Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 5453

Comments Posted By Catja Cappon

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

Noorderzon

Lieve Karin, wat een ingrijpend verhaal. Ik leef met je mee. Twee keer ben je je broer verloren. Twee keer rouw.
Wat ontzettend ook voor je ouders, die ik een keer kort heb gesproken op een prijsuitreiking aan jou.
Dank je wel dat je jouw verhaal zo eerlijk uit het hart deelt. Rouw na zelfdoding (ik ken het) is zo anders dan rouw na een natuurlijke dood. Neem je tijd, geef het aandacht. Zoek mensen op die het ook hebben meegemaakt.
Je hebt met hem geleefd, je bent en blijft verbonden met je broer ook al is hij hopeloos en niet zichtbaar aanwezig.
Liefs en steun om je heen, Catja

» Posted By Catja Cappon On October 28, 2020 @ 13:16

Rot als een mispel

Dank je, Karin, voor dit treffende stuk. De pandemie, die racisme heet. Het is duidelijk wit privilege om je druk te maken over corona en racisme links te laten liggen.

» Posted By Catja Cappon On June 10, 2020 @ 13:32

Hou ‘s op met dat roze!

Karin, wat een geweldige uitsmijter!

Plus ik maak me ook zo kwaad om die ‘kanker-als-cadeau’ manie. Vooral als mensen dat beweren die zelf geen kanker hebben (gehad). Zoals ik ooit een toespraak van iemand hoorde die over een goede vriendin vertelde die aan kanker was overleden. Ze zou aan het einde van haar leven hebben gezegd dat het het beste was dat ze had meegemaakt. Oke je kan zo iemand bewonderen om haar houding en moed. Maar om het dan als boodschap aan anderen door te geven, vooral aan anderen die kanker hebben, vind ik gewoon misdadig.

Of mensen die beweren dat je je kanker zelf heb gecreerd, omdat je je mentale of emotionele leven niet op orde hebt. Brrrrrrrrr

Je hebt gewoon ontzettende pech als je kanker hebt en dat vonden mijn aan kanker overleden dierbaren ook.

» Posted By Catja Cappon On October 12, 2012 @ 17:08

Jongetjes

Ik begrijp ‘t. Vergat even de fatsoenscodes.

» Posted By Catja Cappon On September 10, 2010 @ 17:57

Uit mijn hart gegrepen. Onderwijs vervrouwelijkt, overheid vervrouwelijkt, maatschappij vervrouwelijkt. Waar moet dat heen?
Vrouwen op hoge hakken geëmancipeerder dan seksegenoten op platte schoenen. Vrouwen zijn betere ondernemers, mannen hebben de economische crisis veroorzaakt. ‘Vrouwelijke waarden’ worden enerzijds verheerlijkt, anderzijds afgebroken. Alleen al die koppeling van bepaalde waarden of kwaliteiten aan mannelijkheid en vrouwelijkheid. Alle stereotyperingen worden constant gereproduceerd. Op mijn lagere school (jaren 70) leerden wij, de meisjes, een ballennet haken en een beertje breien, terwijl de jongens uit mijn klas mochten timmeren, boren, zagen, knutselen. Op zeker moment heb ik mij zonder woorden bij de jongens gevoegd. Ik hield dat haken niet vol en wilde veel liever als zij zijn. Niemand die er iets van heeft gezegd ;-)

Maar ik bedoel maar, ik word ontzettend moe van dat stereotype normerende tweedelingsdenken. Als vrijheid, zelfontplooiing je doel is dan ga je toch niet keer op keer weer dezelfde hokjes creëren?

Niemand kan het zo helder en scherp verwoorden als Karin. Kun je je column niet ook in een landelijke krant gepubliceerd krijgen of wellicht in het Parool? De LOVER is een fantastisch blad, maar ‘t is preken voor eigen parochie. Ik zet in ieder geval een link op twitter.

Dank voor je column. Hartelijke groet, Catja Cappon

» Posted By Catja Cappon On September 09, 2010 @ 21:19

Blond

Karin, je bent een activiste van de pen. Ik had die column willen schrijven. Je woorden zijn zo daadkrachtig, beeldend en scherp. Je doet wat een columnist moet doen: oproer zaaien.

» Posted By Catja Cappon On March 11, 2010 @ 19:23

«« Back To Stats Page