Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 5383

Comments Posted By Annet

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

Inkijkje

dit is echt fijn venijn!
https://www.youtube.com/watch?v=fOpapeX6Vzs

» Posted By annet On April 08, 2015 @ 01:07

Kapot

zou dit wat zijn?
https://tails.boum.org/

» Posted By annet On October 10, 2013 @ 00:23

Boter op je kop

er staat een leuk -en lang- artikel over anomiem worden op de site van the Guardian
http://www.guardian.co.uk/technology/2013/jun/12/internet-anonymity-chic-google-hidden
Anoniem worden voor de al dan niet geheime zoekrobots is niet alleen afzien&kiezen&asociaal worden, internetwise, maar stel dát het lukt dan is er het probleem dat anoniem worden heel chic is, maar dat dan niemand weet DAT je chic bent..

» Posted By annet On June 12, 2013 @ 20:45

Waarom ik weduwe wilde worden

Hoe verdrietig en hoe mooi. Dank voor het delen en veel sterkte.

» Posted By Annet On March 16, 2013 @ 19:54

De weelderige en de weduwe

nou zeg, ik schrik! Maar het is wel fijn om het einde in eigen hand te hebben gehad.
Sterkte en véél mooie & leuke herinneringen!

» Posted By annet On February 18, 2013 @ 01:40

Samenhang

avaaz.org zamelde net geld in om, net als voor Egypte waar het sateliettelefoons financierde en het land binnensmokkelde, iets dergelijks voor Syrië te doen. En dan hoor ik die enge Rosenthal vandaag heel geheimzinnig doen over de ‘inspanningen’ die worden geleverd om syrische bloggers in de lucht te houden. Hij kon natuurlijk niet zeggen wélke inspanningen, want Syrië luisterde mee. Naar radio 1.
Daar moet ik wel over gniffelen.
Ik wil maar zeggen dat er het dus niet gehéél hopeloos is gesteld met de samenwerking van mensen als het er op aan komt, dat de portemonnee wordt getrokken en de straat wordt opgegaan als dat nodig is. Rosenthal c.s. onderschatten de kracht van grassroots, ben ik bang, zélfs als die openbaar en met sukses stampij maken zoals avaaz, zélfs als die nou eens níet terecht komen in een gis rapportje van de AIVD. En nu luistert de AIVD mee :-)

» Posted By annet On February 15, 2012 @ 02:48

Dus toch Donner

we moeten, op het reformatorisch volksdeel na, maar eens gaan emigreren.

» Posted By annet On December 21, 2011 @ 02:07

Candide en de tuin

k heb er nu drie, tuinen bedoel ik, en dat is hard werken. Geen tijd voor hooggestemde idealen, gewoon aan de bak en soms, tussendoor, even genieten, ha!. Dat zou nog véél erger zijn geweest als die drie ‘jardins’ waren in de Voltaire-tijd, nutstuinen met etenswaar erin. Geen onderhoud, dan geen voedsel..
Voordeel van alle gesnoei en gemaai en gespit: je wordt er groot en sterk van. En gekraakt, maar dat gaat over.
Ander voordeel: flow, vaak. Waarschijnlijk zijn dat de tijden dat je, terwijl je de gangen van een mier volgt en nergens anders mee bezig bent, met heel andere dingen bezig bent die later gestalte krijgen. En nog eentje: een tuin, zeker een zonder bonen en kool, maakt alles relatief, want er is natuurlijk niets zo idioot als snoeien en spitten en maaien en je druk maken over planten als grassen en zwammen klaar staan om hem te bespringen zodra je even niet kijkt. Poef!, wég is het.
:-)

» Posted By annet On June 18, 2011 @ 22:26

Design über alles

bij wijze van wraak kun je de hele bundel woord voor woord weggooien
http://www.ireadwhereiam.com/?edit=1
waarna je na een tijdje in slaap valt en hij gewoon blijft bestaan. En ja, wat een ELlende om te leZEN, vooral als het OM arGUMenten gaat

» Posted By annet On June 19, 2011 @ 00:10

Lessen

ik heb geen tv, maar ik heb wel gefascineerd zitten kijken naar een experiment van nrc.nl, een live-blog. Dat werd, plíng hoorde je bij elke nieuwe toevoeging, gevuld met wat een tweekoppige redactie aan nieuws vond, met berichtjes van AlJazeera en AlArabya, met tweets en ooggetuigeverslagen, achter elkaar door. Dat gaf het rare gevoel er middenin te zitten, of tenminste heel dichtbij chaos en euforie en dat is toch knap van zo’n stroom letters en plaatjes.
Dat blog was de perfecte illustratie van hoe internet -en toen dat werd platgelegd sms- neuzen 1 kant op kan krijgen en hoe een traditioneel reagerend regime daar geen antwoord op had. De bliksemakties van avaaz.org zijn daar ook een voorbeeld van.
De familie Khadaffi was dus gewaarschuwd, gooide direct internet én telefonie plat (naar verluid nog wel meer), maar nou zijn er weer mensen die godbetert een satelíettelefoon hebben, zomaar. Het is niet te stuiten. Geweldig.

