd zou kunnen worden. Schilderijen en uitingen die verwijderd worden uit opvang omdat de moslim er niet tegen bestand zou zijn. Apart opvangen van homoseksuele vluchtelingen imdat die anders hun leven niet zeker zijn zonder steviger in te grijpen op de daders van dat geweld. De discussie op scholen omdat grote groepen moslimkinderen juichten bij aanslagen en de leraar dat niet zou kunnen afwijzen. Haat imams die lang door kunnen gaan hier. Groepen moslim jongeren die wijken terroriseren naar ook weer te weinig wordt ingegrepen. Maar ook geen geloofsuitingen wensen maar telkens de hoofddoek wel willen inburgeren, meer dan in menig moslimland het geval is. We doen hard ons best om de onderdrukking en donkere aspecten van de religie – die aan de basis ligt van radicalisering – dichtbij te halen en in stand te houden. Is niet alleen de mening van de zogenoemde witte Nederlander maar van menig moslim en ex moslim’s die de cultuur van binnenuit kennen. In elk geval is het een ontwikkeling die op gebied vsn extreem rechts niet te hespeuren is en gelukkig maar.

De conclusie dat elk geweld af te wijzen is, kan ik me dan prima in vinden. Al zou ik daar extreem links geweld aan toe willen voegen.

» Posted By CiNNeR On August 30, 2017 @ 14:09

Hypocrisie

@Daan: ook dat is een conclusie die je zo niet kan trekken op basis van dit soort cijfers. Het enige wat je kan concluderen is dat in een specifiek tijdsbestek terreur vanuit religie x meer doden heeft veroorzaakt dan terreur uit extreem rechts gedachtengoed.

Eerder geef je nu een pleidooi wat Karin’s verhaal ondersteunt. Je werkt toe naar de conclusie dat moslims een mate van terreur drift in zich zouden hebben, gebaseerd op gegoochel met cijfers en interpretatie daarvan. Iets wat mijns inziens net zoveel onzin bevat als doen alsof extreem rechts terrorisme erger is op basis van dezelfde cijfers en even veel misinterpretatie.

» Posted By CiNNeR On August 25, 2017 @ 14:13

@Daan: hoewel ik het eens ben dat er veel gegoochel in de cijfers zit, bedrijf je in je commentaar alles behalve statistiek maar goochelt uit het niets een bak doden door terrorisme tevoorschijn. De moslimgemeenschap kent natuurlijk niet een vast percentage terroristen en geradicaliseerden. De redenering dat toename van de bevolking een 1:1 toename van terroristische activiteiten én aantal doden met zich mee zou nemen, is pure waanzin.

» Posted By CiNNeR On August 25, 2017 @ 01:38

Frappant is dat links extremistisch geweld al helemasl niet wordt benoemd of besproken, ook hier weer niet. Doorgaans omdat de overwegend links georienteerde mens meent dat links strijd voor de betere zaak, tegen de zogenoemd ‘ echte slechterikken’ in de wereld.

Overigens veroordeel ik geweld tegen moskees of andere afschuwelijke daden net zo goed. En waarom zouden mensen in de eigen gemeenschap dat niet doen? Dat is juist nodig als he een gematigd islam wenst en radicalisering in eigen kringveen halt wil toeroepen.

» Posted By CiNNeR On August 23, 2017 @ 15:13

Tussen broodmes en vrije wil

Goed stuk!

Ik kan me nog voorstellen dat artsen een debat houden, aangezien zij degenen zijn die de hulp en zorg al dan niet bieden. Maar vanuit religie voor een ander spreken ..

» Posted By CiNNeR On July 27, 2017 @ 02:11

Zwarte man in auto

Afschuwelijk dat die agent is vrijgesproken. Na zien van de beelden vorig jaar was ik naief genoeg om te denken dat in dit geval een veroordeling moest volgen.

Zag onlangs een documentaire hoe politie getrained wordt en waar een zwarte man aan denkt als hij gewoon op straat loopt. Dat je een goede riem nodig hebt want je kan niet het risico nemen je broek op te hijzen vanwege het risico neergeschoten te worden door een agent die schrikt. Hoe angstig moet het zijn om daar als zwarte man te wonen..

