Regelen

‘t Is nu vrijdagavond, bijna elf uur. Ik heb vandaag Heel Veel Boodschappen gedaan en vanavond twee enorm grote quiches klaargemaakt, ze zijn prachtig goudgeel geworden. Nu: nagels lakken en bijkomen.

Morgen: stokbrood kopen, tuintafels en -stoelen uit de buitenberging halen, twee salades klaarmaken en het dessert in elkaar draaien; afwassen, de woonkamer opruimen (kranten weg, bureau leeg, nou ja: beetje leger), tafels neerzetten; aardappels voorbereiden, douchen, omkleden (nee nog geen idee, ik weet alleen welke schoenen ik aantrek), tafels dekken, drank klaarzetten, muziekje op, aardappels in de oven zetten, bijkomen.

Vanaf morgen circa 19:00, deur vaak opendoen, bijna al mijn vrienden zien (helaas niet allemaal: een paar kunnen niet en eentje zit in Canada), feestje vieren, met z’n allen toosten en eten en lachen en aanraken en praten en blij zijn.

(Plaatje: Dali Swirl klok van Gadget Garden.)


Aantal reacties: 7

 1. ≡ 19 Dec 2009 ≡ 02:52

  Vrienden, intimiteit, vertrouwen. Heerlijk. Ik wens je een bijzonder fijne avond toe!

 2. ≡ 19 Dec 2009 ≡ 07:13

  Karin, gefeliciteerd met je… oeps, zou oud al ;-)… verjaardag.

  Op je zo goed als mogelijke gezondheid en nog net zoveel jaren als je wenst te hebben.

 3. ≡ 19 Dec 2009 ≡ 07:28

  Mag ik over uw quiche en salades struikelen? Dat heb ik nu altijd met voedsel, wanneer of zodra men spreekt over ‘klaarmaken’ i.pl.v. bereiden. Ligt natuurlijk helemaal aan mij, maar zodra ik bijv. hoor “ik heb het konijn klaargemaakt”, bedank ik vriendelijk.
  Neemt niet weg dat ik u prikkelend interessant vond afgelopen nacht [interv. met Thedoor Holman], en naar u op zoek moest. Van harte, u bent wie schrijft die blijft.

 4. url url'>Spaink ≡ 19 Dec 2009 ≡ 08:54

  Andreas, ja die associatie overvalt mij ook wel eens, maar ‘bereiden’ klinkt zo allejezus plechtig. Dank voor het compliment :)

 5. ≡ 19 Dec 2009 ≡ 11:36

  Hartelijk gefeliciteerd!
  Het rookverbod geeft wel veel extra werk ;)

 6. ≡ 19 Dec 2009 ≡ 17:37

  Happy birthday ! Mogen we in de huiskamer ook meegenieten van je hapjes en drankjes ? Ik drink er in ieder geval eentje op je.

 7. url url'>Spaink ≡ 19 Dec 2009 ≡ 19:34

  Elmo: goed idee, ik doe het meteen!

Schrijf een reactie

E-mail adressen worden niet getoond noch aan derden doorgegeven.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *