Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 5383

Comments Posted By Bartke

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

Deden we maar niets

Het is nog veel erger: door de gigantische milieuproblematie te versmallen tot een klimaatprobleem en teveel CO2, is er alweer een tijdje een lucratieve business gaande met de fabricatie van spaarlampen, elektrische auto’s, gigantische windmolenparken, zonneweides, handel in CO2-emissies en last but not least: biomassacentrales. Zogenaamd deel van een groene, circulaire economie, er worden immers geen fossiele brandstoffen verbrand… In de praktijk blijkt dat er complete wouden in opgestookt worden, met een beetje snoeiafval houd je zo’n centrale niet aan de gang. En bij de verbranding van biomassa komt meer CO2 vrij dan bij het verbranden van kolen… Het is ongelooflijk dat een partij als bijvoorbeeld GroenLinks hier heil in ziet.
Terwijl biomassa juist zou kunnen dienen om die inklinkende zwaar vervuilde akkers te verbeteren.
Want oh ja, behalve met CO2 hebben we nog te maken met de gigantische vervuiling van lucht, water en bodem…. en het steeds verder verdwijnen van natuurlijke vegetatie. In de jaren 80 had ik nog de hoop dat mensen de ernst van de zaak zouden inzien: het kapitalistisch systeem leidt onverwijld tot de ondergang, want de aarde is eindig.
Dit wordt verbloemd door te dromen over “groene groei”, die in de praktijk helemaal niet groen is, maar voornamelijke leuke orders brengt aan de industrie.
Misschien zou een zondvloed nog een zegen kunnen zijn… te verkiezen boven het langzame smoren van onze mooie planeet in giftige cocktail.

» Posted By Bartke On December 05, 2018 @ 15:00

Een poepje op de principes

Maar het ´t ís een complot! Namelijk een complot van de 1%, de conglomeratie van macht en geld, die de deze situatie wil laten voorbestaan.

» Posted By Bartke On June 14, 2018 @ 10:14

De poederbende

Ik ben juist tegen regulering van de overheid… en deze vereniging biedt nu juist “een uitweg” zonder dat willekeurige omstanders een trauma oplopen… Hoewel ik het toch een griezelige ontwikkeling vind.
Heb je dat stuk van anderhalve week geleden (geloof ik) gelezen in het Magazine van de Volkskrant, Karin, over die man van 41 (!) die met behulp van een euthanasie-arts een einde aan zijn leven heeft gemaakt? Dat vond ik dus ronduit schokkend, en het had nooit mogen gebeuren in mijn ogen. Ben benieuwd wat jij er van vond…

» Posted By Bartke On September 06, 2017 @ 13:30

Zwarte man in auto

Tja, de VS is een fascistoïde politiestaat….

» Posted By Bartke On June 28, 2017 @ 13:37

De wondere wereld van Philips

Vandaag bij de supermarkt kwam een vrouw op de fiets aanrijden met flakkerend licht. “Uw licht brandt” waarschuwde ik haar. De vrouw zei dat ze dat wist, maar ze kon er niets aan doen… het was een slimme fietslamp, die zelf besloot wanneer het donker was, ook op klaarlichte dag. Voor mij de zoveelste bevestiging dat ik niets met slimme apparaten te maken wil hebben; ik wil zelf op de knoppen drukken, apparaten hoeven niet slim te zijn, in de praktijk blijken ze juist vaak dom. Ik bespeur ook een regelrechte achteruitgang van het gebruikersgemak van software en internet (google!!), juist doordat er zogenaamd gepoogd wordt de gebruikersvriendelijkheid te verbeteren. Wat mij ook irriteert is dat je de hele tijd aangesproken wordt door Dingen. Computers en “apps” hebben er een handje van, maar ook op de het boodschappenkarretje valt te lezen: “Welkom. Fijn dat u er bent!” Maar ik dwaal af:
Wat je hier vertelt is regelrecht gevaarlijk. Ik hoop dat heel veel mensen je lezen en zich niet uitleveren aan het internet der dingen.
Ja, hoe gaat het met je gezondheid? Prednisolonkuurtje? Da’s meestal iig goed voor het humeur!

» Posted By Bartke On May 03, 2017 @ 20:30

«« Back To Stats Page