» Posted By CiNNeR On June 28, 2017 @ 13:37

De tijd van ophitserij

Overigens, de link onder ‘een teken aan de wand’ lijkt me de verkeerde. Verhaalt niet over het ongeluk op CS, Wierd of Leon de Winter maar verwijst naar Pauw en Jinek met Baudet als gast, vlak voor de verkiezingen (deze staat er dubbel in).

» Posted By CiNNeR On June 17, 2017 @ 04:30

Erm, dacht dat je voorstander van vrije meningsuiting was. Dat zou nu alleen voorbehouden zijn voor de linkerkant? Buiten dat je volgens mij beter kan weten wat er gedacht wordt dan geen flauw benul hebben wat mensen bezig houdt, of he dat akelig vindt of niet.

Het CS incident lijkt me wat ongelukkig om als voorbeeld te nemen. Het is immers een absurde zaak. Camera’s die niet gefilmd hebben, de man die onwel geworden zou zijn lang vast gehouden door de politie, huiszoeking in zijn huis en achtergehouden informatie doet toch denken dat er een raar luchtje aan zit. Hoeft het nog steeds geen aanslag te zijn maar enige nieuwsgierigheid en kritiek lijkt me wel op zijn plek in deze.

Overigens zie ik de laatste tijd meer ophitzerij van linkerzijde komen. Iets waar rechts alleen maar garen bij spint.

» Posted By CiNNeR On June 16, 2017 @ 16:14

Straatverbod

Wat goed ook van jou dat je haar hebt opgezocht en zo kon helpen. En inderdaad, een lintje gaat op voordracht. Dat moet vast lukken voor zo’n mooi persoon.

» Posted By CiNNeR On May 31, 2017 @ 17:54

Moslims in het blauw

@Karin,
1. Hoofddoekjes gaan de politie niet neutraler maken. Religie is immers niet neutraal en de hoofddoek is gelieerd aan een specifieke religie. Mijns inziens zal het aan beide kanten eerder spanningen opleveren. Om.maar een voorbeeld te noemen, als je vanwege vermeende homoseksualiteit in elkaar geslagen bent door vermoedelijk moslims, zal het niet prettig zijn aangifte te doen bij een agente met een hoofddoek. Daarbij doet het er niet toe of dat al dan niet terecht is, het is een mogelijke prikkel die vermeden wordt door een uniform. Maar ook voor de agenten kan het spanning opleveren. Hoeveel autoriteit heeft een vrouw met een hoofddoek die een incident bij een moskee mag oplossen? Of hoe veilig is ze bij een demonstratie van extreem rechts? Spanningen die (deels) te voorkomen zijn door een uniform.

2. Vind ik moeilijk volgbaar. Het is namelijk een feit dat religieuze of politieke uitingen in zekere beroepen niet mogen, onder andere de politie. De vraag ‘waarom een uitzondering maken voor een hoofddoek?’ lijkt mij volkomen legitiem. Het voorstel is immers niet elke religieuze uiting toe te staan, het voorstel is alleen hoofddoeken in het uniform op te nemen. Hier een cirkelredenering van maken is niet meer dan een normale vraag ontwijken.

3. Dat lijkt me nooit een argument en het verbaasd me dat juist van jou te lezen. Over privacy wetgeving is ook heus heel goed nagedacht. Toch komen daar volgens jou en mij enorme gedrochten uit die we niet moeten willen.

4 Helemaal met je eens. Blijft er echter nog wel wat te bespreken over. Tulbanden, Henna tekens, een keppeltje of wat dies meer zij. Het wordt tenslotte pas echt uitsluiting als een religie wel getoond mag en een andere niet.

5 Een beetje flauw deze. FSM is een handig voorbeeld juist omdat het laat zien hoe zonderling het voor menigeen is religie te tonen in een uniform.

6 is een geheel eigen discussie over te voeren. Hoe geëmancipeerd is het immers je onderwerping aan een god te tonen door een hoofddoek te dragen? Of een stapje verder de hoofddoek te dragen om de haren te bedenken om.mannen niet te prikkelen, lijkt mij weinig feminisme en veel onderdrukking. Hoe weten we dat de agente in kwestie vrijwillig een hoofddoek draagt of onder druk staat dit te doen door familie of partner? Gaan moslimvrouwen die niet echt een hoofddoek willen dragen zich onder druk gezet voelen dat toch te doen door collega’s?

