Statistiek

Comments Posted By Andreas Sokrates Leno

Displaying 31 To 60 Of 131 Comments

Voedselbingo

Oooowwww druk, druk, druk….
Nee, joh… Spainky baby… malle meid… wat schrijf je me nou schat? Ik korte verhalen gaan schrijven? Om m’n reet mee af te vegen bedoel je? Dat kunt u beter mevrouw Juzo voorstellen, gezien haar prominente aanwezigheid. De gevolgen alleen al mam… belangrijk zitten zijn bij Pauw en Witteman, Matthijs van Nieuwkerk, signeersessies en uitgenodigd worden door alle overige cynische en sarcastische pulp??? Ik op Tv en voor de radio? In geen duizend jaar. Laat mij als ‘vrij van onvervulde wensen’ fijn onbekend blijven. Dan nog, dat gaat u gezien uw vocabulaire, kennis van zaken, diepe inzichten en helderheid van schrijven veel beter af. Nee mamma… je moet ook weten waar je níet goed in bent en bovendien ken ik de zinloosheid er van. Het volk wil vermaakt worden, om af en schuld te kunnen geven. Mag zelfs fictie zijn, maar niet iets leren. U weet toch wel dat de massamens niet zonder ego, conflict, competitie en strijd kan? Om met Balkenende te spreken…. TOCH? Laten we samen maar wensen dat de mens, het individu ZELF, de emotie los leert te maken van het woord. Fijn weekend moppie.

» Posted By Andreas Sokrates Leno On August 28, 2010 @ 11:54

Lieve, lieve Thomas J… waarom houdt u zich niet aan de woorden van mamma Spaink. Ze zegt ons nog zo… ‘en omdat lachen gezond is’… en u wordt alleen maar zinloos agressief, bijtend, schoppend en bozig, al wist ik natuurlijk niet dat u hofleverancier adviezen bent aan het adres van mevrouw.
Is u niet bekend dat… de eerste stap naar genezing het overstijgen van kritiek is en dat iemand die kritiek uit… niet betekent dat hij ook je vijand is? Dan nog lieverd… lijden zet je op het spoor van inzicht. Zoals die van de juiste toon, zoals mamma mij geleerd heeft. Dus kop op knul… blijf ook lachen als de waarheid pijn doet en niet zo ego geassocieerd. Komt allemaal best goed.

» Posted By Andreas Sokrates Leno On August 27, 2010 @ 23:40

… en daar rijden ze hem uit het busje. Zijn dag en nacht trouwe verpleegkundige Rita duwt hem richting de ingang. Om het wagentje op de stoep te krijgen moet ze het even achterover kiepen en leest hij de goudkleurige, flikkerend protserige neonletters. ‘Spainks’ Bingohal’. Binnen is het al gezellig, rokerig druk. De walm van alcohol ruik je er als overheersend penetrerend. Zuster Rita rijdt hem op z’n plaats en de bingo kan beginnen. Feministe en columniste Spaink draait zowaar in hoogsteigen persoon aan het slingertje. 58 Valt en hij kan [zijn] keelkanker wegstrepen. “Dat begint goed Dr. Leno”, zegt zijn verpleegster Rita verguldt, maar er is weinig tijd. Nummer 98, goed voor [zijn] darmkanker kan doorgestreept worden. Zuster Rita verwisselt ondertussen een nieuw zakje vloeibare sperzieboontjes met tournedos en gebakken krielaardappeltjes, alsmede z’n volle plasticzakjes zeik en stront voor schone zakjes. Daar valt nummer 38 al en hij kan longkanker ook doorstrepen.
Om kort te gaan… Leno wint glorieus… keert het bingoformuliertje om en schrijft met beverige hand, omdat zijn stembanden weggekankerd en – gesneden zijn ‘wat is de hoofdprijs zuster Rita?’. Met een ietwat bedroefd gelaat zegt ze traag en duidelijk articulerend: “U mag vandaag eten en drinken wat u wilt’. Hij kijkt haar verbluft aan, pakt met moeite het potloodje weer op en schrijft: ‘Pardon. Kan ik dat niet ruilen voor een hersentumor om hier van af te zijn?’, en ze ziet dat het beetje bloed dat hij nog in z’n lijf heeft begint te koken. De lichten in de zaal doven en richting de uitgang beent met stevige stappen Spaink, met haar assistente. Ze houdt even stil bij zuster Rita, kijkt Leno strak aan, vervolgens weer naar zuster Rita en zegt sissend met haar tanden op elkaar: “Alst’ie vervelend is… wissen die man!”, en de geëerde en gelauwerde mevrouw Spaink, die al in de zevende hemel is wanneer één van haar teksten het tot slogan heeft gebracht… verlaat grinnikend en voldaan de zaal. ‘Zó gaat dat dus tegenwoordig’… denkt Leno. Voor zuster Rita schrijft hij op: “Alle sectarisch ingestelde mensen, ben je het niet met ze eens, spreek je hun toon niet… wissen je.”
“Sektarisch is met een ‘k’”, zegt ze zacht, en duwt hem kalm naar de uitgang waar het busje wacht. Het is de chauffeur die lacht… meent dat lachen gezond is… wanneer hij de hoofdprijs krijgt overhandigd en heel hard BINGO roept.

@24: Heer Boschloo… ik weet niet wat er met u loos is, maar IK heb niet gesproken over of or on topic. Bovendien ‘staat’ iedereen onder curatele en gaat om toonaard, al is dat louter een kwestie van ‘laten’.

» Posted By Andreas Sokrates Leno On August 27, 2010 @ 12:03

En dan denk je… ik zeg niks… ik sta al onder curatele… het kan niet interessanter, laat staan intelligenter… en dan krijg je peper als straalaandrijving en het recept tegen alles. Kanker?… hahaaaa…. pepers, uien en knoflook… dank heren.

» Posted By Andreas Sokrates Leno On August 23, 2010 @ 17:50

Niet drinken een stuk ongezonder dan matig drinken… daar ben ik dan ook weer mee gezegend. Ik kan het niet lekker vinden namelijk. Sommige sterke dranken al wanneer ik het alleen al ruik, anderen door een druppeltje op de tong of lippen en de rest ‘gewoon’ niet te zuipen. Doe je niks, leef je toch nog ongezond, dan wel met een verhoogd risico op…. Nou oké… BINGOoooohhhhhh… dus.

» Posted By Andreas Sokrates Leno On August 20, 2010 @ 21:01

Update

Ik heb zelf de blubs van de 2.03 op bleura 2.7 overgezet en kreeg als update de FlaXx 2 voor de pgd op Tjatja, die sneller werkt. Maar ja… toen deed m’n CPb 8.01 het veel trager dan de Wasrong waardoor Wassup me melde Wasditit? Maar… het ziet er wel opgeruimd uit.
Dus… zie de Wachtkamer…

» Posted By Andreas Sokrates Leno On August 17, 2010 @ 14:36

Kleine beetjes

Thomas… kunnen ze je [door de button/batch(?) te plaatsen] dan ook volgen wat je aan sites bezoekt? En wat te denken van geflattrd willen worden via PayPal? Je schrijft, leest, vind je het de moeite, maak je een x-bedrag over. Vervolgvraag… de krant electronisch komt er toch wel van. Zullen die niet beter af zijn met géén abonnement, maar betaling per bericht wat je interesse heeft en dan géén advertenties [kopen]?

» Posted By Andreas Sokrates Leno On August 15, 2010 @ 15:16

Oké. Trust me… en Flattr. Hoe zit dat met privacy en veiligheid. Word je niet gevolgd, al was dat maar omwille van de geldstroom[?].
Thomas… fijne zondag.

» Posted By Andreas Sokrates Leno On August 15, 2010 @ 14:23

Mamma Spaink… kan ik u onder ‘mail Spaink’ een boek toezenden?

» Posted By Andreas Sokrates Leno On August 15, 2010 @ 12:46

Maurice 13, ik heb Deepak C. helemaal niet en nergens genoemd. En u vertrouwen zit er zeker niet in. Ben niet zo’n volgeling. Mogelijk heeft u een andere film voor de geest?

» Posted By Andreas Sokrates Leno On August 15, 2010 @ 11:48

Spaink… uw punt…

1] Volkomen helder en duidelijk.

2] Ik heb NIET gezegd dat men het met u eens MOET zijn. Zo ook niet dat men DIENT te slijmen. Wat ik [ik dus] er wèl onder versta en de noodzaak niet van begrijp, lees ik in de reacties 15 en 16. “Zij heeft mij nooit tegengehouden hoor… ze heeft me nooit oneerlijk behandeld… compliment voor je reactie naar Andreas… trek hem van z’n paard… hear, hear girl”
En epigonen en sycofanten? Dat ZIJN geen Griekse, maar Nederlandse woorden, die herleid/vertaald zijn UIT het Grieks. Nog verkeerd ook, want het Griekse alfabet kent o.a. geen letter ‘c’. Dus dat ‘Grieks zonder woordenboek’ mamma???… lariekoek!

3] Mijn stukjes gaan gebukt onder dikdoenerij? Wel… in alle eerlijkheid, oprechtheid en openheid… ik heb die intentie niet en ben mij hier werkelijk niet van bewust. Ik zal me er dan ook zeker over gaan buigen en navraag doen met wat u waar precies zou kúnnen bedoelen. Beloofd. Voor zover belangrijk, c.q. van toepassing… ik weet wel dat het bij Nederlanders heel gevoelig ligt wanneer je van jezelf zegt ergens goed in te zijn. Uitgemaakt worden voor?… jullie zijn er zo goed in. In Griekenland is dat evenwel andersom; ben je weinig waard wanneer je dat NIET van jezelf zegt. M.a.w. duidelijk een cultuurdingetje lijkt me en daarmee dus ook slechts geconditioneerd denken waarover van mening kan worden [uit]gewisseld.

4] U stelt dat wie niet met woorden kan spelen de taal niet waard is. Wat ik stelde is dat het de Griekse taal is – in vergelijking tot de Nederlandse – die dat niet toelaat. De taal dus… niet een persoon!!!

5] Ik begrijp met de beste wil van de wereld uw agressie niet wanneer u zegt zoveel mensen [waaronder vooraanstaande fysici] dood te willen zien. Milder gesteld… gestraften te willen zien. Als dat uw manier en bijdrage van oplossen is… kolere!!!

6] Aahhh… consciousness… ja natuurlijk… ik had een ‘s’ op de verkeerde plek getypt. Bravo… vlei, vlei… klasse Spaink… zo leren we van elkaar. Prachtig weekend gewenst.

» Posted By Andreas Sokrates Leno On August 15, 2010 @ 03:54

Spaink: Ik begin hier zo langzamerhand misselijk en beroerd te worden van de niet aflatende stroom – als ziekelijke zelfbehoefte – in het persoonlijk kwalijk willen nemen. Niet ik, mevrouw Spaink, maak er een gekunsteld woordenspel van… er staan [vloek] toch [vloek] alleen maar vraagtekens???? U vindt mij vervelend. Dat heeft u mij via anderen al zo fijntjes duidelijk gemaakt. Maar uw misplaatste veroordeling is aan u en zegt niets van/over mij. Ik slijm, vlei en geil dan ook niet dweperig met u mee, waar, waardoor, waarmee en wanneer u niet consequent bent in uw veroordelingen. Zou u in ieder geval de Griekse taal machtig zijn… hadden u en ik dit gezeik en zinloze geziek van het persoonlijk veroordelen niet [uw tweede zin in uw commentaar had voldoende geweest].
Daarvoor is de Griekse taal te rijk; kent veel meer woorden dan het Nederlands, laat gelijkluidende woorden als het Engelse ‘flatteren’ en het Nederlandse flattéren niet toe; kunnen Grieken door het grotere aantal woorden veel preciezer zeggen wát ze onmiskenbaar bedoelen. Het is er zelfs de reden van dat u mensen als Youp van het Hek, Theo Maassen en anderen niet in Griekenland zult vinden, omdat er niet met de taal te spelen valt! Ik denk ook aan de woorden ‘negeren’ en ‘negeren’ waar in het Nederlands niet ‘négeren’ en negéren’ geschreven wordt en u in het Grieks [zonder dat soort indicaties] hopeloos verloren zou zijn]. Ik denk ook aan wat Nederlanders in veroordelende zin van Engelsen [Britten] te horen krijgen, te weten: dat ze erg ‘straight forward’ zijn. Maar is dat zo? Nee, net zo min de veroordeling dat Engelsen zo ‘pathetic polite’ zouden zijn. En waardoor/waarom niet? TAAL, taal… taal mevrouw Spaink. In hun taal [door en met], zit geen beleefdheidsvorm. Alles en iedereen gaat over de ‘you’ kam. Met andere woorden? Wat maakt een Duitser Duits, een Engelsman Engels, enzovoorts? Taal. Een volk is wat de taal toelaat… en dus blijft de allochtoon de allochtoon… door taal en waar kwalijk nemen niets zuivert. ZIE… de praktijk.
En nu komt het… en vindt het nog maar even vervelend… het ontgaat de massa dat het woord niet het ding is. Niet alleen te duiden als ‘omdat alles naamloos is geboren’… nee… kijk maar naar verliefde mensen. Ze ZIJN het non-verbaal… en kennen het veroordelen niet! En dat betekent… “niet DOEN = zijn”, maar “ZIJN is doen.”
TIP: Verdiep u eens in ‘Quantum physics and concioussness’ [you tube].

