Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 5383

Comments Posted By Anna

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

De gillende paus

Het zal er nooit van komen, maar wat zou de uitslag van de verkiezingen zijn als er geen peilingen werden gehouden en als je niet via internet kunt testen op welke partij je moet stemmen. De verkiezingen zouden wat mij betreft uit de wedstrijdsfeer moeten. Het is geen spelletje op de commerciële omroep maar het gaat om iets wat echt belangrijk is.

» Posted By Anna On April 25, 2012 @ 12:13

Om de hoek

wat tragisch. Vooral om met Pasen in de politiecel te moeten zitten. Terwijl het vier jaar relatief goed met hem ging. Daarin hoort een patient niet thuis. Dat doet iets met een mens, die ziek is en er toch het beste van tracht te maken. Hartverscheurend voor deze Wim, akelig ook voor de (meeste van de) agenten, die dat moeten aanzien. En een aanklacht tegen de inrichting van onze maatschappij, waarin een mensbeeld domineert, dat niet wordt geconcipieerd door liefde en mededogen.
Zo ook wordt een isoleercel, die idealiter op strikt medische indicatie wordt aangewend met een medisch geindiceerde duur, verward met een politiecel, die disciplinerend en als strafmaatregel wordt ingezet. Althans in de beleving van de patient, en dat is behalve onwaardig en krenkend en vernederend, ook slecht voor de mogelijkheden van een medische benadering van de patient. De sterke arm, namens ons allen, verschrikkelijk.
Wat een droevige levensgeschiedenis.

» Posted By anna On September 11, 2008 @ 01:45

Rondom Tien, 10 nov 2007: gezondheidsadviezen

Ik vond de vrouw van de kankerstichting heel merkwaardig overkomen. Op de plompverloren bijdrage van een discussiedeelneemster “Van pindakaas krijg je kanker”: geen reactie. Op de bijdrage van de sporter met kanker “ik hou het op positief denken”: geen reactie. Lees hierover in Intermediair: “Met positief denken red je het niet – Invloed van psyche op ziekte schromelijk overschat.

Gemoedstoestand en gezondheid beïnvloeden elkaar, maar anders dan velen denken. Zo heeft iemands psychische gesteldheid nauwelijks invloed op het ontstaan en verloop van kanker. En auto-immuunziekten en hart- en vaatziekten beïnvloeden juist de hersenen en daarmee de stemming.” http://www.intermediair.nl/artikel.jsp?id=1071554&rubriek=245 (Hierover waren trouwens al vóór de RondomTien-uitzending artikelen verschenen.)

Maar wel schijnt momenteel SPORT hét middel numero uno tegen bijna alle ziektes te zijn. En andersom: als je niet/te weinig beweegt zul je daarvan van alles en nog wat krijgen. En waarom had uitgerekend die triatleet dan kanker? Ik vond het weinig overtuigend allemaal.

» Posted By Anna On November 15, 2007 @ 13:45

Het totalitaire universum van Louise L. Hay

Ik heb het boekje van Louise L Hay al 20 jaar in de kast staan, regelmatig uitgeleend en heel vaak even in gelezen. Voor mij was het 20 jaar geleden wel een eye-opener net als het boek “De Zin van Ziekzijn” in die tijd (schrijver weet ik niet meer). Je moet alles wat er in staat niet te letterlijk nemen en te persoonlijk opvatten. Je gedachten bepalen je gevoel en emotie en die gedachten kun je zelf ombuigen, daar draait het om in het leven. De essentie van het boek is goed.
Tegenwoordig heb je boekjes als ‘De Secret’ e.d. maar is een herhaling van Louise L Hay met dezelfde soort boodschap. R.E.T. en cognitieve therapie helpen je gedachten om te buigen, maar daarvoor hoef je niet beslist ziek te zijn. Iedereen kan er wat aan hebben.

» Posted By anna On October 30, 2010 @ 00:17

Wie de jeugd heeft…

Doodeng! Ik heb alleen inmiddels wel gelezen dat het alleen gaat over kinderen die in Nederland geboren worden. Zou het zin hebben om in Belgie te bevallen? Ik overweeg het serieus.
Ik moet er niet aan denken dat ik vriendjes moet blijven met een incapabele leerkracht om te voorkomen dat er slechte aantekeningen in het kinderdossier komen…

» Posted By Anna On July 04, 2007 @ 03:19

De pruikentijd is aangebroken

ja, die kaalheid….ik viind het erg…die pruiken staan je heel goed. Binnenkort ga ik waarschijnlijk ook kaal is dat erger dan braken?
a.

» Posted By Anna On September 14, 2006 @ 06:35

«« Back To Stats Page