» Posted By annet On February 25, 2011 @ 02:05

Departure day?

ik hoor net (leve de radio) dat de heer M. niet weggaat voor de heer S. Eerst moet de hele kliek rond de heer M. fatsoenlijk onderdak worden geholpen, en aangezien bijvoorbeeld de jongere zoon overal aandelen in heeft, tot en met een aandeeltje verkoop van de tomatenverkoper op de hoek, is dat niet 123 geregeld..

» Posted By annet On February 04, 2011 @ 20:18

Mode

nou nog een échte link breien, die rafelrand afknippen en dan maar eens gaan slapen..

» Posted By annet On January 08, 2011 @ 01:46

dat betwijfel ik. Als ik op zaterdag door de koopgoot loop – dat komt wel eens zo uit- is dat ook een (pre)puber-parade, van zakkig aangeklede jochies en verbazend opgetutte en geraffineerd uitgedoste meisjes. Die outfits zijn samengesteld en gekocht. Voor Amsterdammers: de Nieuwendijk op koopavond, gaat dat zien. De females responderen wel degelijk op heel jong. Waarschijnlijk zíen ze niet dat hun voorbeelden kleuters zijn, ze zien alleen de clichéblikken en de gadgets. Nou nog even de Tina kopen en je weet weer helemaal hoe die wereld draait.
http://www.youtube.com/watch?v=gpnXbFakEVg&feature=related
zo dus ;-)

Laatst zag ik een heleboel youtube-filpmjes van vooral meisjes met operastemmen, 7, 8 jaar oud, en zodra die publiek gingen was dat hooggehakt en zo vrouwelijk mogelijk. Dat verzinnen ze misschien niet zelf, maar

» Posted By annet On January 08, 2011 @ 01:45

… enzo

dan maar een optie (ik accepteer gewoon dat ik hangeriger wordt, meer slaap nodig of tenminste een lekker warm hol: de drie slome maanden zijn gearriveerd): zou poes M een verfijnde culismaak hebben? Rozenblaadjes zíjn tenslotte een delicate eetbare garnering. Of zou ze kicken op het piezelbeetje olie wat er in zit?

» Posted By annet On October 25, 2010 @ 19:10

Voedselbingo

‘gezond leven’ moet. hoorde ik, in het basispakket.
Nou, dat wordt dus wat!

» Posted By annet On August 30, 2010 @ 15:51

Tienduizend!

gefeliciteerd Karin, intussen met 10.000plus !

» Posted By annet On July 14, 2010 @ 15:35

Michael & de ekster

in defence of eksters:
– het zijn zangvogels. ze hebben een enorm arsenaal aan geluidjes om met elkaar te kwekken en te scharrelen, én dat gekrijs. In de stad krijsen ze harder en vaker, gewoon omdat de herrie er hoger is en de gevaren luidkeelser.
– het zijn enorme-nesten-bouwers, doe groter hoe beter, en de deur zit tot ieders verrassing niet aan de boven- maar aan de zijkant. Eigenlijk bouwen ze dus iets met een dak. Vanuit mijn voordeur zie ik ze die zijdeur nemen.
– ze zijn ondernemend en nieuwsgierig. Als je nieuwsgierig bent én een sukkel, loopt het niet goed met je af. Ze zijn dus ook slim. Niet zo slim als kraaien en lang niet zo slim als neefje roek, maar zeker streetwise.
– ondernemers zien kansen en slimme ondernemers gaan tot het randje. Dat kan een staart zijn. Zit daar iets aan vast dat dodelijk kan zijn? Even kijken..
– dat soort ondernemen loopt niet altijd goed af, kwestie van verkeerd taxeren, en dan is er een weduwe. Of een weduwnaar. Die dan tegen een nieuwe vaste partner moet aanvliegen en, als er jongen zijn, zich het leplazer moet werken om die in haar/zijn uppie te voeden en de kneepjes van het lange eksterbestaan te leren. Instincten zijn ook niet alles: leren zúllen we.
Leuke dieren!

» Posted By annet On June 18, 2010 @ 23:57

Twee vliegen

handige link
http://www.google.nl/intl/nl/landing/verkiezingsprogrammas2010/#

» Posted By annet On May 27, 2010 @ 17:36

Schrijverskatje

echte poezentelevisie!

» Posted By annet On May 10, 2010 @ 01:45

Pondje poes

in, nee OP mijn bed ligt een hondje. Dát is pas on-hiegienies.. ;-)
Ik ben van zowel kat als hond en ik heb me wel eens afgevraagd hoe het komt dat je zo anders reageert op de een of de ander. Beiden zijn pluis en grote ogen als ze klein zijn. Beiden zijn van je afhankelijk. Zou het kunnen dat je langer ‘aaarch, lief!’ denkt bij een kat dan bij een hond omdat de eerste een leven lang eigenstandig filosoof blijft en de laatste al snel een Hond wordt?