» Posted By Andreas Sokrates Leno On August 14, 2010 @ 15:12

Betekent ‘flatteren’ in het Nederlands niet ‘mooier of beter voorstellen dan het eigenlijk is’? Of spreek ik dat uit als flátteren? Van vleien? Zoals… don’t flatter yourself, you do it and pay me?! Hmmm… als het van het Engelse woord ‘flatten’ komt, betekent dat ‘met de grond gelijk maken’. HELP!

» Posted By Andreas Sokrates Leno On August 14, 2010 @ 03:24

Sekte gaat voor goud

MET
1. in gezelschap van: ~ zes kinderen naar Artis gaan;
2. vermengd met of voorzien van: koffie ~ melk en suiker; patat ~ patat met mayonaise;
3. gepaard gaand met: ~ een klap de deur dichtdoen;
4. in een bepaalde toestand verkerend: ~ hoofdpijn naar bed gaan;
5. in samenwerking met: ~ iemand dammen;
6. op het tijdstip van: we komen ~ de kerstdagen;
7. in het bezit van: een man ~ veel geld;
8. voor telwoorden (verbogen): ~ z’n drieën;
9. door middel van, met behulp van: ~ de bus naar het werk gaan;
10. met betrekking tot: het gaat goed met het Nederlandse basketbal
II. bijwoord op hetzelfde ogenblik: ~ dat ik de telefoon aannam, stapte hij binnen

TOT
1. een grens aanduidend: ~ tien uur; ~ hier en niet verder; ~ en met
2. tot aan en met inbegrip van: ik heb het boek gelezen ~ en met hoofdstuk…
3. in hoge mate, volslagen: verwaand ~ en met; een plichtsgetrouw ambtenaar ~ en met dat is nog ~ daar aan toe dat was nog zo erg niet: dat hij met zijn hond kwam was nog ~ daar aan toe
2. voor, met het doel: ~ nut van ’t algemeen;
3. als: ~ koning uitroepen;
4. naar, in de richting van: zich TOT iemand richten; in relatie staan TOT…
II. voegwoord totdat: werken ~ men klaar is

» Posted By Andreas Sokrates Leno On August 13, 2010 @ 15:49

Ja Juzo…. ik heb géén relatie MET u, wel tot u. En als u kanker tot natuurrampen rekent… wordt u t.z.t. dik tevreden gesteld en kunt u uw zieke feestje vieren.

