Chinees compliment

Voor u gelezen:

Hoe dodelijk kan een compliment zijn? China gaf gisteren te kennen dat ze de Britse plannen om sociale media aan banden te leggen, van harte verwelkomen. Het staatspersbureau Xinhua sprak over een ‘ommekeer’ in het beleid van de ‘voormalig verdediger van absolute internetvrijheid’. (China juicht meer internetcontrole Londen toe, Nu.nl, 15 augustus 2011.)

Hint voor David Cameron: toen Mubarak in januari van dit jaar internet uitzette in Cairo, vonden de westerse landan dat massaal een érg slecht idee. Wie denkt dat-ie onlusten en rellen voorkomt door mensen het recht op spreken te ontnemen, komt geheid van een koude kermis thuis, nog daargelaten dat zo’n maatregel ook veel onschuldigen treft.

Update 1: Bits of Freedom maakte later een puntenlijstje met prima argumenten tegen dergelijke voornemens: Vijf argumenten tegen een social mediablokkade, Bits of Freedom, 17 augustus 2011.
Update 2: In Webwereld legde Maarten Reijnders al even verstandig uit waarom het platgooien van intrnet – of Blackberry’s, zoals de PvdA’er Diederik Samson voorstelde – een slecht idee is; een heel slecht idee. Maarten Reijnders, Vanmiddag vier uur, onder de kastanjeboom, Webwereld, 18 augustus 2011.

Author: Spaink

beheerder / moderator

6 thoughts on “Chinees compliment”

  1. @ Spaink

    Leer er maar mee leven…

    De Chinezen zijn er allang en kopen zich o.a. helemaal suf aan onroerend goed en aan bedrijven…

    In dit boek kun je precies lezen wat de volgende stappen zullen zijn:

    http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/36-strategemen-voor-managers/1001004002417326/index.html

    Aanbieding: koop het boek, lees het en als je het onzin vind betaal ik € 19,95, tevens mag je mijn account op dit forum wissen zodat ik geen vervelende dingen meer zeg :)

  2. Tartarus, dat China intusen een substantieel deel van de VS bezit weet ik. Maar in dit bericht ging het me uitsluitend om het pijnlijke compliment: dat China enthousiast tegen Engeland zegt dat ze toch zo blij zijn me de Britse plannen voor internetcensuur…

    *Iets met Chinese vloeken, waarbij de spreuk ‘May you have an interesting life’ zo ongeveer neerkwam op iemand hel & verdoemenis toewensen.*

  3. “Destry (SunTzu?) rides again” & de chinese versie van “Spitting Image”

    (kan dit bericht S.V.P. mee met de chemokar?)

  4. @ Spaink

    Dat begrijp ik.

    De Chinezen zullen naar aanleiding van het oerdomme (niet uitvoerbare) plan van David Cameron onder de tafel hebben gelegen van het lachen.

    “Een substantieel deel van de VS bezit”.

    Als ik de ellenlange lijst begin op te noemen wat de Chinezen alleen al in Europa hebben opgekocht, eindig ik meteen in de afvalbak…

  5. JPaul: als je bedoelt of ik je bericht kan verhuizen naar de afvalbak (“mee met de chemokar”): als je me dat vraagt, doe ik het gerust.. Maar zelf ik geloof niet dat het in aanmerking komt :)

  6. De ene na de andere studie (Universiteit Maastricht) (zie TROUW en de GPD-bladen zaterdag jl) wordt gepresenteerd over ‘t feit dat de sociale media vereenzamen in plaats van verbinden, en daarom en masse, verlaten worden evenals het Internet.

    Men zoekt fanatiek weer meer elkaars tastbare, lijfelijke aanwezigheid aan ‘n stil tafeltje in de stationsrestauratie om de hand vast te houden, of achter ‘n dikke boom, dan de virtuele, koud kil glazige.

    Wat maakt ‘t dan uit dat China verbiedt?
    Men bespaart ze de teloor- en werdegang.

    Volgens de onderzoeksresultaten (zie boven) ergeren en irriteren de sociale media als Twitter en Facebook c.s. alleen nog maar en masse, door de algemene nietszeggendheid en flut van Twitter, de onbeschofteid van de Facebookers en de levensgrote aperte risico’s op dataloss en gevaarlijke datamanipulatie (verkoop) door LinkedIn Google Yahoo consorten.

    Over ‘n paar jaar ZIJN er helemaal geen social media (oude open vorm) meer en aan de nieuwe, besloten, daar begint niemand aan.

    Die global Internetcontrole (beslotenheid) komt er.
    Dat staat buiten kijf.
    Zó gaat ‘t niet, in de algemene vrijheid en wildevaart der volkeren.

    .

    – ‘\=_=/’ –

    .
    BomFunk MC’se FreeStyLeR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hou me per e-mail op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel.
      (U kunt zich hier abonneren zonder zelf te hoeven reageren.)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.