Stemfraude

Vanwege het idiote systeem dat de winnaar in een Amerikaanse staat alle lokale kiesmannen krijgt toebedeeld – winner takes all – lijken overal de kaarten geschud. Maar in Ohio gaan Obama en Romney nog steeds kop aan kop: het wordt daar een fotofinish. En omdat de andere kiesmannen opgeteld gelijk spel te zullen opleveren, is Ohio de swing state. Wie daar wint, gaat met het presidentschap strijken.

Dat lijkt goed nieuws voor Obama, want Ohio neigt naar de Democraten. Maar juist in Ohio stinkt het nu dat het een aard heeft.

De staatssecretaris van Ohio, John Husted, heeft een paar weken geleden plotseling om een ‘update’ gevraagd van de stemcomputers die in zijn staat worden gebruikt. Ogenschijnlijk gaat het om een aanpassing van de software waarmee de rapportage van de stemmen naar het kantoor van de gouverneur wordt verstuurd, maar uit de specificaties blijkt dat deze nieuwe programmatuur rechtstreeks kan schrijven in de database waarin de uitgebrachte en verwerkte stemmen worden bijgehouden.

Wat meer is: deze aanpassing van de software is, tegen álle wetgeving in, niet gecontroleerd en niet gecertificeerd, maar wordt nu toch inderhaast geïmplementeerd. Niemand weet precies wat deze nieuwe software doet. Dat de stemcomputers de uitgebrachte stemmen correct registreren, is eerder terdege getest. Maar _rapporteert_ deze nieuwe module de getelde stemmen vervolgens nog wel correct?

Waarom zou je een programma dat alleen een rapport moet opstellen, überhaupt schrijfrechten geven in de database van uitgebrachte stemmen? Kan de nieuwe software uitgebrachte stemmen wellicht herschrijven? En waarom heeft Ohio deze nieuwe software niet netjes laten certificeren voordat ze die invoerde?

Ondanks de rel die inmiddels is ontstaan, wist Husted de nieuwe software wettelijk aan zijn staat op te leggen. In de afgelopen weken zijn in 39 van de 88 provincies van Ohio de stemcomputers en de programmatuur aangepast.

Moet ik heus nog uitleggen dat John Husted, deze illustere secretary of state van Ohio, een Republikein is? Hij – en bij verstek aan hun protest: de Republikeinen, en Mitt Romney zelf – laden al doende de verdenking op zich dat ze deze verkiezingen naar hun hand willen zetten. Want Ohio is immers de swing state.

De zaak stinkt des te meer daar de Republikeinen, bij voorkeur in staten die Democratisch gezind zijn, lastige procedures hebben geïmplementeerd om überhaupt te mogen stemmen, onder het motto dat stemfraude koste wat kost moet worden voorkomen. Maar in Ohio zwijgen de Republikeinen in alle talen.

Author: Spaink

beheerder / moderator

10 thoughts on “Stemfraude”

 1. Ik vind dat hele systeem daar toch al raar met die kiesmannen. Obama heeft het grootste aantal, maar zou dan niet winnen? Vreemd. Je kan het mij elke keer opnieuw uitleggen, maar eerlijk is anders, in mijn ogen. En stemcomputers houd ik al helemaal niet van. Ook hier niet.
  Waarom niet gewoon de papier/potlood manier van stemmen? Omdat het tellen langer duurt? Waarom moet alles altijd maar direct en meteen bekend zijn, kunnen mensen niet even wachten op de uitslag? Moderne makke. Instante gratificatie op alle vlakken, tegenwoordig.
  Het zal mij benieuwen wie het wordt, wel spannend….

 2. Correctie “winner takes all”: twee uitzonderingen-> Nebraska and the State of Maine. Maakt trouwens weinig verschil met opgeteld 9 electors.

 3. Meer lezen over verkiezingsfraude in het gratis boek van Greg Palast, Billionaires & Ballot Bandits.
  http://www.gregpalast.com/ballotbandits/bookdownload/

 4. Niet echt onverwacht, maar ruim een kwartier later dan vier jaar geleden werd Obama als winnaar aangewezen en kan hij gaan proberen meer waar van wat hij in 2008 beloofde… “Change, yes we can!”
  Een tweede (laatste) periode, dus de handschoenen kunnen uit… :-)

  Ohja, Ohio ging ook naar Barrack. Indiana en North Carolina waren de echte ‘swing states’…

 5. Gelukkig zijn die dingen zo makkelijk gebouwd dat iedereen ermee overweg kan!

  http://dailycurrant.com/2012/11/06/george-bush-accidently-votes-obama/

 6. Omdat het westen aan het rotzooien is in Arabische landen en in Afghanistan enzo ,( democratie brengen ) was het heel hard nodig dat Amerika een “Zwarte” president zou krijgen, het Arabische volk zal zo een man eerder als een broeder zien,,, ipv van een heerszuchtige vreemdeling…

  Met dit in het achterhoofd hebben de echte Amerikaanse leiders ( de adel , de grootindustrielen en de bazen van het internet die ook de bazen zijn van de stemcomputers ) de verkiezing zo voorgeprogrameerd dat Obama een week voor de verkiezingen al met volle zekerheid zou gaan winnen !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hou me per e-mail op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel.
      (U kunt zich hier abonneren zonder zelf te hoeven reageren.)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.