» Posted By Andreas Sokrates Leno On August 13, 2010 @ 13:47

42 Henk: U schrijft… kunnen wetten met betrekking tot fraude en oplichting worden afgeschaft. Onwaar. FEIT: u ontgaat dat er geen argumenteren is met geloof! Dan nog… what you resist persist.
U schrijft… maar wie is zover dat hij/zij zich dat onder alle omstandigheden bewust blijft. FEIT: Wanneer je een bewustzijn hebt van een pingpongbal en je kijkt een film, of leest een boek, zal je perceptie niet groter zijn. Er valt wel aan te werken en DAT beste Henk… zie ik mensen niet doen. Zij zijn gewend geraakt zich tegen anderen te keren, in plaats van in zichzelf te investeren.
U schrijft… behalve fysiek kan een ander je niets aandoen. Is psychisch ook fysiek? FEIT: Wat blijft, en zoals ik eerder schreef, is dat mensen zich dat laten en NEE… dat heeft niets met schuldgeven te maken.
U schrijft… zou jij jezelf geen slachtoffer voelen wanneer je het geld, wanneer je dat eigenlijk niet kunt missen, niet terug zou krijgen? Of ik geleend geld wel of niet kan missen… speelt geen enkele rol. Het doet aan het niet terugkrijgen niets af. Ik zou mezelf een zak vinden het vertrouwen geschonken te hebben. En aangezien me dat meer dan eens overkomen is… vind ik me dat ook. Zelfs in kwadraat.
U schrijft… Is de geamputeerde een slachtoffer of een statistisch gegeven…? Ik zeg u… beide. U schetst hier een totaal verkeerd voorbeeld. De, in dit geval, patiënt, was er zelf niet bij, c.q. is het zelf niet aangegaan; heeft niet gezegd, zelf bepaald het andere been te amputeren.
U schrijft [43]… mensen zijn ook niet goed of slecht… maar gewoon mensen. En was dát nu maar waar. Wie heeft zich niet een sóórt bedacht beste Henk? Ik BEN christen, moslim, jood, hindoe, boeddhist, liberaal, democraat, socialist, communist??? Begrijpt u? En wanneer of zodra u – zoals u schrijft – ‘ik ben ook maar eens mens’ zegt… verschuilt u zich daar dan niet achter?
U schrijft… Zelfverantwoordelijkheid… da’s een woord wat je de komende decennia nog vaak gaaT horen/lezen… Geen idee wat u daarmee wil zeggen. Feit is wel dat niemand ons bij de geboorte iets beloofd heeft. Niet anders dan religies doen… voor na de dood… als je braaf, volgaam, horig, afhankelijk blijft en je láát leven.

» Posted By Andreas Sokrates Leno On August 13, 2010 @ 12:13

39] Mijn oplossing is niet de mijne om mensen vrij te krijgen van hun bindingen; in te laten zien dat de geschiedenis heeft bewezen dat volgen [= na-apen] niet de oplossing is en dat ze het zelf dienen te doen. Feiten dus. En hoe dikwijls heb ik al niet gezegd dat het schuldgeven, zoals u blijft doen, geen enkel nut kent?! Bent u dat punt van verwensen, uitschelden, schuldgeven, veroordelen nu nog niet voorbij?
Het gaat hier toch om een zekere zelfverantwoordelijkheid en niet om slachtoffers? Stel… ik leen iemand geld, maar krijg dat niet terug. Dan ben ik het slachtoffer toch niet? Ik ben die lening zelf en vrijwillig aangegaan en kan dat mezelf [als ik die behoefte al zou hebben] alleen maar kwalijk nemen [de mens kennend], om op z’n minst niet in herhaling te vallen.

» Posted By Andreas Sokrates Leno On August 13, 2010 @ 03:49

Thomas J. dank, hartelijk dank. Drie dingen echter: 1] Ik heb geen vergelijking MET Hitler gemaakt. Alstublieft, taal schiet zo vaak toch al te kort…. Ik had net zo goed Youp van het Hek kunnen noemen… begrijpt u? Het gaat me om de enkeling in realtie TOT… NIET MET… mensen die volgen. In dat licht denk ik o.a. aan Buckler, dat na Youps’ presentatie de markt kon verlaten. Punt 2] Het gaat MIJ niet om winnen of verliezen, maar oplossingen te genereren. Punt 3] Wat heet lang genoeg? En me dunkt beste Thomas dat, zijn wij niet bereid de dialoog aan te gaan, de tweespraak/SAMENspraak, dat er dan alleen maar verwenst en veroordeeld zal worden. Ben ik niet op uit. Dus dank voor uw welgemeende, oprechte, opbouwende respons/bijdrage.

» Posted By Andreas Sokrates Leno On August 12, 2010 @ 21:46

Mevrouw Spaink… u heeft gelijk… ik ben zelfs een provocatief, recalcitrant, vervelend ventje. Ik beloof u plechtig mijn leven vol inzet te zullen beteren, al zal dit progressief verkankerende lijf er misschien een stokje voor steken en… red ik het niet net zo mooi en geweldig als u te worden. En meneer Maurice… het is ‘beter dán ik’… in uw taal. Of is dit nu alweer vervelend? Ik zal ook nooit ergens bijhoren hè?… zucht… bloos… gloei…
O, over een Godwin gesproken… kan het opzettelijk noemen van de wet van Godwin, om zodoende een discussie te beëindigen, succes hebben? Niet hè? Hoe dan ook… help mij… red mij!!!