» Posted By annet On May 03, 2010 @ 20:08

Deksel van de doofpot

zo’n ‘genieter’ is Achim Wohlgethan, die er een heel boek over heeft geschreven (Soldaat in Afghanistan, Bruna). Niet speciaal over dat genieten, maar ik herinner me een fragmentje radio, waarin hij voorlas dat hij achteloos een man doodschoot, want hij wist even niet of het een boer was of een taliban. Dat spul lijkt ook zo op elkaar. Hoppa, klaar. En later werd hij hartelijk ondersteund door zijn maten, goed gedaan Achim.. Het is een mentaliteit, za’k maar zeggen. Het is óók een mentaliteit om bij de Special Forces te gaan, een elitair geheim genootschap met geweld als hoofdtaak. Er zijn bosjes Achims die daar graag willen zitten, en als dat niet lukt, dan is het gewone leger en je aanmelden voor uitzending een goeie tweede. Bovendien betaalt dat goed, ook voor uitgezonden kappers en brood-afbakkers.
.
Ik zal het denk ik niet meemaken, maar ooit komt er een Lou de Jong van de 21e eeuw, die archieven mag openen en over alle smeerlapperij kan publiceren, net als dat over die brave jongens in de Indonesische bevrijdingsoorlog is gebeurd. En tot die tijd hebben wij, net als die nationalistische amerikanen in de youtube-commentaren, boter op ons hoofd.

» Posted By annet On April 09, 2010 @ 23:06

Uit vrije wil

Getekend, vanzelf. Ik ben niet zo romantisch :-)
Maar we zitten met een steeds conservatiever wordend kabinet en een al even behoudende kamermeerderheid, dus ook al is morgen die grens van 40000 op z’n sokken bereikt, dan zal een debat tot niets leiden. Als dat er al komt (over vuurwerk, het vorige burgerinitiatief, kwám het na een slimmigheidje niet eens zover).
En verder is alle aandacht goed, hoe meer hoe beter.

» Posted By annet On February 13, 2010 @ 01:44

Mallemolen

voor de versnipperde papier-ellende die ‘thuiszorg’ heet is er al een alternatief opgestaan: buurtzorg. Je kunt er meer over lezen op http://www.buurtzorgnederland.com/ . De oprichter beoogde zoiets als de wijkverpleegster, die haar klanten kende én de wegen-te-bewandelen én daarin zelfstandig kon handelen. Overhead minimaal.

» Posted By annet On January 18, 2010 @ 19:29

Escalatie

een heel beleefd filmpje:
http://www.youtube.com/watch?v=pdIA0jeW-24

» Posted By annet On January 08, 2010 @ 21:24

Kiezen tegen kanker

@ Ineke, over die schoorsteen: ík verzon dat niet, de roker ook niet, maar het laboratorium. Overigens tot mijn grote verbazing.

» Posted By annet On November 09, 2009 @ 00:07

ja, die kwf.. wat daar voor kortzichtig media-denktankje zit vraag je je af.
en intussen: vriendin M stierf aan longkanker. Rookte als een dubbele schoorsteen, maar daar zat volgens onderzoek de oorzaak niet. Wel bij langdurige luchtvervuiling. Vriendin M. woonde bij de ingang van de IJ-tunnel, een huis heb je niet altijd voor het kiezen, en er zijn nog steeds zát van zulke plekken in de randstad. Om niet te zeggen dat de héle randstad onder de smook ligt van verkeer en industrie.
Hoor je het kwf ooit luidkeels over falend beleid indeze? Tuurlijk niet. Daar haal je geen geld mee op.

Een treurigstemmend kaartje met vieze meetpunten hier
http://www.milieudefensie.nl/verkeer/activiteiten/luchtkwaliteit/lucht-meten/meetresultaten

» Posted By annet On November 07, 2009 @ 21:55

Zwoele Turken

Heer Tatli lijkt ook als twee druppels water op de fietsenmaker bij mij om de hoek. En díe ziet er weer uit als een oude foto.
Reuze verwarrend allemaal ;-)

» Posted By annet On November 05, 2009 @ 13:40

Maar wie heeft nou nog Lee en Rob aan de muur hangen? Om dat voor elkaar te krijgen moet er denk ik een combinatie zijn van ‘langzame tijd’ (geen internet, weinig tv, zodat een muziekje stevig kan indalen in het geheugen), een vleug nationalisme en zoiets als gut feeling, dat laatste feel je vanzelf alleen in een taal die je echt begrijpt.
Die Tatli is trouwens een suksesvol zakenman, in muziek, in vliegen, in horeca, in geen idee want mijn turks is nul komma nul. Maar zie zijn site: http://www.tatlises.com.tr/ Reuze grappig dat de fotoos geen spát zijn veranderd!

» Posted By annet On November 04, 2009 @ 12:29

ah, ik moet een bril! T had hem al vermeld..

» Posted By annet On October 31, 2009 @ 23:37

die bovenin, twee keer, is beroemd:
http://en.wikipedia.org/wiki/%C4%B0brahim_Tatl%C4%B1ses
youtube heeft filmpjes.
en ja, het doet me erg denken aan filmsterplaatjes, ook zo gepoetst en uitgebleekt van kleur.

» Posted By annet On October 31, 2009 @ 23:36

«« Back To Stats Page