Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 5383

Comments Posted By Ace

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

Eigen bijdrage

Nou, pas op, zo is het misschien in Amsterdam, maar de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) die hierachter zit, wordt door elke gemeente anders uitgevoerd. En dus is er grote rechtsongelijkheid in het hele land. Sommige gemeenten betalen meer, sommige minder, sommige hebben het hele begrip alfahulp afgeschaft. Er is geen peil op te trekken.

» Posted By ace On April 17, 2009 @ 17:21

Dubbele moraal

Via Boing Boing Blog trof ik dit filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=dv0TTaT0C9M Ik vond het vooral zo mooi omdat het de grote verscheidenheid van kanker laat zien. Wie het krijgt. Waar je het krijgt. Hoe lang je er ziek van bent. Of je het overleeft. Wat je ervan overhoudt. Erg sterk.

» Posted By ace On September 11, 2008 @ 10:29

Geen betere troost dan tranen

Wat fijn om te lezen. En wat een kutklus om er zo uit te moeten vechten. Elke ziekte is een nieuwe ramp, onvergelijkbaar met de vorige. Fijn dat je nu de weg naar boven bent ingeslagen.

» Posted By Ace On March 03, 2007 @ 02:12

Kale vrouwen: ‘stress, or a sign of madness’

BoingBoing Blog had er meteen een mooie reactie op: http://wiw.org/~jess/archives/2007/02/19/eight-bald-women/ dat dit verhaal aardig nuanceert.

Bald babes are hot!

» Posted By Ace On February 20, 2007 @ 00:42

Constatering

Ja, dat is goed kut, helemaal omdat er zo weinig wondermiddelen zijn die je hier weer uit halen. Ik hoop dat je dierbaren om je heen hebt die je vasthouden terwijl je je tranen plengt, en mensen die naar je luisteren als je vertelt hoe je je voelt. Het lost niks op, maar het helpt wel enorm om je minder eenzaam te voelen.

» Posted By Ace On February 12, 2007 @ 22:54

Zwart gat

Ach meis toch. Het is eenzaam, is het niet? En dan ook nog eens niet een vertrouwd lief bij de hand hebben, en het allemaal zelf moeten doen. Zo’n grote operatie is niet niks, het grijpt in in de kern van wie je bent, en je moet maar hopen dat jij jij blijft.

Ik heb zelf moeten leren dat mijn depressie van destijds ermee te maken had dat ik niemand toeliet die me vast kon houden, zodat ik me even kon laten gaan in mijn verdriet, mijn pijn, mijn angst. Krampachtig hield ik me vast aan mijn oude zelfbeeld, ik greep naar alle vaste routines die ik tot mijn beschikking had, ik leerde er nog zestien bij – en niets hielp. Ik heb die rottijd uitgezeten, gewacht tot het over was, als een kat bij het onweer. Misschien hoeft dat niet. Misschien is er ook een andere manier.

» Posted By Ace On November 15, 2006 @ 21:10

Calculerende patiënt

Waar we volgens mij nog maar heel weinig van weten, is de invloed van hormonen op je emotionele huishouding. Maar dat die groot is, blijkt wel uit dingen als PMS en postnatale depressies. Dat kan echt heel zwaar zijn. Een transseksuele vriendin vertelde over haar ervaringen met mannelijke en vrouwelijke hormonen, en hoe groot het verschil is in beleving tussen een mannen- en een vrouwenhormoonhuishouding. Onder invloed van hormonen werken zo’n beetje al je zintuigen anders: smaak, reuk, de waarneming van kleuren, gehoor, en ook emoties zijn veel heftiger.

Kan het niet ook zijn, misschien, dat dit soort medicijnen op het vrouwelijk lichaam heel anders werken dan op het mannelijk lichaam, en dat iemand als sjaak zich daar niet zo veel bij kan voorstellen omdat hij een man is?

» Posted By Ace On November 05, 2006 @ 22:12

Exit H&H

Hormonen zijn niet niks. Ik heb — in andere omstandigheden — ook eens zo’n hormoonkuur gehad, en dat was erg zwaar, zeker op het moment waarop ik ze kreeg. Het vervelendste effect dat mijn hormoonkuur op mij had, was dat mijn emoties vast kwamen te zitten: dat ik niet meer droomde en dingen niet meer kon verwerken. Alsof er opeens een component uit mijn gevoelshuishouding werd uitgeschakeld. Ik raakte er gedesoriênteerd van. Niet dat ik omviel ofzo, maar ik kon niet meer op mijn gevoel vertrouwen, en dat was nu juist erg hard nodig op dat moment. Ik kan me dan ook erg goed voorstellen dat je wacht tot je weer wat beter in je vel zit, en de klap van de operatie en de chemo een beetje teboven bent. Vervelend dat je er zo veel last van hebt. Hopelijk trekt het allemaal bij. Sterkte!