» Posted By Andreas Sokrates Leno On August 12, 2010 @ 19:57

Maurice… U kunt het niet zonder op de man te spelen af hè? Triest en jammer. Gaat het u om denken?… ik heb juist gesteld dat de oplossingen niet middels het denken te vinden zijn. Kijkt u maar naar deze wereld, waar men van het denken een probleem gemaakt heeft.
Toch een laatste poging: Ik heb genoemde namen, mannen, niet ONDERLING met elkaar vergeleken; al helemaal niet gehad over oorlogen en aantal doden. Ik heb duidelijk willen maken dat de enkeling zich met een denkidee tegenover de massa plaatst en zijn macht niet HEEFT maar KRIJGT door die massa. Dit door hen die stemmen, partij kiezen, zich groeperen en conformeren.
Dan kunt u de mens een sociaal dier noemen… dat zegt niets van het feit dat hij zich [op welke wijze dan ook] zou moeten binden. Zo mag er ook behoefte aan vertrouwen en saamhorigheid bestaan, dat wil niet zeggen dat die van anderen af moet komen [om het eigen leven te completeren] en al zeker niet wanneer men daarvoor tot de dood volgt lid zou moeten worden van een groep/groepering.
Daarnaast heb ik een punt gemaakt van het onomstotelijke feit dat het strijden, het vechten TEGEN de [een] bron, zoals genoemde namen, geen enkel nut heeft.
En tot slot… zoals zij waren/zijn, inclusief u, spreken we over ‘consistente denkers’, maar juist consistente denkers zijn ‘thoughtless’, omdat zij conform een patroon denken. Let u maar eens goed op… zij herhalen slechts frasen en denken in één en hetzelfde patroon. En dat is meneer Maurice? HET TEGEN-ZIJN. Anders niet. Geen zinnige bijdrage[n].
Dat zou elke volgeling moeten zeggen dat deze wereld één grenzenloos land – zonder reeds geplaveide paden is… wanneer het ons om de waarheid [om dat ‘wat is’], gaat. Die is niet te vinden door louter één pad te volgen dat door één man, één religie, één sekte wordt voorgehouden. Kortom… schoppen/strijden tegen enkelingen helpt u en niemand niet. Als het u – gelijk mij – werkelijk om HET probleem gaat… dan komt HET antwoordt er ook, want HET probleem staat nooit los van HET antwoordt.

» Posted By Andreas Sokrates Leno On August 12, 2010 @ 15:02

Moose… òf iemand over te halen is… is het subject toch niet?… en doet/laat het toch evenzogoed vrijwillig toe?… en dát er veel mensen over te halen c.q. te manipuleren zijn… JA… dat blijkt wel uit de praktijk. Dát wil toch niet zeggen dat het goed is, maar wel de oorzaak? De dank hiervoor gaat overigens richting onderwijs. Het jonge kind wordt aangeleerd dat volgen goed is, denkt u maar aan het feit dat men kinderen [sport] idolen laat volgen als voorbeeld om na te apen. Elke godsdienstige doet niet anders dan volgen en… vul maar aan. Het mag niet gezegd, dan wel, we willen het niet horen, maar 98,3% is dom waar het om beïnvloedbaar[heid] gaat; volgt dus makkelijk en vandaar dat we niet bij de bron, maar bij de mens [het individu] dienen te zijn; als in het wijzer krijgen/maken. Het is overigens gebaseerd op Traditie [Rituelen], die hun zekerheden zouden zijn, maar wanneer of zodra de geest veilig [vertrouwd/verzekerd] DENKT te zijn… is deze in verval en rijp voor beïnvloeding. Denkt u ook aan de reclame en wat een militaire training met mensen doet.
1,7% Slechts denkt onafhankelijk en voor zichzelf na. Dat wil voornamelijk zeggen ‘zij die geen enkele behoefte hebben/kennen ergens bij te willen horen’; anders dan zichzelf. Triest, maar waar.