7. Diversiteit kan toch niet staan of vallen met het dragen van een hoofddoek? En nogmaals, moslima’s kunnen gewoon solliciteren op de baan. Het is niet de achtergrond, levensovertuiging of afkomst die hier als obstakel zijn neergezet of moeten worden weggenomen. Het is iets simpele re waar iedereen nee te maken heeft, een scala aan uiterlijk vertoon mag gerust maar beperkt je voor delen van de arbeidsmarkt. Het is dan de keuze of je een keppel, een hoofd vol tatoeages of een hoofddoek ten allen tijd en wil dragen of je je aanpast omdat de baan dat vraagt.

Ik zie daarnaast echt niet in waarom vrouwen die zichzelf rechten en plichten van hun religie opleggen, meer rechten van buiten de religie zouden moeten krijgen. Het is namelijk geen plicht vanuit de maatschappij maar vanuit de religie om ten allen tijden een hoofddoek te dragen. Het hoeft niet, je kan je religie prima beleiden zonder met een hoofddoek naar je werk te gaan zoals onnoemelijk veel moslima’s ook elke dag doen. En nog meer mensen van ander geslacht en andere religie eveneens elke dag doen. Het gaat hier dus niet om vrouwenrechten.

Persoonlijk vind ik uiting van religie op meer vlakken eigenlijk vervelend. Omdat religie nooit neutraal is, omdat religies naast elkaar maar net zo vaak tegenover elkaar staan. Omdat religie een omvangrijk geheel is van gedachten over goed En kwaad, wat wel en niet mag. Omdat uit naam van religie nogal wat mis gedaan wordt, van moord en doodslag tot uithuwelijken van kinderen, besnijdenis van vrouwen, eerwraak , intolerantie en meer. Ik zie persoonlijk niet in waarom we als maatschappij religie meer ruimte willen geven waar al veel vrijheid bestaat om te denken, zeggen en beleiden wat je wil. In vrije tijd prima, maar in beroepen waar mensen in meer of mindere mate afhankelijk zijn van de professional zou je mijns inziens religie op de achtergrond mogen houden.

» Posted By CiNNeR On May 25, 2017 @ 04:33

Ow pardon en excuses, ik kreeg de helft niet in beeld en nu wel.

» Posted By CiNNeR On May 25, 2017 @ 03:20

Is nu mijn reactie verwijderd of is er iets mis gegaan?

» Posted By CiNNeR On May 25, 2017 @ 03:19

Wat een merkwaardig vooroordeel, spreekt hieruit, denken dat alle moslima’s een hoofddoek dragen.

Het maakt de aangevoerde argumenten even onzinnig. Het staat immers elke moslima vrij om bij de politie te solliciteren. En zij krijgen er gelijke behandeling, geen enkele religieuze of politieke uiting is toegestaan.

Dus aan jou de vraag, waarom wil je voor de hoofddoek een uitzondering op de regel dat de politie een uniform draagt?

» Posted By CiNNeR On May 24, 2017 @ 15:57

Grab ’em by the poen

Al lees ik GeenStijl niet meer en lusten de honden regelmatig geen brood van de reacties, ik vond en vind het geen goede actie. Had het sterker gevonden als ze op hadden geroepen er niet te lezen of naar de rechter waren gestapt.

Deze groep vrouwen was het niet eens met het reilen en zeilen van GeenStijl en probeert zo de site en de TMG het brood uit de mond te stoten (aldus Hertzenberg zelf). Dat is een hellend vlak waar je je mijns inziens niet op zou moeten begeven. Er zijn tenslotte zoveel initiatieven die door grote groepen mensen wordt verafschuwd maar die binnen de wet mogen blijven bestaan.

Kijk naar jezelf als voorbeeld. Er zijn groepen mensen die het afschuwelijk vonden dat je het zelfmoordforum op hebt gezet en luid van zich lieten horen. Dat mogen ze vinden, gelukkig is er geen actie opgezet om jouw werk als columniste af te nemen of op een andere manier brood uit de mond te stoten. Je had de vrijheid dat podium op te zetten en te koesteren en dat is een groot goed in Nederland. Dat geldt dan helaas ook voor organisaties en initiatieven waar je van kan griezelen of walgelijk vindt.

» Posted By CiNNeR On May 17, 2017 @ 18:53

«« Back To Stats Page