» Posted By Ace On October 28, 2006 @ 18:16

Schone slapers

Chemische oorlogsvoering tegen een vijand van absolute slechtheid. Smoke ’em out of their holes! Is er al zicht op hoe de chemo aanslaat? Sterkte ermee, en sterkte met de collateral damage.

» Posted By Ace On June 26, 2006 @ 03:52

Buitenhoekjes

Sprekend vanuit de ervaring van mijn moeder, die ook borstkanker heeft gehad, zou het best eens zo kunnen zijn dat je al veel eerder het gevoel hebt dat je klaar bent. Die hormonen zijn onhandig, en ze hebben wat bijwerkingen, maar het is toch niet te vergelijken met ziekenhuisverblijf, operaties en chemokuren. Het belangrijkste punt lijkt me het moment waarop de arts zegt: het is weg. De hormomen zijn om te voorkomen dat het terugkomt, maar dat is toch wat anders dan het bestrijden van een ziekte die je nu onder de leden hebt.

Ik hoop van harte dat je over een jaar al zegt: het gaat goed, ik ben onder controle, maar we hebben het ergste gehad. Ik steek een kaarsje voor je op.

» Posted By Ace On May 30, 2006 @ 02:51

Requiem voor een borst

You write, therefore you are. Dat blijft. Maar het is godverdomme wel een zwaar plengoffer om bij de goden genade af te smeken. De cijfers zijn goed, met borstkanker, dat wel, het aantal mensen dat het gehad heeft is ook hoog. Dat heb ik allemaal uitgeplozen toen mijn moeder borstkanker kreeg. Het is een zwaar offer dat je moet brengen, maar heel vaak nemen de goden er genoegen mee. Ik steek een kaarsje voor je op.

En blijf schrijven…

» Posted By Ace On April 04, 2006 @ 22:16

Nachtmerries aan de macht II

Lees in dit verband vooral ook het artikel in Salon.com, over Daniel Dennett die besloten heeft dat het tijd wordt om het geloof eens aan een strikt wetenschappelijk onderzoek te onderwerpen. Boeiend stuk. Zie: http://www.salon.com/books/int/2006/02/08/dennett/

Salon vraagt hem: ‘The political consequences of undermining faith are monumental, spurring riots and killings around the world. Are you – is science – willing to take responsibility for these deadly outcomes?’ Waarop Dennett antwoordt: ‘We cannot let any group, however devout, blackmail us into silence by their expressions of hurt feelings whenever they feel that we are getting close to the truth. That is what con artists do when their marks begin to get suspicious, and that is what children do when they can’t have their way, and it should be beneath the dignity of any religious group to play that card.’

» Posted By Ace On February 08, 2006 @ 20:40

De X-factor

Wist ik toch! Zei ik toch! Ik ben al járen een Mac-fan, en voorlopig blijf ik dat nog wel, ook. Zo’n stuk zuiniger met energie, ook, en een stuk betere batterijen! Overigens: ook een Mac kan stuk – ik heb dat zelf nu een paar keer meegemaakt, en sindsdien maak ik toch maar backups op een mooie, door Porsche ontworpen externe harde schijf, zie http://www.lacie.com/products/product.htm?pid=10384

» Posted By Ace On December 29, 2005 @ 20:25

De groeten!

Ace, 11/23/2005 5:41 PM

Toch hoef je daarvoor niet naar het buitenland, hoor. Ga naar een wat minder grote stad, een beetje buiten de randstad, en je bent er ook. Of nou ja, ga in het bijzonder naar Groningen, daar valt het verschil met de randstad echt op. En inderdaad: het doet een hoop vrolijks voor je humeur!

(Leuk trouwens dat je je stukken ook verblogt. Als je dat blijft doen, dan ga ik me afmelden voor je mailinglist, ik vind RSS veel prettiger…)

» Posted By Ace On November 23, 2005 @ 17:45

«« Back To Stats Page