» Posted By Andreas Sokrates Leno On August 12, 2010 @ 02:48

Moose… ik ben me zeker dat u het [nog] niet begrijpt. U zegt dat volgelingen tot een keuze gedwongen worden, maar bent daarmee al één stap te ver [gegaan]. Immers… stap één… iemand volgt toch vrijwillig? [Tenzij van geboorte af ontvoerd, gehersenspoeld, psychologisch verkracht]. Je stemt, imiteert, volgt toch vrijwillig? Je láát je dan toch zelf… OF NIET?! Niemand wordt toch gedwongen te stemmen, lid te worden van…?
En zoals je eindigd… taboes bespreekbaar maken is toch niet van anderen afhankelijk?! Zie de wijze… omdat hij dat inziet… hij heeft voldoende en vormt zichzelf. Dan nog veronderstelt u ten onrechte dat ik ze onderling vergeleken heb.
Mijn hele intentie was om duidelijk te maken dat het zinloos is de [een] bron aan te vallen. Kunnen we zelfs Jezus net zo makkelijk tussen eerder opgesomd rijtje namen plaatsen. We dienen bij hen die volgen te zijn. Zij zijn het, die de eenling de macht geeft. Zie maar wat o.a. het beschimpen van Wilders als persoon gedaan heeft. Of bent u het niet met me eens, dat JUIST DAT… hem groter/sterker heeft gemaakt?

» Posted By Andreas Sokrates Leno On August 11, 2010 @ 22:55

Moose… GOED LEZEN = GOED BEGRIJPEN!!! Het ging gaat erom dat VOLGELINGEN/STEMMERS hen de macht gaven/geven!!! Daarmee gaat het dus NIET om genoemde namen, maar ‘het volk’! And therefor I tell THE WORLD: All ideologies are idiotic and absurd, whether religious, economically, sexual or political. WHY? Because it is conceptual thinking, the conceptual WORD, which for thousands of years has so unfortunately divided man.
Of… zoals een collega van mij zei: “Hitler and Mussolini were only the primary spokesmen for the attitude of domination and craving for power that are in the heart of almost everyone. Until the source is cleared, there will always be confusion and hate, wars and class antagonisms.”

» Posted By Andreas Sokrates Leno On August 11, 2010 @ 20:55

Maurice… nog lastig hè?… begrijpend lezen.
En iemand voor iets uitmaken? Wie of wat helpt dat?
Engels? Oké. “It’s no measure of health my friend… to be well adjusted to a profoundly sick society.”

» Posted By Andreas Sokrates Leno On August 10, 2010 @ 03:26

Er is net zo min iets engs aan Scientology als aan Hitler was en Wilders is. Eng zijn mensen die volgen, stemmen c.q. zich groeperen en louter na-apen, imiteren. Dan geldt ‘eng’ zelfs voor voetbalsupporters en mensen die in een bootje stappen om kanalen te bevaren omwille van hun seksuele geaardheid. Het roept [zaait] altijd verdeeldheid op namelijk en zet mensen tegen elkaar op. Denkend aan Wilders en godsdienst/religie… zijn christenen dan niet enger wanneer [geschiedkundig verifieerbaar] zij verantwoordelijk zijn voor het vermoorden van de meeste mensen? Zoals een bekend Grieks filosoof zei: “IK ging bij mijzelf te rade.” Hebben we daar niet voldoende aan?

» Posted By Andreas Sokrates Leno On August 09, 2010 @ 22:58

Spaink: Wat ze geloven zal u aan uw kont roesten? Halleluja. Hoe kunt u dit menen wanneer het gedachten zijn, die aan het handelen voorafgaan? U, ik, deze wereld laat zien dat, zoals deze er uitziet [wreed, barbaars] het gevolg is van hoe we gedacht hèbben….
Dan kunnen we toch onmogelijk stellen dat we mensen kunnen laten denken wat ze willen? Volgens u kunnen psychologen/psychiaters hun praktijk dus wel sluiten?! En is de Scientology wel een relatief kleine groep personen verenigd rond een religieus idee en/of leidersfiguur? Dat betekent ‘sekte’toch?

» Posted By Andreas Sokrates Leno On August 07, 2010 @ 08:17

Informatie overload

12 Reacties. De helft van juzo… zoals gewoonlijk.
I write… therefor I am… Juzo. Hilarisch.
Ooit gedacht dat mevrouw Spaink serieus genoeg van instelling was om met even zo serieuze reacties een onderwerp te verdiepen en als ‘aan de kaak stellend’ op te lossen. Ik trek dat evenwel mijzelf aan, als verkeerd ingeschat. M.a.w. over overlaod aan info gesproken!!??!!

» Posted By Andreas Sokrates Leno On August 06, 2010 @ 01:42

Spaink:… waarmee u aan wil geven, of door, hoe armoedig de mens geworden is? Praten met elkaar over anderen of iets anders; gebaseerd op de eigen onvrede, onvoldoende aan het Zelf hebbend? Jezelf dus teveel zijn, of daar niet voldoende aan te hebben. Dat lijkt mij te kloppen. Denk ik aan de bijna 3.000.000 singles in Nederland. Oorzaak? Onderwijs. Daar waar men het kleine kind al [sluw] leert tégen zijn medemens te moeten zijn om überhaupt mee te mogen/kunnen tellen.

» Posted By Andreas Sokrates Leno On August 05, 2010 @ 16:07

Strijden tegen kanker

Mamma Spaink: Ik heb uw verhaal nogmaals gelezen, de reacties ook, en op me in laten werken. In uw laatste alinea valt het woord ‘overwinnen’. Kunnen we het daar over hebben? Eerder schreef ik bij een ander onderwerp al over de Nederlandse [westers georiënteerde] psychologie. Daarbij is louter sprake van onderdrukking en leren omgaan met. Dit geldt ook voor vele goedbedoelde stichtingen, zoals o.a. de NHS = Nederlandse Hyperventilatie Stichting. Voor heet veel kwalen en ziekten bestaan er lotgenotencontactenclubjes, die níets met genezing te maken hebben. Soms wordt vanaf de zijlijn gesproken over het overwinnen van jezelf = je Zelf, maar vraag niet om uitleg!!!
Denkt u niet – met mij – dat DE kwaal het aanleren van ‘moeten overwinnen’ bij nog jonge kinderen onder het vergrootglas genomen dient te worden? We leren kinderen en elkaar aan dat we anderen moeten verslaan, inmaken, vernederen, vertrappen, aftroeven en… daarbij mag dan best beledigd en gekleineerd worden. Anders dienen we wel sneller, slimmer, beter, sterker, sluwer, rijker et cetera te zijn zolang we maar overwinnaar zijn. Dit al om überhaupt mee te [mogen/kunnen] tellen, al gaat dat altijd ten koste van mededogen. Om kort te gaan… de samenleving is helemaal niet gebaseerd op genezing. Begrip, steun, troost, verlichting en bemoediging… dáár gaat men om. Veroorzaakt dàt genezing? Never!.. maar het voelt zo goed aan, terwijl het niets te maken heeft met werkelijke compassie.
Tot slot nog dit. Denkt u niet dat, zouden mensen met aandacht leven, d.w.z. méér dan alleen met de verstandelijke vermogens, niet alleen maar wéten dat we eindig zijn, maar dat we er intens naar leven door eerst al die malle scheidingen – die we zelf aangebracht hebben – weg te halen? Niemand is toch iets beloofd, kunnen we elk moment honderden verschillende, dodelijke ziektes krijgen en zijn we toch allemaal niet meer dan ‘dagjesmensen’? Ook dan is niemand een loser. Het is zoals het [mogelijk] is. Het is er tevens de reden van dat al ons denken de problemen niet opgelost, maar wel veroorzaakt heeft.

» Posted By Andreas Sokrates Leno On August 17, 2010 @ 23:38

Spaink… ik vraag u uzelf af te vragen… positief denken, negatief, analytisch, logisch, mystiek, intuïtief, primair, secundair, magisch.. en noem alle [nonsens] vormen van denken maar op… WAAROM HEBBEN MENSEN ER VOORNAMELIJK EEN PROBLEEM VAN GEMAAKT?
Ik doel hier mede op de semantiek of semasiologie; d.i. de betekenisverschijnselen. 98% Van de wereldbevolking weet immers niet waarover ze het hebben.

» Posted By Andreas Sokrates Leno On August 07, 2010 @ 08:29

«« Back To Stats Page